pokroić w kostkę, posypać solą i osączyć przez 30 min. na sicie Ugotowany makaron ( dobrze zahartowany w zimnej wodzie i osączony )wymieszać z ogórkiem i kurczakiem Całość posypać mielonym pieprzem, dodać majonez i wymieszać, posypać natką. Sałatka składa się tylko z 3 składników. Warta polecenia, bo smaczna jest :) Przepis dostałam od Doroty, dzięki
Proste Potrawymłodu nasiąknie , który wprowadzi Cię do tej cotygodniowej serii. Śniadanie 8:00 W ciągu kilku minut możesz zrobić pyszną sałatkę z awokado. W jej skład wchodzi pół avocado, 1 jajko, 1 mały ogórek i 2 łyżki jogurtu naturalnego. Następnym razem muszę zwiększyć porcję, bo ta była tylko dla Lili, nam zostały okruszki chleba. Haha! A tutaj
lady-och-mistrzyni.blogspot.comPierożki tortellini w sałatce? Czemu nie :) Polecam Wam smaczną i bardzo sycącą sałatkę. Smacznego! :) Sałatka z tortellini Składniki: opakowanie tortellini 1 puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 1 ogórek zielony pól pęczka szczypiorku 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz Sposób wykonania: Tortellini ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po wystudzeniu włożyć do dużej miski. Ogórka obrać, przekroić
Smaki Nataliizrobić na śniadanie, głowiłam się i wpadł mi pomysł do głowy- no tak zrobię sałatkę z jaja i coś dorzucę :) Składniki: jaja 4 szt ziemniaki 3 szt ogórki kiszone 4 szt papryka czerwona połowę jak jest duża sól do smaku pieprz biały mielony do smaku majonez 4 łyżki' musztarda miodowa 1 łyżka Wykonanie: Gotujemy ziemniaki w mundurkach w osolonej
Różowa kuchniaSezon truskawkowy i szpinakowy w pełni, a więc zapraszam na bardzo szybką i smaczną sałatkę, którą możemy przygotować w kilka chwil. Składniki: szpinak świeży sałata zielona 1 ogórek 1 pomidor kilka truskawek pół opakowana sera feta pestki słonecznika oliwa z oliwek sól pieprz Szpinak i sałatę myjemy, osuszamy i rozkładamy na talerzu. Pomidora, obranego ogórka oraz ser feta kroimy
Kuchnia u Bietkirzecz :) Tym bardziej, że sezon grillowy w wielu ogródkach został rozpoczęty. Świetnie sprawdza się w roli samodzielnej przekąski lub dodatku do mięsa. Zapraszam! Sałatka z pekińską i szparagami Składniki: kilka liści kapusty pekińskiej kilka rzodkiewek pół ogórka zielonego kilka zielonych szparag sól morska, pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek czosnek granulowany Przygotowanie: Kapustę, ogórek, rzodkiewki umyć pod bieżącą wodą
Tagebuch po polskuPrzekąska na przyjęcie :) Składniki szynka wieprzowa 50 dkg ser żółty 20 dkg jajka 4 szt cebula czerwona 1 szt ogórki kiszone 2-3 szt sól i pieprz majonez 2 łyżki … Czytaj dalej Sałatka serowa w szynce
czarrna od kuchnipora została oczywiście zredukowana, poprzez dodanie żółtego sera, jajka i kukurydzy. Zrobicie ją szybko, z podanych składników wychodzi solidna miska, będzie idealna sałatka na imprezę. Składniki: 2 duże pory (tylko białe części) 4-5 konserwowych ogórków 5 ugotowanych jajek 30 dag żółtego sera puszka kukurydzy sól pieprz 4 łyżki majonezu Sposób przygotowania: Białe części pora pokroić w cienkie półćwiartki
na moim stole...umyłam i podgotowałam go przez około 5-7 minut. Odstawiłam do ostygnięcia. Do miseczki wsypałam ugotowany ryż. Dodałam pokrojony w kostkę zielony ogórek. Kolej na posiekane ugotowane jajka. Ostatni składnik to konserwowa kukurydza. Wszystkie składniki sałatki wymieszałam. Dodałam różyczki brokuł. Dodałam majonez, jogurt i musztardę. Doprawiam solą i pieprzem do smaku. Smacznego
potrawyregionalneZapraszam na szybka sałatkę z buraków sałatkę, którą możemy zrobić zamiast tradycyjnej jarzynówki lub jako druga po niej! Jest na prawdę pyszna i ma w sobie niewiele składników. Oto składniki burak czerwony ogórek kiszony czerwona cebula marchewka sól himalajska różowa pieprz ziołowy SKWORCU majonez ROLESKI musztarda sarepska ROLESKI sos czosnkowy ROLESKI Umyj buraki i ugotuj(...)samo zrób z marchewką. Odłóż do całkowitego wystygnięcia. Po czym obierz ze skóry. Pokrój w kosteczkę. Ogórki obierz ze skórki. Pokrój w kosteczkę, podobnie cebulę. Wymieszaj wszystko razem. Dosmacz pieprzem. Dodaj sosu czosnkowego. Musztardę oraz majonez. Wymieszaj. Sprawdz czy musisz dołożyć soli. Sałatka gotowa. Podałam ją na PORCELANA BOGUCICE Niezwykła sałatka potrzebuje niezwyklej oprawy. Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnisię, że o tej porze roku papryka smakuje najlepiej, więc przetwory z niej też są najsmaczniejsze. Papryka konserwowa sprawdza się zimą w sałatkach lub na kanapkach po odsączeniu z zalewy. Można jej używać zamiennie z ogórkami konserwowymi , ale też doskonale smakują połączone ze sobą. Składniki : Zalewa 1 szklanka octu 10% 6 szklanek wody 4 łyżki cukru 1 łyżka soli
Weekendy w domu i ogrodzieryżem i paluszkami krabowymi (inna nazwa: surimi) w roli głównej. Wersję tej sałatki napotkałam w Sankt-Petersburgu, więc po powrocie postanowiłam uwiecznić smaki. Sałatka jak na mój gust jest wiosenna, lekka i orzeźwiająca za sprawą świeżych ogórków, paluszków surimi i kukurydzy. Smacznego! Składniki: 1 torebka ryżu 2 jajka ok. 200 g ogórków świeżych (może być długi lub gruntowe
psgotujemyKolejna propozycja sałatki warzywnej do słoików. Tym razem w zalewie octowej. Składniki: 4 kg obranych ogórków, ½ litra oleju, ¼ litra octu, ½ kg cebuli białej (może być czerwona), 25 dag marchewki, 25 dag pietruszki, 17 ziaren pieprzu, 17 ziaren ziela angielskiego, 7 goździków, 7 dag soli, 25 dag cukru. Wykonanie: Ocet zagotować z przyprawami i cukrem. W między czasie pietruszkę rozdrobnić blenderem
Tradycyjna KuchniaSałatka jest zawsze dobra i na śniadanko i na kolację. Ponieważ w lodówce stało trochę otwartych słoiczków byłam zmuszona zrobić pyszną sałatkę z ich wykorzystaniem. SKŁADNIKI: zupka chińska: łagodna i ostra 5 jajek 6 ogórków konserwowych 1/2 słoiczka dżemowego grzybków marynowanych 1 mała cebulka lub kawałek białego pora 3 łyżki majonezu sól, pieprz grubo mielony lub z moździerza WYKONANIE: zupki
Kuchnia Beatymożliwość kupienia świeżego bobu, (tego w torebkach plastikowych z marketów nie polecam), no i jak już mamy bób, proponuję przygotować pyszną letnią sałatkę z tego właśnie warzywa. W mniej więcej równych ilościach: Bób Fasolka żółta Ogórek zielony sól, pieprz i majonez. Bób i fasolkę należy ugotować w osolonej wodzie, uważając aby nie rozgotować. Przestudzić, fasolkę pokroić, ogórek również
Jadło i czytadło