WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 5 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 7-9 Składniki: 6 większych z iemniaków (ugotowanych w mundurkach), 4 średnie
JejKuchniaBardzo dobra sałatka, my lubimy ją na chleb. Łososia odcedzić i wrzucić do miseczki, dodać odsączoną kukurydzę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę
Kuchnia Pokoleńdigotuje.blogspot.com Zainspirowałam się sałatką mojej wspaniałej znajomej - Sylwii. Od dawna nosiłam się z zamiarem jej przyrządzenia i teraz żałuję, że tyle czasu z tym zwlekałam. Sałatka jest przepyszna i pomimo wielkiej porcji - znika wręcz ekspresowo. Zresztą sami spróbujcie. Przekonacie się, że jej smak mówi sam za siebie i nie trzeba go tak zachwalać! 1 opakowanie tortellini (nadzienie(...)papryka 200-250g szynki 200-250g żółtego sera 4-5 ogórków konserwowych 1 pęczek szczypiorku (z cebulką) Dodatkowo: 1 łyżeczka musztardy (czubata) 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz Tortellini ugotować wg przepisu z opakowania, odcedzić i pozostawić do ostygnięcia. Szynkę, ser, paprykę i ogórki pokroić w kostkę. Szczypiorek z cebulką - posiekać, a z kukurydzy
Di gotujepóki są. Potem w sklepach znajdziemy i owszem wszystkie warzywa, ale albo będą nafaszerowane chemią, by pięknie rosły i pięknie wyglądały, albo będą pochodzić z innych krajów. A dzisiejsza sałatka składa się z brokułów, papryki, kukurydzy i szynki przełożona została sosem czosnkowym i posypana prażonymi ziarnami słonecznika. Bardzo efektownie wygląda i świetnie smakuje. Składniki: 500 g brokuła puszka kukurydzy(...)kosteczkę 30 dag chudej szynki pokrojonej w kosteczkę pęczek posiekanego koperku garść prażonych ziaren słonecznika sos: 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę 3 łyżki jogurtu greckiego 6 lyżek majonezu sól pieprz Brokuły podzielić na mniejsze różyczki i ugotować aldente (3 minuty od zawrzenia wody). Ostudzić. Wszystkie składniki sosu połączyć ze sobą. Na dno przezroczystej salaterki układać: warstwa brokuł jajka kukurydza
na moim stole...Grusza u nas obrodziła dość obficie. Gruszki są twarde, ale bardzo słodkie. Idealne do ciast , deserów ale i do grzanek czy właśnie tak jak dzisiaj będą
Magiczne Życie Martypyszną sałatkę z sosem jogurtowo-czosnkowym. Świetnie sprawdzi się zarówno na imprezę jak również danie na kolację. Ja gotuję często od razu więcej kalafiora, tak by pozostał nam na sałatkę. Kalafior dzielę zawsze od razu na różyczki i wkładam do wrzącej wody z dodatkiem soli. Nie dodaję żadnych innych przypraw. Ja swój gotuję zawsze al'dente, ale miękkość oczywiście dowolna(...)jajka ugotowane na twardo (zimne, mogą być z poprzedniego dnia) - 2 mniejsze lub 1 duży pomidor - pokrojony szczypior Sos jogurtowo-czosnkowy: - ok.200g jogurtu naturalnego (może być bałkański) - 1 łyżka majonezu (nie trzeba) - sól i świeżo mielony pieprz do smaku - malutki ząbek czosnku Czosnek przecisnąć przez praskę, posolić, dodać pieprz oraz jogurt i dokładnie wymieszać. Taki sos świetnie pasuje do mięs
Smaczne Zdroweoleju po 1/2 czerwonej i zielonej papryki pokrojonej w kostkę Przygotowanie Ziemniaki umyłem , gotowałem ok. 40 minut w osolonej wodzie. Odcedziłem , po ostudzeniu obrałem i pokroiłem w plastry. Majonez wymieszałem z bulionem i posiekanym szczypiorkiem, Sos doprawiłem solą i pieprzem. Ziemniaki polałem sosem i wymieszałem. Cebulkę perłową osączyłem z zalewy. Matiesy opłukałem pod bieżącą wodą i osączyłem. Jabłko obrałem(...)Śledzie i jabłko pokroiłem na małe kawałki , ogórek pokroiłem w plastry. Kawałki śledzi , jabłka, ogórka oraz cebulki nabiłem na przemian na szpikulce i wyłożyłem na talerz. Obok szaszłyków wyłożyłem sałatkę ziemniaczaną . Ocet wymieszałem z olejem ,solą , pieprzem i szczyptą cukru , dodałem paprykę. Tak przygotowanym sosem polałem szaszłyki
R'n'G KitchenNie lubię marnować jedzenia, dlatego często wykorzystuje mięso z zupy do przygotowania pasy kanapkowej. Można ją przygotować na wiele sposób :) dodając ulubione dodatki. Czasem jest
Delicious TitbitsTa surówka jest tak prosta, że zastanawiałem się czy zamieścić tutaj ten przepis. Bo przecież każdy go zna! Ale to jedna z moich ulubionych surówek więc
Marder&Marder ManufactureInspiracja na smaczną i prostą sałatkę z tuńczykiem, kuskusem, czerwoną fasolą, groszkiem i kukurydzą. Idealna do lunch boxu, który możecie zabrać ze sobą do pracy czy w podróż. Czas przygotowania: 15 min. Porcja dla 10 osób Koszt przygotowania: 16,00 zł SKŁADNIKI: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 150 g kaszy kuskus 1 puszka zielonego groszku 1 puszka czerwonej(...)fasoli 1 puszka kukurydzy 3 ogórki konserwowe 1 szalotka 3 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu 1/2 łyżeczki czerwonej papryki słodkiej sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: Kaszę kuskus zalewamy wrzątkiem i odstawiamy. Do miski przekładamy groszek, fasolę, kukurydzę, pokrojonego ogórka i posiekaną szalotkę. Dodajemy tuńczyka i rozdrobnioną kaszę kuskus. Wszystko zalewamy jogurtem i majonezem. Doprawiamy czerwoną papryką słodką, solą i pieprzem. Dokładnie
kulinarnyJaZamiast kalafiora można dodać brokuły, lub użyć jednego i drugiego. Można dodać również paprykę pokrojona w paski. Główną zasadą jest to aby warzywa były świeże. Składniki
IMPRESJA SMAKUDzisiaj przypada post sałatkowy. Pyszna, łatwa i na pewno do wykonania w przyszłości nie raz! Sprawdzi się na imprezie czy też jako obiadokolacja z kawałkiem mięsa
NA MOIM TALERZUogórki konserwowe, cebulkę lub pieczarki. Sałatka z tuńczykiem za każdym razem smakuje inaczej, a to dzięki różnym proporcjom dodatków. Wystarczy pajda chleba, bagietka, grzanki i smaczne śniadanie, kolacja czy sałatka imprezowa gotowa;) SKŁADNIKI: puszka tuńczyka w sosie własnym – 170 g (po odsączeniu 120 g) puszka mieszanki Mexico Bonduelle (bez dodatku cukru) – 340 g (po odsączeniu(...)czerwona papryka 2 jajka ugotowane na twardo 3 suszone pomidory 1 duży ogórek kiszony 1 łyżka ugotowanego ryżu 2 łyżki ugotowanej czerwonej soczewicy 1,5-2 łyżki majonezu sól, pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Warzywa konserwowe i tuńczyka odsączam z soków. Jajka, ogórki, suszone pomidory kroję w kostkę wielkości kukurydzy i groszku zielonego. W misce mieszam wszystkie składniki, dodaję majonez, przyprawiam
Zasmakuj KuchniZastanawiałam się czy wrzucić ten przepis, bo sałatka powstała dość spontanicznie :) Zdecydowałam się ponieważ była smaczna, a dzięki temu, że ją zapiszę to będę mogła do niej wrócić. Często jest tak, że zrobię coś smacznego nie zapiszę, a potem nie pamiętam jakie składniki dodałam i nie mogę odtworzyć smaku. Składniki: 1/2 brokuła ugotowanego 3 jajka ugotowane na twardo 1 papryka(...)czerwona mała 3 ogórki kiszone 1/2 puszki kukurydzy 5 rzodkiewek 4 kabanosy 3 cebulki dymki 2 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz Wykonanie: Brokuła podzielić na drobne różyczki. Jajka, warzywa i kabanosy pokroić. Wszystko wrzucić do miski.Dodać odcedzoną kukurydzę, jogurt, majonez i przyprawy. Wymieszać i wstawić do lodówki do przegryzienia. Najlepiej smakuje na drugi dzień
Agusiowe smakołykisię na świątecznym stole. SKŁADNIKI / 2 porcje KURCZAK 1 pierś kurczaka (2 jeśli są małe) sól, pieprz, suszone oregano 5 łyżek octu balsamicznego 2 łyżki oliwy 2 łyżeczki miodu SAŁATKA 1/2 sałaty rzymskiej 1 ciabatta lub inna bułka 1 łyżka oliwy 1/2 małego brokułu 2 jajka 6 pomidorków koktajlowych / pokrojonych na połówki 1 szalotka / pokrojona w cieniutkie krążki(...)sól 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki SOS 1 ząbek czosnku / starty na tarce 1 łyżka soku z cytryny 1 pełna łyżeczka miodu 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżeczka sosu Worcestershire sól morska, świeżo zmielony czarny pieprz WYKONANIE SOS : W miseczce mieszamy czosnek z miodem i sokiem z cytryny. Dodajemy majonez, jogurt naturalny
cool and minty