połączyć w jednej sałatce moje ulubione składniki. I nie żałuję, bo sałatka wyszła bardzo smaczna. Na pewno nie raz wrócę do przepisu ... Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli 3 łodygi selera naciowego 1 mała (200g) puszka kukurydzy 1 mały słoik papryki czerwonej konserwowej 3-4 ogórki konserwowe 150g szynki konserwowej lub drobiowej sol pieprz majonez Wykonanie:Fasolę wylewamy
Walijskie Pichceniekrólik, bo warzywa i ja to jedność...;*Moją propozycją na dziś jest szybka sałatka z paluszkami surimi Składniki: opakowanie paluszków surimi 3 jajka 1 puszka mieszanki meksykańskiej konserwowa tj. kukurydza, groszek i czerwona fasolka 1/2 pora 6 liści kapusty pekińskiej sól ziołowa mieszanka pieprzu mielonego 1/2 ogórka zielonego opcjonalnie można dodać makaron 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu
NaKońcuJęzykaKolejny przepyszny pomysł na posiłek w CYKLU DIETA NISKO-KALORYCZNA. Aromatyczna sałatka z kurczakiem, awokado i innymi warzywami. Serdecznie zapraszam! Składniki: - 1/2 opakowania rukoli -1/2 czerwonej papryki - 1/2 piersi z kurczaka (może być pieczona lub gotowana) - 1/3 awokado - około 20 ziaren dyni - 1/4 ogórka zielonego - łyżka kaparów dresing: łyżeczka soku z cytryny, łyżeczka włoskiej oliwy
SMYKWKUCHNIPyszne połączenie śledzi z pomarańczą i słodkimi rodzynkami.składniki:6 płatów śledziowych2 pomarańcze3 ogórki kiszone1 cebula2 garście rodzynek Kresto2 garście płatków migdałowych Kresto3 łyżki majonezuFilety
Monia miesza i gotujeSałatka buraczana ze śledziami Dziś polecam Wam pyszną, pięknie różową śledziowo-buraczaną sałatkę, która wbrew pozorom jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu. Buraki oraz ziemniaki możemy ugotować lub upiec nawet dzień wcześniej. Warzywa pieczemy w piekarniku w łupinie owinięte w folie aluminiową przez około 1 godzinę albo gotujemy w wodzie do miękkości. Następnie wszystkie składniki wystarczy pokroić, przyprawić(...)aluminiową) – do miękkości. Ziemniaki studzimy, obieramy i kroimy w kosteczkę *** *** Buraki studzimy, obieramy i również kroimy w drobną kosteczkę *** *** Jabłko obieramy i kroimy w drobną kosteczkę *** *** Cebulkę drobno siekamy *** *** Ogórki kiszone kroimy w kosteczkę *** *** Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez, jogurt (lub śmietanę) oraz posiekany szczypiorek i mieszamy *** *** Doprawiamy cukrem oraz solą i pieprzem – do smaku *** *** SMACZNEGO
Blog z ApetytemIdealnie skomponuje się na przykład z młodymi ziemniaczkami posypanymi świeżym koperkiem i mięskiem czy rybką. Pyszna i kolorowa bomba witaminowa! Składniki: 1 główka młodej kapusty 2-3 ogórki kiszone pęczek rzodkiewek 1 papryka (użyłam pół czerwonej i pół żółtej) opcjonalnie garść posiekanej ulubionej zieleniny typu pietruszka, szczypiorek, koperek, bazylia… (ja tym razem nie dałam bo miałam(...)którzy nie lubią zieleniny 1-2 łyżeczki cukru sól, pieprz *** Kapustę cienko szatkujemy, przekładamy do miski, delikatne solimy, mieszamy i odstawiamy na około 10 minut *** *** Ogórki i rzodkiewki ścieramy na tarce o dużych oczkach *** *** Paprykę kroimy w drobną kostkę *** *** Wszystkie składniki dodajemy do miski z kapustą (także posiekaną zieleninę, jeśli jej używamy) i dokładnie mieszamy
Blog z Apetytempomidor, ogórek kiszony, kalafior, brokuł, cebula, burak, kapusta – tworzą bardzo smaczne kompozycje. Warto przygotować sobie taką zupę na śniadanie czy na obiad, a zmiksowaną w postaci kremu do popijania w pracy. Jest to znakomita porcja błonnika i witamin. Wypróbujcie też moje Gorące dania i Sałatki i surówki . Moje propozycje(...)Dodać pokrojoną kapustę kiszoną i przyprawy, gotować jeszcze przez 30 minut. Zupa botwinkowa z włoszczyzną zdjęcie Przepis jest tutaj Zupa dyniowa z kiszonym ogórkiem zdjęcie Przepis jest tutaj
To co kochamwczoraj dopisuje nam piękna pogoda. Jest tak gorąco, że większość z nas nawet nie myśli o tym, by cokolwiek ugotować, czy włączać piekarnik. Właśnie w takie dni chłodniki, sałatki i zimne napoje cieszą się największą popularnością. W związku z tym, chciałabym podzielić się z Wami przepisem na przepyszny chłodnik bułgarski, który wykonacie w 5 minut. Możecie spożyć go od razu(...)ochładza, koniecznie musicie jej spróbować! Przepis na 4 porcje, jedna to około 227kcal, B: 9,6g, T: 14,3g, W: 16,7g. Składniki: – 500g gęstego jogurtu – 3 długie ogórki – ok. 100-150ml zimnej wody – 50g orzechów włoskich – 1 pęczek koperku – ½ pęczka dymki – 3 ząbki czosnku – 1 łyżka oliwy – 1 łyżeczka soku z cytryny – 1 łyżeczka domowego koncentratu bulionu
Be Fit Be Strongogórek, majonez i do tego chrzan. Trudno sobie wyobrazić. Ale efekt smaczny wg konsumentów. Składniki: 200 g szynki konserwowej 1 słoiczek żółtej marynowanej cebulki ( ok. 100 g netto ) 1 mała puszka kukurydzy 200 g twardego koziego sera ( może być żółty ), u mnie Queso Servilleta 1 duże kwaśne jabłko 1 kiszony ogórek(...)pokroiłem również w kostkę. Podobnie jabłko i kozi ser oraz kiszonego ogórka ( ser oraz ogórka można zetrzeć na tarce o grubych oczkach ). Winogrona opłukałem, osuszyłem, przekroiłem na połówki. Kukurydzę osączyłem z zalewy. Natkę pietruszki drobno posiekałem. Przygotowałem sos. Jogurt i chrzan wymieszałem w miseczce, dodałem pieprz. Wszystkie składniki sałatki połączyłem, delikatnie wymieszałem. Schłodziłem w lodówce
R'n'G Kitchenniego powracać. SCHAB PO BAŁKAŃSKU Składniki: 500g schabu bez kości, 2 czerwone papryki, 1 zielona papryka, 250g pieczarek lub grzybów leśnych, 2 cebule, 1-2 ząbki czosnku, 3-4 ogórki kiszone, 1 puszka pomidorów krojonych bez skórki, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1 łyżeczka majeranku, Sól, pieprz do smaku, Olej do smażenia, Mąka do oprószenia mięsa. SCHAB PO BAŁKAŃSKU Przygotowanie(...)woda. Gdy pieczarki będą gotowe dodajemy papryki i pomidory z puszki oraz ogórki kiszone i wcześniej usmażone mięso. Wszystko razem dusimy ok 15 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Schab po bałkańsku podajemy z ryżem. SCHAB PO BAŁKAŃSKU Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Sałatka z ananasem, selerem i szynką konserwową Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowo
Księga-SmakuLubicie sałatki? Ja ostatnio przygotowuję ich coraz więcej, zabieram do pracy na drugie śniadanie. Jak dla mnie takie rozwiązanie to urozmaicenie kanapek, które już się przejadły Składniki: szklanka trzy kolorowego makaronu pół puszki kukurydzy pół ogórka typu wąż 20 dag polędwicy drobiowej 20 dag żółtego sera w kawałku po połowie papryk: czerwonej , żółtej i zielonej sól, pieprz łyżka majonezu Wykonanie
Z Majeczką w kuchnisałatki użyłam makaronu Arc Pol małe muszelki . Dzięki temu typowi makaronu nasza sałatka jest lekka. Składniki: 300 g makaronu 2 ząbki czosnku 250 g pomidorków cherry żółtych 250 g pomidorków cherry czerwonych garść zielonych oliwek 1 cebula 1 mała puszka kukurydzy 1 garść świeżej bazylii 1/2 ogórka zielonego świeżego DRESSING: 1 łyżka posiekanego koperku 4 łyżki octu winnego 7 łyżek
Kuchnia w oparachSmaczna warzywno-jajeczna sałatka z pieczarkami. Świetnie sprawdzi się na weekendowych imprezach rodzinnych, czy też w gronie przyjaciół, ale także jako kolacja czy przekąska na co dzień :) Składniki: (Inspiracja: " Smaczna pyza ") ok. 500 g pieczarek 5 sporych ogórków konserwowych 1 małe jabłko 1 czerwona cebula 3 duże jajka ugotowane na twardo 1 puszka kukurydzy 0,5 pęczka koperku
Simply Fooddrobną kosteczkę. Przełożyć do dużej miski. 2. Jajka, cebulę, jabłko i ogórki pokroić w drobną kostkę. Przełożyc do miski. 3. Groszek odsączyć z zalewy i dodać do miski. 4. Wszystkie warzywa doprawić sola i pieprzem, dokładnie wymieszać. 5. Majonez wymieszać z musztardą i dodać do sałatki. Wymieszać. ZAPRASZAM NA FILM - NAJLEPSZA sałatka JARZYNOWA 🎅🎄⛄!!! Jeśli spodobał Ci się film
Atlas Smaków