Ceviche to jedno z tradycyjnych dań kuchni peruwiańskiej, które jest również bardzo popularne w innych krajach Ameryki Łacińskiej, takich jak Ekwador czy Meksyk, przy czym w
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaChoć pogoda w weekend majowy nie sprzyjała grillowaniu, wierzę, że wiosna jeszcze nas zaskoczy i dzisiejszy przepis prędzej czy później Wam się przyda. A jest to
Chilli Czosnek i OliwaTakie pasty to samo zdrowie :) Prosty przepis, mało pracy, a przyjemność dla podniebienia jest bez zająknięcia pewna :) Zachęcam więc, róbcie pasty kanapkowe na śniadanko, na
Delicious Titbitsmące *** *** Na patelni, na rozgrzanym oleju, podsmażamy gołąbki z każdej strony na rumiany kolor *** *** Przygotowujemy sos pomidorowy: cebulę i czosnek kroimy w kostkę i podsmażamy. Dodajemy pokrojone w ćwiartki pomidory *** *** Dodajemy kapustę oraz bazylię, zalewamy bulionem i dusimy pod przykryciem przez około 10 minut *** *** Po tym czasie całość blendujemy na gładki sos. Dodajemy koncentrat pomidorowy i opcjonalnie śmietankę albo serek(...)POLECAM RÓWNIEŻ: KLOPSIKI DUSZONE W MŁODEJ KAPUŚCIE PRZEPIS TUTAJ POMYSŁY NA SZYBKI, TANI I ŁATWY OBIAD! KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU, GRILLA I BURGERÓW KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY
Blog z ApetytemChociaż nie jestem fanem sałatek warstwowych,zdecydowanie wolę te wymieszane,to ta sałatka zaskoczyła mnie ogromnie.Robiąc ją na moje urodziny byłam trochę sceptyczna tym bardziej ,że nie można jej w całości spróbować zanim poda się ją na stół.Ale wiecie co? Była rewelacyjna,świetne połączenie smaków,do tego chrupiące nachosy ,sos chociaż jest tylko na górze to idealnie mieszał(...)pół łyżeczki czosnku granulowanego 1 czubata łyżeczka oregano 1 czubata łyżeczka bazylii szczypta pieprzu chilli cayenne 3 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego sól i pieprz do smaku 300g pieczarek 5 pomidorów pół główki sałaty lodowej (lub pół główki małej kapusty pekińskiej) 1 puszka kukurydzy konserwowej puszka czerwonej fasoli 120 g żółtego sera 3 czubate łyżki majonezu 1 jogurt typu
Swojskie jedzonkociąży możecie znaleźć tutaj Jakie przepisy polecam? Przede wszystkim zielone koktajle – proste i szybkie w przygotowaniu, a do tego pełne witamin (nie tylko kwasu foliowego) oraz najróżniejsze sałatki czy pasty np. z soczewicy. Im mniej obróbki termicznej tym witaminy B9 (kwasu foliowego) będzie więcej. Smoothie z awokado i szpinakiem Składniki: (2 porcje) około 3-4 cm zielonego ogórka(...)uzyskania gładkiej konsystencji. Smacznego Pasta z soczewicy Składniki: 2 szklaki ugotowanej soczewicy 1 cytryna 2-3 ząbki czosnku 3-4 łyżki dobrej oliwy 4 łyżki pasty tahini 10 suszonych pomidorów z zalewy oliwnej sól do smaku woda do uzyskania pożądanej konsystencji mielony kumin do smaku (jeśli nie lubicie możecie spróbować innych przypraw) Przygotowanie: Do misy blendera z nożami wkładamy soczewicę
Słodkie okruszkidiecie dzieci i osob starszych. Ogorki zawieraja askorbine-enzym,ktory utlenia witamine C.Dlatego surowych owocow nie nalezy mieszac np. w salatkach z innymi warzywami,takimi jak pomidory czy papryka,gdyz ich wzajemne dzialanie eliminuje witaminy.Dopiero dodatek octu winnego neutralizuje dzialanie askorbiny.Dzieki zdolnosciom regenacyjnym soku ogorkowego,znalazl on ogromne zastosowanie w kosmetyce.Platki swiezego ogorka polozone pod oczy doskonale niweluja opuchlizne.A(...)wahania temperatur oraz jesli gleba jest uboga w azot.Goryczka zlokalizowana jest zawsze w okolicach ogonka .Dlatego obieramy ogorka od czubka w kierunku ogonka,by nie rozprowadzic gorzkiego smaku.Wtedy cala salatka bylyby juz niejadalna
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!W naszym ogródku obrodziła cukinia w ilościach hurtowych, więc teraz będzie wysyp cukiniowych przepisów, ale cukinię uwielbiamy przecież, dobra cukinia nie jest zła :-) Do tego przepisu
Kawa z mlekiemkiełbasę, to ten produkt przypomina ją wyłącznie w wyglądzie. W ich składzie znajdziemy m.in.: boczniaki, groch, nasiona słonecznika, szpinak i szczyptę czerwonej papryki z dodatkiem naturalnych suszonych przypraw, cebulki, pomidorów, czosnku i mielonego czarnego pieprzu. Moim gościom tak bardzo posmakowało, że zapakowałam im 2 paczki kiełbasek na drogę i wskazałam miejsce, gdzie mogą je kupić. Ja osobiście jednak wolę tradycyjną(...)wege goście, ale też je lubię. Te produkty można podawać zarówno na zimno, jak i na ciepło. To coś w rodzaju pasztetu. Ja uwielbiam je jeść w towarzystwie sałatki (po prostu dodaję do mojej sałatki pokruszone kawałki) lub na grillowanych kromkach chleba. Polecam! To kto się skusi na taki wege obiad ? Składniki: około 900 g ziemniaków 3-4 łyżki oleju
Słodkie okruszkiRibollita - toskańska zupa z fasoli, którą dziś możemy znaleźć w menu renomowanych restauracji wywodzi się, podobnie jak pizza, z kuchni chłopskiej, a jak powszechnie wiadomo
Cztery FajeryNajczęściej kojarzony z sieciowym jedzeniem typu fast food, tymczasem może sięgać jakością dużo wyżej. Przyrządzenie wszystkich składowych daje wiele satysfakcji i spokoju umysłu, że wkładając w
Słodki KompromisŚwięta, święta i po świętach. Przygotowujemy się do nich długo, robimy zakupy, układamy menu. Wymyślamy, kombinujemy, gotujemy tak aby wszystkiego było pod dostatkiem. Na końcu
Szybko Tanio SmacznieWłaśnie dlatego, że jest ponuro, że pada, że jest paskudnie i że wszyscy znowu zaczęli narzekać (a przecież jesień rozpieszczała nas w tym roku bardzo długo
Kraina Tysiąca SmakówZrobić dobrą pizzę nie jest łatwo. Najpierw trzeba trochę popracować podczas zagniatania ciasta (ulgę mają ci, którzy posiadają robota kuchennego), następnie należy zrobić dobry sos
Kuchnia Łukasza