pory zastanawiałeś się nad zakupem i wprowadzeniem do swojej diety miodu, to właśnie teraz powinieneś porzucić wszelkie wątpliwości. Miód to samo zdrowie, w naturalnej postaci, serwowane nam przez naszych pszczelich przyjaciół. Szukasz przepisów z wykorzystaniem miodu? Nie szukaj więcej, mamy kilka dla ciebie: Pieczone podudzia kurczaka miodowo – musztardowe Amerykańskie żeberka w miodowo pomidorowym sosie Sałatka z melonem i szynką
ProstePesto.plnajlepsza pora na sadzenie drzewek i krzewów. Nigdy nie miałam działki, więc wszystkiego muszę uczyć się krok po kroku, ale tak bardzo zapałałam chęcią jej posiadania, że jestem dobrej myśli, że powolutku nabierze ona upragnionego kształtu. No ale nie od razu Kraków zbudowano Wracając do tematu ogórków, to propozycja na nieco bardziej wyrazistą w smaku sałatkę. Przepis pochodzi
Pieguskowa KuchniaMam dla Was dziś pyszną surówkę, których według mnie nigdy nie za wiele. Inne połączenie składników i nasza ulubiona surówka zmienia charakter i jest pyszna i
Moje Małe CzarowanieKrucha kapusta kiszona okraszona olejem lnianym z chrupiącą czerwoną papryką i rzeżuchą ,czy jest coś smaczniejszego?Potężną dawką witamin i minerałów. 30 dag.kiszonej kapusty 1
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiKolejna szybka i bardzo smakowita surówka zagościła na naszym stole. Surówka jest bardzo aromatyczna, chrupiąca i znika szybko, zróbcie więcej bo będzie za mało. Robi się
Moje Małe Czarowanieobecną porą. Już za kilkanaście dni powitamy złotą jesień i życzymy Wam i sobie aby takową była. Ale przejdźmy do rzeczy - konkurs ... W konkursie może wziąć udział każdy, kto ma ochotę i wykona zadanie konkursowe. A zadanie to polega na przesłaniu przepisu na dowolne danie z użyciem sosu Folwark wraz ze zdjęciem. Może to być sałatka, surówka, danie mięsne, rybne
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiWieczór to często najlepsza pora dla naszej aktywności. Czujemy się bardziej energiczni, lepiej nam się myśli i też lepiej na nas działają przeróżne suplementy
Kuchnia PROzdrowotnaSkładniki: - opakowanie ciasta francuskiego (375g) - upieczone mięso z kurczaka (1 pierś + udko) - 3 małe kolorowe papryki - 250g pieczarek brązowych (są bardziej aromatyczne niż białe) - olej rzepakowy - młode liście pora - 4 ząbki czosnku - 4 plastry sera żółtego - uprażone płatki migdałowe - 1 jajko do posmarowania Umyte i wydrążone papryki pokroiłam na kawałki, skropiłam olejem i upiekłam (pieczona papryka jest(...)czosnek. Gdy woda odparowała dołożyłam pokrojony w talarki por (uważając, aby składników nie połączyć), posoliłam. Jeszcze chwilę smażyłam (na jednej patelni) nie mieszając ze sobą – pieczarki i por. Płaty ciasta francuskiego posmarowałam rozkłóconym jajkiem. Na każdy (przypominam, że robiłam z podwójnej porcji) nałożyłam – plasterki sera żółtego, kurczaka, upieczone papryki, por i na wierzch pieczarki. Nadzienie zawinęłam w ciasto
mojewypiekiinietylkoteraz pora na "pokaż kotku, co masz w środku". Książka podzielona jest na siedem części, a każda z nich opisuje kuchnie miłosną innego kręgu kulturowego. I tak mamy kuchnie: francuską, włoską, polską, meksykańską, hiszpańską, żydowską i orientalną. Każda poprzedzona krótkim opisem. Przepisy? Po japońsku: "jakotako". Jest wiele ciekawych propozycji - ciasteczka sezamowe, paella z owocami morza, sałatka z selerów
Kraina Tysiąca SmakówZnacie sałatkę Cobba? To jedna z tych sałatek, którą stawia się na amerykańskim stole w ramach dania głównego. Zwana także sałatką ogrodową, sałatka Cobb powstała na początku XX w. w hollywoodzkiej restauracji Hollywood Brown Derby. Jej nazwa pochodzi od nazwiska właściciela restauracji, Roberta Cobba, a o powstaniu samej sałatki krąży kilka legend! Jedna z nich głosi, że właściciel restauracji(...)jednak postawiłam na świeże, lekkie smaki. Pominęłam jajko i ser, a w ich miejsce wrzuciłam soczyste truskawki i słodką kukurydzę. W końcu rozpoczyna się najcieplejsza i najbardziej owocna pora roku, niech zatem będzie lekko, pysznie i przyjemnie :) Połączenie drobiu z truskawkami onieśmielało mnie przez długi czas... Tym razem zainspirowana amerykańskim twistem, chwyciłam byka za szypułkę i obezwładniłam moje
Kuchnia w Słońcu Skąpanazapieczone w cieście francuskim tworzą fantastyczne danie, którego nie powstydziłaby się dobra restauracja. Są świetnym pomysłem zarówno na rodzinny obiad, jak i np. imprezowe danie. Podane z ulubioną, lekką sałatką albo sosami ( czosnkowy pasuje rewelacyjnie! ) zachwycą podniebienia nawet najbardziej wybrednych smakoszy! Koniecznie spróbujcie! Ps. od jakiegoś czasu zdecydowanie chętniej niż po indyka na wagę sięgam po indyka pakowanego . Zwracam jednak(...)marchew – 1 szt * por – 1 szt * cebula – 1 szt * sól, pieprz, papryka * ciasto francuskie – 300 g * żółtko do posmarowania * masło klarowane SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Filet z indyka kroimy w plastry, cienko rozbijamy, marynujemy w jogurcie, soli i pieprzu przez ok. 15 minut. W tym czasie na maśle przesmażamy posiekaną cebulę, pora i startą marchew
Ostra na Słodkoprzygotowywać sałatki, dodawać do zup albo dusić w postaci znanych i lubianych i pilawów. Powstaje z najbardziej wartościowych ziaren pszenicy durum i jest bogata w substancje wspomagające pracę serca, kojące nerwy i obniżające poziom cukru we krwi. Na dodatek jest skarbnicą kwasu foliowego tak ważnego dla kobiet w ciągu. Prawdziwa perła wśród kasz! Jeśli do tego pory nie mieliście
Ostra na SłodkoŚwietna sałatka którą często przyrządzam na różne imprezy lub święta, można ją przygotować w szybki sposób. Ma lekko pikantny smak i jest bardzo smaczna, polecam. Składniki: 1 op. tortellini z szynką 200 gram kabanosów z peperoni 200 gram sera żółtego 1 mała puszka kukurydzy Bonduelle 1 mała puszka czerwonej fasoli Bonduelle 1 duża czerwona papryka Kawałek pora
Bajeczna Kuchniakażdej porze i wszędzie. Kiedyś już próbowałam innych tego typu produktów i niestety były suche i bez smaku. Amkez to coś zupełnie innego. Wyraźnie wyczuwalny smak. Wiemy co jemy. Po prostu pyszne! Wraz z moją rodziną szczerze Wam polecamy te zdrowe przekąski. Mąż, jako wielbiciel buraczków, upatrzył sobie te zdrowe plasterki. A ja poza jabłuszkami tworzę sałatki z plastrami
Słodkie okruszkipora, cebula, listek laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny ziarnisty, 600 g żeberek wędzonych, 500 g kapusty kiszonej, szczypta cukru, 4 ziemniaki (najlepiej typu A sałatkowe) Włoszczyznę umyć, obrać, odłożyć 1/2 marchewki. Resztę włoszczyzny włożyć do garnka, dodać żeberka, przyprawy, zalać wodą i gotować do miękkości żeberek. Wywar przecedzić, żeberka odłożyć. Włoszczyznę można wykorzystać do zrobienia sałatki. Kapustę kiszoną
królestwo garówsałatki, czy deseru nada daniu orginalnego wyglądu i wyrafinowanego smaku. Nigdy nie jedz jednak kwiatów, które zostały opryskane środkami ochrony roślin, pochodzących z kwiaciarni lub centrów ogrodniczych. Największą pewność da własny ogródek lub zebranie dziko rosnących kwiatów na łące z dala od ruchliwych dróg. Teraz uroku serwowanym potrawom dodają fiołki, stokrotki i bratki - to ich pora
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!rosół, schab, sałatkę jarzynową, ciacho, bigos, oraz rybę po grecku. Pierwszy raz dodałam goździki i nie żałuję. Nadały bardziej wysublimowanego smaku. Idealna propozycja także na święta Bożego Narodzenia. Zdjęcia robiłam w pięknych promieniach listopadowego słońca.... Składniki: 0,5 kg filetów ryby np. morszczuka, dorsza, mintaja 3 marchewki 1 duża pietruszka 1 średni seler 1 cebula 1 mały por 2 listki
Bon Appetit Małgorzaty