Zupa brokułowa to danie, które jest bombą witaminową :) Jest ona tak bardzo syta, że z pewnością zastąpi Wam cały obiad. Przygotowanie zupy również nie zajmie Wam
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Sałatka „prawie” Cesar to nasza wariacja na temat klasycznej sałatki Cesar. Prawdziwa sałatka zawiera ściśle określone składniki, choć przepisów jest wiele :) Nasza sałatka to
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pulpetami w sosie z bakłażana i pomidorów cieszył się ogromnym uznaniem. Dlatego też postanowiłem przygotować podobne danie w klasycznej domowej odsłonie - z pysznym, aromatycznym pieczarkowym sosem oraz różową sałatką z pieczonych buraczków i czerwonej fasoli. Mam nadzieję, że zasmakują Wam one równie mocno. ;) Pulpety z kaszy jaglanej (dla 4-6 osób) : 1 szklanka kaszy jaglanej 1 mała cebula, drobno(...)Formuj pulpety wielkości orzecha włoskiego , a następnie smaż je na uprzednio rozgrzanej oliwie na złoto . Po usmażeniu odsącz z nadmiaru oleju na ręczniku kuchennym. Sos pieczarkowy: 500 g pieczarek 1 cebula, posiekana 2 ząbki czosnku, posiekane 150 ml bulionu z warzyw 250 ml śmietany sojowej 1 płaska łyżka płatków drożdżowych* 1 łyżka sosu sojowego trochę soku z cytryny garść
Food Squaregotowałam komosę częściej, zazwyczaj z pieczarkami z patelni i świeżym szpinakiem , które to połączenie smakuje mi bardzo. Niestety, moim dzieciom już nie tak bardzo, więc komosa została wypchnięta przez ziemniaki (nawiasem mówiąc, który jest w nawiasie, prawie kompletne źródło białek, w tym egzogennych, w tym lizyny ). Czasem ugotowałam komosę czarną lub czerwoną do jakiejś sałatki ale ogólnie używałam jej znacznie(...)Czemu dorośli ludzie nie są już tak mądrzy, jak dzieci? Po co my ciągle na siłę coś poprawiamy? Okazało się, że one po prostu nie lubią tej komosy pobabranej pieczarkami, a kiedy dostały na talerzu samą, a obok warzywa, zjadły chętnie całą porcję. Cóż, ja też ciągle się uczę... Wracając do przepisu - oczywiście nie sama komosa była obiadem, tylko
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEWymyśliłam ją ostatnio i chociaż robię sałatek bardzo dużo różnych,to mój mąż stwierdził , że jest najlepsza-mi również bardzo posmakowała i na pewno jeszcze nie raz ją zrobię-polecam Składniki: 1 pierś z kurczaka 30 dag pieczarek pół puszki kukurydzy 3 ogórki korniszony 1 cebulka czerwona pół czerwonej papryki makaron w kształcie ryżu 3-4 łyżki majonezu łyżka
Swojskie jedzonkoBardzo efektowna, kolorowa, warstowa sałatka z mięsem. Dla zaostrzenia smaku sugeruję dodać do mięsa pół łyżeczki chili. Składniki: pół główki sałaty lodowej, 3 średniej wielkości pomidory, duża cebula, kukurydza konserowowa - puszka, czerwona fasola konserwowa - puszka, 500 g pieczarek, 600 g mięsa mielonego, 100g sera żółtego, nachos, ok 400 g jogutru naturalnego gęstego, 4 łyżki majonezu, 3 łyżeczki przecieru pomidorowego
Lena GotujeSałatka, która smakuje zarówno na zimno, jak i na ciepło. Na zimno może być kolacją jako dodatek do wędliny a na ciepło jako samodzielne danie obiadowe. Praktycznie 3-składnikowa pomijając przyprawy. Zawiera ryż, pieczarki i białą fasolę. Składniki: – 500 g pieczarek – 1 cebula – 1 szklanka ryżu – 1 puszka białej
To co kochamwieku Tylko cztery składniki, tylko chwilka roboty, a dostajemy niezwykle smaczną, cudowną sałatkę, której nigdy nie mamy dość. Przepis znajdziecie tutaj. Najfajniesze babeczki Dzieci jednogłośnie i bezapelacyjnie za najfajniesze babeczki minionego roku uznały babeczki sowy :) Polecamy! Tortowo i wytrwanie czyli tort ziemniaczany z boczkiem i pieczarkami. Pychota i cudowny dodatek do obiadu, czy kolacji. U nas sprawdzał się
Kolizje Smakówprzed zjedzeniem. No... albo nie składać, tylko potraktować jako placuszki z surówką lub sałatką. Na Sylwestra dobra alternatywa zamiast kanapek. Zawsze to coś innego :) Przepis znalazłam w książce Anny Lewandowskiej, ale ciut zmodyfikowałam - jak zwykle :) Składniki: 200 gramów kaszy gryczanej (2 woreczki) 1 czerwona cebula 5 pieczarek 1 łyżka nasion chia 4 łyżki wrzątku 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1/3 łyżeczki
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comsoli i 50% wody. Z CZYM JEŚĆ? Bryndzę można dodawać do sałatek, posmarować nią chleb. Idealnie nadaje się także jako farsz do klusek lub pierogów. Pomysłów na bryndzę jest wiele, możemy pokusić się o zrobienie ziemniaków faszerowanych bryndzą, zupy z bryndzy czy grillowanych, faszerowanych pieczarek z bryndzą. Sprawdźcie więcej przepisów na dania z bryndzą. Polecamy! POCHODZENIE I PRODUKCJA BRYNDZY Bryndza
Gotuję Testujętłuszcze powinny być w każdym domu, oliwa z oliwek to baza do sałatek i tłuszcz krótkotrwałego smażenia, olej kokosowy to zdrowy tłuszcz niezmieniający smaku potraw, olej rzepakowy - używany do smażenia w wysokich temperaturach oraz masło, które nadaje niesamowity smak wielu daniom, nie wyobrażam sobie smażenia pieczarek bez dodatku masła jalapeno Lubimy ostre potrawy, dlatego w moim domu zawsze jest opakowanie
Cooking Monstermogłam siedzieć za długo, o nie. Znalazłam kilka wolnych chwil, aby zrobić pyszną sałatkę. Przepis dostałam od mojej koleżanki, Eli (Elu – dziękuję). Pierwszy raz przygotowałam ją na święta. Ponieważ wszystkim smakowała, dziś była powtórka. Polecam. Składniki: • 2 woreczki białego ryżu • 3 wędzone udka kurczaka • 1 kg pieczarek • 1 cebula • 1 puszka groszku • 4-5 ogórków kiszonych • 1 pęczek koperku • majonez
W mojej kuchniwarsztatach z Teo Vafidisem , gdzie użyliśmy jej do starożytnej sałatki. Jestem wielbicielem najróżniejszych kasz, także gdy spotkałem ją ostatnio w sklepie to musiałem kupić :) Składniki : 4 plastry schabu 100g kaszy bulgur 1 łyżka sosu sojowego 1/2 marchewki pomarańczowej 1/2 marchewki żółtej 1 pieczarka garść roszponki Przyprawy : pieprz czarny imbir kmin rzymski
Parowar Facetanajlepsze z dipem czosnkowym. Z reguły podaję je jako dodatek do sałatek. Składniki: na ciasto: 250 g mąki 150 g masła 1 jajka łyżeczka soli 4 łyżki śmietany rozbełtane jajko do posmarowania łyżka czarnuszki łyżka sezamu na nadzienie: 300 g mięsa mielonego 200 g pieczarek 100 g kapusty kiszonej 1 cebula 1 jajko 100 g startego żółtego sera ząbek
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaktórej właśnie znalazłam ten przepis. Od oryginału różni się tym, że zamiast pieczarek użyłam papryki, którą mogę jeść na okrągło. A w ogóle składniki farszu można dowolnie modyfikować wedle własnego uznania. ,,Róbta co chceta" a i tak jest pyszna. Dla mnie to coś w rodzaju sałatki jarzynowej zawiniętej w żółty ser. PYCHA!!! Składniki: 1/2 kg żółtego sera
Bea(u)ty kitchen