przygotować coś lekkiego. Sałatka z grillowanym kurczakiem będzie strzałem w dziesiątkę. Ja grillowałam na patelni, ale przyznaję, że wolałabym na grillu ogrodowym :) Składniki na 2 porcje: 300 g fileta z piersi kurczaka 2 garści fasolki płaskostrąkowej 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 papryka pomarańczowa Dressing: 1/2 łyżeczki miodu 1 łyżka musztardy 1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju lnianego
Kucharzycapokroić w kostkę, oliwki odsączyć z zalewy. Pomarańczę sparzyć, obrać ze skóry, wyfiletować. Pstrąga podzielić na kawałki. Wszystkie produkty wyłożyć na talerz lub półmisek. Przygotować dressing. Na desce rozetrzeć czosnek z solą, wymieszać z musztardą, miodem i sokiem pomarańczowym oraz skórką z pomarańczy. Wlać oliwę i dobrze wymieszać. Sos przyprawić do smaku solą i pieprzem. Polać sałatkę
Czerwień i błękitoliwek. Odstawiłam do lodówki. W międzyczasie rozmroziłam szpinak i dotąd mieszałam i gotowałam go w garnku aż odparowała z niego woda. Dodałam sól, pieprz,czosnek, pokrojone drobno suszone pomidory i łyżkę śmietany. Łososia wstawiłam do piekarnika na około 30 minut. Po jego upieczeniu nałożyłam na niego szpinak i podałam z pieczonymi ziemniaczkami i sałatką. Polecam
potrawyregionalnepostanowiłam przygotować sałatkę z gotowanej fasolki szparagowej, grilowanej cukini i pomidorków. Jest to bardzo proste i szybkie do przygotowania danie, a jednocześnie bardzo smaczne i efektowne. Wraz ze mna wyzwania podjela sie Panna Malwinna i Justinka. Składniki : 400-500g zielonej fasolki szparagowej 1 mała cukinia 200g pomidorków koktajlowych 3 duże ząbki czosnku oliwa z oliwek sól, pieprz Przygotowanie
Codzienne Gotowanieoliwie z oliwek - można do smaku posolić je delikatnie, ale to już wedle własnego uznania, bowiem mniej słone potrawy wydobywają z siebie swój prawdziwy smak i aromat łososia grillujemy około 8-10 min. z każdej strony po 5 min., a następnie dodajemy pomidory i cytrynę na grilla rybę podajemy z cytryną, pomidorami oraz pieczywem lub sałatką
zobacz ich smakoliwy z oliwek opakowanie małych kulek mozzarelli 150 ml jogurtu naturalnego łyżka majonezu sól ,pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ryż gotujemy ,osączamy i studzimy. Przekładamy do miski ,dodajemy pokrojone pomidory ,ogórek ,surimi ,osączonego z zalewy tuńczyka i kulki mozzarelli. Cebulę i pora siekamy ,szklimy na łyżeczce oliwy ,studzimy i dodajemy do sałatki. Jogurt mieszamy
R'n'G Kitchenszybka i zdrowa sałatka, która nikomu nie będzie ciążyła zbytnio na żółądku. Doda energii i kolorów na parę ładnych godzin. Polecam szczególnie tym, którym zdrowe odżywianie nie jest obce i tym, którzy stawiają nacisk na lekko, syto, konkretnie! Składniki -makaron gryczany -mix sałat umytych i gotowych do spożycia -glassa sojowa -nasiona czarnuszki sól i oliwa z oliwek do smaku -pomidor
Z Kuchni Do KuchniSałatka z truskawkami i szparagami to zdecydowanie mój smak .Do tego kilka dodatkowych składników ,które lubicie i danie gotowe .Prosto i smacznie. Składniki: szparagi ,gotujemy 2,3 minuty i przekładamy do zimnej wody na kilka chwil pomidorki koktajlowe ,kroimy na pół i smażymy 3 minuty sałata truskawki ser feta sól ,pieprz ,oliwa z oliwek Sałatę łączymy z truskawkami . Szparagi
Ladylaura.Przepyszna i sycąca sałatka z dodatkiem jakże aromatycznych anchois i świeżutkimi ekologicznymi jajkami. Taki obiad jest idealny do pracy, bo syci, a nie obciąża, a ponadto jeszcze zdrowy. Nie pomijajmy też faktu, że robimy go max 15 minut ;-))) Do dzieła! Składniki: - 3 garście roszponki - 3 rzodkiewki (kroimy w plasterki) - 2 jajka ugotowane na twardo - kilka czarnych oliwek - kilka filetów anchois
SMYKWKUCHNIkanapek i sałatek. Przygotowana jest na bazie awokado, które jest niezwykle cennym źródłem kwasu oleinowego obniżającego poziom cholesterolu oraz potasu regulującego ciśnienie krwi. Moim zdaniem najbardziej pasuje do świeżego pieczywa, na pyszne drugie śniadanko :) Składniki: 1 awokado 1 mały ząbek czosnku 1 łyżka drobno posiekanej cebuli 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka oliwy z oliwek kilka ziarenek kolendry, rozgniecionej
Chocolate Muffin Blogniewielką ilością wody, podgotować i zmiksować. Jest to ,,przepis" na przygotowanie zupy z pieczonych warzyw: marchew, pasternak, seler, kalafior, ziemniaki, brukselka, kapusta, cebula, czosnek, bataty, pietruszka, dynia. Wracając do sałatki będącej tematem wpisu, to jest dobra propozycją na kolację, obiad lub II śniadanie. Smakuje równie dobrze na ciepło i na zimno. Jest lekko słodka z nutą goryczki (z brukselki(...)dyni sól do smaku olej rzepakowy Dressing cytrynowo-miodowy 2 łyżki soku z cytryny + ewentualnie skórka otarta z 1/2 cytryny 1 łyżka płynnego miodu 5 łyżek oliwy z oliwek 1-2 szczypty soli 1 szczypta mielonego pieprzu (czerwonego lub czarnego) Przygotowanie: Brukselkę umyć i obrać z zewnętrznych listków. Przełożyć do blaszki do pieczenia i skropić olejem. Z dyni odkroić
Codziennik KuchennyWitamy wszystkich w tę pochmurną niedzielę. Dzień mało motywujący do czegokolwiek, jednak każdego dnia próbujemy stworzyć coś nowego i coś nowego osiągnąć. Każda, nawet mała rzecz
Symfonia SmakówJakiś czas temu podawałam Wam przepis na pikantną hiszpańską zupę pomidorową ( klik po przepis ) Przygotowywaliśmy ją wielokrotnie (ostatnio w ubiegłym tygodniu) i nadal zachwyca nas smakiem
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata