nawet do kuchni i od razu czmychnęła mi na talerz ;) SKŁADNIKI: jarmuż ser z niebieską pleśnią grejpfrut (wykrojony z błonek) burak czerwony (ugotowany) stokrotki sos 3 łyżki oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki musztardy 1 łyżeczka miodu 1 łyżka soku z cytryny bazylia (posiekana) sól pieprz ząbek czosnku (opcjonalnie) A jak to zrobić: Jarmuż umyć i porozrywać na mniejsze kawałki. Zalać(...)zimną wodą. Osuszyć papierowym ręcznikiem z nadmiaru wody. Tak przygotowany jarmuż ułożyć na talerzu, dodać pokrojony w kostkę ser i grejpfruta. Buraka zetrzeć na grubych oczkach tarki i posypać sałatkę. Na wierzchu ułożyć stokrotki. Sos. W słoiczku umieścić wszystkie składniki, zakręcić i mocno wstrząsnąć przez dłuższą chwilę, aż całość dokładnie się połączy. Gotowym sosem polać sałatkę. Razem z WESTWING HOME
Kuchnia w opałachDziś w telegraficznym skrócie:) Nowe połączenie ulubionych składników - kolorowe i zdrowe.Składniki:opakowanie insalatini (może być rukola, roszponka itp)średnia cukinia4 pomidoryczerwona paprykaczerwona cebulapołowa pęczka pietruszkiząbek
Magiczna kuchnia DariiZielono mi... Warto jeść zielone warzywa. Warto!Składniki:100 gram kaszy gryczanej, gotujemy według przepisu na opakowaniu do miękkości garść pestek słonecznikałyżka siemienia
Mango Papajasycąca i gęsta zupa z najpiękniejszej odmiany fasoli - fasoli borlotti o fakturze przypominającej marmur. Danie jest idealne na obecną, mroźną zimową pogodę, wszak opublikowałam je w styczniu. 9. Marokańska sałatka z marchewki Tak naprawdę, to nie wiem, czy wpis cieszy się popularnością z uwagi na przepis, czy może zamieszczone przy nim moje wyznanie o zaprzestaniu jedzenia mięsa. Jeżeli chcecie wiedzieć(...)było dobre! Zdecydowanie będę ten przepis powtarzać. Marchewka upieczona z miodem, cytryną i gałązkami tymianku to prawdziwe niebo w gębie :) 4. Olej rzepakowy. Czy może zastąpić oliwę z oliwek z diecie śródziemnomorskiej? Olej rzepakowy jest tańszy i łatwiej dostępny od oliwy z oliwek. Ale czy rzeczywiście możemy nim zastąpić oliwę i czy każdy olej rzepakowy jest dobry? Fajnie, że kolejny
Chilli Czosnek i Oliwajest w sosie własnym lub oliwie z oliwek – nie znajdziecie tu tuńczyka w zwykłym oleju, na szczęście! Za moimi ochami i achami idzie prawda, po otwarciu puszki tuńczyk spisuje się nie tylko wizualnie ale również smakuje świetnie. Porcja tuńczyka z puszki świetnie nadaje się do przygotowania makaronu z patelni czy typowej włoskiej sałatki. Drugą pozycją jaką się zachwyciłam jest pyszna
Gotowanie i blogowaniewyrazisty w smaku twardymi serami. Sałatka z buraczków z kremowym serkiem kozim i czarnuszką Składniki: 2 małe ugotowane lub upieczone buraczki 2 łyżki posiekanej natki z pietruszki 2 łyżeczki kremowego serka koziego 1 łyżeczka posiekanych orzechów włoskich sól himalajska do smaku 1/3 łyżeczki soku z cytryny 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek pieprz do smaku Przygotowane: Buraczki kroimy w dużą kostkę
Moja smaczna kuchniaSałatę staram się podawać zawsze inną.Ostatnio wypróbowałam podać ją z sosem musztardowym i z oliwkami.Wierzcie mi naprawdę wyszło smakowicie.Gorąco polecam.Mile zaskoczycie swoich
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiinnych dań, na przykład do sałatki lub do przygotowania szybkiego i lekkiego obiadu. Razowy makaron z bobem i fasolką szparagową Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 2 50 g zielonej fasolki szparagowej ugotowanej na parze 250 g bobu ugotowanego na parze al dente 1/2 papryczki chili 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek sól pieprz świeże oregano opakowanie makaronu razowego
Kulinarne przygody Gatityzamiennikiem masła. Dalej rządzi naturalna oliwa z oliwek , ale w koszykach coraz częściej lądują też olej lniany, olej z pestek dyni, z awokado czy z orzechów . Takich olejów tłoczonych na zimno nie wolno podgrzewać, ale na zimno są wyjątkowo odżywcze i korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Można z nich przygotowywać dressingi do sałatek oraz roślinne pasty i ziołowe pesto. Każdy
Poezja smakusię domowymi sposobami... a dla Was sałatka ;-) Wygląda pięknie i wiosennie, smakuje fantastycznie, pasuje do dań obiadowych, tortilli, burgerów, ale też świetnie sprawdza się jako lekka przekąska z grzankami :-) SKŁADNIKI 1/2 kapusty pekińskiej 1 garść roszponki (porządna garść ;-) ) 1 papryka czerwona 1/2 świeżego ogórka 1/2 puszki kukurydzy zioła prowansalskie oliwa z oliwek sól, pieprz Kapustę kroimy w cienkie paski
Czary - gary w kuchniSkładniki: pół główki sałaty lodowej pół opakowania rukoli (około dwóch dużych garści) 3 małe oscypki 3 ogórki kiszone 1 czerwona cebula 10 zielonych oliwek 1 czerwona
Qchnia po prostuCo potrzebne: 1 kg buraków czerwonych (użyłem Opolskiego podłużnego buraka ćwikłowego) 1 główka czosnku 1 cytryna 1 pomarańcza 1/2 kostki sera feta kilka czarnych oliwek
Mam To Na Widelcunalewamy do niej oliwę z oliwek. I bierzemy też pędzelek. I każdy z tych sznurków smarujemy pędzelkiem dość obficie tą oliwą. A potem skręcamy z każdego z nich ślimaczki. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, nagrzewamy piekarnik do 200 stopni i pieczemy 15 minut. Gotowe :) A w kolejnym wpisie sałatka krabowa :) Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy
Marder&Marder Manufactureskładniki: 1/2 główki sałaty rzymskiej 1 dojrzałe awokado 2 jajka pomidorki koktajlowe 1 ząbek czosnku sok z cytryny oliwa z oliwek sól, pieprz świeżo mielony wykonanie
Domowy Smak JedzeniaPrzedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną potrawę Produkty: 1-2 pomidory 1/2 ogórka 1 mała głowka sałaty 5-6 rzodkiewek 1 czerwona cebula pół serka fetta
Ugotujmy Coś