Babeczki marchewkowe Składniki na babeczki marchewkowe 2 średnie marchewki starte na grubej tarce (1 szklanka) 3/4 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ szklanki oleju rzepakowego
Korniszonki2 średnie marchewki starte na grubej tarce (1 szklanka) 0,5 szklanki mąki 1 pełna łyżka wiórków kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 pełne łyżki
Korniszonkisuszonymi pomidorami Sałatka z figami, orzechami laskowymi i grana padano Sałatka z grillowanej cukinii z mozzarellą i pomidorkami cherry Sałatka jajeczna Sałatka jajeczna z kukurydzą i oliwkami Sałatka jajeczna z ogórkiem zielonym i czosnkowym jogurtem Sałatka jajeczna z serem i kiełbasą krakowską Sałatka jarzynowa Sałatka z kabanosa z bundzem i żurawiną Sałatka z kapusty pekińskiej z kukurydzą Sałatka z kapusty(...)pomidorkami koktajlowymi Sałatka ze szpinakiem, pieczonym burakiem i wędzonym twarogiem Sałatka warstwowa z kukurydzą i szynką Sałatka warzywna z jakiem i koperkowym majonezem Sałatka ziemniaczana z kolorowymi pomidorkami Sałatka ziemniaczana z kapustą pekińską i pomidorkami Sałatka ziemniaczana z bobem i ogórkiem małosolnym Sałatka ziemniaczana z kukurydzą i czarnymi oliwkami Sałatka ziemniaczana z majonezem Selerowa sałatka z ananasem i szynką
Moja smaczna kuchniasprawnie można wtedy przygotować pyszną sałatkę śledziową. #wyhaczrybke Składniki 250 g matjasów w oleju od Seko 500 g fioletowych ziemniaków 1 marchew 1 mała puszka groszku konserwowego 3 kiszone ogórki 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ziemniaki gotujemy razem z marchewką (bez obierania), studzimy, obieramy i kroimy w kostkę
R'n'G Kitchennich fantastyczne zastosowanie! Jako dodatek do sałatek czy naszej wersji „sajgonek” sprawdzają się genialnie i każdemu daniu nadają charakteru. Dlatego warto wyposażyć się w te batoniki i dodawać je np. do sałatkowego lanchu na wynos gdy brakuje nam czasu na wymyślne dodatki :) Warzywne spring rolls : warzywne batony Farmer, papryka, marchewka, seler naciowy, papier ryżowy Burak z czosnkiem Ocena
Candy Pandasnatki pietruszki. Doprawiam jakimś olejem, tartą marchewką i jabłkiem. Dzisiaj wersja z paprykami i kukurydzą. Składniki: 400 g kiszonej kapusty 1 niewielka marchew 1 duże obrane jabłko 1/2 czerwonej papryki 1/2 zielonej papryki ok. 3 łyżki kukurydzy 3 łyżki oleju lub oliwy posiekana natka pietruszki kminek, łyżeczka ziół do sałatek sól, cukier i pieprz do smaku Kapustę odcisnąć (zbyt
Czerwień i błękitwidać na zdjęciu mamy jeszcze groszek i marchewkę, też można dodać :) Wszystko łączymy razem.... Cebulę i czosnek wcześniej podsmażamy... ...wszystko przepuszczamy przez maszynkę do mielenia lub przez blender z przystawką do puree .... Formujemy kotlety, obtaczamy w mące i chwilę smażymy :) ...na złoto brązowy kolor... Obiad gotowy... dodajemy coś jeszcze, surówkę, sałatkę lub jakieś specjały ze spiżarni :) Smacznego
chleba naszegocytrusy. To nadal dobry moment na słodkie sałatki, pomimo, że owocowe bogactwo lata już dawno za nami. Kaki i gruszki są tak słodkie, że mnie z powodzeniem zastępują deser. Polecam wyrzucić z diety sklepowe slodycze, a zaczniemy o wiele mocniej odczuwać słodkie smaki, płynące z owoców i bakalii, a nawet marchewki i pietruszki :). Czytaj więcej
Kasia SarnaSURÓWKA WITAMINOWA Można by ją również nazwać „sałatką piękności”, ponieważ jest nie tylko bardzo dobra w smaku (wszyscy moi znajomi ją polubili), ale zawiera również dużo cennych składników, zarówno dla zdrowia jak i dla skóry. 4 porcje Czas przygotowania: 15 minut Czas chłodzenia: ok. 1 godz. Składniki: 2 jabłka 2 marchewki 3 łodygi selera naciowego Garść rodzynek (ok.30
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaNastępnie udka włożyć do naczynia żaroodpornego. Marchewkę, pietruszkę pokroić w kostkę, selera zetrzeć na tarce, kalafiora podzielić na różyczki, cebulę pokroić w plasterki. Warzywa wyłożyć na udka. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około godziny w 180 stopniach, aż udka będą miękkie. Podawać np. z kaszą jęczmienną i dowolną sałatką z ogórków. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieJedna z naszych ulubionych, obiadowych surówek. Zawsze robię jej sporą miskę na 2-3 dni. Polecam, jest prosta, smaczna i efektowna:). 1/2 główki sałaty lodowej 3
Szefowa kuchniNigdy nie myślałam, że surówka składająca się praktycznie z jednego składnika - młodej białej kapusty, może być tak pyszna! Zawsze dodaję do surówki z kapusty startą
Walijskie Pichcenielekko słodka, używana jest w zupach, sałatkach oraz potrawkach, czasami także używa się jej jako dodatek do dan mięsnych. Jednym z takich dań z wykorzystaniem dużej fasoli jest potrawka w aromatycznym pomidorowym sosie. Fasola w sosie pomidorowym po grecku Składniki: 400g ugotowanej fasoli jaś (użyłam z puszki) 2 cebule 2 marchewki 1 łodyga selera naciowego 3 ząbki czosnku
Codzienne Gotowaniepowodzeniem mogę zaserwować do obiadu. Sałatka szwedzka to właśnie jedna z tych, która po otwarciu słoika zimą przypomina mi letnie smaki. Składniki: ok 2 kg ogórków (nieco większych niż do kiszenia) 12 szklanek wody pół szklanki soli 2 szklanki cukru 2 szklanki octu ziele angielskie pieprz ziarnisty gorczyca 4 marchewki Przygotowanie: Ogórki dokładnie umyć pod bieżącą
Taste Therapymalinami Owsianka kawowa Nocna owsianka z marchewką Owsianka kawowa z dżemem wiśniowym Owsianka z jabłkiem Owsianka z mleczkiem kokosowym i czekoladą Owsianka korzenna z nasionami chia Owsianka z ziarnami chia, skórką z pomarańczy i pestkami granatu Pieczona owsianka z czekoladą Pieczona owsianka pomarańczowa Pieczona owsianka z kokosem i orzechami włoskimi Sałatka z pomarańczy z żurawiną i płatkami owsianymi Zapiekane owoce
Moja smaczna kuchnia