Sałatkę z tortellini możemy robić z różnymi dodatkami, zarówno z świeżymi warzywami jak i z marynowanymi. Dzisiaj proponuję Wam moją wersję. Ja podałam do niej kotlet z piersi kurczaka i było pysznie. Składniki: 250 g tortellini z serem 0,5 czerwonej papryki 0,5 puszki groszku konserwowego 0,5 małego słoiczka pieczarek marynowanych 4 -5 ogórki konserwowe 10 cm pora biała część 1 łyżka Musztarda Kielecka delikatesowa stołowa 1 łyżka Chrzan luksusowy Społem 4-5 łyżek Majonez Kielecki Społem sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Tortellini ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić, przelać zimną wodą i przełożyć do naczynia. Paprykę, pieczarki, ogórki pokroić w kostkę. Por pokroić w półplasterki. Groszek odsączyć z zalewy na sitku. Warzywa dodać
Ala piecze i gotujegrecku to potrawa, na którą składają się smażone kawałki lub filety rybne w sosie warzywnym. Danie to można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno w formie sałatki rybnej. Podstawowymi składnikami sosu są najczęściej tarta marchew, pietruszka i seler, cebula oraz koncentrat pomidorowy. Wszystko jest smażone na oleju, a następnie duszone z dodatkiem wody, soli, pieprzu i przypraw(...)ciepło i na zimno. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 800 g fileta z białej ryby 1/2 szklanki mąki pszennej 4 marchewki 1 duży korzeń pietruszki 1 nieduży seler 1/2 pora 1 cebula 1 papryka 500 ml bulionu warzywnego 100 g koncentratu pomidorowego 1 łyżka ketchupu pikantnego Olej do smażenia Przyprawy: pieprz cytrynowy i zwykły, sól, papryka ostra i słodka
ProstePesto.plTysia- czyli Justynka z bloga Tysia Gotuje słynie z sałatek. Nie pamiętam ile dokładnie ma ich na swoim koncie, ale to już chyba nie dziesiątki, a setki ;) Jedna z nich szczególnie przypadła mi do gustu, tylko po tym jak zobaczyłam jaka jest kolorowa ;) Zrobiłam wg przepisu pierwszy raz- była pyszna. Teraz, za drugim razem pokusiłam się o kilka zmian, jednak(...)względu na to, że nie miałam szczypiorku, postanowiłam pora zostawić surowego, żeby dodawał takiej ostrości i chrupkości zarazem. Dla mnie rewelacja, więc z przyjemnością udostępniam wersję z moimi poprawkami, a po oryginał odsyłam do Justynki :) Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka ananasa 1 puszka kukurydzy Zielona część pora 250g twardego sera żółtego 1 słoik
Kuchnia w czekoladziearomatyczny i głęboki smak. Sałatka jest prosta, smaczna i sycąca. W letni, ciepły dzień z powodzeniem może zastąpić nam obiad. Idealnie sprawdzi się na przyjęciach i piknikach pod chmurką. Sałatki ziemniaczane doskonale pasują do grillowanych mięs, więc jeśli zrezygnujecie z szynki - będzie świetnym dodatkiem do grillowanych potraw! Drukuj Czas przygotowania 15 min Czas gotowania 25 min Czas przygotowania(...)Czas przygotowania 15 min Czas gotowania 25 min Czas przygotowania 40 min Ingredients 1 kg młodych ziemniaków 350 g młodego bobu* 350 g szynki wiejskiej (dobrej jakości) 2 duże pory 1 pęczek koperku sól Sos 200 g jogurtu greckiego 4-5 łyżeczek musztardy rosyjskiej ** 1 łyżeczka płynnego miodu pieprz biały sól Instructions Bób gotujemy w lekko osolonej wodzie przez
Wędrówki po kuchniBorówka amerykańska jest coraz popularniejszym, lubianym i bardzo zdrowym owocem. Zawarte w niej witaminy i minerały chronią przed chorobami serca, mają działanie antynowotworowe, wzmacniają układ kostny
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataKocham wędzone ryby. Lubię robić z nich różne ciekawe dania ale często też dodaję do past czy sałatek. Dziś zapraszam na pyszną i szybką w przygotowaniu sałatkę z wędzonej makreli w towarzystwie sera żółtego oraz naszych polskich ogórków kiszonych . Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ Będzie(...)miło SKŁADNIKI DLA OK 6 OSÓB : 1 makrela wędzona 3 jajka ugotowane na twardo 10 dag sera żółtego 3 ogórki kiszone 1/2 pęczka kopru 1/2 pęczka szczypiorku 1/2 pora (biała część) Sól i pieprz do smaku 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki musztardy PRZYGOTOWANIE: Makrelę wędzoną obieramy z ości i dzielimy na małe kawałki. Ogórki kiszone
Gotowanie Patkijogurtu. Przepis na Dietetyczny krem z buraków pieczonych Składniki : 2-3 duże buraki (ok. 800 g) 2-3 łyżki suszonych warzyw i ziół, tzw. domowa jarzynka (marchew, seler, pietruszka, por, cebula, lubczyk, tymianek, ziele angielskie, liść laurowy) 3 szklanki wody, lub ok. 750 ml gotowego bulionu warzywnego 2 ząbki czosnku sól i pieprz szczypta chili świeża bazylia prażone pestki dyni(...)słonecznika Jak przygotować dietetyczny krem z buraków? Buraki myjemy, osuszamy, pieczemy w piekarniku według tego przepisu . Piekę zawsze ok. 5 dużych buraków, przygotowuję z nich potem różne dania: Sałatkę z buraków, Carpaccio z buraków, chłodnik . Tym razem do pieczenia buraków dołożyłam jeszcze 2 ząbki czosnku. Czas pieczenia buraków zależy od ich wielkości, każdy ważył ok. 400 g, więc piekłam
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięJest wyśmienita a tak tradycyjna i prosta! Surówka do obiadu. Ostrzejsza w smaku i wyrazista, pasuje do dań z ziemniaków, gulaszy, mięsnych pieczeni, kotletów. Do tego
Zasmakuj KuchniJadłonomia ! - i jej kuchnia roślinna. Krem szparagowy z kokosowym bekonem tak tak z bekonem..wejdźcie koniecznie zobaczyć jaki Jadłonomia przygotowała Bekon 6. Pyszna Krucha tarta ze szparagami porem i parmezanem od Zosi Cudny z MakeCookingEasier uwaga! uzależnia. nawet jak nie chcecie jej robić wejdźcie do Zosi obejrzeć zdjęcia! 7. Szparagowy klasyk czyli Szparagi w szynce Parmeńskiej(...)ponownie Jadlonomia Przepis od Marty na Uszka ze szparagami wejdźcie koniecznie zobaczyć te "uszka" :) PS. widzieliście już najnowszą książkę Marty? 9 . Ponownie MadamEdith, tym razem z sałatką bardzo wiosenną znajdziecie w niej cały Maj :) 10. Szybka, zdrowa i bajecznie pyszna zapiekanka z kurczakiem, zielonymi szparagami i oczywiście czosnkiem ! od Anny CzosnekWPomidorach Wszystkie zdjęcia pochodzą bezpośrednio
Wylizany RondelSzpinak, gorgonzola i parmezan świetnie się razem komponują, tą tartą zachwycicie Waszych gości, podając ją na przystawkę. To również znakomita przekąska na wszelkie okazje. A używając
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskadomownik by tego nie ruszył ;) jak wiecie, nie cierpi selera naciowego i chyba nie bardzo rozumie ideę dodawania jabłek do sałatki. Natomiast mi to połączenie bardzo przypadło do gustu. Sałatka jest świeża, a jednocześnie delikatna za sprawą komosy ryżowej i majonezu. Zapakowałam ją dziś w słoiczek, wrzuciłam do torby i uratowała mnie przed głodem podczas zakupowego szaleństwa. Może Wam się(...)taki przepis na Sylwestra i Nowy Rok. Polecam :) Składniki: 1 i 1/2 szklanki ugotowanej białej quinoy 5 łodyg selera naciowego 1 małe kwaśne jabłko (najlepiej późna odmiana) kawałek pora (około 3-4 cm) 15 orzechów włoskich 5-6 łyżek majonezu (najlepiej domowego TU znajdziecie przepis) natka pietruszki 1 łyżka naturalnego octu jabłkowego 1 łyżeczka mielonej kozieradki pieprz
Quinoa Raz!Uwielbiam białą rzodkiew. Jak tylko uda mi się ją kupić robię z niej najróżniejsze surówki, sałatki, kanapki lub po prostu jem ją od tak. Dziś chciałabym Wam polecić surówkę obiadową z białej rzodkiewki. Dzięki dodatkowi jabłka nie jest ona zbyt ostra i smakuje nawet dzieciom. Spróbujcie. Ja swoją podałam w towarzystwie rybnych paluszków. To był naprawdę dobry obiad. Składniki(...)porcje) 1 biała rzodkiewka (około 300 g przed obraniem) 1 średnia marchewka 1 cm pora 1 jabłko 1 łyżka majonezu Folwark 3 łyżki jogurtu naturalnego sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Rzodkiewkę, marchew i jabłko (u mnie średniej wielkości) obieramy i trzemy na tarce na grubych oczkach. Następnie delikatnie solimy i odstawiamy na około 15-20 minut. Moja
Słodkie okruszkiKomu śledzika, komu? Mam dla Was bardzo smaczną, a zarazem prostą propozycję sałatkową tej rybki :) Składniki: 400 g płatów śledzia w oleju, 1/2 puszki ananasa, 1/2
Nie tylko w kuchniTa surówka jest tak prosta, że zastanawiałem się czy zamieścić tutaj ten przepis. Bo przecież każdy go zna! Ale to jedna z moich ulubionych surówek więc
Marder&Marder ManufactureRosół to wymarzona zupa zimowa każdego zmarzlucha :). Rosół to też zupa na którą każdy ma swoją unikalną recepturę, mimo kilku elementarnych zasad przy przygotowywaniu rosołu reszta
Kuchnia PROzdrowotna