Kolejne słoiczki do zimowej kolekcji, zrobione. Tym razem w zalewie miodowej, dokładnie takiej samej, jakiej użyłam do marynowanej papryki. Zimą taka sałatka jest niezastąpiona do hamburgerów czy kanapek. Składniki; ogórki papryka żółta i czerwona marchewka cebula Zalewa: 1 szklanka octu 10% 4 szklanki wody 4 łyżki miodu 4 łyżki cukru 1 łyżka soli 4 listki laurowe 3-4 goździki
Gosia gotujepopijania w pracy. Jest to znakomita porcja błonnika i witamin. Wypróbujcie też moje Gorące dania i Sałatki i surówki . Moje propozycje zup: Rosołek z vegetti cukiniowym Składniki: – włoszczyzna: 3 marchewki, 1 pietruszka, 1 seler, 1 por, 2 cebule – sól czarna, 3 liście laurowe, 5 sztuk ziela angielskiego – 1 cukinia, natka pietruszki
To co kochamzwiązanymi. Ogórków składam zawsze bardzo dużo, bo jest to u mnie chodliwy towar ;) W tym roku powróciłam do przepisu na pyszną sałatkę, która pasuje do każdego dania obiadowego. Składniki: 2,5 kg ogórków 3 marchewki 2 cebule 2 łyżki soli 1,5 szklanki cukru 1 szklanka octu 7 liści laurowych 2 łyżki gorczycy 2 łyżki pieprzu mielonego
Z Majeczką w kuchniziemniaki, smarujemy przygotowanym sosem z podanych składników. W dalszej kolejności pokrojone śledzie posypujemy czerwoną cebulą smarujemy sosem. Następnie pokrojoną marchewkę smarujemy sosem na marchewkę czerwoną fasolę również smarujemy sosem, następnie kukurydzę i posmarować pozostałym sosem. Wierzch sałatki posypujemy z tarty żółty ser i dekorujemy. Smacznego
kgwjanczewoEkspresowa sałatka dla całej rodziny, a przy tym jaka dobra... Pasuje do kanapek, parówek i innych kolacyjnych przysmaków :) Składniki na sałatkę warzywną z tuńczykiem (około 6 porcji): duży słoik warzyw konserwowych (groszek, kukurydza, marchewka) mała puszka tuńczyka łyżka majonezu łyżeczka musztardy Odlać warzywa i przerzucić do miski. Tę samą czynność powtórzyć z tuńczykiem. Dokładnie wymieszać. Dodać majonez oraz musztardę
Karola gotujewalorach zdrowotnych batatów pisałam przy okazji sałatki z batatów. Pieczone bataty wyglądają i smakują trochę jak puree ziemniaka z marchewką. Same są dość mdłe, ale rozmaryn, orzechy i ser z niebieską pleśnią nadają im charakteru. Chrupiące orzechy i ostry ser uzupełniają teksturę przekąski. Składniki na 8-10 plastrów: • 1 duży batat • garść
To co kochampęczek świeżego koperku 1 ugotowane jajko Wykonanie: Kapustę drobno poszatkować, skropić kwaskiem cytrynowym i podgotować przez kilka minut. Następnie odcedzić, wystudzić, dodać startą marchewkę, posiekaną cebulę i ogórek. Śmietanę wymieszać z musztardą, przyprawić i wymieszać z sałatką. Na koniec posypać obficie posiekanym koperkiem i obłożyć jajkiem pokrojonym w ósemki
Tradycyjna Kuchniamiałam pomysłu co z nim zrobić. W końcu zainspirowana przepisem Gordona Ramsaya zrobiłam "ala" sałatkę. Podałam ją z klopsikami. Składniki: 250g makarony soba 2 garście jarmużu 1 marchewka olej z ziarna sezamu sos sojowy ocet jabłkowy
Amatorka kuchennajakby dni były trochę dłuższe, to jakoś człowiekowi inaczej by się funkcjonowało. A tak każdy chodzi ponury, smutny, ospały i zmęczony. Przygotowując sałatkę na pewno sprawicie sobie więcej niż odrobinę radości, do dzieła! ;) Składniki: 3 marchewki mały brokuł cebula ząbek czosnku garść fasolki szparagowej ( u mnie mrożona) 2 łyżki sezamu 2 łyżki oleju sól, pieprz Brokuła gotujemy
Czerwona Porzeczkasię zrobił. Dość dobry obiad w zasadzie. Składniki -żeberka mięsne -marynata klasyczna gotowa do użycia ROLESKI -paczka mrożonych warzyw- kalafior, brokuł,marchewka -vinaigrette oliwa z oliwek i suszone pomidory -Zioła Małgorzaty SKWORCU -ulubiona sałatka-np.pomidorki,ogórek,borówka amerykańska,papryka itd -dressing Tysiąca Wysp ROLESKI Żeberka umyj .Osusz. Włóż do gotowej marynaty klasycznej. To gotowa marynata
Z Kuchni Do KuchniAlternatywa dla tradycyjnej sałatki jarzynowej. Recykling warzyw z rosołu. Na co dzień i od święta :) 3 marchewki pietruszka pół selera 1/3 szklanki czerwonej soczewicy 1/3 szklanki zielonej soczewicy 2 ogórki kiszone 3 łyżki majonezu 2 jajka ugotowane na twardo sól i pieprz szczypiorek Marchew, pietruszkę i seler ugotować. Wystudzić, obrać i pokroić w drobną kostkę.Ogórki pokroić
Atlas Smakówpamięci do dziś. Chcę się z Wami podzielić tym smakiem. Dzięki Krysiu! AMUSE BOUCHE - ŁOSOŚ Z MOZARELLĄ I POMIDORKIEM DAKTYLOWYM. SAŁATKA OWOCOWA. BABECZKI Z PASTĄ SKŁADNIKI: PASTA 1 kostka serka śmietankowego, po 1/2 marchewki, pietruszki i pora (biała część) , 3 ząbki czosnku, natka pietruszki, 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego, 1 łyżka majonezu krakersy małe WYKONANIE: surowe
Kuchnia BeatySałatka z zielonej cukinii. Składniki : 2 kg cukinii 1 kg cebuli 8 szt. marchewki 1 szklanka cukru 7 listków laurowych ziele angielskie
Przepisy i porady kulinarneSurówka to podstawa każdego mojego obiadu Nie wyobrażam go sobie bez co najmniej jednej. Bardzo często do surówek wykorzystuję kapusty. Są niedrogie, smaczne zarówno na ciepło
PatiGotujewtedy jest najsmaczniejsza. Jeżeli lubisz takie zdrowe dodatki do dań głównych polecam także surówkę z pora i kukurydzy , surówkę z marchewki, pora i chrzanu i pikantną surówkę z kapusty – wszystkie pyszne! Scroll down for recipe in English Sałatka z ogórków kiszonych (4 porcje) Składniki: 6 ogórków kiszonych, pokrojonych w plasterki 1 pomidor, pokrojony w kostkę 1 czerwona cebula krojone
karmelowy