Domowa shoarma z kurczaka to jedno z moich ulubionych dań :) Więc jak tylko nadarzy się okazja staram się namówić Madzię aby przygotowała taki obiadek :) Ze względu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!dobrze rozwinięta, o regularnym, gęstym ulistnieniu. Słodko-pikantna, bardzo wyrazista w smaku i zapachu biała odmiana z mocnym owocowym finiszem. Pysznie soczysty, aromatyczny duży slicer – po pokrojeniu na sałatkę wygląda wypisz wymaluj jak ananas – taki sam smak i aromat mają też bardzo dojrzałe owoce zerwane prosto z krzaka (nie ma tego efektu przy zerwaniu owoców za wcześnie!). Dla mnie(...)czerwone, po rozkrojeniu malinoworóżowe, z cieniuteńką skórką – rozpływają się w ustach, są bardzo słodkie, prawie bez kwaśnej nuty. Nie jadłam chyba słodszych pomidorków! Idealne do podjadania prosto z krzaczka, do sałatek i do nauki jedzenia pomidorów dla dzieci Świetne do pieczenia w całości – bardzo, bardzo soczyste. 117 Flanders Contrast – USA, 75-80 dni, 180-200cm, G, T Odmiana Toma Wagnera
Karo in the KitchenTomka Leśniaka , który serwował nam całe mnóstwo fantastycznych doznań smakowych! Były grillowane przegrzebki, zupa ze świeżych pomidorów i homara, grillowana polska polędwica wołowa z sosem z miodu i porto, makaron tagliatelle z pomidorami concasse, świeżymi ziołami i turbotem sous vide, burrata z pesto pistacjowym z musem pomidorowym. Były niesamowite desery z sezonowymi owocami. Wszystkie te smakołyki nie zostawiały nam zbytniego(...)otrzymaliśmy od szefa kuchni poczęstunek - niesamowicie lekka i delikatna terrina z bryndzy z dodatkiem buraka, taki mały i miły dodatek do całości. Następnie zjedliśmy wspaniałą polędwicę z sandacza z sałatką z buraka i tabule pietruszkowo-miętowym, a zakończyliśmy cudownym deserem, absolutnie obłędną roladą z karmelu i mango z lodami o smaku giandui i chrupiącym krokantem - niebo dla podniebienia. Ceny
Plate of Joybędą zawiedzeni. Do wyboru jest całkiem pokaźna seria naturalnych mieszanek czarnych, ziołowych i owocowych. Tak więc śniadanie przygotujemy bez problemu. Z obiadem będzie podobnie. Dostępny jest bowiem cały wachlarz makaronów, wegetariańskich bulionów (których używam codziennie), przypraw oraz mieszanek do przygotowania falafeli. Na deser super zdrowe snacki z dmuchanych zbóż, zamienniki cukru do przygotowywania deserów i ciast, konfitury i miody(...)jest bardzo gęsty. * Jak wspomniałam. nieodłącznym elementem niemal każdego mojego zamówienia jest oliwa, której używam praktycznie codziennie. Mozzarella + rukola + pomidory + oliwa + bazylia to najprostsza i jedna z najsmaczniejszych sałatek! Włosi wiedzą, co dobre :) * W ofercie znajdziemy także kilka rodzajów bulionów instant. Od kiedy zaczęłam kupować te ekologiczne, ani myślę wracać do sklepowych "przyprawek". Co ciekawe, ugotowany bulion pachnie
Poranek na słodkoliczba będzie nawiązywać do dwunastu apostołów. 24 grudnia na każdym stole mogą pojawić się następujące dania jarskie: barszcz czerwony z uszkami, najczęściej faszerowanymi kapustą i grzybami, zupa grzybowa z makaronem, przygotowana z borowików, podgrzybków i kurek oraz zabielona śmietaną, karp pieczony, smażony, w galarecie bądź po żydowsku – zależnie od upodobań gości, ryba po grecku – smażona miruna, tilapia lub dorsz, przykryta(...)grzybami, przysmażone na patelni i okraszone cebulką, łazanki z kapustą i grzybami, kapusta kiszona z gotowanym grochem, cebulą i dodatkiem majeranku, kulebiak z kapustą, kluski z makiem, czyli makaron z mielonym makiem, miodem i bakaliami, makowiec, popularne ciasto z makiem i bakaliami, pokryte lukrem i skórką pomarańczową, kutia, czyli obtłuczona pszenica z makiem, miodem, orzechami i suszonymi owocami, piernik – korzenne
RozdomowionaZobaczcie jak szybko i w bardzo prosty sposób możecie urozmaicić Wasze śniadanie i kolację. Pasta jajeczna ze szczypiorkiem to idealna alternatywa, która zastąpi nam wędlinę jedzoną
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Jako dziecko pasjami nienawidziłam brukselki i nawet tona bułki tartej zrumienionej elegancko na maśle nie była w stanie mnie przekonać do zjedzenia tej uroczej kapustki. Brukselka
Karo in the Kitchennowych przepisów, nieznanych dań i smaków mega inspiruje i motywuje do gotowania. Naprawdę fajnie jest przyjść do pracy i w porze lanczu wyciągnąć z lodówki coś innego niż nieśmiertelną sałatkę po grecku, albo jakiegoś schabowego. Niczego im nie ujmując ile razy można jeść te same dania. Jak gotować proste a wyszukane dania Ugotowanie w jeden dzień pięciu zupełnie innych lanczy(...)kupiliśmy kurki. Spaghetti z kurkami i krewetkami to danie nie tylko pyszne, ale błyskawiczne do zrobienia, gdyż sos, podstawę dania, można je przyrządzić w czasie jaki potrzeba na ugotowanie makaronu. Zatem jedno danie na liście już jest. Z kolei kurczak znalazł się w menu dlatego, że jest równie smaczny jak prosty, a potrzebowaliśmy dania, które będzie można podać na niedzielny
Niedzielny kucharzprawda lekko zakłamane, bo zdjęcie robione było przy sztucznym oświetleniu: W mojej kuchni nie mogłoby zabraknąć dań na bazie smażonych kawałków kurczaka czy indyka. Tutaj mięsko przygotowywane do sałatki. Wyszło wyśmienicie. Nieraz przy większej ilości mięsa puszczało ono płyny i kurczak/indyk zamiast smażyć, dusił się. Tutaj cały proces smażenia nastąpił bardzo szybko i sprawnie. Otrzymałam soczyste, przesmażone i pyszne mięsko(...)niż myślałam. Znów nie ma się do czego przyczepić, a wręcz odwrotnie – chce się więcej. Nie byłabym sobą, gdybym choć raz w tygodniu nie przygotowała dania na bazie makaronu. Tutaj makaron ze szpinakiem, cukinią w sosie beszamelowym z dodatkiem koziego sera. Choć w ofercie patelni WOLL jest też taka przeznaczona specjalnie do naleśników, ja postanowiłam usmażyć je na mojej
Smaki Na Talerzuprawda lekko zakłamane, bo zdjęcie robione było przy sztucznym oświetleniu: W mojej kuchni nie mogłoby zabraknąć dań na bazie smażonych kawałków kurczaka czy indyka. Tutaj mięsko przygotowywane do sałatki. Wyszło wyśmienicie. Nieraz przy większej ilości mięsa puszczało ono płyny i kurczak/indyk zamiast smażyć, dusił się. Tutaj cały proces smażenia nastąpił bardzo szybko i sprawnie. Otrzymałam soczyste, przesmażone i pyszne mięsko(...)niż myślałam. Znów nie ma się do czego przyczepić, a wręcz odwrotnie – chce się więcej. Nie byłabym sobą, gdybym choć raz w tygodniu nie przygotowała dania na bazie makaronu. Tutaj makaron ze szpinakiem, cukinią w sosie beszamelowym z dodatkiem koziego sera. Choć w ofercie patelni WOLL jest też taka przeznaczona specjalnie do naleśników, ja postanowiłam usmażyć je na mojej
Smaki Na TalerzuZupa z botwinki Jak zrobić zupę z botwiny z ziemniakami i koperkiem. Zupa z botwinki z ziemniakami i koperkiem to taki nasz comfort food, bo
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataTa misa mocy jest pełna zdrowia. Znajdziesz w niej wszystkie potrzebne do przetrwanie ciężkiego składniki! Pieczona cieciorka jest bardzo zdrowa, a przyprawiona smakuje lepiej niż chipsy
Niedzielny kucharzzaskakująco pomysłowa. Każde z toskańskich miast może pochwalić się potrawą znaną zarówno w regionie, jak i przynajmniej w znacznej części Włoch. Charakterystyczną cechą kuchni toskańskiej jest mniejsze spożywanie makaronu aniżeli w pozostałych regionach. Tu dominują zupy, kasza, ryż i chleb.Kuchnia Toskanii jest zdrowa, kolorowa i prosta- a co za tym idzie smaczna! Zabiorę Was w to miejsce pachnące magią , propozycją(...)pół godzinie zmniejszyłam do 210. Zapiekałam około 2 godzin, można więcej. Ale nie polecam, gdyż papryka się rozlezie. Po upływie swojego czasu, wyciągnij paprykę z piekarnika. Przygotuj sałatkę- paprykę czerwoną, zieloną, żółtą, surową dynię oraz ogórka poszatkuj w paski, dodaj oliwek zielonej i czarnej, dodaj bazylii, soli, pieprzu i octu balsamicznego z Modeny. Wyłóż sałatkę na talerz, dodaj paprykę
Z Kuchni Do Kuchniminut 1:2 Kasza manna 4-5 minut W zależności od gęstości, na gęsto daję 2,5 łyżki kaszy na 1 szklankę mleka Kuskus perłowy 15 minut Gotuj podobnie jak makaron w osolonej wodzie i odcedź. Ryż zwykły 15-20 minut 1:2 Ryż parboiled 15-18 minut 1:2 Ryż brązowy 30 minut 1:2 Ryż jaśminowy 10-15 minut(...)wodą i dodaję ulubione warzywa oraz przyprawy np. curry. Inną odmianą kuskusu jest kuskus perłowy. Należy go ugotować, ale jego smak i struktura może być doskonałą bazą do treściwych sałatek do pracy. Polecam szczególnie podać go z pesto z pietruszki i pomidorami. Kasza kukurydziana Jadłeś kiedyś polentę? Jest to drobna kaszka kukurydziana, którą kupisz w większych marketach. Podana z duszonymi
Fabryka pomysłów