ziemniaków dodajemy masło i porządnie je rozgniatamy. Kapustę pekińską kroimy w kostkę, marchewkę ścieramy na dużych oczkach. Dodajemy przyprawy i mieszamy. Kilka słów o suszonych ziemniakach firmy SyS Otrzymałam je w ramach testowania od firmy SyS. Stanowią wyśmienity dodatek do dań z mięsem jak również do sałatek czy zup. Smak mają taki sam jak "normalne" ziemniaki :) Zabierają dużo mniej miejsca
Emcia Pichciorzechów włoskich 2 łyżeczki miodu lipowego płynnego Szczypta cynamonu Przepis: Marchewkę obieramy i ścieramy na dużych oczkach. Jabłko również trzemy na tarce na dużych oczkach. Dodajemy miodu, rodzynek i cynamonu. Orzechy obieramy i miażdżymy w woreczku foliowym za pomocą tłuczka lub noża. Dodajemy do sałatki i wszystko dokładnie ze sobą mieszamy. W wersji standard możemy ograniczyć się
Emcia Pichciwołowina będzie miękka. Gdy wołowina jest już miękka, dodajemy pokrojoną w talarki marchewkę- gotujemy około 7-10 min. Dodajemy pieczarki, doprawiamy solą , pieprzem i papryką. Gotujemy dalsze 10 min. Na koniec zaciągamy śmietaną i w razie potrzeby doprawiamy przyprawami. Gotowe :) Gulasz podałam z kaszą i z sałatką z pora i ogórków kiszonych- przepis na sałatkę znajdziesz tutaj . Smacznego
Smaki EdytyW okresie młodych warzyw .zrobienie z nich surówki to samo zdrowie..Polecam surówkę z kalarepy 🙂 składniki: 1 średnia kalarepa 1 duża marchewka 1 duże jabłko składniki
Ugotujmy Cośskładniki: 9 płatów śledziowych w oleju (jasnych) 3 burki, ugotowane lub upieczone 3 ziemniaki, ugotowane 3 marchewki, ugotowane 3 jajka, ugotowane 1 cebula 6 łyżek majonezu
Domowy Smak JedzeniaSzybki i smaczny dodatek do dań. Uwielbiam młodą kapustę w tej oto postaci. Co prawda brakuje jeszcze wtartej młodej marchewki ale i tak nie zmienia to
W Moim Magicznym DomuPrzepis na prostą surówkę do obiadu z nutą chrzanu. Pasuje do wszelkiego rodzaju mięs. Składniki: pół niewielkiej kapusty pekińskiej marchewka por 180 ml jogurtu naturalnego płaska
e-PrzepisyKulinarneMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Ta surówka to wspomnienie z dzieciństwa, ale do dziś jem ją z przyjemnością, bo smak marchewki i jabłka nie może …
My Blueberry CornerSurówka z kapusty z imbirem i orzeszkami... Chrupiąca, cienko poszatkowana, biała kapusta. Soczyste wiórki pomarańczowej marchewki. Ostry posmak przeciśniętego czosnku. Całość oblepiona słodko-kwaśnym sosem z
Gospodyni MiejskaPyszna surówka z główki młodej kapusty... jest niezastąpiona przy wiosenno-letnim obiadku ;) Składniki: 1 główka młodej białej kapusty, 2 marchewki, pół pęczka koperku, szczypta kwasku
Aga w kuchniprzepisów Siostry Anastazji i jak tylko mogę to próbuję wykorzystywać je w swojej kuchni. Dziś mój wybór padł na tę, właśnie, sałatkę pochodzącą z książki 123 sałatki i surówki. Zrobiłam ją do obiadu , który składał się z pieczonego kurczaka i ziemniaków z wody. Lecz również można podać jako samodzielną przekąskę(...)kalafior dzieli się na różyczki, posypuje solą i odstawia na ok 2 godz, aż zmiękną, a gotuje się marchew i jajka. Składniki: 1 kalafior 1 brokuł 4 jajka 2 marchewki 1 cebula 1 słoiczek majonezu 1/2 pojemnika śmietany 18% 2-3 łyżeczki musztardy sól pieprz Wykonanie: Kalafior i brokuł myję dzielę na różyczki, marchew obieram i każde z nich
Bea(u)ty kitchenwegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony koktajl
Kulinarne przygody Gatitydiety dr Dąbrowskiej: leczo wegańskie wegański wywar warzywny sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora zakwas z buraków sok z kiszonych buraków z marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków zielony koktajl
Kulinarne przygody GatityCebulę poszatkować na piórka. W dużym rondlu rozgrzać olej ,wrzucić cebulę, dodać marchewkę i bataty pokrojone ,dusić do miękkości. Do fasolki dodać gotowe warzywa,wymieszać .Dodać przecier,przyprawy i dusić 15 minut. Nałożyć do słoików i pasteryzować 25-30 minut.:)) Jak lubicie rybe po grecku to ta sałatka tez ,bedzie Wam smakowała
w mojej kuchni