mozzarella, ciepła sałatka ze szparagów z fetą i chili. A tym sezonie zapraszam na nowe pomysły ze szparagami w roli głównej. Tagliatelle ze szparagami Składniki: Pęczek zielonych szparagów 1/2 szalotki 1 duża łyżka masła 3 łyżki mascarpone 2 łyżki śmietany 1 duże jajko sól świeżo zmielony pieprz 250 g makaronu tagliatelle Wykonanie: Ze szparagów odłamujemy
Kulinarne przygody Gatityktórzy to czytacie - wiem, że wy nie. Wy jecie sałatki i chodzicie na squasha. No dobrze, dość marudzenia - przecież wiadomo, że to jest pyszne! A im więcej różnych gatunków sera wpakujemy do środka, tym pyszniejsze. Wszelkie dodatki są dozwolone, lecz opcjonalne - spokojnie można poprzestać na multiserowym sosie i makaronie! PS Czy ja użyłem w jednym poście słów bomba
zadanie-gotowanieskładniki wymieszać. Ważna jest kwestia sosów, bez których sałatki obyć się nie mogą. Możemy przyrządzić je osobno i zabrać w dodatkowych malutkich słoiczkach - tak będzie ładniej i dodamy trochę celebracji. Można też wlać od razu - wpłynie to trochę na wygląd i smak (być może korzystnie). Smacznego :) Składniki: Słoiczek lewy: ugotowany makaron penne (lub inny) pomidorki koktajlowe (przekrojone) mozzarella w kulkach(...)łyżka oliwy 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka soku z cytryny szczypta soli Wykonanie: Warstwy poukładać w słoikach. Wymieszać składniki sosów w małych słoiczkach i zachować lub wlać do sałatek. Sosy można stosować zamiennie
zadanie-gotowanieskórki w/g uznania, w kostkę lub w paski.Środki użyj do sałatki.Posiekaj drobno natkę pietruszki.Umyj, porwij i odsącz sałatę, dodaj do niej środki z pomidorów.Dopraw w/g uznania, ja swoją polałam olejem z dyni (2łyżki), lekko posoliłam i polałam octem jabłkowym(2łyżki).Wstaw wodę na makaron. Dobrze posól.Posolony makaron to 80% powodzenia aby danie smakowało. Podczas
Pasje JolkiJak już wielokrotnie wspominałam uwielbiam buraki, dlatego właśnie nie może ich zabraknąć w słoiczkach na zimę :) Gorąco polecam sałatkę z buraczków z papryką. Idealny dodatek do
kuchnia doskikilka minut by lekko ostygło i odpoczęło. W pierwszej wersji serwowałam z makaronem i kurkowym sosem, który powstał przy okazji przygotowywania farszu. Na drugi dzień natomiast, przysmażyłam mięsko na złoto, krótko, by nie wyschło, na mocno rozgrzanym tłuszczu- można podać z ulubioną sałatką, warzywami
PichceniomaniaPrzepis na tą sałatkę dostałam od siostry, spróbowałam i powiem Wam, że jest przepyszna. Od tamtego czasu robię ją dość często. Składniki: *1 puszka ananasa *1 puszka kukurydzy *liście pora *szynka najlepiej konserwowa *makaron tortellini (ja użyłam z mięsem) *majonez Wykonanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie, zlać z wody i namoczyć w soku z ananasa na ok. pół godziny. Ananasa
Zrób to smacznieMała ilość niewyszukanych składników oraz proste przygotowanie to tylko kilka cech tej wersji :) Zapraszam! Sałatka z zupek chińskich Składniki: 1 opakowanie zupki chińskiej 4 średniej wielkości ogórki konserwowe 1 mała puszka kukurydzy 200g szynki 1 mała papryka czerwona 4 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Makaron zalać szklanką wrzątku z odrobiną soli. Ogórki, paprykę i szynkę pokroić w średnią kostkę. Kukurydzę
Tagebuch po polskufajnymi, pysznymi, a zarazem banalnymi w przygotowaniu pomysłami na letnie posiłki ;) sałatka (mix sałatk, roszpunka, szpinak, lodowa) z fetą i truskawkami ziemniaki, fasolka, zielony groszek curry z mleczkiem kokosowym ziemniaki smażone na patelni z cebulką i kukurydzą, jajko sadzone na maśle Makaron tagliatelle z kurczakiem curry, w mleczku kokosowym i płatkami migdałowymi, z brokułem
More food, love and dreamsowsianki, zrobić z ich udziałem zdrowe batoniki i muffinki lub dosypać do sałatki. Niesolone pistacje mogą również być składnikiem przepysznych deserów, np. wpomnianych finansjerek , tureckiej baklavy czy posypki do owocowego crumble . Zaś najprostrzym sposobem na wykorzystanie niesolonych pistacji jest dzisiejsze pesto pistacjowe, pyszne z makaronem, ale również wspaniałe rozmarowane na toście, filecie ryby albo użyte jako oryginalny sos do pizzy
Chilli Czosnek i OliwaDowodem na to może być ten malowany wiosenną zielenią makaron. Podany z aromatycznym sosem z sezamowej pasty tahini, pachnący kuminem, cynamonem i czosnkiem. Do tego idealnie komponujące się orzechy włoskie i dodające pikanterii płatki chili. Spaghetti z cukinii możecie się raczyć podczas wiosennych wypraw na grilla , taktując je jako lekką sałatkę lub po prostu zabrać na lunch do pracy(...)stanie się wiotka. Następnie wypłucz dokładnie w zimnej wodzie i wyciśnij z nadmiaru płynu. Wszystkie składniki na sos włóż do kielicha blendera i zmiksuj na gładką pastę. Dodaj do makaronu z cukinii i wymieszaj. Całość posyp płatkami chili i orzechami włoskimi. Następnie delektuj się jego smakiem i lekkością
Food Squarejuż pisałam i przedstawiałam jako źródło zdrowych tłuszczy oraz witamin. Przygotowanie takiej sałatki nie powinno dla nikogo stanowić wielkiego wyzwania. W tej wersji jest ona głównie źródłem tłuszczy i białka, a zawartość złożonych węglowodanów jest znikoma. Chcąc to zmienić można wzbogacić ją o makaron- jest wtedy równie smaczna i o wiele bardziej sycąca. Całkowita wartość kaloryczna poniższego przepisu
peanutbuttermonsterpomysł na sałatkę powstaje w danej chwili i tak też było w tym przypadku. Sałatka wypadła bardzo dobrze i tak szybko zniknęła jak się pojawiła. Składniki: Tuńczyk z puszki w oleju 5 jajek 5 ogórków korniszonów 1 cebula ½ słoika konserwowej papryki Biała fasola z puszki Makaron błyskawiczny Sól Pieprz Majonez Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo. Makaron błyskawiczny rozdrabniamy, zalewamy gorącą
Smaki Ewymnie surimi są troszkę mało charakterystyczne smakowo, dlatego aby efekt końcowy sałatki nie był mdły i nudny, postanowiłam podać ją z sosem z brandy. paluszki surimi - 250 g 1/2 puszki kukurydzy 5 ogórków konserwowych lub najlepiej 1 długi ogórek świeży pół paczki makaronu - drobnego kapusta pekińska - 1/4 średniej główki 3 jajka ugotowane na twardo sól, pieprz
Jadło i czytadłocztery działy: zupy i przystawki, ryby i owoce morza, drób i mięso oraz makarony, kasze i warzywa. Znajdziemy tu dania ze wszystkich zakątków basenu Morza Śródziemnego, od aromatycznych dań marokańskich po słoneczne smaki Hiszpanii. Niektóre to znane wszystkim klasyki, jak gazpacho z Andaluzji, czy sałatka grecka, inne nowe i intrygujące, jak łupacz z cebulowo-miodowym fondue, jednak wszystkie nieskomplikowane
Chilli Czosnek i Oliwa