bardziej robi się łykowata. Z młodej kalarepy wychodzi pyszna letnia sałatka. U mnie kalarepa rośnie w ogrodzie, tak więc często i gęsto ląduje na talerzu, bo jest naprawdę pyszna. 2 młode kalarepy 1 szklanka świeżego groszku 1 długi ogórek majonez, sól, pieprz Kalarepę obrać i pokroić w ćwiartki, następnie ugotować w osolonej wodzie
Jadło i czytadłorozmrażamy i kropimy sokiem z ½ cytryny. Rozmrożone kroimy w duża kostkę i wrzucamy do miski. Ogórki, podobnie jak cebulę, kroimy w półprastry i wraz z groszkiem dodajemy do surimi. Następnie kroimy pół pęczka koperku, dodajemy sól i pieprz do smaku oraz majonez. Mieszamy. Sałatkę odstawiamy na 1 h do lodówki. Lepiej smakuje schłodzona
Humanistka w kuchnidużą ilością oregano, cytryną i czosnkiem, a podałem je z frytkami, sosem tzatziki i świeżą sałatką. Do przygotowania dania użyłem: 500 gram mięsa z udźca jagnięcego bez kości, 1 cytryny, 4 średnich czerwonych cebul, 6 ząbków czosnku, 200 gram naturalnego serka homogenizowanego, 1 ogórka, 100 gram zielonych oliwek, 500 gram pomidorków koktajlowych, 1 główki sałaty rzymskiej, suszonego oregano, soli
Wyprawy kulinarnewyobrażam sobie Świąt bez zrobienia tradycyjnej sałatki jarzynowej, która pasuje do wszystkiego :) Sałatkę miałam okazję zrobić dzisiaj, a przepisem dzielę się z Wami dzisiaj :) SKŁADNIKI: 60 dag marchwi 30 dag pietruszki 1 mały seler 3 ziemniaki 3 jajka 3-4 ogórki korniszone 2 puszki groszku zielonego (konserwowy) 1 puszka kukurydzy (konserwowa) 1 puszka fasoli czerwonej (konserwowa) + 1 duży majonez, pół
Serce zamknięte w formie pysznościjest własnym pomysłem. Smakowała nam bardzo i gościom również! Pozostałe dwie sałatki z dodatkiem makaronu możecie znaleźć tutaj i tutaj :)Składniki:1 szklanka makaronu mini kolanka1 puszka kukurydzy1 puszka groszku zielonego1 duży ogórek2 ząbki czosnkupapryka marynowanasiekany koperek20 dag szynki z indykamajonezsól, pieprzSposób przygotowania:1. Paprykę konserwową, szynkę i ogórka pokroić w kostkę.2. Warzywa w puszkach odlać z zalewy.3. Makaron
Kuchnia domowa Anizajmuje tyle czasu, ile gotuje się ryż lub pieką frytki. W tym samym czasie przygotowujemy sałatkę wielowarzywną w wersji z olejem oraz sos tzatziki. A sos tzatziki to: - 2 łyżki jogurtu naturalnego -1 łyżka majonezu -przyprawa tzatziki -łyżka pokrojonego w drobniutką kosteczkę świeżego ogórka -szczypta koperku Smacznego
Maminek kulinarnySałatka ryżowa z tuńczykiem . Dzisiaj zapraszam na sałatkę ryżową z tuńczykiem , pyszna i prosta . :) Składniki : 2 woreczki ryżu 2 puszki tuńczyka w sosie własnym kawałek pora 1 cebulka 1 puszka kukurydzy Majonez sól, pieprz, kilka ogórków korniszonych 2 jajka Wykonanie; Ryż ugotować i odstawić do przestygnięcia. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Por umyć i pokroić
Sama słodycz i szczypta chiliSprawdzona i pyszna sałatka na każdą okazję!. Przyprawa gyros u sprawdzonego sprzedawcy www.Skworcu.com.pl. Składniki na sałatkę: 1 mała kapusta pekińska, lub połowa dużej 2 piersi z kurczaka 2 czerwone cebule puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 2-3 łyżki przyprawy gyros 4-5 sztuk ogórków konserwowych oliwa, olej lub smalec do smażenia Sos: 3/4 szklanki majonezu 3/4 szklanki keczupu mały jogurt
Apetyczna babeczkaMłode ziemniaki umyte i wyszczotkowane, ugotowane w mundurkach (oczywiście zjedzone bez łupinek). Surówka z zielonego ogórka, pomidora (oczywiście bez skóry) i kiełków rzodkiewki. Gotowane pulpeciki z mięsa mielonego z koperkiem. Wszystko w akompaniamencie koperkowego sosu na bazie jogurtu. K olacyjnie Hicior ostatnich dni: sałatka z buraków, wędzonego twarogu i kaszy gryczanej . Wyrazisty wędzony ser, gryzący smak kiełków rzodkiewki, kojący
bastalenaProsta sałatka z tortellini, oprócz głównego składnika, większość produktów każdy pewnie ma w domu. W sam raz dla niespodziewanych gości ;) Składniki: opakowanie tortellini z mięsem puszka kukurydzy 1 duży ogórek 2 pomidory papryka szczypiorek 1 łyżka przyprawy tzatziki sos sałatkowy koperkowo-ziołowy (Winiary) 1 łyżka oleju majonez sól, pieprz Wykonanie: 1. Tortellini ugotować wg przepisu na opakowaniu. Ostudzić
Pasja Smakumąż od kolegi i zawsze wiosną oraz latem, gdy mamy już swoje warzywa, sałatka ta gości na naszym stole. Jest naprawdę bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu, a do tego lekka;) Polecam! Składniki: 3 zupki chińskie, 2 pomidory, czerwona papryka, 1 ogórek, pęczek szczypiorku, puszka kukurydzy, sól, pieprz, 2 łyżki majonezu. Wykonanie
Z miłości do słodkościmojej kuchni i już wiem że kasza kuskus będzie częściej u nas jadana. Sałatka godna polecenia. Idealna do zabrania ze sobą do szkoły czy pracy. Pożywna oraz smaczna. Polecam spróbować! Składniki : * pół szklanki kaszy kuskus * 2 pomidory * cebula czerwona * pół zielonego ogórka * pół zielonej papryki * natka pietruszki * mięta * sok z cytryny * oliwa
Magiczne Życie Martyjedno - sałatka wygląda cudownie. Warstwy przedstawiają się cudownie i dodatkowego ślicznego efektu daje warstwa buraczków. Sałatka jest prosta w wykonaniu i przygotowanie jej zajmuje bardzo mało czasu. źródło : na podstawie bloga /klik/ Składniki: 4 płaty śledziowe 1 marchew 2 ziemniaki 1 burak 2 ogórki kiszone 3 jajka 1 cebula czerwona łyżka oleju 150 ml majonezu natka pietruszki do dekoracji sól
Słodkości i nie tylkosałatka z ryżem RISANA. Tym razem ryż basmati w towarzystwie tuńczyka.składniki:1 woreczek ryżu basmati RISANA1 puszka tuńczyka w kawałkach150 g żółtego sera4 kiszone ogórkisól z pieprzem Kamis1 łyżka posiekanego szczypiorku2 łyżki majonezu1 łyżka musztardy sarepskiej lub delikatesowejRyż ugotować, osączyć i wystudzić. Tuńczyka dobrze osączyć z zalewy. Ryż wsypać do miski, dodać tuńczyka i posiekany szczypiorek. Ogórki
Monia miesza i gotujepara-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Tradycyjna sałatka śledziowa 72 544x376 Normal 0 21 false false false /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Tableau Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow(...)składniki układamy warstwami w słoiku. Zaczynamy od śledzi, następnie kładziemy ogórki, jabłka, cebulę. Czynność tę powtarzamy do wyczerpania wszystkich składników. W połowie słoika na warstwę cebuli wlewamy 2 łyżki oleju Kujawskiego. Kolejne 2 łyżki oleju Kujawskiego oraz odrobinę octu wlewamy na sam koniec, gdy napełnimy już cały słoik. Sałatkę odstawiamy na 2-3 dni w zakręconym słoiku, by smaki się
Przysmaki Karolki