świąt będzie tak daleko, że strach o tym w ogóle myśleć. Czas powoli przestawiać dietę na potrawy bardziej pożywne i sycące, bogate w składniki odżywcze. Mija czas sałatek i lekkich zup, nadchodzi czas dań rozgrzewających i zawisistych zup. My już tak robimy, gotujemy potrawy treściwe, coraz więcej korzystamy z piekarnika. W sobotę zaprosiliśmy do nas dziadków na obiad, bo dość(...)robi się dość podobnie jak pieczoną pomidorową., dlatego stwierdziliśmy, że wystarczy upiec więcej pomidorów i będziemy mieli gotowe dwa dania. Właściwie to trzy, gdyż sos trafił jeszcze to makaronu z pure z cieciorki . Dwa pozostałe dania również powstały na zasadzie łączenia tych samych składników. Pierwsza to kurczak po chińsku do zrobienia w 10 minut . Druga to pyzy z kaszy jęczmiennej
Niedzielny kucharzstron autorów, czyli Piemontu i Kampanii. Receptury są zarówno proste, jak i bardziej skomplikowane (dania mięsne). Moje ulubione rozdziały to kolorowe przystawki oraz "Primi", czyli wspaniałe zupy i makarony, z których chciałabym przygotować prawie wszystkie. Zawiedziona jestem za to rozdziałem na temat deserów - żaden z prezentowanych w książce przepisów nie spowodował u mnie ślinotoku. Nie tylko przepisy Jednak "Dwaj(...)wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami. Przepisy z książki: Roladki z cukinii Królik duszony w cytrusach Sałatka z bobu
Chilli Czosnek i OliwaKaszotto z warzywami Z cyklu smacznie, zdrowo, kolorowo… czyli pyszny, lekki i niskokaloryczny obiad jednogarnkowy z kaszy gryczanej i warzyw. Danie można podać np. z
Blog z ApetytemZdarzyło się Wam, że wędlina w lodówce przebrała zielonkawy kolor, a w dotyku była oślizgła niczym wąż. Może Wasz ulubiony ser pokrył się pleśnią, a przywiezione
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataRobot kuchenny wielofunkcyjny jaki wybrać czy warto kupić robot do wszystkiego. Robot kuchenny wielofunkcyjny jaki wybrać. Przed takim dylematem stanie prędzej czy później większość z
Cztery Fajerybrudzić kolejne widelce i łopatki, proste szczypce chwycą kawałek mięsa lub ryby i przewrócą je na drugą stronę w mgnieniu oka. Są też niezastąpione do nakładania spaghetti lub innych makaronów w kształcie nitek. Spokojnie można je obsłużyć jedną ręką, ponieważ otwierają się po naciśnięciu uchwytu znajdującego się z tyłu. No i łatwo się je myje. 3. Termometr kuchenny Choć korzystam(...)wyrastania ciasta i gotowe. Potem, kiedy pizza jest gotowa lubię też psikną na nią odrobiną dobrej oliwy z oliwek. Podobnie, czasem używam dozownika, żeby dodać trochę tłuszczu do sałatki. A Wy? Bez czego nie może się obyć w kuchni
W kuchni wieczoremGnocchi ziemniaczane włoskie kluski z ziemniaków gotowanych w mundurkach. Gnocchi ziemniaczane przepis na gnocchi di patate, włoskie kluski z ugotowanych ziemniaków, przygotowane zgodnie z oryginalną recepturą
Cztery FajeryTen pomysł wielu z Was zszokuje, jednak część osób uważa go za pyszne danie śniadaniowe. Jajecznica z ketchupem, podana na chrupiącym toście to coś oryginalnego :) Sprawdźcie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Zdarzyło się Wam, że wędlina w lodówce przebrała zielonkawy kolor, a w dotyku była oślizgła niczym wąż. Może Wasz ulubiony ser pokrył się pleśnią, a przywiezione
Cztery FajeryNaleśniki zapiekane z kurczakiem i pieczarkami Zapraszam na bardzo smaczny i niecodzienny obiad – rolowane naleśniczki wypełnione mięsno-pieczarkowym farszem i zapiekane pod kołderką z żółtego
Blog z ApetytemNocna owsianka bez gotowania Pomysł na szybkie, pożywne, zdrowe i niskokaloryczne śniadanie czyli nocna owsianka na wodzie. Jej autorem jest szwajcarski lekarz Maximilian Bircher-Benner, który
Blog z ApetytemNaleśniki ze szpinakiem i fetą z dodatkiem suszonych pomidorów to bardzo zdrowa propozycja obiadowa. Połączenie szpinaku z delikatnie słoną fetą i słodkimi suszonymi pomidorami sprawia, że
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Nabraliśmy ostatnio ochoty na "chińszczyznę". To dania, które łączą w sobie wiele zalet - doskonały smak, prostotę przygotowania i aromatyczne przyprawy. Jedynym problemem może być dostępna w
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata