wiele różnych sposobów. Dziś pokażę Wam prostą wersję, którą można podać jako smarowidło na kanapki ale także w formie sałatki. Do przygotowania pasty potrzebujemy: * 1 dużą wędzoną makrelę * 4 ugotowane jajka na twardo * 4 średnie ogórki kiszone * majonez Wykonanie: Makrelę dokładnie oczyścić ze skóry i ości, drobno pokroić. Jajka ugotować na twardo, przestudzone bardzo drobno posiekać, ogórki kiszone
Zrób to smaczniebazie jogurtu. Wersja nie ciepło najlepiej pasuje do rybki, jajek czy różnych kotlecików natomiast wersja na zimno jest idealna do sałatek, surówek oraz dań z grilla. SOS KOPERKOWY NA ZIMNO składniki: 200 g jogurtu naturalnego 2-3 łyżki majonezu 2-3 łyżki posiekanego koperku sól ziołowa do smaku Do miseczki przełożyć majonez i jogurt naturalny. Dodać posiekany koperek oraz sól
Monia miesza i gotujeznajdziecie tutaj , dziś zaś wersja nieco bogatsza :) Osobiście najbardziej w niej lubię te chrupiące grzanki! Niebawem kolejna wersja sałatki Gyros... Składniki: 1/2 kg filetu z kurczaka, 2 łyżki przyprawy do gyrosa, 3 łyżki ketchupu, 2 łyżki majonezu, 1/2 puszki kukurydzy, 3 pomidory, 3 kiszone ogórki, 2 tosty, szczypta ostrej papryki
Z miłości do słodkościSkładniki 1 średnia kapusta pekińska 1 puszka kukurydzy 5 ogórków marynowanych 2 piersi z kurczaka majonez+ketchup przyprawa gyros sól, pieprz Sposób przygotowania Pierś z kurczaka pokroić w paseczki, posypać przyprawą … Czytaj dalej Sałatka gyros
czarrna od kuchninaciowy i jabłko (umyte, ale ze skórką) szatkujemy w kosteczkę. Kalarepę myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach Majonez mieszamy z gęstym jogurtem w proporcjach 1:1 Dodajemy cukier i mieszamy wszystkie składniki. Zaletą tej surówki / sałatki jest to, że na drugi dzień jest tak samo chrupiąca i smaczna Smacznego
Kulinaria - potrawy z różnych stron światarozmiarowo kawałki. Jabłka pokroiłem po usunięciu gniazd nasiennych w kostkę wraz ze skórką. Cebulę pokroiłem w krążki. Majonez wymieszałem z musztardą . Szczypiorek posiekałem dość drobno. Tak przygotowane składniki delikatnie wymieszałem z sosem, cebulą i jabłkiem. Sałatkę posypałem szczypiorkiem i świeżo zmielonym pieprzem
R'n'G KitchenSkładniki ser żółty, 300g por, 1 średnia sztuka majonez, 150-200g sól, pieprz Przygotowanie Ser żółty, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Por myjemy
Gotowanie moimi oczamiryż posypać pokrojone ogórki - wszystko zalać kethupem, rozprowadzić równomiernie po ogórkach - na kethup położyć cebulkę pokrojoną w kosteczkę - wyłożyć majonez, równomiernie rozprowadzić po cebuli - wyłożyć następną torebkę ryżu - posypać jajkami potarkowanymi na drobnych oczkach - schłodzić w lodówce Sałatka super. W oryginale wierzch sałatki powinien być posypany natką pietruszki lub szczypiorkiem
Darcia w kuchniBardzo lekka, bardzo letnia i delikatna sałatka, którą możemy spokojnie jeść bez obawy o linię. Nadaje się jako przekąska, na spotkania towarzyskie, bez dodatku majonezu i białek jajka idealna dla naszego alergika. Zapraszamy! mix sałat np. z rukolą 1 duży pomidor 1 ogórek 1 awokado 2 ugotowane jajka (u nas same żółtka) kilka rzodkiewek pęczek szczypiorku oliwa z oliwek sól
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieKilka składników, 5 minut i gotowe! Pyszna sałatka z tuńczykiem! Składniki: 10 dag żółtego sera 5 jaj 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 cebula majonez Wykonanie: Wszystkie składniki zetrzeć na tarce i układać warstwowo: białka z ugotowanych jaj-ser żółty-połowa tuńczyka-połowa majonezu-cebula- druga połowa tuńczyka-reszta majonezu-żółtka
Tradycyjna KuchniaWiosną uwielbiam jeść kolorowe surówki i sałatki. Do dzisiejszego obiadu przygotowałam bardzo szybką i smaczną surówkę, która będzie idealnym dodatkiem do obiadu. Najlepiej podawać ją do
Przepisy Aleksandryładnie zemulguje. Dopraw czarną solą i świeżo mielonym pieprzem. Przechowuj do kilku dni w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku. Majonez sojowy stanowi świetną bazę do wszelkich dressingów, czy sosów. Idealnie się sprawdzi na kanapce i z ulubioną sałatką. Dodając kawałek świeżo startego chrzanu, możesz otrzymać genialny sos chrzanowy! * Sól kala namak możesz pominąć i zastąpić zwykłą solą morską. Jednak
Food Squarebobu, (tego w torebkach plastikowych z marketów nie polecam), no i jak już mamy bób, proponuję przygotować pyszną letnią sałatkę z tego właśnie warzywa. W mniej więcej równych ilościach: Bób Fasolka żółta Ogórek zielony sól, pieprz i majonez. Bób i fasolkę należy ugotować w osolonej wodzie, uważając aby nie rozgotować. Przestudzić, fasolkę pokroić, ogórek również, wszystko razem wymieszać
Jadło i czytadłoSkładniki: -2 duże słoiki papryki marynowanej -1 mała cebula -1 puszka kukurydzy -6 jajek -150 g sera żółtego -majonez -sól, pieprz czarny i ziołowy Wykonanie:
KasiekGotujetoffi" ;) Można ją zrobić wieczorem i włożyć do lodówki. Dzięki temu rano będziemy mieć więcej czasu dla siebie, a taka sałatka do pracy zastąpi nie tylko "Pawełka", ale jedną z kanapek :) Składniki: 1 seler garść rodzynek 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego Seler należy ugotować i pokroić w paseczki Do selera dodajemy rodzynki Mieszamy majonez ze śmietaną i łączymy
www.szczesliwakuchnia.blogspot.com