sałatka z majonezem - 8094 przepisów (strona:267/540)

OLEJ LNIANY W DIECIE ODCHUDZAJĄCEJ 185

nawet staje się nie zdrowy, gdyż ma niską temperaturę spalania. Za to idealnie sprawdzi się jako dodatek do różnego rodzaju sałatek czy surówek. Można go również używać podczas przygotowywania wszelakich past w zamian za nie do końca zdrowy majonez. Olej lniany tłoczony na zimno należy przechowywany w ciemnych, szklanych butelkach, bez dostępu do światła. Najlepiej przechowywać go w temperaturze

Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii
Sałatka makaronowa z kurczakiem i brokułem 130

podsmażony filet z kurczaka, ugotowany makaron, kukurydzę, ogórek oraz paprykę. Posypujemy wszystko koperkiem. W osobnej miseczce przygotowujemy sos z jogurtu, majonezu, przeciśniętego przez praskę ząbku czosnku. Wszystko razem mieszamy a następnie doprawiamy solą oraz pieprzem. Gotowym sosem zalewamy sałatkę i mieszamy. Wkładamy na minimum godzinę do lodówki. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooka gdzie dodaje wszystkie swoje

Kulinarne przygody
Szybka sałatka z sosem czosnkowym i kilka słów o Goodest 109

również o wciąż trwającym konkursie. Zgłoszenia możecie dodawać tutaj ( klik ) lub tutaj (na Facebook – klik ) A wracając do sałatki… Składniki: 1 małe opakowanie ulubionego miksu sałat 4-5 pomidorków 4 pełne łyżki naturalnego jogurtu 1 łyżka majonezu 2 ząbki czosnku pieprz i sól do smaku 2 łyżki posiekanego koperku Przygotowanie: Miks sałat przesypujemy do miski. Do małej miseczki

Słodkie okruszki
Ssamjang – pikantny koreański sos BBQ i dip do warzyw 99

tradycyjnie mało zdrowy dodatek jakim jest sos BBQ Ssamjang to idealny dip do surowych warzyw czy dressing do sałatek, ale nie tylko. Polecam go również do grillowanych potraw, kebabów, wegabów, burgerów i kanapek (zamiast ketchupu, musztardy, majonezu). Jednym słowem, prawie do wszystkiego Składniki: 2 łyżki koreańskiej pasty sojowej Doenjang 1 łyżka koreańskiej pasty paprykowej Gochujang 1 łyżka mielonego siemienia lnianego

Lamarida.pl
Sałatka z wędzonym indykiem 345

kiszone 100g sera żółtego sól pieprz Składniki na sos majonezowo – musztardowy 3-4 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany 1 łyżka musztardy np. dijon Przepis na sos majonezowo – musztardowy Wszystkie składniki mieszamy w misce i odstawiamy na ok. 5 minut. Przepis na sałatkę z wędzonym indykiem Kukurydzę odsączamy z zalewy. Ser żółty ścieramy na tarce na grubych oczkach. Indyka

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
faworytka ze smaczliwką pyszna sałatka 128

Składniki 1 awokado 1 gruszka 1-2 łyżki majonezu  2-3 łyżki prażonego słonecznika  1 lyżeczka  octu szampana tu ,lub soku cytryny Wykonanie

mojej kuchni
Kotlety schabowe marynowane w sosie czosnkowym 271

kolor *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: MARYNOWANE KOTLETY SCHABOWE PRZEPIS TUTAJ KOTLETY SCHABOWE INACZEJ PRZEPIS TUTAJ SIEKANE KOTLECIKI Z KURCZAKA I MAJONEZU PRZEPIS TUTAJ OSZUKANE ZRAZY PRZEPIS TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU, GRILLA I BURGERÓW PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE

Blog z Apetytem
faworytka ze smaczliwką pyszna sałatka 111

Składniki 1 awokado 1 gruszka 1-2 łyżki majonezu  2-3 łyżki prażonego słonecznika  Wykonanie Awokado obrać ,wyjąć pestkę ,gruszkę wymyć i osuszyć.Słonecznik

w mojej kuchni
Czosnkowa sałatka śledziowa z chrupiącymi dodatkami 148

Pyszna i błyskawiczna w przygotowaniu sałatka śledziowa z chrupiącym ogórkiem i słodką kukurydzą. Dodatek czosnku sprawia, że sałatka jest smaczniejsza.  4 płaty śledzi marynowanych ½ puszki słodkiej kukurydzy 1 zielony ogórek 1 łyżka koperku 3 łyżki majonezu 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego Pieprz Z płatów śledziowych zdejmujemy skórę. Śledzie kroimy w paseczki około 2 cm. Kukurydzę odcedzamy z zalewy. Ogórka

VioletoweKucharzenie
Sałatka z surimi 145

Sałatka..tak na szybko do zrobienia. makaron ryżowy nitki  paluszki surimi  papryka konserwowa, świeża ogórki konserwowe ogórek świeży majonez sok z cytryny sól, pieprz koperek Makaron ryżowy zalać wrzątkiem. Paluszki skropić sokiem z cytryny, pokroić wzdłuż na połowę, a następnie w talarki , ogórki i paprykę pokroić w kostkę. Makaron odcedzić , pokroić i wymieszać z pozostałymi składnikami. Dodać majonez

Moje domowe kucharzenie
Sałatka makaronowa z tuńczykiem 627

Szybka i smaczna sałatka makaronowa z tuńczykiem idealna do pracy  Składniki: 2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 1 mały majonez 200 - 250 g makaronu świderki 1 puszka czerwonej fasoli Jamar 1 puszka kukurydzy 1 średnia cebula sól, pieprz Wykonanie: Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Studzimy. Odsączamy i dodajemy do makaronu rozdrobiony widelcem tuńczyk, pokrojoną cebulę, odsączoną

W Moim Magicznym Domu
Rewelacyjna surówka - inspiracja Nigelli Lawson 129

Hej! Tym razem wstawiam przepis na super pyszną surówkę. Można ją podawać do obiadu, bo wspaniale pasuje do ziemniaków, ale też cudownie komponuje się z mięsem

Tylko pysznie
Sałatka jajeczna 313

przygotowywała moja babcia, pamiętam, że dodawała także serek topiony ementaler i cebulę. Taka sałatka smakuje wyśmienicie podana na świeżym pieczywie. Sałatka jajeczna Składniki: 2 jajka ugotowane na twardo 2 plastry gotowanej szynki 3 małe ogórki konserwowe 3 łyżeczki majonezu sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Jajka, szynkę i ogórki konserwowe kroimy w kostkę. Przekładamy do miseczki. Dodajemy majonez. Doprawiamy do smaku

Moja smaczna kuchnia
Jajka z rzodkiewką i porem 94

blogu po prawej stronie znajdziecie przepisy na wielkanocne przystawki , głównie jajka faszerowane i sałatki. Jest z pewnością w czym wybierać. A dzisiaj kolejna wielkanocna propozycja - jajka z rzodkiewką i porem w majonezie. Składniki: 10 jajek 1/2 pora pęczek rzodkiewki 2 łyżki majonezu sól, pieprz posiekany szczypiorek Jajka ugotować na twardo. Natłuc skorupki i zalać bardzo zimną wodą. Po godzinie

Czerwień i błękit
Sałatka Maćka (z ryżem) 143

jest! Nie ma to jak szukanie otwartego sklepu i kupowanie czerwonej fasolki po godzinie 22 w weekend :) Polecam. Składniki na sałatkę Maćka (około 8 porcji): 2/3 puszki czerwonej fasoli 1/2 puszki kukurydzy 2 torebki ryżu cebula 2 łyżki majonezu puszka tuńczyka w oleju sól pieprz Ugotować ryż w osolonej wodzie. Pokroić cebulkę w małą kostkę. Odsączyć kukurydzę i fasolę. Dodać

Karola gotuje