Kolejna wersja dietetycznego kurczaka z parowaru. Złote kieszonki z kurczaka nadziewane morelami i brązowym ryżem 2 piersi z kurczaka 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego szczypta imbiru szczypta białego pieprzu 10 suszonych moreli 2 łyżki posiekanych migdałów uprażonych na suchej patelni 4 łyżki ugotowanego brązowego ryżu (al dente) 1 żółta(...)minut w zależności od grubości mięsa. Do słoiczka wlewamy sok z cytryny, dodajemy oliwę i miód – wstrząsamy energicznie do chwili , aż składniki się połączą i utworzą sos do polania sałatki. Na talerzach układamy porcje papryki, polewamy je sosem, posypujemy migdałami i paseczkami moreli. Obok układamy porcje kurczaka faszerowanego ryżem brązowym z morelami
Gotuj Sam!mięty sól i pieprz do smaku 6 jajek (u Jamiego 8, ale wiecie...) szczypta pieprzu cayenne kilka gałązek świeżego tymianku 2 łyżki tartego parmezanu 20g sera feta oliwa z oliwek 1 ciabatta ząbek czosnku kilka pomidorów koktajlowych kilka gałązek oregano Piekarnik nagrzewamy do 180*C. Cukinię trzemy na tarce, solimy, pieprzymy i dodajemy drobno posiekane liście mięty. Mieszamy(...)dwóch stron, przekrawamy pomidory na pół i wcieramy je w czosnkową stronę. Tak przygotowaną ciabattę skrapiamy oliwą i posypujemy drobno posiekanym oregano. Jemy na ciepło- frittata, kromki chleba i sałatka (z braku rukwi wodnej u nas była to po prostu sałata lodowa). Zrezygnowałam ze świeżego chilli, którego użył Jamie, bo cayenne jest dla mnie wystarczająco ostry. Świetny obiad
les mirabellessól i pieprz · mąka i bułka tarta (do panierki) · oliwa z oliwek do smażenia Składniki na sos kaparowy · 1 szklanka majonezu · 6 łyżek gęstej, kwaśnej śmietany(...)szybko się nie rumieniły i nie przypaliły. Regulować wielkość płomienia (ma nie być za duży, ale tłuszcz cały czas musi skwierczeć). Kotlety podawać gorące, z sosem kaparowym i ulubioną sałatką
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaOkoło 300 kcal. Przepis dla jednej osoby: - Duża garść sałaty lodowej - mały por - 3-4 ogórki świeże gruntowe - 60 g fety - 140 g piersi z
Pasje Jolkikozi, ale ja nie tykam... pozostawiam kwestii upodobań. Na to orzechy, prażone pestki dyni, orzeszki piniowe czy co tam w szafce z ziaren macie :) Strużka kremu balsamicznego i sałatka taka, że ho ho! Normal 0 false 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband(...)żurawina lub kiełki np. rzodkiewki krem z octu balsamicznego Przygotowanie: Buraki myjemy (w łupinach, osuszamy w papierowym ręczniku ) i wykładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Skrapiamy oliwą z oliwek oliwą i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni na ok. 20-30 minut aż zrobią się lekko miękkie (takie są najlepsze i nie warto trzymać ich w piekarniki zbyt
bistro mamaWiosna, tak bardzo przeze mnie wyczekiwana, już tuż tuż... na straganach pojawiają się już młode warzywa które nie są na pewno polskie a jeśli już to
sierotka maRysia w kuchniNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Qlinarnie i Qlinarniepogoda nie zachwyca, jednak mam nadzieję, że chociaż w sam dzień Niedzieli Wielkanocnej będzie odrobinę cieplej niż przez ostatnie dni. Natomiast tym, co dziś zaproponuję jest prawdziwa bomba witaminowa - sałatka z kapusty pekińskiej z dodatkiem winogron, pomarańczy, zawierająca ponadto doskonałe źródło zdrowych kwasów tłuszczowych, dzięki dodatkowi orzechów i oliwy. A zatem smacznego i mam nadzieję, że Wasze prace w kuchni(...)także siekamy na nieco mniejsze kawałki, po czym podprażamy na suchej patelni. Ser kroimy w kostkę. Potem mieszamy wszystkie składniki i skrapiamy sokiem z cytryny i dodajemy oliwę z oliwek. Na końcu doprawiamy do smaku
psgotujemyOstatnio na kilku blogach natknelam sie na przepisy z batatami. Poniewaz do tej pory znalam je tylko z widzenia i opowiesci, w koncu postanowilam zakupic to
Przysmaki Karolkitrochę o szparagach....;) Szparagi są sezonowe, występują tylko do końca czerwca, więc warto je jeszcze kupić i spróbować przyrządzić je w domu. Smakują pysznie smażone, pieczone, gotowane, w sałatkach lub jako dania główne z różnymi dodatkami. Te zielone są najdelikatniejsze, białe, bardziej łykowate i grubsze, oraz szparagi fioletowe - słodsze, o najintensywniejszych smaku i zapachu. Szparagi to bogate źródło witamin(...)którzy nie mieli do czynienia jeszcze ze szparagami. Zapraszam do pieczenia i życzę smacznego:) Składniki: pęczek zielonych szparagów 2 cienkie mięsne parówki 2 plasterki żółtego sera oliwa z oliwek sól, pieprz kilka kropel soku z cytryny Wykonanie: Szparagi myję, osuszam ręcznikiem. Następnie łapię za końcówkę (tam gdzie jest ogonek, nie ta część z "kwiatkiem") i odłamuję ją - sama pęknie
Zasmakuj KuchniZaczął się nowy rok szkolny. Jeśli macie dylemat, co dać dziecku na chlebek do szkolnego śniadania, to moja propozycja jest prosta i smaczna :) Co ja piszę
Delicious Titbitssmacznej przystawki wywodząca się z kuchni włoskiej .............czyli ziemniaki z piekarnika z mięsem mielonym w pomidorach. Składniki: 6 ziemniaków jednakowej wielkości 6 łyżek oliwy z oliwek 1,5 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 2 ząbki czosnku 3oo g mięsa mielonego 4 łyżki koncentratu pomidorowego 3/4 szklanka bulionu kieliszek czerwonego wina kilka listków szałwii pieprz(...)włożyć go wraz z ziemniakami do piekarnika i ułożyć na półmisku z gotową potrawą. Ziemniaki można podawać z zielona sałatką
Zakamarki mojej kuchniBardzo często szukamy inspiracji na przygotowanie pysznej sałatki do potraw z grilla. Jedną z naszych ulubionych sałatek była i cały czas jest sałatka ziemniaczana – idealnie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!cebulę pokrojoną w pióra. Dosmacz solą. Przykryj i ugotuj wywar. Międzyczasie szynkę i cukinię pokrój w słupki, czerwoną cebulę w pióra, wrzuć do miski. Posól, wlej trochę oliwy z oliwek. Dosmacz ziołami , które lubisz- u mnie misto arrosto ze wspaniałą wyczuwalną przewagą rozmarynu , liścia laurowego i szałwii. Wymieszaj. Blaszkę pokryj papierem do pieczenia. Wyłóż frytki, upiecz na złoto. Wróć(...)oczyszczająca. Kochają go gwiazdy Hollywood. Korzeń selera dodaje smaku zupie i może zastąpić sól, jeśli soli jeść nie możemy. Seler naciowy świetnie sprawdza się jako składnik różnego rodzaju sałatek. Wszystkie warzywa mają mało kalorii, lecz seler wiedzie tu prym. Amerykanie i Japończycy, którzy mają wręcz obsesję na punkcie żywienia i leczenia selerem, doszukali się w nim aż 86 cennych składników
Z Kuchni Do Kuchni