Dziś przedstawiam moją wersję popularnego włoskiego dania, oczywiście z makaronem bezglutenowym. Jest to makaron spaghetti z mięsnym sosem bolońskim. Danie jedno z tych, które wszyscy znają
Kawa z mlekiemJako dziecko pasjami nienawidziłam brukselki i nawet tona bułki tartej zrumienionej elegancko na maśle nie była w stanie mnie przekonać do zjedzenia tej uroczej kapustki. Brukselka
Karo in the Kitchenstwierdziłam że troszkę muszę go zmodyfikować. Dlatego nie dodałam chipsów a wzbogaciłam sałatkę o warzywa i obowiązkowo sos czosnkowy. Polecam! Składniki : *główka sa ł aty lodowej * 3-4 pomidory rzymskie * ogórek zielony * czerwona papryka * 500g mielonego mięsa * łyżka oliwy * 300g pieczarek * łyżka masła * 3 czerwone cebule * mały koncentrat pomidorow y * sól , pieprz do smaku * 200g
Magiczne Życie MartyKalafiora najbardziej lubię surowego – w postaci ryżu lub sałatki. A ta wersja to mój ulubiony, bardzo treściwy, elegancki i smaczny sposób podania go na gorąco. Do lekkiego w smaku i konsystencji warzywa mocno doprawiony, serowy beszamel i czosnkowe masło pasują jak nic innego. Kalafior to jednoroczne warzywo kapustne, będące mutacją kapusty i brokułu. Jest tylko i wyłącznie gatunkiem uprawnym
Karo in the Kitchenwtedy robią się nieprzyjemnie słodkawe. Sałatki jarzynowe także stanowczo wolę bez marchwi. Ale sok! Parę lat temu oszalałem na jego punkcie i teraz prawie każdy dzień zaczynam od wysokiej szklanki z kilogramem upłynnionych marchwianych korzeni (...). Lubię też tartą, soczystą marchew z cytryną. Pyszna jest młoda marchewka duszona w maśle i glazurowana. Idę skrobać na jutro. Bikont Nafaszerowany Witaminami(...)bardziej mnie ekscytuje. Polecam Wam te marchewkowe wpisy - może i Wam posmakują tak bardzo, jak mnie? Marchewkowe gnocchi - klik Tarta marchewkowa z nerkowcami - klik Orientalna sałatka z marchewki z harissą - klik A co ekscytującego można zrobić z marchewki w środku zimy? Na przykład pyszny, aromatyczny ... marchewkowy dżem. Pomyślałam, że warto na przekór porze roku zabrać
KUCHARNIANiedawno moja córcia przygotowała dla mnie wspaniałą niespodziankę - własnoręcznie zrobione czekoladki z kremem orzechowym . To wspaniały sposób na okazanie uczuć bliskiej osobie. Składniki: 200 g kuwertury
Salonik smakówsałaty lodowej Chrupiące tosty z wędzonym serem Cytrusowa lemoniada Cytrusowa sałatka z rukoli, z camembertem o irzechami włoskimi Drożdżowe pierożki z kapustą i pieczarkami Drozdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiem Dip z ricotty ze skórką z cytryny, grana padano i płatkami chili Flatbread z patelni Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym Gofry z kakaową bitą śmietaną i z cukrem pudrem Gofry(...)kurczaka z cukinią i czosnkiem Pierniczkowy koktajl z egzotycznymi owocami Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Pierogi ze szpinakiem z dipem z ricotty Sałatka z cieciorki z papryką, czerwoną cebulą i natką pietruszki Sałatka z egzotycznych owoców Sałatka z grillowanej cukinii z mozzarellą i pomidorkami cherry Sałatka jarzynowa Sałatka z kaszy gryczanej z bobem Sałatka
Moja smaczna kuchniatypu połączenia smakowe, gorąco zachęcam do spróbowania tej wykwintnej, zdrowej i niezwykle smacznej sałatki! Porcja dla 4 osób Czas przygotowania: ok. 20 min Składniki: ● 3 duże twarde gruszki Konferencja ● 2 fenkuły najlepiej z zieloną nacią ● 150 g orzechów włoskich ● 1 łyżka miodu ● 1 łyżka masła ● 200 g sera Lazur (lub sera Saint Agur) ● ½ cytryny Sos winegret: ● 6 łyżek oliwy
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaestetycznie podana. Potem przychodzi kolej na: Jajka w koszulce podane na letniej warzywnej sałatce z chałką (16 zł) Jajecznicę z trzech jaj zagrodowych z malinowym pomidorem (13 zł) Trzy wybrane smarowidła: powidła, pasta jajeczna i pasta ze szprotek (12 zł). Do naszych dań otrzymujemy masło i pieczywo... i tu niestety totalne rozczarowanie: pieczywo bez żadnego aromatu, mrożone, blade
Kulinarne przygody Gatitynowych gości, gdy nie znam ich preferencji smakowych. Wtedy jestem spokojna, że z tą sałatką na stole nie wyjdą głodni :). Kanapeczki. To jest hit nad hitami! Niby rzecz banalna, ale zawsze, ale to zawsze znikają w pierwszej kolejności. Możesz przygotować je w wersji tradycyjnej na maśle, z dodatkami umieszczonymi na płasko lub w wersji fit (jak na zdjęciu poniżej
Mojewlasne.plrazy przeciskamy przez praskę mały ząbek czosnku – musi być bardzo dobrze rozdrobniony. Ścieramy na drobnych oczkach tarki albo zesterem skórkę z połowy cytryny, wyciskamy łyżkę soku. Na patelni rozpuszczamy masło. Wrzucamy czosnek, smażymy mieszając do czasu aż straci zapach surowizny – dodajemy skórkę otartą z cytryny i cytrynowy sok. Mieszamy, podgrzewamy razem minutę. Zdejmujemy z ognia, wsypujemy natkę pietruszki, solimy, pieprzymy(...)pozostałym sosem. Podajemy od razu, gorącą. My zjedliśmy ją z wiosenną sałatką z ziemniaków i fasolką z pesto – perfekcyjny, lekki zestaw! SKŁADNIKI filet z łososia (na zdjęciach 550g) sól pieprz olej ryżowy lub inny o neutralnym smaku do smażenia SOS MAŚLANY Z CYTRYNĄ I CZOSNKIEM 3 łyżki masła 3 łyżki natki pietruszki 1 łyżka soku z cytryny skórka starta
Karo in the Kitchenwątróbki z jabłkiem i brzoskwinią jest doskonała. Nie potrzebujesz już dodatku surówki lub sałatki do obiadu. Jak smakuje? Po prostu ją przygotuj! Składniki na 2 porcje: 400-500 g kurzej wątróbki 2 łyżki mąki majeranek 1 duża cebula 2 brzoskwienie 1 duże jabłko 1 łyżka masła sól, pieprz 1 łyżka miodu olej/smalec zielenina Wykonanie: wątróbkę umyć, osuszyć na papierowym ręczniku
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!diecie bezglutenowej. Składniki 80 g dowolnego miksu sałat (1/2 opakowania, np. sałatka wenecka, sałatka florencka) 200 g piersi z indyka 100 g kukurydzy z puszki 4 brzoskwinie z puszki Sól, pieprz i ulubione przyprawy do indyka (np. wędzona papryka) Tłuszcz do smażenia (np. olej kokosowy, masło klarowne) Przygotowanie Pierś z indyka oczyszczamy z błonek, myjemy pod bieżącą wodą i kroimy
Programista w kuchniświątecznym jedzeniu miło jest zjeść coś innego niż np. sałatkę :) Dlatego dziś propozycja na śniadanie z jajkiem w roli głównej.Składniki:1 parówka1 duże jajko lub 2 małe1 mały pomidor1 łyżeczka śmietany1 łyżka tartego żółtego serasól, pieprzSposób przygotowania:1. Kokilkę wysmarować masłem, na dno wyłożyć pokrojoną w kawałki parówkę.2. Na parówkę wykładamy pokrojonego w kostkę pomidora.3. Na pomidora delikatnie
Kuchnia domowa Ani