pora * 100g sera np. z niebieską pleśnią * kilka paseczków czerwonej papryki * dressing : 2 łyżki oliwy z oliwek, łyżka soku z cytryny, sól, pieprz do smaku Przygotowanie : Winogrona pokroić na połówki, por drobno posiekać, ser pokroić w kosteczkę. Dodać paprykę. Wymieszać składniki dressingu. Polać sałatkę tak przygotowanym sosem
Magiczne Życie MartyPolecam! Odkryjecie na nowo bogactwo smaków :) Składniki: pomidory malinowe czarne oliwki sałata rzymska suszone pomodory wędzony łosoś ogórek gruntowy pełnoziarniste wafle żytnie awokado Do dzieła: Sałatę rwiemy, pozostałe warzywa kroimy i wrzucamy do salaterki. Suszone pomidory podaję zawsze osobno, aby każdy mógł położyć sobie dowolną ilość na górę sałatki, jako akcent smakowy. Dodatkiem były dziś pełnoziarniste wafle żytnie
Spektrum SmakuProsta sałatka. Moja ulubiona. Przepis na sałatkę jest tak prosty i znany, że aż nie nadaje się na kulinarnego bloga :-P Ale chcę się z Wami
Bon Appetit MałgorzatyBomba proteinowa- dla wszystkich lubiących owoce morza I ryby :) Duuużo białka, dietetyczna I lekka. Idealna na upalne dni I nie tylko . Polecam .Zaczynamy: Składniki:sałata
Smaki Edytywarzywom i ziołom sałatka ma bardzo świeży i wiosenny charakter. W tym przepisie możecie użyć dokładnie takie składniki, jak lubicie, albo takie jakie aktualnie posiadacie w domu. Szalejcie! Moja sałatka ze szparagami to tylko propozycja w sumie teraz spoglądając na nią dorzuciłbym jeszcze np. kiełki i roszponkę, posypał bym też prażonymi włoskimi orzechami. Jak ktoś toleruje i je na diecie(...)szpinak Dressing: ⅓ szklanki octu balsamicznego 1 łyżka musztardy DIJON ząbek czosnku ⅓ szklanki oliwy z oliwek szczypta soli Przygotowanie sosu: Do garnka wlewamy ocet balsamiczny doprowadzamy do wżenia i redukujemy jego ilość o połowę (jednym słowem odparowujemy go). Dorzucamy resztę składników i dobrze mieszamy. Przygotowanie sałatki: Odcinamy twarde końcówki szparagów i gotujemy na stojąco (tutaj przydałby się wysoki i wąski garnek
PaleoLifekażdy będzie miał już swój słoik i pytał o przepis na sałatkę Składnik na sałatkę: marchewka pokrojona w słupki ogórek pokrojony w kostkę czerwona kapusta – poszatkowana czerwona papryka pokrojona w kostkę liście szpinaku w całości lub porwane jarmuż orzechy włoskie sos vinegrette: oliwa z oliwek 2-3 łyżki stołowe musztarda sok z cytryny miód Przygotowanie sosu: Do kubka wlewamy(...)solą i pieprzem i wszystko razem mieszamy, aż składniki się połączą (można zblendować). Można do całości dodać ząbek czosnku, ale to wersja weekendowa – nie polecam takiego składnika do sałatki do pracy Przygotowanie sałatki: Na spód słoika wlewamy sos, około 2-3 łyżek stołowych, potem układamy warstwami warzywa: marchewka, ogórek, kapusta, papryka, szpinak, jarmuż i orzechy na samą górę. Wszystko
PaleoLifeszybko zamarynowałam. Przygotowałam szybką, sycącą sałatkę którą zawsze można zabrać ze sobą do pracy. Do przygotowania sałatki potrzebujemy: 1 pierś z kurczaka (150 – 200 g) 4 śliwki węgierki 1 pomidora kilka liści sałaty 1 ogórka gruntowego sól, pieprz do smaku oliwa z oliwek Kurczaka myjemy, wykrawamy wszystkie błonki, które będą nam przeszkadzać. Przyprawiamy solą, pieprzem i odrobiną oliwy(...)podsmażamy na średnim ogniu aż będzie miękkie. W miseczce umieszczamy warzywa a na wierzchu ciepłe jeszcze mięso z owocami. Życzę Wam smacznego! ps. nic nie szkodzi na przeszkodzie żeby sałatkę zabrać do pracy. Na zimno też smakuje wyśmienicie
Szybko Tanio Smaczniekremowego serka 2-3 ogórki kiszone 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki brązowego cukru pieprz SKŁADNIKI NA SAŁATKĘ: 8-10 większych listków sałaty masłowej 2 - 3 pomidory 2 małe cebule czerwone 1/2 papryki czerwonej 1/2 ogórka świeżego 2 łyżki oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka octu balsamicznego 1/2 łyżeczki brązowego cukru sól i pieprz SKŁADNIKI NA FILETY(...)zrumienienia i miękkości. TZATZIKI Z KISZONYCH OGÓRKÓW: Serek wymieszaj ze startymi na tarce o drobnych oczkach ogórkami (razem ze skórką, odciśniętymi z soku), startym czosnkiem, cukrem i pieprzem. SAŁATKA: Umyte i osuszone liście sałaty porwij na małe kawałki, wrzuć do miski. Dodaj pokrojone w ósemki pomidory, ogórki (mogą być z skórką) pokrój w plasterki i na pół, cebulę w piórka
Słodko-Słony Świat Ilonyłyżka octu winnego łyżka miodu 2-3 łyżki wody 3 łyżki oliwy z oliwek świeżo zmielony pieprz sól Rukolę umyć i osuszyć. Pomidory pokroić w ósemki, fetę w kostkę. Wyłuszczyć ziarna granatu. Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Składniki sosu wymieszać energicznie w zamkniętym słoiczku. Polać sałatkę i od razu podawać. Smacznego
na moim stole...nietrudna w przygotowaniu sałatka może znaleźć zastosowanie zarówno jako przystawka jak i samodzielna przekąska na śniadanie, kolację czy np. sylwestra. Zapisz przepis Drukuj Składniki (na 2 porcje) 1 duży filet z kurczaka (250g) 100g białych szparagów z zalewy 100g zielonych szparagów z zalewy 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 garść zielonych oliwek 3 łyżki oliwy 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki soli(...)Chili rozcinamy i usuwamy nasiona, następnie również drobno siekamy. Kurczaka, szparagi, oliwki i kukurydzę wrzucamy do odpowiednio dużej miski i mieszamy ze sobą. Następnie dodajemy stopniowo sól, pieprz oraz posiekane chili i szalotkę, nadal mieszając. Na koniec dodajemy 2 łyżki oliwy i mieszamy całość po raz ostatni. Sałatkę warto włożyć chociaż na pół godziny do lodówki, aby składniki przeszły swoim
Kulinarna PokusaSAŁATKA Z CZERWONEJ FASOLKI Dziś proponuję Wam prostą, szybką i kolorową sałatkę z czerwonej fasoli, kukurydzy i papryki. Możecie ją podać na przystawkę do obiadu lub do grilla. Dla 4 osób Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 300 g czerwonej fasolki (z puszki) 200 g kukurydzy (z puszki) 100 g czerwonej papryki (świeżej lub z puszki) 1 łyżka musztardy(...)czerwona cebula Kilka gałązek natki pietruszki 1 łyżka octu balsamicznego Oliwa z oliwek Sól, pieprz Fasolkę i kukurydzę odcedź i opłucz. Wymieszaj fasolkę z kukurydzą. Paprykę umyj, osusz i pokrój w drobną kostkę. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Domieszaj do sałatki. Umyte i osuszone listki pietruszki drobno posiekaj. W misce wymieszaj musztardę z octem balsamicznym i czterema
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskastaram się je realizować. Dzisiaj szybki pomysł na obiad czy sałatkę na ciepło. Udowadniam po raz kolejny, że kasza nie musi być podana jedynie jako dodatek do gulaszu. Zapraszam do przygotowanie także innych moich dań z kaszą, przepisy znajdziecie tutaj Kasza gryczana z pieczarkami i czarnymi oliwkami z tymiankiem w occie balsamicznym Składniki: 1 woreczek ugotowanej kaszy gryczanej
Moja smaczna kuchniawejścia robi wrażenie. W lodówkach gotowe kanapki z bagietek z rozmaitymi dodatkami, spakowane tak, że ślinka cieknie. Sałatki, desery spakowane są w przezroczyste opakowania, można dostrzec każdy detal! Są i piwa dla blondynek o nazwie Blonde ;) Desery, dressing i oliwa z oliwek z uroczych malutkich buteleczkach. Przyznam się, zę w ciągu 30 minut byłam w tym sklepie dwa razy(...)która w Brukseli prowadzi restaurację "Kwiat Europy". Jedzenie przepyszne, świetna obsługa i przemiła Pani Basia, która dba o każdy detal i nadzoruje pracę zespołu. Mieliśmy okazję zjeść obiad, frytki, sałatkę ze świeżych warzyw i sporą porcję kurczaka z rożna. Warto wiedzieć: Najlepsze piwa Blonde, Kriek (damskie piwo o smaku czereśniowym) Najtańsze zakupy zrobicie np. w sklepach w carrefour, zwłaszcza
Moja smaczna kuchniaPyszna sałatka z kaszki kuskus z warzywami podana w wydrążonych ogórkach SKŁADNIKI1/2 szklanki kuskus (10 łyżek)3 długie ogórki1/2 czerwonej cebuli1/2 czerwonej papryki1/2 zielonej
Moje Kuchenne Rewelacje