Sałatka okazała się fajną, pożywną i super smakuje w pracy na drugie śniadanie. Swoją sałatkę wzbogaciłam o zioła prowansalskie i przypadło mi to do gustu:) Polecam! Składniki: 1 brokuł; kilka suszonych pomidorów; 3-4 kabanosy; 1 krążek sera pleśniowego; 200 g makaronu; sól, pieprz, zioła prowansalskie; Wykonanie: Brokuły ugotować, aby były chrupiące. Suszone pomidory pokroić w plasterki(...)drobno pokroić lub pokruszyć, kabanosy pokroić na małe kawałki. Makaron ugotować al dente, gorący wymieszać z oliwą z pomidorów suszonych, dodać pokrojone składniki i wymieszać. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi..Odstawić do przegryzienia się smaków. Do sałatki można dodać roztarty ząbek czosnku
In my kitchenMakaron z indykiem i warzywami przepis na indycze ragu bianco z makaronem. Makaron z indykiem i warzywami przygotujesz w około 40 minut. To proste
Cztery FajeryŚwiatowy Dzień Makaronu już za nami. Nie dane mi było uczcić święta pastafarian własnoręcznie przygotowanym makaronowym przysmakiem, ale... nic straconego. W podwójnej roli - dziennikarza i
Cztery FajeryWspaniała sałatka pełna smaku. Kolorowa, pożywna. Idealna dla gości, dokonała na kolację, lunch do pracy. Składniki: brokuły czerwona papryka rzodkiewka grillowany kurczak kolorowy (warzywny) makaron majonez Kielecki lekki (-30% tłuszczu, -30% cukru). Produkt niebawem trafi do sprzedaży. Więcej informacji znajdziecie na https://www.wspspolem.com.pl Brokuły gotujemy w osolonej wodzie. Makaron warzywny gotujemy w oddzielnym garnku także w osolonej wodzie. Czerwoną paprykę
MojaQchnia.plDziś przy piątku zapraszam na sałatkę makaronową z żółtymi dodatkami. Łatwa i szybka w wykonaniu. Idealna do pracy. Dla zaakcentowania, że mamy wiosnę, dodałam do niej natkę kolendry, ale jeśli nie lubicie, można ją pominąć. Składniki : 200 g makaronu (u mnie orecchiette) 6 połówek brzoskwiń z puszki ok. 20 dag sera żółtego pół puszki kukurydzy dwie łyżki majonezu łyżka oliwy
Weekendy w domu i ogrodzieodpowiednim potraktowaniu, może stać się dzisiejszym śniadaniem. Książka podzielona została na dziewięć rozdziałów. Część wydaje się dość oczywista, jak jajka, zupy, sałatki, dodatki, czy wypieki słodkie i słone. Mniej spodziewałam się past do chleba, klopsów oraz „curry, ryże, makarony, placki”, co tylko udowadnia, że patrzę na pudełka z drugim śniadaniem nie dość szeroko. Dodatkowo Grażyna Bober-Bruijn podpowiada, które(...)świeżości, potencjalne urozmaicenie diety, dzięki propozycjom takim, jak: różne formy curry, czy placuszki (np. z buraka, ryżowe krakersy Sanbei) albo zamiana chleba na pitę lub naan. Z drugiej zaś sałatki ze wszystkiego, kopiec z zającem (mielone z jajkiem w środku) czy kanapki z kotletem, to już rzeczy znane od dawna i od dawna przygotowywane. Tutaj nieco się zawiodłam. Poza
Życie zamknięte w smakuSałatka grecka to absolutna klasyka. A gdyby tak dodać do niej włoskie tortellini? Spróbowałam, wyszło smacznie! 1 op makaronu tortellini z mięsem 2 ogórki 250g pomidorków koktajlowych 100g czarnych oliwek 150g sera feta 1 czerwona cebula 1/2 puszki kukurydzy 2 łyżki oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku sól, pieprz 1. Tortellini gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu(...)przekrawamy na pół, kukurydzę odcedzamy z zalewy, cebulę kroimy w piórka. 2. Łączymy ze sobą wszystkie składniki wraz z oliwą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, solą i pieprzem. Mieszamy. Sałatka najlepiej smakuje schłodzona
Szefowa kuchniSałatka Oszustka. A dlaczego oszustka ? A dlatego ,że jest szybka i smaczna :) i zawiera na prawdę niewielką ilość składników :) taka oszukana ale smaczna i szybka :) Składniki: 250 g makaronu groszek z marchewką i kukurydzą - użyłam mieszankę warzyw firmy Jamar 1 duża cebula 2 kiszone ogórki majonez 2 łyżki musztardy sól, pieprz Wykonanie : Gotujemy makaron, odcedzamy, wsypujemy do miski, następnie
W Moim Magicznym Domusałatka smakuje tak samo wybornie, jak się prezentuje. Podana na przyjęciu z pewnością wzbudzi zachwyt wszystkich gości. Kalafior to jedno z moich ulubionych warzyw, ale zdążyłam się już przekonać, że ten pieczony i zarumieniony smakuje o wiele lepiej niż gotowany – jest chrupiący, a smak zdecydowanie bardziej wyrazisty. Do tego idealnie zbilansowany dressing i prażone pestki. W oryginalnym przepisie makaron
Roślinna - blog wegańskipudełeczko z pomidorami koktajlowymi. Słonecznik, sezam i oliwę mam zawsze. Krótka myśl i działanie, wciągu 15 minut miałam gotowy obiad. W czasie gdy gotował się w osolonej wodzie makaron (200 g) penne pełnoziarnisty od Lubella, szybko przygotowałam pesto. Podprażyłam na suchej patelni słonecznik i sezam, połowę odłożyłam. 100 g rukoli przełożyłam do pojemnika blendera, dodałam podprażone ziarna słonecznika i sezamu(...)tylko puściły sok. Bardzo lubię wykorzystywać rukolę nie tylko do sałatek: A rukola nie tylko nadaje się do sałatek:Z upa krem z rukoli , Włoskie Cannelloni faszerowane serem ricotta, kalafiorem i radicchio i pesto z rukoli Makaron rozłożyłam do miseczek, wymieszałam z pesto, posypałam resztą ziaren słonecznika i sezamu, obłożyłam pomidorkami. No i co mam powiedzieć? Jedynie to, że penne
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękoniec gotowania dodać jasny sos sojowy. Na koniec wyjąć kurę i ugotowane warzywa (te możecie wykorzystać do zrobienia sałatki warzywnej). Gdy kura przestygnie, zdjąć z niej mięso długimi płatami i włożyć z powrotem do garnka. W osobnym garnku ugotować makaron soba (trwa to 2-3 minuty, po tym czasie należy przelać go zimną wodą, by przerwać gotowanie). Gotowy makaron przełożyć
W SMAKnadzieję, że do końca marca się z tym wszystkim uporam. Na kwiecień będzie więcej kolorowych wpisów, sałatek i na pewno kilka propozycji na Wielkanocny stół. W kwietniu kolejne wyzwanie Blogerek i Blogerów. Na które już teraz Was zapraszam! A dzisiaj razowy makaron z papryczką chili. Trochę ostrzejsza wersja makaronu niż do tej pory u mnie na blogu. Smacznego! Składniki
Magiczne Życie Martyminutę do wrzątku i są gotowe. Polecam te z prosciutto i serem. zupa. Tak jak w przypadku sałatki, robię ją dzień wcześniej i podgrzewam przed jedzeniem. Staram się, aby w takiej zupie oprócz warzyw była kasza, ryż lub makaron. Wtedy zupa jest na tyle syta, że starcza mi w zupełności. Tak wyglądają moje propozycje na drugie śniadanie w trakcie
Posadzone i zjedzonesałatce. Upieczone w niedzielę bataty, buraki i brukselki czekały już na nas w lodówce (po wystygnięciu i pokrojeniu włożyliśmy je do szczelnie zamkniętego pojemnika). Do przygotowania wtorkowego lunchu – sałatki, którą nazwaliśmy 3xB (od batatów, brukselek i buraków) potrzebowaliśmy już tylko krewetek i ciecierzycy. Pycha! Składniki: 300 gr krewetek tygrysich (jeśli nie lubisz krewetek możesz z nich zrezygnować, ale do tego(...)boku 1 cm. Podobnie buraki. Dodaj brukselkę. Podawaj wymieszane razem z krewetkami i dresingiem. Smacznego! Zobacz nasze menu – ziemniak kontra makaron, w którym użyliśmy tego przepisu, by zobaczyć jak lepiej wykorzystać raz nagrzany piekarnik. Artykuł Wtorek: Sałatka z pieczonych batatów, czerwonych buraków i brukselki pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzwymaga dużej ilości produktów. Dodatkowo sałatka z tortellini i kurczakiem smakuje wszystkim Nie znam osoby, która przeszłaby obok niej obojętnie Koniecznie wypróbujcie przepis i dajcie znać, czy Wam smakowała Sałatka z tortellini i kurczakiem podwójna pierś z kurczaka 300 g tortellini (1,5 opakowania) 200 g sera żółtego duży, zielony ogórek czerwona papryka majonez sól, pieprz przyprawa do gyrosa Pierś(...)dużej misce wymieszaj ugotowane tortellini, usmażoną pierś z kurczaka, pokrojonego ogórka i papryką oraz ser żółty. Wymieszaj. Na koniec dodaj makaron oraz sól i pieprz. Wymieszaj dokładnie. W razie konieczności dodaj więcej soli lub pieprzu. Smacznego Artykuł Sałatka z tortellini i kurczakiem pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni
365 dni dookoła kuchni