szynką – Canneloni ze szpinakiem – Makaron ze szparagami – Lasagne (lasagne bolognese) – domowy makaron – Makaron carbonara SAŁATKA Z TORTELLINI PRZYGOTOWANIE: 20 minut ILOŚĆ PORCJI: 2 SKŁADNIKI: 250 g makaronu tortellini (z nadzieniem serowym lub innych) 1 ogórek szklarniowy 10-15 pomidorków koktajlowych 100 g sera feta 6-8 suszonych pomidorów 1-2 łyżki posiekanego koperku(...)mniejsze części a ogórka umyj i pokrój w średniej wielkości kostkę. Do ugotowanych pierożków tortellini dodaj pokrojone warzywa i pokrojony w kostkę ser feta. Dodaj nieco oliwy i wymieszaj. Dopraw solą, pieprzem i posiekanym koperkiem. Możesz podawać od razu lub zapakować do pudełka, przechowywać w lodówce i zjeść później. To idealna sałatka na lunch do pracy lub na piknik! Smacznego
nietylkopasta.plogórki świeże 700g parówki wieprzowe 1 lub 2 cebula czerwona 0,5 puszki kukurydzy konserwowej koperek majonez Przygotowanie Makaron gotujemy. Ogórki, parówki oraz cebule kroimy na małe kwadraciki. Dodajemy kukurydzę i pokrojony drobno koperek. Wszystko razem mieszamy wraz z makaronem i dodajemy majonezu. Wkładamy do lodówki i gotowe. Autor przepisu: Monika Artykuł Sałatka makaronowa pochodzi z serwisu Wasze
Wasze Przepisywcześniej, przed podaniem potrzymać kilka godzin w lodówce, żeby smaki się "przegryzły". Sałatka świetna na imprezę, jak i na domową kolację. składniki: podwójna pierś kurczaka 2 woreczki brązowego ryżu słoik selera konserwowego (mój domowy ) 1/2 szkl posiekanych orzechów włoskich puszka kukurydzy pomarańcza 2-3 ogórki konserwowe sos: 3 łyżki jogurtu greckiego łyżka majonezu łyżeczka curry łyżeczka soku z cytryny(...)wrzucić na rozgrzaną patelnię, usmażyć na rumiano, odstawić do wystudzenia. Ryż ugotować al'dente wg przepisu na opakowaniu, osączyć, wystudzić. Seler i kukurydzę osączyć. Ogórki pokroić w kosteczkę. Pomarańczę wyfiletować, pokroić na cząstki. Składniki sałatki wrzucić do miski, dodać sos, wymieszać
6niebokorzystnie wpływa na podniesienie ich smaku. Moja propozycja to karmelizowania pierś z kurczaka , sałata rzymska z truskawkami i oczywiście sos, który jest esencją każdej sałatki. SKŁADNIKI: 1 sałata rzymska ( lub inny zestaw sałat) 1 ogórek 1/2 piersi z kurczaka 1 pomidor 2 jajka 5-6 truskawek 1 łyżka prażonego słonecznika zioła do kurczaka 1 łyżka miodu 1 łyżka oliwy(...)WYKONANIE Sałatę płuczemy i kroimy na większe kawałki. Dodajemy pokrojonego w ósemki , pomidora. Ogórek kroimy w grubsza kostkę. Jajka ugotowane na twardo, kroimy w ósemki, z jednego zostawiamy żółtko do sosu. cebulę obieramy , przekrawamy na połowę i kroimy w pół piórka. Słonecznik prażymy dodajemy do sałatki. Pierś z kurczaka płuczemy, suszymy i kroimy w cienkie krótkie paski. Obsmażamy
W kuchennym oknie Ewykolację. Można? Trzeba. Sałatka. Kocham sałatki, jestem zakochana w lekkich zielonych i chrupiących sałatkach. Sałatki nauczyłam się jeść we Włoszech. Codziennie obowiązkowo sałatka. Składniki na moją -mix sałat gotowych do użycia -papryka -ogórek -rzodkiewka -ser koryciński -pomidorek koktajlowy -kilka kropel majonezu -glassa sojowa z octem balsamicznym z Modeny mieszanka ziaren SŁONECZNE POLA od ZIARENKOWO kilka kropel oliwy
Z Kuchni Do Kuchnizdrowa, więc dodałam tego co było w lodówce i oto jest pyszna sałatka :) Składniki potrzebne do zrobienia sałatki z komosy, jarmużu i ciecierzycy: około szklanka ugotowanej komosy ryżowej, 1 puszka ciecierzycy, 2 niewielkie pomidory, 2 laski selera naciowego, kawałek (około 1/3) ogórka, 2 garści liści jarmużu, sól i pieprz do smaku Składniki na sos: 3 łyżki oliwy z oliwek(...)miodu, 1 łyżeczka musztardy, 1 łyżka octu balsamicznego, 2 niewielki ząbki czosnku. Sposób przygotowania sałatki z komosy, jarmużu i ciecierzycy: Ugotowaną komosę ryżową wrzucam do miski ( przepis na ugotowanie jej na parze znajdziecie tutaj ) dodaję odsączoną ciecierzycę i porwane i opłukane listki jarmużu. Ogórka obieram ze skórki i kroję w kostkę, pomidora kroję w kostkę
Gotuj Się Kto Możesokiem z cytryny i świeżą miętą. Fajna propozycja na kolację lub imprezy. Tabbouleh jest elementem kuchni arabskiej, nazywana jest sałatką libańską. Ja trochę ją zmodyfikowałam, dodając grillowanego bakłażana. W oryginale dodaje się również zielony, świeży ogórek-ja go pominęłam. Nie dodałam niestety świeżej natki pietruszki, przy kolejnej dodam. Lubię kapary i stwierdziłam,że nadadzą charakteru mojej sałatce.Polecam(...)możecie zastąpić kaszą kuskus. Bulgur jest sporządzony z gotowanych i następnie wysuszonych ziaren zboża, najczęściej pszenicy.Najpopularniejsza kasza w krajach Dalekiego Wschodu. . Świeża mięta i sok z cytryny nadają sałatce super świeżość i wyrazisty, lekki smak. Można podawać ją jako samodzielne danie lub dodatek do mięs i grilla. Składniki: około szklanki kaszy bulgur bakłażan 2-3 szt. pomidorów świeże listki
potrawyregionalnesól, pieprz ziołowy Sposób przygotowania: Ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie, studzimy. Pierś kurczaka kroimy w paski, ogórka i rzodkiewkę kroimy w plastry. Selera i kukurydzę odcedzamy z zalewy. Natkę pietruszki drobno szatkujemy. Łączymy ze sobą wszystkie składniki sałatki, doprawiamy solą i pieprzem
Qchnia po prostuprzedstawiam Państwu ta typowa, można by powiedzieć, restauracyjna wersje. Oczywiście w domach, nasza sałatka może być modyfikowana np przy użyciu lepszej wędliny czy zastąpieniu cebuli porem. Zapraszam do zapoznania się z przepisem :) Składniki: 6 ziemniaków 3 marchewki 1 cebula 2-3 ogórki kiszone 1 puszka groszku konserwowego 3 jajka 200 g gotowanej kiełbasy typu mortadela sol pieprz majonez Sposób
Kulinarnie z Polką na KresachUdało mi się skonstruować pyszną i trochę nietypową sałatkę warstwową z rukolą. Dzięki temu zielonemu akcentowi ślicznie prezentuje się na stole. Składniki: 5 jajek 250 g szynki konserwowej 5 ogórków konserwowych puszka kukurydzy garść rukoli 125 g sera żółtego sos – 4 łyżki jogurtu greckiego (lub majonezu), 2 łyżki ketchupu, 1 łyżka musztardy, sól, pieprz Przygotowanie Jajka gotujemy
e-PrzepisyKulinarneużywaniu. Idealny do sałatek, tart, smoothie, a nawet zup. Prezentowałyśmy już zupę krem z zielonego ogórka. Dzisiaj nadszedł czas na zupę podobną, a jednocześnie zupełnie inną. Dorzuciłyśmy do niej awokado, koperek oraz sporo pieprzu. Wyszła pyszna rozgrzewająca zupa, idealna na deszczowe wiosenne dni. Czas przygotowania: 20 minut Ilość porcji: 4 Składniki: 3 zielone ogórki ½ awokado 0,5l bulionu drobiowego
Kolizje Smakówtanią sałatkę. Makaron został mi z poprzedniego obiadu a nie lubię nic wyrzucać. Dodałam do niego tylko kilka składników i powstała taka pyszna sałatka. Składniki: 1 szkl ugotowanego makaronu świderki (lub innego) 3 małe ogórki kiszone puszka tuńczyka w sosie własnym (140 g) 1 małą czerwona cebulka 2 łyżki majonezu szczypta soli i pieprzu Przygotowanie: Odcedzamy tuńczyka z płynu(...)przekładamy do miseczki. Ogórki kroimy w półplasterki i układamy na makaronie. Cząstki tuńczyka układamy na ogórkach. Majonez mieszamy z solą i pieprzem i delikatnie przekładamy na tuńczyka, rozsmarowujemy. Cebulkę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Układamy cebulkę na majonezie. Odstawiamy sałatkę na 1 godzinę do lodówki. Przed jedzeniem mieszamy. Przepis na 2 porcje
słodkie i nie tylko historie kulinarneWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Szybka sałatka z śledziem w roli głównej. Zrobiłam ją z dodatkiem ziemniaków, ogórków kiszonych i musztardy francuskiej. Wyszła bardzo smaczna i wyrazista w smaku. Nadaje się idealnie jako dodatek na grilla, bądź imprezę ma świeżym powietrzu Post Sałatka z śledziem, ziemniakami i musztardą francuską pojawił się poraz pierwszy
Marta Gotujewykładamy na talerz, ozdabiamy dookoła pokrojoną sałatą i brukselką polaną sosem z marynowania pieczarek. Wierzch dekorujemy pozostałymi pieczarkami i gałązkami tymianku. Niby niewielka zamiana ogórka na pieczarki i groszku na brukselkę, a jednak smakuje inaczej. Sałatkę odstawiamy do lodówki na 1 h w celu przemacerowania się smaków. Smacznego
Gosia gotujeilością węglowodanów. U nas sałatka z orzechami włoskimi sprawdza się zarówno na co dzień, jak i od święta i mam nadzieję, że Wam również przypadnie do gustu. Składniki – sałatka z orzechami włoskimi: 200 g kwaśnego jabłka 150 g orzechów włoskich 200 g cebuli czerwonej 4 jajka (polecam od kur z wolnego wybiegu) 200 g ogórków kiszonych 200 g sera(...)pokroić w kostkę. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ogórki kiszone i obraną cebulę pokroić w kostkę. Jabłko umyć, obrać i zetrzeć na tarce. Przygotować sos dokładnie mieszając majonez z musztardą. Wyłuskane orzechy włoskie zmielić w młynku lub blenderze o mocnych ostrzach. Sałatka z orzechami włoskimi może być podawana w szklanej misce w formie warstw
Ola la LCHF