Zamiast sałatki z buraczków czerwonych , gotowanej kapusty czy innego rodzaju surówek polecam smakowitą odmianę do drugiego dania w postaci marchewki duszonej. Na lunch do pracy też się świetnie nadaje – w każdym razie my nią nie gardzimy . Jest prosta w składzie i łatwa w przyrządzeniu. Słodko-słona w smaku i najlepiej smakuje na ciepło. Polecam! Składniki: 1/2 kg marchewek
Lamarida.plfinezyjnie udekorować, do czego... nie ukrywam ... zabrakło mi cierpliwości:) Składniki: (ilość składników uzależniona od ilości porcji, które chcemy uzyskać) szynka konserwowa kukurydza marchewka żelatyna bulion Wykonanie: W gorącym bulionie (ja miałam warzywny, uzyskany po gotowaniu warzyw na sałatkę) rozpuszczamy żelatynę w ilości przewidzianej na opakowaniu. Studzimy. W tym czasie szynkę kroimy w paseczki. Kukurydzę odcedzamy. Marchewkę gotujemy i kroimy
Walijskie PichceniePost Surówka z kapusty pekińskiej (z marchewką, jabłkiem i koperkiem) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne PrzebojePyszna surówka obiadowa (z marchewki). To jedna z łatwiejszych surówek, która idealnie smakuje z drugim daniem. U mnie dziś podana w towarzystwie pulpecików w mięsnym sosie
Słodkie okruszkipełni roślinne posiłki. Dlatego dzisiaj mam dla Was kolejny przepis na aromatyczne, sycące, pełne smaku i wartości odżywczych wegeburgery. Tym razem z fasoli i marchewki z płatkami jaglanymi. Pyszne solo, jako dodatek do frytek, sałatki lub obiadu oraz wsad do bułki. Wegeburgery z fasoli rządzą Spróbujecie? Print Wegeburgery z fasoli z guacamole Aromatyczne, sycące, pełne smaku i wartości odżywczych roślinne(...)Pyszne solo, jako dodatek frytek, sałatki lub obiadu oraz wsad do bułki. Course Na obiad Keyword burgery, fasola, fit, marchew, na zdrowie, płatki jaglane, suszone pomidory Prep Time 15 minutes Czas pieczenia 30 minutes Total Time 45 minutes Servings 6 kotletów Ingredients Kotlety: 1 puszka (240 g) białej fasoli (może być również czerwona) 2 marchewki (ok. 1 szklanka startej
Fitsweet.meWczoraj prezentowałam zupę krem ze szparagów i zapowiedziałam, że dzisiaj wykorzystamy do sałatki wołowinę i główki szparagów. I tak dzisiaj proponuję właśnie tą sałatkę, dodatkowo z sosem holenderskim. Składniki: Kawałki gotowanej wołowiny Gotowana marchewka Główki szparagów Sałata rzymska Sos 100 gram masła 3 żółtka Sok z ½ cytryny Sól Biały pieprz Cukier Wykonanie: Główki szparagów chwilę gotujemy. Dno miseczki wykładamy sałatą(...)pokrojone kawałki wołowiny i marchewkę w słupki oraz ugotowane główki szparagów. Masło rozpuszczamy w garnuszku. Z żółtek usuwamy błonki. Do żółtek dodajemy sok z cytryny, miksujemy ( żółtka zwiększą swoją objętość ). Miksujemy dalej i dodajemy powoli ciepłe, rozpuszczone masło, przez cały czas miksujemy. Sos zacznie gęstnieć Doprawiamy solą, pieprzem i niewielką ilością cukru. Przygotowanym sosem polewamy sałatkę. SMACZNEGO. (function
Smaki Ewysałatki są pikle warzywne np. z firmy Rolnik - to ukryte w słoiczku mini ogóreczki konserwowe, mini kukurydzyki, cebulki perłowe i plastry marchewki - i to właśnie te pikle, obok tuńczyka w sosie własnym - tworzą smak tej sałatki. I jeszcze makaron - szczególnie polecam akurat kolanka - do tej sałatki najbardziej pasują. Sałatka jest wegetariańska . Do przepisu dołączony jest filmik -> na końcu
Kawa z mlekiemWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sałatka „leśna polana” zaskakuje swoim wyglądem jak i smakiem. Jestem pewna, że zaciekawi każdego kto ją zobaczy. Do
Marta GotujeSzybka i lekka sałatka z serem feta. Składniki Ser feta 180g Mix sałat z sałatą lodową i marchewką Kukurydza 1 puszka (400g), po odsączeniu 220g Kiełki brokułu 50g Ogórek świeży 1 duży Sok z cytryny odrobina do skropienia sałatki Zioła włoskie w młynku do smaku Pomidory 2 sztuki Wykonanie: Ser feta pokroić w kostkę. Kukurydzę […] The post Sałatka
Kulinarne PrzebojeHej! Ten przepis to klasyka w każdym calu. Znana i lubiana sałatka warzywna, niezwykle popularna. Dorzucam ją do swoich sałatek. Potrzebujemy: Czytaj więcej »
Tylko pysznieDostałam od koleżanki słoik marynowanych borowików. Pokrojone grzyby dodałam do sałatki. Bardzo wszystkim smakowała. Składniki: słoik marynowanych borowików 2 duże marchewki 250 g żółtego sera puszka kukurydzy 1 por 3 łyżki majonezu łyżeczka musztardy 2-3 łyżki kwaśnej śmietany 10-12% Marchewki wyszorować, ugotować w łupinach. Odcedzić, ostudzić i pokroić w kostkę. Pora przekroić na pół i posiekać w paseczki
Czerwień i błękitwzdłuż na bardzo cienkie paski, zaś miąższ odkroić. Cebulę drobno posiekać. Marchewki obrać i zetrzeć na tartce o dużych oczkach. Wszystko posolić i wymieszać. Odstawić na 30 minut, a następnie odsączyć z nadmiaru wody. Przygotować sos z octu ryżowego, sosu sojowego, sosu rybnego i cukru trzcinowego. Zalać nim sałatkę, dodać sezam, wymieszać i odstawić. Po zamarynowaniu ogórków część sosu można
Food Squaredomu przepisy na nią różnią się, to i tak wiadomo o co chodzi. Głównym składnikiem są pokrojone w plastry ogórki, a dodatkami cebula, marchewka, a u mojej sąsiadki Emilii, również papryka. Można się spierać, która sałatka jest tą najprawdziwszą, myślę jednak, że szkoda czasu i energii na takie spory. Nie uważacie? Dzisiaj podzielę się z Wami moim przepisem. Składniki
Codzienna kuchnia niecodziennabardzo dobra, jeśli te podstawowe składniki są najwyższej jakości. Ja jednak miałem tym razem ochotę na nieco większe urozmaicenie. Rzodkiewka czy marchewka? Krojone czy tarte? Oto pytania, które zadałem sobie myśląc nad dodatkami do ziemniaków. W końcu w sałatce znalazło się jedno i drugie. W obu formach. Kompromis. Tak to się nazywa. Owszem, czasem jest pora na podejście jednoznaczne, proste(...)ascetyczne, ale sałatki lubią różnorodność składników, a ziemniaki lubią i marchew i rzodkiew. Jak sądzę. PS Niektórzy powiedzą, że i tak najważniejszy jest sos. Może i tak. Składniki: 300 g ugotowanych ziemniaków sałatkowych (można kupić gotowe) 4 rzodkiewki 4 łyżki startej marchewki 1 mała szalotka 1 łyżka kaparów 1 łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżeczki musztardy Dijon
zadanie-gotowaniedzisiejszy obiad - pyszną lekką doradę upieczoną z koperkiem i pomarańczami z masłem koperkowym, puree marchewkowym i sałatką z kapusty a'la colesław. Do przygotowania dania użyłem: dwóch świeżych dorad w całości, 1 pomarańczy, 1/4 główki kapusty, 2 średnich ziemniaków, 2 średnich marchewek, 1 pęczka koperku, 2 ząbków czosnku, 100 gram masła, 2 łyżek octu jabłkowego, 1 łyżki(...)majonezu, 1 łyżeczki suszonego rozmarynu, cukru, soli, czarnego świeżo mielonego pieprzu, oliwy. Przygotowanie dania rozpocząłem nietypowo - od przygotowania sałatki, która musi być przygotowana wcześniej i co najmniej przez godzinę postać w lodówce, aby smaki uległy połączeniu. 1/4 małej główki kapusty i marchewkę bardzo drobno posiekałem przy użyciu blendera. Można oczywiście zrobić to za pomocą noża lub tarki do warzyw
Wyprawy kulinarne