się, że teściowa ma dla nas "cały_słoik_świeżutkiej_sałatki_jarzynowej, dla_Justynki_bez_ogórka_bo_nie_może" ;) Zgadnijcie, która zniknęła pierwsza :) Jarzynowa oczywiście, bo oboje ją uwielbiamy, tylko ja robię ją rzadko, bo nie mam cierpliwości do krojenia. Kiedy już wyjedliśmy jarzynową prosto ze słoika, przyszła pora na delektowanie się nowym, całkiem ciekawym smakiem. Makaron, kurczak wędzony
bistro mamaupieczonego wielkiego ptaka świetnie sprawdzi się w sałatkach, galaretkach, zupach , szybkich zapiekankach itp. Bardzo oryginalnie smakuje w zupie z żôłtich wrëków (którą można znaleźć na Kujawsko-Pomorskim Gęsinowym Szlaku Kulinarnym), jednogarnkowym daniu z dodatkiem brukwi. Gęś pieczona w musztardzie i majeranku, nadziana jabłkami i porem również smakuje wybornie. Wytopiony tłuszcz można zlać do pojemnika
SzczyptaSmaQwarzyw jesiennych warto zwrócić uwagę na dynię, buraki, marchew, por, kapustę, kalafior, brokuły, brukselkę czy szpinak. Natomiast wśród owoców jesiennych znajdziemy jabłka, gruszki, śliwki, winogrona, żurawinę czy maliny. Oto kilka pomysłów na wykorzystanie tych składników w różnych przepisach: Dynia – zupa krem, placki, risotto, pieczone warzywa Buraki – barszcz czerwony, sałatka z buraków, carpaccio Jabłka – szarlotka, placki z jabłkami
Ugotowane pozamiatanecukinia, ogórek, groszek, cykoria, natka pietruszki, szczypiorek i zielona cebula, por, rzeżucha i świeże zioła, szpinak, botwina, zielona papryka, zielona fasola oraz zielony kalafior. Do tego mamy przecież przepyszne zielone owoce: Zielone jabłko i gruszkę, awokado, kiwi, limonka i zielone winogrona. A jakie dania mogą powstać z zielonych roślin? SAŁATKI To podstawa mojej kuchni. Sałatka złożony z wielu produktów
Fleksitarianizm.plSól · Pieprz · Średni majonez Sposób przygotowania: 1. Jajka gotujemy na twardo. 2. Por kroimy w krążki. 3. Paprykę kroimy w małe paseczki. 4. Paluszki krabowe w krążki. 5. Ogórki w kosteczkę. 6. Dodajemy kukurydze(...)Jajka drobno posiekane. 8. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 9. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy z majonezem. 10. Sałatka gotowa. 11. Smacznego
Kulinarna Chwilapodzielę się z Wami niektórymi przepisami) i do tej pory jestem zachwycona. Szczerze Wam polecam zakup takiego opiekacza. Dzięki niemu nawet mój mąż bardziej ochoczo eksperymentuje w kuchni A wracając do przepisu… spróbujcie. Takie piersi nadają się idealnie na obiad (z ulubionymi dodatkami), jak i jako składnik różnych sałatek. Składniki: 2 piersi z kurczaka 4 łyżki oliwy z oliwek
Słodkie okruszkiPyszna sałatka selerowa z orzechami ! Tę surówkę musicie zrobić chociaż raz. Połączenie selera korzeniowego z jabłkiem i orzechami włoskimi sprawia, że nie można się jej oprzeć. Smak jest niesamowity. Bardzo, bardzo polecam też mój przepis surówkę Colesław oraz surówkę z pora, marchewki i jabłka
AniaGotuje.plSKŁADNIKI: • 2 pojedyncze piersi z kurczaka • 3/4 szkl. ryżu • curry, sól i pieprz • 1 papryka • 1 puszka kukurydzy • 1 średni ogórek • 1 por (biała część) • łyżka
KUCHNIA POLSKAmożna robić z takim serkiem grzanki, dodać do sałatki, podać z makaronem… Ale to już zależy od was do czego go wykorzystacie. Ja uwielbiam żytnie kanapki z serkiem i odrobiną oliwy ze słoika, są pyszne ! Pierwszy raz jogurtowy serek zrobiłam w specjalnej formie do sera. Do tej pory sery z jogurtu, czy to labneh ziołowy, czy naturalny przygotowywałam
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPrzepis został zaczerpnięty z gazety "Kobieta i życie". W ogóle doznałam olśnienia, że na blogu nie zamieściłam do tej pory żadnego sosu czosnkowego, który już wielokrotnie
Karola gotujeświęta więc pyszne sosy i majonezy do jajek i sałatek Wam się przydadzą, a jeśli majonezy to tylko FolWark :) zapraszam na stronę internetową - http://folwark.com.pl/produkty/majonez-kremowy/ . 1 kubek ryżu 2 piersi z kurczaka 1 malutki słoiczek sera Korycińskiego w przyprawach w oleju 5 jajek ugotowanych na twardo kawałek pora 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz do smaku 1 łyżka masła
Sama słodycz i szczypta chiliSzybka i bardzo zróżnicowana smakowo sałatka, która pasuje do dań obiadowych ale tez można ją potraktować jako osobne danie. Lekko ostra cykoria, chrupiące jabłka i granat, który daje charakterystyczną nutę smakową. Wszystko to skropione sosem miodowo-musztardowym - jedynym z moich ulubionych o tej porze roku
Milion Smakówpieczarkami. Starsi smakosze mogą zafundować sobie sałatkę z frutti di mare, rosół z krewetkami czy małże po nowozelandzku. Owoce morza świetnie nadają się również na grilla. >>>Zobacz przepis na pyszne mule i krewetki<<< Paella z owocami morza Jeśli ktoś nie próbował jeszcze owoców morza to pora, by się do nich przekonał. Wakacje to czas
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!ugotować z dodatkiem soli i cukru przez 20 minut. Następnie pory odsączyć, owinąć każdy kawałek plastrem boczku i ułożyć w żaroodpornym naczyniu posmarowanym masłem. Obłożyć plastrami sera, posypać papryką, skropić olejem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Zapiec w temperaturze 220 stopni do zrumienienia. Podawać np.: z ryżem lub sezonową sałatką
Tradycyjna KuchniaDzień dobry! Lubicie rzodkiewkę? To teraz szczerze... czy liście rzodkiewki lądują u Was w koszu? Jeśli tak, to mam dla Was dobrą wiadomość - wcale nie muszą
Pora coś zjeść