sałatka z pieczarkami - 1873 przepisów (strona:85/125)

Rolada z mielonego mięsa 246

ambitne, ale troszkę się posypały.  Na pewno będzie ciacho- bo już po części zrobione, będzie rolada serowa i coś na ciepło. Po drodze na pewno też wyczaruję jakąś sałatkę, choć w minimalnej ilości. Dla Was natomiast mam propozycję rolady, ale mięsnej, choć z farszem zdecydowanie bardziej warzywnym. Doskonała właśnie na zimno, pokrojona w plastry. Nie dość, że smaczna(...)Sól, pieprz do smaku Ok 15 cienkich plastrów wędzonego boczku Nadzienie: 1 mała marchewka 1 mała pietruszka ¼ średniego selera ⅓ małego pora ⅕ średniej główki kapusty 150g kiełbasy lub boczku 100g pieczarek 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 mały kremowy serek topiony 1 jajko 1 łyżka mąki 1 łyżeczka śmietany sól, pieprz, oregano, papryka, maga do smaku 1 łyżka oleju  Sposób przygotowania

Kuchnia w czekoladzie
Jajka nadziewane łososiem 188

Uwielbiam jajka! Mogę je jeść codziennie. Na moim wielkanocnym stole nie zabraknie jajek z całą pewnością. Przygotuję również jajka faszerowane boczkiem i awokado . Specjalnie dla mojego męża jajka faszerowane pieczarkami . Będzie bardzo jajecznie! Jajka nadziewane Składniki: 4 porcje 4 duże jajka 4 łyżki domowego majonezu, tutaj przepis 3 łyżki creme fraiche 2 łyżki koperku sól i pieprz do smaku(...)małe kawałeczki i dodaj do majonezu. Dopraw solą i pieprzem. Ugotuj jajka na twardo i ostudź. Obierz ze skorupki i przekrój wzdłuż na pół. Na każdą połówkę nałóż łyżkę sałatki z łososia. Całość posyp świeżo utartym chrzanem i szczypiorkiem.   The post Jajka nadziewane łososiem appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Zimowy obiad wegański IV, Magiczne Smaki 238

    Na zdjęciu: kasza gryczana, zasmażane buraczki , sos koperkowy (zamiast masła olej, a wodę zamieniłam na mleko roślinne), gotowany jarmuż posypany prażonymi orzechami włoskimi (pycha

Qlinarnie i Qlinarnie
Gulasz warzywny z czerwoną soczewicą 158

Tego dania miałam okazję niespodziewanie spróbować w pracy. Pan z firmy cateringowej postanowił poszerzyć nasze horyzonty smakowe, a Panie z kuchni mnie zawołały jako, że każdy

Karola gotuje
Sałatka z pomidora z jajkiem, wędzonym boczkiem i twarogiem 301

Osobiście należę do tego grona osób, które uważają, że na sałatkę nie jest potrzebny żaden przepis. Bo przecież bierzemy co mamy pod ręką, kroimy, mieszamy, ot cała filozofia. Ewentualnie łączymy ulubione składniki pokrojone w dowolny sposób i doprawiamy zgodnie, ze swoimi upodobaniami. Jednak idea prowadzenia bloga opiera się jednak na tym, że nawet jakbym wrzucił zdjęcie herbaty, to musiałbym zamieścić(...)twarogu przypadło domownikom do gustu, więc dzielę się tym, co znalazło się w środku i jak to przygotować. Składniki (na 2 osoby): 6 średnich pomidorków 4 jajka 3 pieczarki 3 plasterki boczku wędzonego 50g twarogu kilka oliwek 1 ząbek czosnku 3 łyżki jogurtu 1 łyżka majonezu sól pieprz Przygotowanie: Jajka należy ugotować na twardo. Pomidory nacinamy, sparzamy wrzątkiem i obieramy

Jacob Tastes
Tradycyjna wigilijna zupa grzybowa 362

odstawiamy do namoczenia na co najmniej godzinę. Warzywa obieramy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Wyjmujemy warzywa i odkładamy na bok (można z nich przygotować na przykład sałatkę warzywną). Do gorącego wywaru warzywnego wrzucamy grzyby razem z wodą, w której się moczyły. Do zupy można też dodać wodę po moczeniu grzybów do wigilijnej kapusty. Będzie wtedy jeszcze bardziej esencjonalna(...)smaku solą i pieprzem. Zupę studzimy razem z grzybami. Przed podaniem można je wyłowić. Zupa grzybowa doskonale smakuje z makaronem. Sprawdźcie też inne wigilijne przepisy! Kapusta wigilijna z pieczarkami (idealna dla dzieci) Brownie z fasoli (z lekko orzechową nutą) Biszkoptowa zebra Kruche mini rogaliki makowe

Dieta bez mleka
"Nasiona warzyw strączkowych na talerzu" - podsumowanie akcji 174

blog: Smakołyki Angeli Humus - deep z cieciorki ; blog: Smaki Prowincji Coś dobrego dla jednego. I miska ryżowa z ciecierzycą i brokułem ; blog: Lejdi of the house Orientalna ciecierzyca z pieczarkami i kuskusem ; blog: Kulinarne odsłony Pati Ciecierzyca w pomidorach à la fasolka po bretońsku ; blog: Mops w kuchni Hummus tradycyjny z ciecierzycy ; blog: Pati gotuje Zupa krem z białych warzyw(...)domowe kucharzenie Zupa solferino (z groszkiem zielonym) ; blog: Moje domowe kucharzenie Krem z zielonego grochu czyli zielona grochówka ; blog: Smakołyki Angeli Zupa grochowa z bekonem ; blog: Kulinarne odsłony Pati Sałatka z jajkami, porem i groszkiem ; blog: Czerwień i błękit Sałatka pieczarkowa z jajkiem, ogórkiem i zielonym groszkiem ; blog: Di gotuje Verriny z pastą groszkowo-serową z awokado i kukurydzą ; blog

Weekendy w domu i ogrodzie
Polędwiczki wieprzowe a’la Wellington 186

desce wyłożonej folią spożywczą rozkładamy plastry szynki, aby zachodziły na siebie tworząc prostokąt. Na szynce rozkładamy pieczarki (dzielimy na 2 polędwiczki). Polędwiczki smarujemy musztardą i kładziemy na szynce z pieczarkami, następnie ściśle zawijamy w szynkę oraz w folię spożywczą. Wkładamy na ok. 30 minut do lodówki. Rozkładamy ciasto francuskie, smarujemy roztrzepanym jajkiem, kładziemy polędwiczkę wypakowaną z folii i szczelnie zawijamy(...)ciasto francuskie się zrumieni. Upieczone polędwiczki, po wyjęciu z piekarnika pozostawiamy na 10 minut na desce. Podajemy pokrojone w grube plastry. Polędwiczki wieprzowe a’la Wellington podałam z sałatką z kaszy bulgur, ale o tym następnym razem. Chrupiące ciasto, bogaty aromat grzybów i soczyste mięso. Nic dodać, nic ująć – to potrawa na wykwintny obiad, kolację

mojewypiekiinietylko
Ptysie z kurczakiem 248

Nie zawsze ptysie muszą być z kremem, na słodko. Jeśli chcemy zaskoczyć gości, to może podajmy je z kurczakiem. Są takie delikatne, wytworne. Mają w sobie

Salonik smaków
Śledzie po włosku 468

oliwek 8 zielonych oliwek 1 ogórek kiszony pół czerwonej papryki pół czerwonej cebulki pół białej cebulki 1 łyżka kaparów garść rukoli kilka listków bazylii opcjonalnie: ogórek kiszony, kilka marynowanych pieczarek olej rzepakowy lub słonecznikowy   *** Śledzie płuczemy (jeśli są bardzo słone to moczymy w wodzie przez kilka godzin) i kroimy na 2 centymetrowe kawałki *** *** Cebulki kroimy w półplasterki, ogórka(...)POLECAM TAKŻE: POTRAWY WIGILIJNE PRZEPISY TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ Artykuł Śledzie po włosku pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Strogonow 164

Strogonow przygotowałam dla nas i dla rodziny męża, siedząc w domu na chorobowym. Łatwo nie było, ale liczy się super efekt. Nie wiem jak to się

Karola gotuje
37 najlepszych przepisów na listopad 177

leci!). Dzisiaj zaglądnęłam do kalendarza sezonowego i przygotowałam najlepsze przepisy z owocami i warzywami dostępnymi w listopadzie. Oprócz dyni, na straganach znajdziesz w tym miesiącu: gruszki, żurawinę, brokuły, orzechy, pieczarki, jarmuż, jabłka, brukselkę i brokuły, buraki, marchew, kapustę, cykorię, brukiew, czarną rzepę, pasternak i topinambur, seler, skorzonerę. Zapraszam do wspólnego, listopadowego gotowania! Kremowa zupa z pieczonej dyni z cukiniową gremolatą(...)dyni Spaghetti z pesto z pieczonej dyni Surówka z dyni z cukinią, papryką i jabłkiem Surówka z dyni z rukolą i orzechami Koktajl z rukoli, z gruszką i bananem Sałatka z rukoli z gruszką, serem pleśniowym i orzechami Sałatka z rukoli, z gruszką, figami i camembertem Sałatka z pomarańczy z żurawiną i płatkami owsianymi Kasza kuskus z bananem, pomarańczą, żurawiną

Moja smaczna kuchnia
SAŁATKA Z SZYNKĄ I RYŻEM 122

Sałatka z szynką i ryżem sprawdzi się na śniadanie, kolację, imprezowy stół. Kolorowa, pyszna, idealna, pożywna. Propozycja sałatki z dodatkami, czyli papryką kolorową, ogórkami kiszonymi, kukurydzą

Zasmakuj Kuchni
Czosnkowe grzanki 188

Czosnkowe grzanki idealnie sprawdzają się jako dodatek do wielu potraw choćby sałatek. Jednak mogą być także świetną przekąską albo lekką kolacją. Czosnkowe grzanki bardzo często są

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pszenno- żytni naleśnik szpinakowy z pieczarkami i z sosem pomidorowym 163

łyżeczka octy czerwonego z czerwonego wina Farsz: pieczarki ząbek czosnku natka pietruszki cebula sól   i ziołowy pieprz Przygotowanie: Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki, cebulę w kostkę. Uduś pieczarki z cebulą i czosnkiem na łyżce oleju. Dodaj roztarty czosnek i dopraw solą. Pod koniec dodaj pieprz ziołowy lub biały oraz natkę z pietruszki. W wysokim(...)octu czerwonego i sól do smaku. Najlepiej aby wszytko robić w jednym czasie, choć sos pomidorowy można zacząć znacznie wcześniej.      5. Podawaj z sałatką z pomidora

AZgotuj!