soli, 1/2 łyżeczki cukru. Przygotowanie Kapustę drobno poszatkować, pora dokładnie umyć, pokroić w półplasterki. Marchewkę oczyścić, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Brzoskwinie obrać ze skórki pokroić w małe cząstki. Wymieszać z warzywami. Wycisnąć sok z pomarańczy, wymieszać z jogurtem naturalnym, cukrem, solą i curry. Sosem polać sałatkę. Odstawić na 15minut
Z miłości do słodkościłyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 2 ząbki czosnku odrobina koperku zioła prowansalskie szczypta soli szczypta cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z brokułem i tortellini – Wykonanie Przygotowanie sałatki należy zacząć od ugotowania brokuła. Warzywo umyj dokładnie w zimnej wodzie. Połam na niewielkie różyczki. Odetnij nóżkę oraz wszystkie końcówki. Do garnka wlej tyle wody, by zakryła całość warzyw, wsyp pół(...)jeśli zacznie brązowieć to pora by go zdjąć z patelni. Przygotuj sos czosnkowy. Do miseczki włóż majonez, jogurt naturalny, ząbki czosnku przepuść przez praskę i dołóż do miseczki, następnie wsyp koperek, zioła prowansalskie, sól, cukier. Wymierzaj dokładnie do otrzymania jednolitej konsystencji. Na dno miski włóż brokuła, na wierzch nałóż makaron tortellini, na to kawałki fety. Sałatkę polej wcześniej przygotowanym sosem
To Musisz WiedziećSałatkę z zupek chińskich widywałam na wielu blogach i w końcu postanowiłam też ją przyrządzić. Muszę przyznać, że jest smaczna, szybka w przygotowaniu i na pewno jeszcze do niej wrócę. Może nie będzie gościć na naszym stole zbyt często, (zupki chińskie nie są zbyt zdrowe, no dobra w ogóle nie są zdrowe), ale od czasu do czasu(...)dałam 1 pikantną, 1 łagodną, ale jak wolicie ostre smaki to można dać 2 pikantne), 2 średnie pomidory, 1 długi surowy ogórek, 1 czerwona papryka, 1 puszka kukurydzy, pół pora lub mała cebula, 3 łyżki majonezu, 1 łyżka ketchupu, sól, pieprz do smaku. Makaron pokruszyć, dodać sypkie przyprawy z zupek chińskich, pokrojone w kostkę pomidory, ogórka, paprykę, cebulę
Moja kraina smakówprażoną cebulką Tarta z brukselką Sałatka z brukselką Zielona sałatka z brokuła, brukselki i fasolki szparagowej ze szpinakowym sosem Surówka z kapusty pekińskiej, brukselki i fasolki szparagowej w sosie czosnkowym Zupa krem z brukselki Zupa z brukselki – post dr Dąbrowskiej Zupa krem z warzyw z pieczonym łososiem i karmelizowanym porem Kurczak z warzywami Roladki z wołowiny pieczone Lunchbox – posiłki
Dorota SmakujeKilka składników, ale … jakie to doooobreeee! Od tamtej pory pomidory w takim wydaniu serwowałam już 3 razy. To bardzo fajna, bardzo estetyczna i wygodna w podaniu przekąska. W przygotowaniu – ultra szybka. Same zalety. Być może gdybym zobaczyła taką propozycję w internecie, byłabym powściągliwa myśląc, że pomidory puszczą sok, sałatka zacznie spadać lub bardziej ześlizgiwać się z pomidorów
Mojewlasne.plPyszna i pożywna sałatka z kurczakiem marynowanym w przyprawie meksykańskiej z dodatkiem czerwonej fasolki i dymki to propozycja na różne okazje. Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 1 puszka czerwonej fasolki 1 puszka kukurydzy 1 podłużna słodka czerwona papryka 2 cebule dymki Kawałek pora 1 łyżeczka przyprawy do fajity 1 łyżeczka przyprawy do grosa Szczypta soli do smaku 4 łyżki
Wanilia i Kardamonminuty. Gotowe :) Ja to podałem z ryżem i taką szybką sałatką: czerwona i zielona papryka pokrojona w kosteczkę wymieszana z kukurydzą z puszki. Rewelacja! :) --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis Ci nie umknie
Marder&Marder Manufacturezrobieniu, świetnie dopełni każdy obiad. Kapustę poszatkować bardzo cieniutko. Por pokroić w cieniutkie talarki. Kukurydzę odcedzić na sitku. Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w drobną kosteczkę. Wszystkie warzywa dodać do kapusty. Skropić sokiem z cytryny. Do śmietany dodać musztardę, pieprz, sól, odrobinę cukru. Wymieszać. Dodać do sałatki. Wszystko dokładnie wymieszać. Jeżeli lubimy można jeszcze dodać posiekany koperek
Świat Domowej KuchniSałatka, którą przygotowałam na niedzielne śniadanie. Kolorowa, chrupiąca i pożywna. Składniki: 1 słoik selera w zalewie octowej po 1 puszce kukurydzy i czerwonej fasoli 2 papryki w różnych kolorach 150 g żółtego sera - Złoty Mazur, Gouda, Edamski, Morski 1/2 młodego pora kilka łyżek majonezu (można wymieszać pół na pół z jogurtem naturalnym) sól, pieprz, sok z cytryny do smaku natka
Czerwień i błękitwszystko do naszej pierzynki Teraz pora na układanie w przeźroczystej salaterce. Najpierw śledzik. Doprawiamy go śmiało świeżo zmielonym pieprzem i zalewamy olejem z sokiem cytrynowym. Na to ląduje cebulka I starte na grubej tarce ziemniaki . Następnie posypujemy jajkiem i zalewamy sosem musztardowo majonezowym. Posypujemy drobno tartym serem. Na wierzch ląduje szczypiorek i gotowe. Sałatka przez noc w lodówce ładnie przejdzie
Kuchnia po mojemu5 / 5 ( 11 votes ) Kościerska, surówka z kiszonej kapusty do obiadu Kościerska surówka z kiszonej kapusty do obiadu, to strzał w dziesiątkę O tej porze , rozpoczynam
Ogrodnik w podróżySkładniki warzywa 2kg kapusty pekińskiej 4 sztuki marchew pokrojone w julienne 1 sztuka biała rzodkiew,lub pęczek rzodkiewki ,lub 1 kalarepa 1 sztuka por 1-2
mojej kuchniNajprostsza jaką znam. Przepis wyniesiony jeszcze z domu rodzinnego. Jako, że moi synowie bardzo ja lubią, często pojawią się jako dodatek do obiadu Składniki: 1
Z Majeczką w kuchniskładniki: 500 g świeżych małych pieczarek 50 g masła 150 g twardego sera żółtego 150 g twardych ogórków kiszonych 100 g białej części pora 220 g
Domowy Smak JedzeniaKilka osób zauważyło (co mnie bardzo cieszy i motywuje), więcej się dowiedziało, bo z tej radości pochwaliłam się na FB... więc pora najwyższa napisać i tutaj
bistro mama