tłuste potrawy i z przyjemnością sięgamy po coś lżejszego. Chłodniki , kremy , i sałatki najczęściej goszczą na stołach. Dziś mam dla Was przepis na przepyszny krem brokułowy. Niesamowicie aromatyczny , łatwy do zrobienia , sycący i pyszny! W sam raz na szybki obiad w upalny dzień! Polecam! SKŁADNIKI: * bulion warzywny – 1,5 l * brokuły – 0,5 kg * ziemniaki
Ostra na SłodkoSałatka na każdą porę dnia i roku, na każdą okazję a także bez okazji. Wszystkie produkty można kupić w sklepach przez cały rok. Składniki: -szklanka makaronu ryżowego -jedno wędzone udko lub wędzona pierś z kurczaka -groszek lub kukurydza konserwowa -kilka ogórków konserwowych ( my dodaliśmy 7 ) -kilka suszonych pomidorów ( my dodaliśmy 5 ) -papryka -3 duże liście kapusty pekińskiej -kawałek pora(...)łyżki posiekanego świeżego koperku -majonez -przyprawa warzywna -pieprz W osolonej wodzie gotujemy wg przepisu na opakowaniu makaron ryżowy. Przelewamy zimną wodą i odsączamy. Udko pozbawiamy skórki, oddzielamy mięso od kości i kroimy na małe kawałki. Groszek odsączamy. Ogórki kroimy w kostkę i również odsączamy. W kostkę kroimy paprykę i suszone pomidory. Na drobno kroimy kapustę pekińską
Maminek kulinarnyodpowiednie zbilansowanie posiłków, ale także kucharze, którzy wymyślają wyjątkowo różnorodne pyszności – pokażę Wam jak wyglądały moje dania przez trzy dni: Śniadanie: Pasta z białej fasoli z zaatarem, mini-sałatka z papryką, ogórkiem, kukurydzą i czerwoną cebulką, pieczywo | II Śniadanie: Czekoladowy pudding z tapioki z musem mango | Obiad: Indyk chimichurri, komosa ryżowa, surówka z kalarepki i marchewki | Podwieczorek: Frytki(...)dressingiem musztardowym Śniadanie: Pasztet warzywny z czerwoną soczewicą, pomidorki koktajlowe, pesto pietruszkowe, pieczywo | II Śniadanie: Wegańskie ciasto jogurtowe z orzechami pekan, cząstki melona | Obiad: Polędwiczki wieprzowe w kremowym sosie z suszonymi pomidorami, puree z dyni i ziemniaków, rukola z pieczonymi buraczkami z sosem balsamico | Podwieczorek: Kardamonowy pudding chia z musem wiśniowym | Kolacja: Sałatka z pieczonym batatem, ogórkiem, ciecierzycą, migdałami
Poezja smakuKukurydza głównie kojarzy się z pachnącym popcornem zajadanym podczas seansów filmowych. Dla niektórych jest to także dodatek do sałatek, ewentualnie pizzy. Dziś kukurydza gra główną..
Vegan TasteKukurydza głównie kojarzy się z pachnącym popcornem zajadanym podczas seansów filmowych. Dla niektórych jest to także dodatek do sałatek, ewentualnie pizzy. Dziś kukurydza gra główną rolę
Vegan TasteKukurydza głównie kojarzy się z pachnącym popcornem zajadanym podczas seansów filmowych. Dla niektórych jest to także dodatek do sałatek, ewentualnie pizzy. Dziś kukurydza
Vegan TasteGnocchi Gnocchi to rodzaj włoskich kluseczek, bardzo podobnych do polskich kopytek . Istnieje wiele wersji tej potrawy, m.in. z ziemniaków, warzywnego puree, sera, itp. Najbardziej znane są
Blog z ApetytemKolejne danie kuchni indyjskiej w wykonaniu mojego taty. Bezmięsne, ale bardzo sycące. Niezwykle aromatyczne. Składniki na warzywne curry ze słodkimi ziemniakami, ciecierzycą i szpinakiem (6 porcji
Karola gotujezapiekać w piekarniku. Większe kwiaty możemy nadziewać różnego rodzaju serkami, farszami warzywnymi, grzybowymi lub mięsnymi. Moja Mama robi faszerowane kwiaty cukinii mięsem, a w wersji wegetariańskiej nadziewa je grzybami z kaszą, są naprawdę pyszne! Kwiaty nie tylko smażymy. Można jeść je również na surowo, dodawać do sałatek oraz zup. Dziś zaproponowałam Wam najprostszą wersję, czyli smażone kwiaty w cieście naleśnikowym
SprawdzonaKuchnia.plWsyp do misy panierkę z płatków. Zwilżonymi dłońmi foruj z masy warzywnej pulpety wielkości piłki do ping-ponga. Panieruj w płatkach. Krok 3 Rozgrzej na patelni 2 łyżki oleju. Wykładaj na dobrze rozgrzany tłuszcz i obsmaż pulpeciki ze wszystkich stron. Podawaj z mujadarą, ryżem , lub sałatką. Artykuł Zdrowe pulpety z cieciorki i szpinaku pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzpomidorowym, oprószone serem wędzonym z dodatkiem c hipsów z ziemniaka oraz salsy warzywnej. Żebro wieprzowe marynowane w kawie i miodzie podane z zielonym pure, sosem z musztardy dijon i gorczycy, balsamicznymi pieczarkami oraz konfitowanymi warzywami. Ciastko pełnoziarniste z musem waniliowym, lodami grejpfrutowymi podane z sękaczem oraz z sałatką z owoców. Zestaw B (bezmięsny): Krem z marchewki z dodatkiem chrupkich warzyw
Pasja Smakukukurydzy z pomidorami i natką pietruszki Sałatka z pomidorków ze szczypiorkiem Sałatka ziemniaczana z kapustą pekińską i pomidorkami Spaghetti w pomidorach z czosnkiem i natką Surówka z kapusty z pomidorem w jogurcie Zgrzewane kanapki z serem, pomidorem i szynką Jarzynowa zupa z młodą kapustą Koktajl owocowo - warzywny Koktajl warzywny na maślance Surówka z młodej kapusty z truskawkami
Moja smaczna kuchniamięsa, doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Z masy mięsno - warzywnej formować zgrabne kotleciki i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekać w temp.180 stopni przez około 40 minut (jeśli mięso jest jeszcze surowe to wydłużyć czas pieczenia). Podawać np. z kaszą gryczaną i sałatką z buraczków (przepis - tutaj ). Mięsną masę mieszamy z kaszą jaglaną i warzywami
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieBardzo lubię wyciskane soki , są zdrowe i pyszne , owocowe lubię najbardziej, ale warzywne też bardzo mi smakują. Dziś proponuję jeden z moich ulubionych wyciskanych soków
Kawa z mlekiemSałatka z pomidorów ,bazylii i czosnku z jogurtem Jest to lekka sałatka z kolorowych pomidorów i bazylii . Właśnie jest pełnia sezonu i warto zaczerpnąć świeżych składników
Ogrodnik w podróży