jaglana o doskonałych właściwościach odkwaszających nasz organizm. Sałatka na ciepło bądź zimno, tak jak wolisz , tak jak lubisz. Mi osobiście bardziej smakuje na ciepło, ale tylko dla tego że uwielbiam smak ciepłych pomidorków ze świeżą oliwą. SKŁADNIKI dla 2 osób: - 2 porcje ugotowanej kaszy jaglanej - 10-12 sztuk pomidorków koktajlowych - kilka oliwek zielonych - oliwa z oliwek z dodatkiem czosnku
SMYKWKUCHNIlekka sałatka z kurczakiem, warzywami, przełamana orzeźwiającą pomarańczą SKŁADNIKI 1 pierś z kurczaka, 1 główka sałaty rzymskiej, 1/2 puszki kukurydzy, 1 pomidor, 1 mała zielona papryka, 1/2 czerwonej cebuli, 1/2 pomarańczy, 200 g sera typu feta, 1 łyżka przyprawy do kurczaka, 2 łyżki oliwy z oliwek Sos: 1/2 szkl. jogurtu naturalnego, 1 łyżka majonezu, sól, pieprz papryka słodka
słodki bratekłatwość wykonania to niewątpliwe zalety tej sałatki. Kolejną zaletą jest wyborny smak. A wszystko to w dosłownie kilka minut. składniki dla czterech osób 1,5 szklanki kaszy orkiszowej 1 papryka czerwona 10-12 pomidorów suszonych z zalewy, przepis na które znajduje się tutaj 1 ząbek czosnku 1/2 pęczka szczypiorku garść oliwek zielonych 4 łyżki oleju z pomidorowej zalewy
Miód i pieprzobsmażamy na łyżce oliwy z oliwek. Wyciagamy ziemniaki, między talarki ziemniaków wkładamy piórka cebuli. Na ziemniaki dodajemy usmażony boczek, oraz tymianek. Podlewamy wierzch ziemniaków tłuszczem ( tym samym w którym pieczemy ziemniaki ). Wkładamy do piekarnika na 20-30 min. Obiad gotowy :) Ziemiaki możemy podać z pieczonym w rozmarynie kurczakiem, z sałatką z zielonym ogórkiem w jogurcie greckim . Pyyycha. :) Polecam
Smaki Edytyłyżka wiórków kokosowych 4 łyżeczki oliwy z oliwek Przygotowanie Sos : połączyłem sok z limonki, starty imbir, sok z imbiru. Dodałem posiekaną dymkę, zmiażdżony czosnek oraz oliwę. Odstawiłem do lodówki do schłodzenia. Paluszki surimi pokroiłem w plastry, melon w grubą zapałkę, a marynowany imbir w drobne paski. Wymieszałem w salaterce wszystkie składniki sałatki. Przybrałem ją posiekaną miętą i kolendrą, pokrojonymi
R'n'G Kitchenpatelni grillowej rozgrzewamy odrobinę oliwy z oliwek Kurczaka możemy pokroić w kwadraty lub tak, jak ja, nakłuwać na patyczki w harmonijkę przekładając kawałkami ananasa (ananasa należy wbijać na patyczki do szaszłyków w poprzek, ponieważ w przeciwnym razie będą spadać) Szaszłyki smażymy ok. 10 minut z każdej strony Podajemy z ulubioną sałatką. Ja zrobiłam sałatkę z kuskusem. Smacznego
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comkawałek usprawiedliwiam się, że to przecież niczym sałatka Ciasto jest ala murzynkowe, wilgotne, puszyste i sycące. Jest bardzo smaczne a dodatkowo powstaje bardzo szybko. Składniki: 350 g maki pszennej 50 g kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka przyprawy do piernika 175 ml oliwy z oliwek 375 g cukru kryształu 3 jajka 2 łyżeczki
Made By Mom And Sonłyżki oliwy z oliwek Przygotowanie: Łososia nacieramy wyżej wymienionymi przyprawami z oliwą. Odkładamy do lodówki na 2-3 godziny. Po tym czasie umieszczamy łososia z piekarniku 200 stopni góra dół łącznie 40 minut ( pierwsze 20 minut pod przykryciem z folii aluminiowej, kolejne 20 bez). Podajemy z 1. Sałatką z kalmarami 2. Warzywami po nicejsku
ClauditteMissCookingracji tego, że zima nadchodzi wielkimi krokami, a wszędzie unosi się zapach grzanego wina, aromat cynamonu i goździków. Chciałbym zaprezentować Wam moją sałatkę z gruszkami w czerwonym winie. Zachęcam do przygotowania tego przepisu. Danie jest proste i szybkie w przygotowaniu. Pozdrawiam :)Czas przygotowania: 30 min.Porcja dla 2 osóbKoszt przygotowania: 14,00 złSKŁADNIKI:2 świeże gruszkirukolamigdały ( posiekane)ser camembert naturalnyoliwa(...)posiekane migdały. Na talerzu układamy porcję świeżej rukoli. Na niej wykładamy nasze gruszki w czerwonym winie. Ser camembert kroimy w trójkąty i układamy na rukoli. Wszystko skrapiamy oliwą z oliwek i polewamy redukcją balsamiczną. Na końcu posypujemy prażonymi migdałami. Smacznego
kulinarnyJaCarpaccio or salad? Podaję tą prostą sałatkę bez polania sosem winegret. Dobór składników do polania, pozostawiam do wyboru. Poniżej cztery możliwości, ale zapewniam, kombinacji jest dużo więcej. Składniki 1 mały ogórek 1 pomidor 1 świeża figa 1 płatek karamboli Winegret 1. miód, czerwony ocet winny, sok z cytryny, oliwa z oliwek, sól, pieprz 2. cytryna, musztarda, oliwa z oliwek
Kulinarny karnet Christopheranawet do kuchni i od razu czmychnęła mi na talerz ;) SKŁADNIKI: jarmuż ser z niebieską pleśnią grejpfrut (wykrojony z błonek) burak czerwony (ugotowany) stokrotki sos 3 łyżki oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki musztardy 1 łyżeczka miodu 1 łyżka soku z cytryny bazylia (posiekana) sól pieprz ząbek czosnku (opcjonalnie) A jak to zrobić: Jarmuż umyć i porozrywać na mniejsze kawałki. Zalać(...)zimną wodą. Osuszyć papierowym ręcznikiem z nadmiaru wody. Tak przygotowany jarmuż ułożyć na talerzu, dodać pokrojony w kostkę ser i grejpfruta. Buraka zetrzeć na grubych oczkach tarki i posypać sałatkę. Na wierzchu ułożyć stokrotki. Sos. W słoiczku umieścić wszystkie składniki, zakręcić i mocno wstrząsnąć przez dłuższą chwilę, aż całość dokładnie się połączy. Gotowym sosem polać sałatkę. Razem z WESTWING HOME
Kuchnia w opałachDziś w telegraficznym skrócie:) Nowe połączenie ulubionych składników - kolorowe i zdrowe.Składniki:opakowanie insalatini (może być rukola, roszponka itp)średnia cukinia4 pomidoryczerwona paprykaczerwona cebulapołowa pęczka pietruszkiząbek
Magiczna kuchnia DariiZielono mi... Warto jeść zielone warzywa. Warto!Składniki:100 gram kaszy gryczanej, gotujemy według przepisu na opakowaniu do miękkości garść pestek słonecznikałyżka siemienia
Mango Papajasycąca i gęsta zupa z najpiękniejszej odmiany fasoli - fasoli borlotti o fakturze przypominającej marmur. Danie jest idealne na obecną, mroźną zimową pogodę, wszak opublikowałam je w styczniu. 9. Marokańska sałatka z marchewki Tak naprawdę, to nie wiem, czy wpis cieszy się popularnością z uwagi na przepis, czy może zamieszczone przy nim moje wyznanie o zaprzestaniu jedzenia mięsa. Jeżeli chcecie wiedzieć(...)było dobre! Zdecydowanie będę ten przepis powtarzać. Marchewka upieczona z miodem, cytryną i gałązkami tymianku to prawdziwe niebo w gębie :) 4. Olej rzepakowy. Czy może zastąpić oliwę z oliwek z diecie śródziemnomorskiej? Olej rzepakowy jest tańszy i łatwiej dostępny od oliwy z oliwek. Ale czy rzeczywiście możemy nim zastąpić oliwę i czy każdy olej rzepakowy jest dobry? Fajnie, że kolejny
Chilli Czosnek i Oliwajest w sosie własnym lub oliwie z oliwek – nie znajdziecie tu tuńczyka w zwykłym oleju, na szczęście! Za moimi ochami i achami idzie prawda, po otwarciu puszki tuńczyk spisuje się nie tylko wizualnie ale również smakuje świetnie. Porcja tuńczyka z puszki świetnie nadaje się do przygotowania makaronu z patelni czy typowej włoskiej sałatki. Drugą pozycją jaką się zachwyciłam jest pyszna
Gotowanie i blogowaniewyrazisty w smaku twardymi serami. Sałatka z buraczków z kremowym serkiem kozim i czarnuszką Składniki: 2 małe ugotowane lub upieczone buraczki 2 łyżki posiekanej natki z pietruszki 2 łyżeczki kremowego serka koziego 1 łyżeczka posiekanych orzechów włoskich sól himalajska do smaku 1/3 łyżeczki soku z cytryny 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek pieprz do smaku Przygotowane: Buraczki kroimy w dużą kostkę
Moja smaczna kuchniaSałatę staram się podawać zawsze inną.Ostatnio wypróbowałam podać ją z sosem musztardowym i z oliwkami.Wierzcie mi naprawdę wyszło smakowicie.Gorąco polecam.Mile zaskoczycie swoich
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiinnych dań, na przykład do sałatki lub do przygotowania szybkiego i lekkiego obiadu. Razowy makaron z bobem i fasolką szparagową Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 2 50 g zielonej fasolki szparagowej ugotowanej na parze 250 g bobu ugotowanego na parze al dente 1/2 papryczki chili 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek sól pieprz świeże oregano opakowanie makaronu razowego
Kulinarne przygody Gatityzamiennikiem masła. Dalej rządzi naturalna oliwa z oliwek , ale w koszykach coraz częściej lądują też olej lniany, olej z pestek dyni, z awokado czy z orzechów . Takich olejów tłoczonych na zimno nie wolno podgrzewać, ale na zimno są wyjątkowo odżywcze i korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Można z nich przygotowywać dressingi do sałatek oraz roślinne pasty i ziołowe pesto. Każdy
Poezja smakusię domowymi sposobami... a dla Was sałatka ;-) Wygląda pięknie i wiosennie, smakuje fantastycznie, pasuje do dań obiadowych, tortilli, burgerów, ale też świetnie sprawdza się jako lekka przekąska z grzankami :-) SKŁADNIKI 1/2 kapusty pekińskiej 1 garść roszponki (porządna garść ;-) ) 1 papryka czerwona 1/2 świeżego ogórka 1/2 puszki kukurydzy zioła prowansalskie oliwa z oliwek sól, pieprz Kapustę kroimy w cienkie paski
Czary - gary w kuchniSkładniki: pół główki sałaty lodowej pół opakowania rukoli (około dwóch dużych garści) 3 małe oscypki 3 ogórki kiszone 1 czerwona cebula 10 zielonych oliwek 1 czerwona
Qchnia po prostuCo potrzebne: 1 kg buraków czerwonych (użyłem Opolskiego podłużnego buraka ćwikłowego) 1 główka czosnku 1 cytryna 1 pomarańcza 1/2 kostki sera feta kilka czarnych oliwek
Mam To Na Widelcunalewamy do niej oliwę z oliwek. I bierzemy też pędzelek. I każdy z tych sznurków smarujemy pędzelkiem dość obficie tą oliwą. A potem skręcamy z każdego z nich ślimaczki. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, nagrzewamy piekarnik do 200 stopni i pieczemy 15 minut. Gotowe :) A w kolejnym wpisie sałatka krabowa :) Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy
Marder&Marder Manufactureskładniki: 1/2 główki sałaty rzymskiej 1 dojrzałe awokado 2 jajka pomidorki koktajlowe 1 ząbek czosnku sok z cytryny oliwa z oliwek sól, pieprz świeżo mielony wykonanie
Domowy Smak JedzeniaPrzedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną potrawę Produkty: 1-2 pomidory 1/2 ogórka 1 mała głowka sałaty 5-6 rzodkiewek 1 czerwona cebula pół serka fetta
Ugotujmy Coś