Składniki: 2 piersi z kurczaka, 2 czerwone papryki, 20 dag makaronu (u mnie świderki), 2 duże cebule, 8 ogórków konserwowych, puszka kukurydzy, tłuszcz do smażenia
Pobite gary BarbaryTuńczyka wszyscy lubią w moim domu,dlatego często pojawia się w postaci rożnych past. Dzisiaj proponuję tuńczyka z twarogiem , ogórkiem i jakiem. Smaczna pasta, a jeśli
W kuchennym oknie Ewyczerwona) 3 rzodkiewki 1 nieduży ogórek gruntowy świeże kiełki (lub posiekany szczypiorek) cienki szczypiorek do związania roladek 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka chrzanu *** W małej miseczce mieszamy majonez z chrzanem *** *** Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na ćwiartki *** *** Paprykę, ogórka oraz rzodkiewki kroimy w paseczki *** *** Każdy plasterek szynki smarujemy sosem *** *** Na sosie układamy świeże kiełki lub posiekany(...)Gotowe roladki układamy na talerzu i przed podaniem przechowujemy w lodówce *** *** Z wierzchu roladki możemy jeszcze polać delikatnie sosem chrzanowym *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA JAJKA I SAŁATKI WIELKANOCNE PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE
Blog z ApetytemRyżowa sałatka z wędzonym pstrągiem. Idealna na co dzień, jak i od święta. Pyszna, sycąca, prosta w przygotowaniu. U mnie w domu znika w oka mgnieniu Do przygotowania sałatki użyłam pysznego wędzonego pstrąga z grzybami Fjord Fiskursson. Jeśli jeszcze nie mieliście okazji go spróbować, to gorąco go Wam polecam. Wspaniałe połączenie ryby z dodatkiem pieczarek i borowików, to naprawdę(...)Fjord Fiskursson 6 pełnych łyżek ugotowanego kolorowego ryżu kawałek żółtej marynowanej papryki (około 1/4 sztuki) kawałek czerwonej marynowanej papryki (około 1/4 sztuki) sól i pieprz do smaku 1 łyżka majonezu (lub jogurtu) Przygotowanie: Filet z pstrąga wędzonego z grzybami kroimy wzdłuż, a następnie na paski. Wkładamy do miski, dodajemy ugotowany kolorowy ryż i pokrojoną w grubszą kostkę marynowaną paprykę. Całość
Słodkie okruszkinależałem do grupy ludzi, którzy mówili, że z owoców najlepiej lubią schabowego, a z warzyw kiełbasę... :-) Dziś sytuacja się odwróciła, główną rolę w pożywieniu odgrywają warzywa, sałatki, surówki i inne dodatki z ogródka lub bazarku. Teraz na talerzu dominują warzywa, czyli surówka obowiązkowo. Bez względu czy są to pieczone kartofle, kotlety z jakiejś kaszy(...)główną rolę w napędzaniu naszego organizmu do właściwej pracy pełnią te wartościowe składniki, które znajdują się w np. surówkach... Składniki: 1 duży por (tylko biała część) 1 spora marchewka majonez pieprz sól Przygotowanie: Por tniemy w piórka, a marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy tyle majonezu aby składniki się połaczyły i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego
Dieta Rozdzielna i Zdrowieświęta, na święta i nie tylko. Jeśli lubicie tuńczyka i macie ochotę na zdrowe śniadanie, podwieczorek czy szybką i smaczną przekąskę w ciągu dnia to polecam tę sałatkę. Dzięki dodaniu wielu warzyw, ryżu i mozzarelli (zamiast jajek) staje się dość syta, dzięki której możemy zaspokoić nasz - nie tylko poranny - pierwszy głód. Do tego kusi kolorami;) - smacznego:) Składniki: 2 puszki tuńczyka(...)garść mrożonej zielonej ciętej fasoli spora garść mrożonej kukurydzy 1 mała czerwona papryka 4 łyżki sosu tatarskiego z ogórkiem konserwowym - przepis znajdziecie na moim blogu - opcjonalnie możecie użyć majonezu, jogurtu naturalnego lub pominąć ten składnik 2 łyżki ugotowanego ryżu pęczek koperku drobno posiekanego sól, pieprz łyżka - dwie oleju Sposób przygotowania: Tuńczyka odsączamy, cebulkę, suszone pomidory i paprykę czerwoną
Zasmakuj Kuchnidziś przygotowałam ją do obiadu, ale na Wszystkich Świętych planuję ją przygotować ponownie i postawić jako jedną z wielu sałatek. Przyjeżdża rodzina, więc jedzenia będzie sporo. A taka sałatka jest naprawdę wyjątkowa za sprawą kiszonego kalafiora. Pyszny, zdrowy, chrupiący. I ta pikantna zalewa… Polecam! Gdzie można kupić taki kiszony kalafior? Koniecznie zajrzyjcie do Kiszonki Gustalik Zdrowie i smak(...)mnie coś cudownego! Składniki: 1/4 czerwonej papryki około 1 cm pora (biała część) 1 mały zielony ogórek (gruntowy) około 0,5 słoika kiszonego kalafiora Gustalik Kiszonki 1 pełna łyżka majonezu świeżo mielony pieprz i sól do smaku mała szczypta granulowanego czosnku Przygotowanie: Kalafiora wyjmujemy z zalewy i kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do miski. Dodajemy pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę
Słodkie okruszkiSałatka z brokułem, szynką i makaronem w kształcie ryżu -kolorowa i pyszna sałatka na każdą okazję. W wersji nieco mniej kalorycznej majonez można zastąpić jogurtem naturalnym
Kulinarne PrzebojeTaka sałatka jest idealna na imprezy, można ją przygotować wcześnie. Bardzo prosta i szybka w wykonaniu. Ziemniaki dokładnie umyć i ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Nie mogą się rozgotować. Obrać ze skórki, przekroić na pół, wrzucić do miski. Ostudzić. Fasolkę szparagową umyć, odcedzić, odciąć końcówki i przekroić na pół. Można zrobić pół na pół z żółtą fasolką. Będzie bardziej(...)kolorowa. Zimną fasolkę dodać do ziemniaków. Przygotowanie sosu – czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Do miseczki dodać czosnek, jogurt, majonez, sos ziołowy w proszku. Dokładnie wymieszać. Dodać sos do warzyw i wymieszać. Posypać koperkiem i ponownie zamieszać. Smacznego
Kuchnia PokoleńSurówka z buraka i jabłka to pyszna surówka obiadowa. Fit surówka w wersji dietetycznej, błyskawiczna do przygotowania. Surówka jest lekka i orzeźwiająca, ma mało kalorii. Suróka jest bez dodatku majonezu i jogurtu. Do surówki z buraka i jabłka dodałam tyko sok z cytryny, sól, pieprz i natka pietruszki. Do przygotowanej tej surówki wykorzystałam pieczonego buraka. Jak upiec buraki? Przepis znajdziecie(...)tarce jarzynowej o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem do smaku, dodać posiekaną natkę pietruszki i wymieszać. Surówka jest gotowa. Smacznego. Możecie też przygotować pyszną sałatkę z buraka i jabłka , z dodatkiem jogurtu. The post Surówka z buraka i jabłka appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięIlość: 3-4 porcje Czas przygotowania: 25 min Składniki: – 1,5 szkl. makaronu muszelki – 150g łososia wędzonego na gorąco w kawałku – pół puszki
PodwójnaporcjaS k ł a d n i k i: (dla 3 osób) - 2 małe piersi kurczaka - 0,5 szklanki bułki panko - 0,5 łyżeczki soli
Gocha gotuje!Ogórki już ukiszone a jabłka na drzewach zdecydowanie nadają się do wykorzystania. Pory również czekają na swoją kolejkę do zbiorów. Dzisiaj przedstawiam surówkę właśnie z tych
Smaki EwyIdealna sałatka na lato, łatwa do wykonania, z dostępnych produktów, lekkostrawna, a zarazem sycąca i do tego bardzo smaczna. W sałatce dominuje smak koperku, ogórek nadaje soczystości i świeżości, cebula dymka delikatnie zaostrza smak, a to wszystko połączone z delikatnym łososiem wędzonym na zimno. Świetna na letni obiad, kolację lub do zabrania do pracy do zjedzenie w porze lunchu. Składniki(...)zimno 200 g makaronu pełnoziarnistego lub z mąki semolina (u mnie świderki) 2 - 3 małe ogórki gruntowe 2 - 3 cebule dymki ze szczypiorem pęczek koperku 1 -2 łyżki dobrego majonezu 1 łyżka gęstego jogurtu sól pieprz Przygotowanie: Makaron ugotować al'dente według przepisu na opakowaniu i wystudzić. Łososia pokroić na małe plasterki. Ogórki umyć i pokroić w półplasterki. Koperek umyć
Kuchcik gotujeSałatka znana i lubiana:) Świetnie smakuje, ładnie wygląda - sprawdza się na każdej imprezie. Różne osoby mają różne sposoby na nią, podstawę stanowią wszędzie kurczak i kapusta pekińska, dodatki zaś, składniki sosu, jak i ułożenie poszczególnych warstw znacznie się od siebie różnią. U mnie dziś wyjątkowo z rzodkiewką i szczypiorem - zaklinamy wiosnę;) składniki: podwójna pierś kurczaka 5 łyżek oliwy 3 łyżki(...)przyprawy gyros mała kapusta pekińska puszka kukurydzy cebula 4 ogórki konserwowe pęczek rzodkiewek pęczek szczypioru sos: 2 łyżki majonezu 2 łyżki pikantnego keczupu 3 łyżki jogurtu greckiego łyżka soku z cytryny 2 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku Mięso kurczaka pokroić w kostkę, dodać oliwę i przyprawy, wymieszać, odstawić na ok 30 minut. W tym czasie przygotować sos, czosnek przepuścić
6niebo