mojej Siostry. Sałatka była podawana na urodzinach ale idealnie nadaje się na Święta. Polecam, sałatka może jest trochę pracochłonna ale za to smak rekompensuje cały wysiłek. Zapraszam :) i SMACZNEGO SKŁADNIKI: 1 podwójny filet z kurczaka 2 marchewki 10 dag sera żółtego tartego 5 ogórków konserwowych 3 jajka słoik pieczarek konserwowych natka pietruszki majonez sól i pieprz do smaku(...)grubych oczkach. Ogórka kroję w drobną kostkę. Mięso kroję w kostkę, przyprawiam solą, pieprzem i czerwoną słodką papryką. Mięso smażę na rumiano. Natkę pietruszki drobno siekam. Sałatka jest warstwowa dlatego zaczynamy od przygotowania dużej miski. Na dno kładziemy tarty ser żółty. Każdą warstwę smarujemy majonezem i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Kolejna warstwa to ogórki, kurczak, marchewka, jajko
Gotowanie Patkimajonezu 2 łyżki jogurtu Sos 2: 150 g jogurtu 1 łyżka majonezu 2 ząbki czosnku szczypta soli szczypta pieprzu ½ sałaty lodowej lub pekińskiej 10 szt pomidorków koktajlowych ½ ogórka szklarniowego 2-3 łyżki cebulki prażonej Przygotowanie zapiekanki holenderskiej – Kapsalon Pokroić kurczaka na większe kawałki, obtoczyć mięso w przyprawie i 2 łyżkach oleju. Przygotować sosy(...)mrożonych frytek i piekłam je 15 min.w 200 stopnich) W międzyczasie podsmażyć mięso na patelni i przygotować sałatkę. Sałatę pokroić w niewielkie kawałki, pomidorki na połówki lub ćwiartki, a ogórka na małe kawałeczki. Frytki przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na wierzch ułożyć kawałki mięsa, polać sosem majonezowo ketchupowym i posypać całość startym
KuchniaWeDwoje.plfantastyczny zapach. Można użyć całych nasion i przed zmieleniem uprażyć je na suchej patelni, albo mielonych, co jest szybsze i łatwiejsze. Połączenie gorącego grillowanego kurczaka ze schłodzoną sałatką izraelską z ziołami i sosem tzatziki jest niesamowicie orzeźwiające, lekkie i pyszne. Grillowany kurczak Shoarma (Shawarma) Shoarma - minimum składników, maksimum smaku - pokochacie tego grillowanego kurczaka. Do przygotowania(...)Shoarma z grillowanego kurczaka - przepyszne dodatki. Moja Shoarma jest pełna smaku i prostych składników. Cudownym dodatkiem do tego grillowanego kurczaka jest sałatka izraelska, którą przygotowuje się z bardzo drobno posiekanych warzyw (ogórek, pomidor, kolorowe papryki, czerwona cebula) i ogromnej ilości ziół, sos tzatziki i zgrillowana tortilla. Zamiast tortilli można podać chlebki pita, wspaniały jest także hummus
Moja Książka KucharskaTRUDNOŚĆ: średnie -CZAS: 1-30 min - PORCJE: 5 Sałatka grillowa 1 kapusta pekińska 1 słoiczek papryki czerwonej konserwowej 1/2 jabłka 2 ogórki kiszone garść rodzynek natka cebuli sos koperkowo- ziołowy z torebki kucharek, pieprz Kapustę pekińską szatkujemy. Następnie dodajemy do niej pokrojoną paprykę czerwoną(...)konserwową. Jabłko trzemy na tarce, dodajemy do miski. Ogórki kiszone kroimy w drobną kosteczkę, także dodajemy do miski. Natkę cebuli szatkujemy, ona także ląduje w misce. Przyprawiamy, przygotowujemy sos koperkowo-ziołowy jak napisano na opakowaniu. Polewamy nim sałatkę, dodajemy garść rodzynek. Całość dokładnie mieszamy. Sałatka idealna do grillowanego mięsa, bądź ryby
Gotuję Testujęumyć miseczkę i sparzyć wrzątkiem. Oczywiście buźkę wycinamy według własnej inwencji twórczej ;) Sałatkę można włożyć do miseczek tuż przed podaniem lub wcześniej, wtedy sałatka dodatkowo przejdzie cytrusowym aromatem. Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym pół zielonego ogórka biała część pora 5-6 dużych kawałków papryki marynowanej lub jedna surowa czerwona papryka pęczek koperku kilkanaście sztuk czarnych oliwek pół puszki kukurydzy(...)czubata łyżka jogurtu naturalnego łyżeczka musztardy sól, pieprz Pora i oliwki siekamy w plasterki. Ogórek, paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Koperek siekamy drobno. Wszystko mieszamy razem. Tuńczyka i kukurydzę odsączamy i dodajemy do pokrojonych składników. Z majonezu, jogurtu i musztardy robimy sos. Zalewamy sałatkę i mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy na godzinę do "przegryzienia" Życzę smacznego
Czerwona PorzeczkaPyszna i łatwa w przygotowaniu sałatka kebab z makaronem. Idealna do podania na każdą okazję. SKŁADNIKI : 500 g makaronu penne 500 g piersi z kurczaka + dowolna przyprawa 5 ogórków konserwowych 1 mały słoik papryki konserwowej 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasolki czerwonej 1 czerwona cebula sól, pieprz do smaku(...)Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i studzimy. Kurczaka podsmażamy z przyprawami na oleju, odcedzamy i studzimy. Odcedzone ogórki i paprykę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy w misce i doprawiamy do smaku. Sałatkę podajemy od razu lub schłodzona
Kulinarne Fantazje MarioliLekko , zdrowo ,kolorowo. Idealna sałatka na lato dla osób dbających o figurę oraz o zdrowie. Polecam i smacznego. SKŁADNIKI: 2 jajka 2 garście szpinaku 1 papryka 1 ogórek 10 pomidorków koktajlowych 2 łyżki jogurtu naturalnego Sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Jajka gotuję na twardo(...)studzę, obieram i kroję na ćwiartki. Szpinak myję. Kładę na dno miski. Pomidorki koktajlowe myję i kroję w ćwiartki. Kładę na szpinaku. Ogórka obieram i kroję w kostkę. Paprykę czerwoną myję i kroję w kostkę. Układam na sałatce. Na koniec kładę jajko. Następnie za pomocą łyżeczki położyłam jogurt naturalny. Solę i pieprze do smaku. Smacznego
Gotowanie Patkizapraszam na pyszną sałatkę. Połączenie sałaty z jajkami, chrupiącymi grzankami oraz pomidorami dało wspaniały efekty końcowy. Sałatka wyszła bardzo apetyczna. Doskonale nadaje się jako przekąska w letnie, upalne dni. SKŁADNIKI: 2 garści mieszanki sałat , 1 bułka, 2 jajka , 1 ogórek , 2 pomidory malinowe, 2 łyżki masła , 3,5 ł yżki majonezu, 1/2 łyżki(...)patelni rozpuszczam masło, dodaję bułkę i podsmażam na rumiano. 3. Sałaty płuczę i rozdrabniam. Do sałaty dodaję jajka, grzanki, ogórka oraz pomidory. Delikatnie mieszam. 4. Majonez mieszam z olejem i przyprawami. Przygotowanym sosem polewam sałatkę. Do przygotowania sałatki wykorzystałam Olej Rzepakowy z Wielkopolski , który otrzymałam do testowania od sklepu SEMCO . Olej ten jest tłoczony na zimno. Ma wiele
Tradycyjna kuchnia KasiSałatka Kobra Szybka do zrobienia sałatka, idealna na imprezy. Składniki: · 10 dag salami · Puszka kukurydzy · 4 jajka ugotowane na twardo · 2 opakowania paluszków surmii · 5 szt. ogórków konserwowych(...)kostkę, dodajemy kukurydze odlaną z zalewy. 2. Następnie dodajemy posiekane jajka oraz pokrojone w krążki paluszki surmii. 3. Ogórki kroimy w kostkę, doprawiamy pieprzem oraz solą i wszystkie składniki mieszamy z dodatkiem majonezu. 4. Sałatka gotowa. 5. Smacznego
Kulinarna Chwilaogórki kiszone 10 oliwek 2 łyżki majonezu sól pieprz słodka papryka oregano Pomidory pokroić w mniejsze kawałki. Cebulę drobno posiekać. Ogórki i oliwki pokroić. Dodać pozostałe składniki i wymieszać. Doprawić solą, pieprzem, oregano i słodką papryką. sałatka z oliwkami do obiadu
O kuchni z uczuciemsycące składniki w postaci ryżu i kurczaka moim zdaniem jest doskonała do zabrania do pracy i zjedzenia w porze obiadowej. Sałatka ryżowa z wędzonym kurczakiem ' Składniki: 1 torebka ryżu 1 udko wędzone 1/2 puszki kukurydzy 4 ogórki konserwowe 2-3 łyżki majonezu sól pieprz do smaku 4 orzechy włoskie (opcjonalnie) Wykonanie: Ryż gotujemy do miękkości i studzimy. Z udka(...)oddzielam mięso od kości i kroimy na mniejsze kawałki. Ogórki konserwowa kroimy w drobną kostkę, kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki ze sobą łączymy, doprawiamy solą, pieprzem i majonezem. Do sałatki doskonale pasują obrane i podzielone na mniejsze cząsteczki włoskie orzechy
W kuchennej krainieLekka, chrupiąca sałatka. Może być wykorzystana w różnych sytuacjach na śniadanie, obiad czy kolację. Prosta w wykonaniu, smaczna i dietetyczna. Składniki: 200 gram ogórków sałatkowych ze skórką 200 gram pomidorów 1 cebula 2 ząbki czosnku 100 gram twardego sera typu feta 1 duży pęczek natki pietruszki Sos: 3 łyżki oliwy Sok z ½ cytryny Pieprz Sól Ok. ½ łyżeczki cukru Wykonanie(...)kroimy na połowę, jeszcze raz na połowę i na plasterki. Czosnek przepuszczamy przez praskę, pietruszką siekamy i dodajemy do pomidorów i ogórków. Składniki na sos łączymy, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy aż powstanie emulsja. Sos dodajemy do sałatki. Przykrywamy i wstawiamy do lodówki co najmniej na 2 godziny. Przed podaniem wierzch sałatki posypujemy pokruszonym serem. SMACZNEGO
Smaki Ewytuńczykiem i kaszą gryczaną. Zawsze jak gotuję kaszę, którą zresztą bardzo lubię, dokładam jej więcej a później wykorzystuję do różnych sałatek np. https://ugotujmyto.pl/salatka-z-dynia-pieczona-kasza-gryczana/ Tym razem połączyłam kaszę z czerwoną fasolą i tuńczykiem. Chciałam dodać ogórki konserwowe ale akurat mi się skończyły i dlatego dodałam paprykę konserwową. Myślę, że w tej jak i w każdej innej sałatce można
UgotujmyTo.pltydzień – co zamiast fast food wygląda tak: Co zamiast fast food – menu na tydzień Niedziela – Pieczone udka z kurczaka w panierce z mielonych migdałów Poniedziałek – Sałatka z komosy, chorizo, pieczonych pomidorków i selera Wtorek – Ratatouille Środa – Burgery z cieciorki i koziego sera Czwartek – Focaccia z kaszanką Piątek – Zupa brokułowa z migdałami i grzanką(...)następny dzień. Jest łatwa w przygotowaniu i zdrowa. Łączy orzechowy smak kaszy i selera, ze słodyczą pomidorków i świeżością krojonego ogórka. To danie lekkie i zdrowe, ale sycące. Można je zjeść na zimno lub podgrzać. Przepis na sałatkę z komosą. Zobacz też nasze menu na tydzień pełne sałatek. Sałatka zapakowana w słoik doskonale nadaje się na lunch do pracy
Niedzielny kucharzpuszkach skracają niesamowicie czas przygotowania posiłku – nie musimy już niczego namaczać, płukać, gotować, cedzić, studzić… Jeśli jednak macie czas i ochotę, z powodzeniem naszykujecie sałatkę z suszonych, ugotowanych samodzielnie bobu, drobnej fasolki lub ciecierzycy. PRZYGOTOWANIE Ogórek obieramy nie do końca ze skórki, rozcinamy wzdłuż na pół i jeszcze wzdłuż raz na pół. Wycinamy gniazda nasienne a miąższ kroimy w zgrabną(...)pieprzu i cukru, dokładnie mieszamy. Stale mieszając zawartość kubeczka wlewamy cienką strużką oliwę, do połączenia i zemulgowania sosu – winegret powinien być gęsty. Gotowy sos mieszamy z zieloną bazą sałatki i rozkładamy równe porcje warzyw między 4 słoiki. Taką bazę sałatki można przechowywać w lodówce do 3 dni – z każdym dniem warzywa będą nabierać mocniejszego smaku, marynując się w winegrecie
Karo in the Kitchen