sałatka z marchewką - 2654 przepisów (strona:104/177)

Menu na tydzień – ziemniak kontra makaron 180

temu pasta szybko się schłodzi i będzie można ją sprawnie zapakować do lunchboxa. Przepis na tagliatelle al ragu na blogu już w poniedziałek. Wtorek – 3xB: Sałatka z pieczonych batatów, czerwonych buraków i brukselki Ta sałatka jest owocem (jeśli tak można powiedzieć o warzywnym daniu ;-)) lektury zagranicznych blogów wegetariańskich, których coraz więcej czytamy. Cenimy je za pomysłowość i bogactwo smaków(...)też się sprawdzi w tej sałatce. Upieczone w niedzielę bataty, buraki i brukselki czekały już na nas w lodówce (po wystygnięciu i pokrojeniu włożyliśmy je do szczelnie zamkniętego pojemnika). Do przygotowania wtorkowego lunchu – sałatki, którą nazwaliśmy 3xB (od batatów, brukselek i buraków) potrzebowaliśmy już tylko krewetek i ciecierzycy. Pycha! Przepis na sałatkę z pieczonych batatów, buraków czerwonych i brukselki

Niedzielny kucharz
Japończyki 1876

font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Japończyki Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 4 marchewki 2 pietruszki 3 ziemniaki 4 ogórki kiszone 1 por 8 ugotowanych jajka sól, pieprz, majonez 8 śledzi z zalewy /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size(...)Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki zagotować. Następnie pozbawić skórek i pokroić na mniejsze kawałki. Ogórka kiszonego pokroić na mniejsze części. Tak samo pokroić ugotowane 4 jajka. Pora poszatkować. Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Przyprawić solą, pieprzem i zalać majonezem. Wymieszać dokładnie. Na talerzu tworzyć niewielkie kupki sałatki warzywnej, obtoczyć śledziem. Na każdego Japończyka położyć

Gotuję Testuję
Kasza z tofu i szpinakiem 192

Przepisy z kaszą bulgur: Sałatka z bulgur i serem Halloumi sałatka z bulgur i włoskim serem mozzarella pieczarki nadziewane kaszą i serem kasza ze szpinakiem Przepis na kaszę z tofu i szpinakiem Kasza z tofu i szpinakiem, składniki: 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka oleju rzepakowego garść świeżego szpinaku tofu 1 łyżka tartej marchewki 1 szklanka ugotowanej kaszy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka duńska z makaronem 176

Sałatka jest prosta i smaczna. Przyznam, że również doskonale syci! Przepis posiadam ze starych zapisków (robię po swojemu) i nie mam pojęcia skąd wzięła się jej nazwa... Wiem jedno - warto ją przygotować! Koniecznie sami spróbujcie!  250g makaronu (najlepiej typu: kolanka, muszelki, rurki)  250g opakowania mrożonej marchewki z groszkiem 200g kiełbasy (najlepiej drobiowej; może być nawet mortadela) 1 papryka

Di gotuje
MARCHEWKA Z JABŁKIEM Z CHRZANEM I ORZECHAMI 176

 Szybka surówka do obiadu na bazie jogurtu naturalnego i chrzanu. 1marchewka natka pietruszki 1 jabłko 1 mały jogurt naturalny 1 łyżeczka chrzanu sól pieprz kilka

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Sałatka z pieczonej marchwi z orzechami włoskimi i natką pietruszki 180

Piekarnik rozgrzej do 200°C.  Wszystkie marchewki dokładnie umyj, obierz i pokrój w 0,5 cm plastry. Przełóż je do żaroodpornego naczynia, polej rozpuszczonym olejem, dopraw papryką oraz solą i dokładnie zamieszaj. Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 20 minut. Wyjmij i pozostaw na 10 minut do przestudzenia – w tym czasie przygotujesz sałatkę.  Do dużej miski wsyp rozdrobnione

Roślinna - blog wegański
Orientalna surówka marchewkowa z wasabi 162

Ta surówka jest świetna jako dodatek do obiadowych dań kuchni chińskiej i japońskiej. Ostra w smaku, wyrazista, pyszna. Dodatek prażonego sezamu nadaje jej orzechowy posmak. 4

Szefowa kuchni
Sałatka warzywna 191

przepisów na sałatkę warzywną jest mnóstwo. Ja podaje przepis na wersje podstawową, moją ulubioną. Ważną sprawą jest żeby wszystkie warzywa gotować razem i wyjmować poszczególne warzywa po kolei jak już są miękkie,ale nie rozgotowane - najpierw ziemniaki a następnie marchew, pietruszkę i seler. Składniki: 3 pietruszki 4 marchewki 1 seler 4 ziemniaki 3 - 4 jajka ogórki kiszone (według uznania

Mama Gotuje
Sałatka z porem. 4235

Proponuję dziś Państwu kolejną sałatkę tym razem dla smakoszy pora. Bardzo lubię to warzywo, jest nie tylko smaczne, ale też niskokaloryczne no i zdrowe.  To prawdziwa kopalnia witamin i soli mineralnych. Tak, więc "pora na pora". SKŁADNIKI: 2 pory sałatkowe 7 średnich ogórków kiszonych 5 ugotowanych jajek 4 ugotowane marchewki majonez, sól, pieprz WYKONANIE: białą część pora  rozcinamy

Kuchnia Beaty
SAŁATKA JARZYNOWA / WARZYWNA 502

niektórych bardzo dużo musztardy, ale to właśnie ona sprawia, że sałatka nie jest mdła, jeżeli nie lubicie nijakich sałatek zachęcam do wypróbowania tego przepisu, dla mnie jest to sałatka idealna, dla moich domowników również... bo nie mają wyboru... :-) Choć gdyby im nie smakowała to by jej nie jedli, a wciągają olbrzymie ilości... Można ją urozmaicić dodając np. pokrojoną szynkę(...)miseczki: - 7 b.dużych pietruszek( korzeni) - ok.1kg marchwi - 1 litrowy słoik ogórków kiszonych - kawałek  białej części pora - 3 ziemniaki - 10 jajek - maleńki kawałek korzenia selera ( widoczny przy marchewce) - sól i pieprz do smaku - ok.3/4 słoika musztardy sarepskiej( małej) - 1-2 łyżeczki musztardy dijon - ok.1/2 małego słoika majonezu Można również dodać jabłko, ja nie dodaję bowiem nie każdemu

Smaczne Zdrowe
Sałatka z makaronem i grillowanymi warzywami z paprykowym dipem 168

Zapraszam Was dzisiaj na sałatkę z grillowanymi warzywami. Prosto, z kilku składników, ale kolorowo i smacznie. Połączyłam makaron, warzywa i twarożek w danie, którym na pewno się najecie :) nikt nie wstanie od stołu głodny, obiecuję :) Trochę pracy jest ze zgrillowaniem małych kawałków warzyw i jak komuś się spieszy, to można cukinię i marchew pokroić wzdłuż(...)już tylko wystarczy pokroić na mniejsze kawałki. Zapraszam zatem do kuchni, a potem do stołu :) Składniki: 200 g makaronu - użyłam kokardek 2 niezbyt duże cukinie 3 średnie marchewki garść pomidorków koktajlowych Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Powinien być al dente. Cukinie opłukać, osuszyć i pokroić w grubsze plastry. Marchewki opłukać, obrać i również pokroić w średniej grubości

Codzienna kuchnia niecodzienna
Szybka sałatka z fioletowymi ziemniakami, marchewką i jajkiem, z dodatkiem sosu musztardowego 165

Zapraszam Was na bardzo prostą sałatkę. Do jej przygotowania wykorzystałam fioletowe ziemniaki, ale możecie użyć takich zwyczajnych. Też będzie pysznie. Taką sałatkę można zrobić także z resztek ziemniaków, jakie czasem pozostają z obiady, czy też z warzyw z rosołu. Wystarczą dwa lub trzy składniki, jajka na twardo i sos o zdecydowanym smaku. Ja proponuję pikantny sos musztardowy. Zapraszam do stołu(...)Składniki: 4 średnie fioletowe ziemniaki 4 średnie marchewki 3 jajka mały pęczek szczypiorku sos: 4 lekko czubate łyżki dobrej kwaśnej śmietany lub naturalnego jogurtu 2 łyżki majonezu  2 łyżeczki musztardy francuskiej spora szczypta soli świeżo mielony pieprz do smaku opcjonalnie 1 mała papryczka chilli Ziemniaki i marchewkę ugotować do miękkości. Wystudzić i obrać ze skórek. Pokroić w średniej wielkości

Codzienna kuchnia niecodzienna
75 przepisów fit 2883

owsianymi Sałatka z pomidorków ze szczypiorkiem Sałatka z soczewicy i cukinii Surówka z dyni z cukinią, papryką i jabłkiem Surówka z dyni z rukolą i orzechami Surówka z kiszonej kapusty z koperkiem Surówka z kiszonej kapusty Surówka z z kiszonej kapusty z czerwoną cebulą Surówka z kiszonej kapusty ze szczypiorkiem Surówka z marchewki z jabłkiem i orzechami włoskimi Surówka

Moja smaczna kuchnia
GĘSTA POMIDOROWA Z PRZETARTYMI WARZYWAMI 171

wszystko co pomidorowe :) Zupy, sosy, sałatki ... A, że często gotuję zupę pomidorową, staram się, aby za każdym razem miała ona trochę inny smak. Tym razem smak mojej zupy podkreśliłam zblendowanymi ugotowanymi warzywami (marchew, seler, pietruszka). Pomysł ten skradłam z bloga Asi : Kulinarne Szaleństwa Margarytki  i uważam, że jest rewelacyjny. Bo zazwyczaj marchewkę z zupy zjadam, ale z pozostałymi warzywami

Walijskie Pichcenie
Sandacz w galarecie 164

Kaspijskiego i Azowskiego. Mięso ma białe, delikatne i bardzo smaczne. Idealnie nadaje się do zamknięcia w galarecie. 1 kg płatów sandacza lub sandacz cały, 1 kilogram cebuli, włoszczyzna (2 marchewki, pietruszka, kawałek selera), 1 liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny ziarnisty, sól, sok z cytryny, żelatyna, 2 białka, cukier Ja użyłam całą rybę, sama filetuję. Głowa i szkielet nadają smak(...)głowy ryb. Głowę i szkielet (jeżeli nie mamy to pominąć), obraną włoszczyznę, cebulę, przyprawy zalać wodą (tylko tak aby przykryła włoszczyznę). Ugotować wywar, przecedzić. Warzywa można użyć do sałatki warzywnej. Płaty ryby oczyścić, wyciągnąć ości, umyć, osuszyć. Płaty pokroić na kawałki szerokości około 4 cm. Do ciepłego wywaru włożyć kawałki ryby i gotować na wolnym ogniu około 15-20 minut

królestwo garów

Proponowane wyszukiwania