Sałatka lekka ale treściwa. Można zjeść nawet na obiad. W te upały szukamy szybkich i łatwych przepisów. Warto spróbować. Smacznego ! Składniki : * duży podwójny filet * przyprawa Gyros * łyżka oliwy z oliwek * kapusta pekińska * pomidor * ogórki konserwowe * kukurydza * sos czosnkowy * ketchup Przygotowanie : Kroimy fileta w kostkę.Marynujemy w oliwie i przyprawie Gyros. Im dłużej tym mięso ma lepszy smak
Magiczne Życie MartyPyszne połączenie śledzi z pomarańczą i słodkimi rodzynkami. składniki: 6 płatów śledziowych 2 pomarańcze 3 ogórki kiszone 1 cebula 2 garście rodzynek Kresto 2 garście płatków
Monia miesza i gotujezaletę, że można je przygotować wcześniej. Ja mam dla was propozycję na sałatkę z groszkiem ale z płatami marynowanymi. U mnie z matiasów czy słonych śledzi raczej niczego nie znajdziecie, bo po prostu nie lubimy. Składniki: 3 płaty marynowane 3 jajka ugotowane na twardo 3-4 ogórki konserwowe 5 łyżek groszku konserwowego 0,5 jabłka 3-4 łyżki majonez Kielecki
Ala piecze i gotujełyżki oliwy sól, pieprz Wykonanie: Kaszę ugotować w osolonej wodzie, osączyć. Paprykę, ogórki pokroić w dużą kostkę. Cebulę w półksiężyce, a kabanosy na mniejsze kawałki. Wszystko włożyć do miski, dodać kaszę, wymieszać. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do oliwy, doprawić solą i pieprzem. Przygotowanym sosem polać sałatkę, wymieszać. SMACZNEGO
magiczna kuchnia KasiProsta sałatka, niewymagająca dużo czasu do przygotowania. Idealnie sprawdza się latem z grillowanym mięsem. Jest to również dobra odmiana dla najpopularniejszego podawania gotowanych ziemniaków na ciepło. Polecam! Porcja dla 2 osób: 6 średnich ziemniaków 2 ogórki małosolne 1 mała cebula szczypiorek 2 łyżki majonezu świeżo mielony pieprz sól Sposób przygotowania: Ziemniaki ugotować i pozostawić do ostygnięcia. Następnie pokroić w plastry
Kuchnia Pani Wiosnyobrodził, dlatego często jadamy go na różne sposoby. Bardzo lubimy go w sałatce z pomidorkami i sosem czosnkowym, którą przeważnie podaję do mięs i kiełbasek z grilla. Oprócz tego, że jest smaczna to także jest bardzo zdrowa. Idealna na lato. Składniki: 500 g pomidorków koktajlowych zielony ogórek czerwona cebula 3-4 garście liści młodego szpinaku 150 g jogurtu naturalnego
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaDziś zapraszam Was na szybką i smaczną sałatkę z paluszkami krabowymi zwanymi również paluszkami surimi. Przygotowuje się ją bardzo szybko i jest idealna na każdą okazję. Świetnie sprawdza się również jako przekąska w pracy. Zapraszam!!! Składniki: 350 g paluszków krabowych, 1 ogórek, 0,5 puszki kukurydzy, pęczek koperku, sól, pieprz, 3- 4 łyżki majonezu Wykonanie: Paluszki krabowe kroimy
Passion of CookingKarnawał niedługo dobiega końca, więc na dzisiejszy wieczór proponuję pikantną sałatkę śledziową w formie przekąski – na raz. Do jej podania można wykorzystać kawałek sałaty, cykorii itp. Składniki: Śledzie solone w oleju typu matias – 1 opakowanie 1 papryczka chili ½ cebuli Marynowane pieczarki ze słoika – ½ 3 ogórki korniszony 2 łyżki oliwy Pieprz Wykonanie: Śledzie moczymy w wodzie około 30 minut ( chyba
Smaki Ewyużyć go zamiast klasycznego sosu winegret. Dzisiejsza propozycja to nasza wczorajsza kolacja. Sałatka jest bardzo sycąca, bo z kurczakiem i grzankami, na pewno zaspokoi nasz apetyt na całą noc. ;-) (składniki na 2 porcje) 2 kromki chleba razowego 1/2 główki sałaty lodowej 8 pomidorków koktajlowych 1 duży ogórek gruntowy lub 1/2 szklarniowego 1 mała czerwona cebula 1/4 czerwonej papryki 1 filet
Szefowa kuchnioleju sól cukier Wykonanie: Kapustę i ogórka opłukałam, osuszyłam. Kapustę drobno poszatkowałam, ogórka razem ze skórą starłam na tarce z dużymi oczkami. Cebulę obrałam, pokroiłam w drobną kosteczkę. W szklance roztrzepałam sos z torebki, wodę i olej, aż do otrzymania emulsji. Przed podaniem na stół składniki sałatki polałam sosem, dokładnie wymieszałam, doprawiłam do smaku solą i szczyptą cukru. Pieczone młode
Kuchenne zapiski EdytyMój przepis jest odwzorowaniem właśnie tej receptury z tamtejszej karty dań. W sałatce jest wyczuwalny delikatny posmak sosu czosnkowego, jednak każdy zamawiający otrzymuje jego dodatkową porcję. Nie ukrywam wcale że jako fanka sosu czosnkowego całą tę porcję zużywam;) Składniki 1 główka sałaty lodowej 6 pomidorów 3 ogórki szklarniowe/ 6-7 ogórków gruntowych 1 podwójna pierś z kurczaka przyprawa kebeb/gyros
Kuchenne aromatypokroić w drobną kostkę. Jabłka obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Ogórki obrać i pokroić w kostkę. Dodać odsączony groszek i fasolkę i wszystko dokładnie wymieszać. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, ziołami. Dodać musztardę i majonez. Uwaga : Najlepiej przechowywać jest w lodówce przez dłuższy czas sałatkę bez dodatku majonezu i musztardy. Najlepiej jest dodać je zaraz przed
Na słodko lub wytrawnieNastępna zdrowa I przepyszna sałatka, tym razem z tuńczykiem. Rewelacyjna jako przekąska, dodatek do obiadu czy też na grilla. Najważniesze , że gotowa w 5 min :) Polecam Zaczynamy :) Składniki:puszka tuńczyka w sosie własnymok 250gr pomidorków koktailowychpół ogórkaszczypiorekpieprzoliwa z oliwy Wykonanie:Kroimy pomidorki na pół. Dodajemy do pomidorków podrobnionego tuńczyka, pokrojony ogórek w pół talarki I szczypior.Wszystko mieszamy , doprawiamy
Smaki EdytySałatka ,którą lubię ale rzadko ją robię .Oklepana okropnie,bo gdziekolwiek człowiek się pojawi tam ją można spotkać.Ale jedno trzeba "jej "przyznać, jest wyśmienita!Ja swoją zrobiłam w wersji skróconej ,bez papryki ..Ale oczywiście kazdy może zrobić swoją wersję.Podaję przepis w takiej wersji w jakiej ja ją robiłam ale Wy możecie dodać paprykę świeżą(...)Zapraszam. 2 duże piersi kurze kapusta pekińska( połowa) 5 dużych ogórków konserwowych 3 duże cebule 1 puszka kukurydzy 1 op.przyprawy do gyrosu majonez keczup pęczek szczypiorku posiekanego drobno ******************************** Filety z kurczaka płuczemy i kroimy w kostkę, posypujemy przyprawa do gyrosa i na oliwie obsmażamy mięso na złoty kolor.Studzimy.Ogórki i cebulę kroimy drobno w kostkę.Kapustę szatkujemy a kukurydzę
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkipokroić w ósemki. Oczyszczone rzodkiewki i ogórek pokroić na cienkie plasterki.Umyty i osuszony szczypiorek pokroić drobno. W miseczce wymieszać łyżeczkę musztardy, sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Wlać 4-6 łyżek oliwy i mieszać do czasu, aż składniki się połączą. Dodać łyżkę lub więcej posiekanej świeżej kolendry. Wszystkie składniki sałatki połączyć w salaterce, polać sosem i delikatnie
w mojej kuchni