Gnocchi Gnocchi to rodzaj włoskich kluseczek, bardzo podobnych do polskich kopytek . Istnieje wiele wersji tej potrawy, m.in. z ziemniaków, warzywnego puree, sera, itp. Najbardziej znane są
Blog z ApetytemKolejne danie kuchni indyjskiej w wykonaniu mojego taty. Bezmięsne, ale bardzo sycące. Niezwykle aromatyczne. Składniki na warzywne curry ze słodkimi ziemniakami, ciecierzycą i szpinakiem (6 porcji
Karola gotujezapiekać w piekarniku. Większe kwiaty możemy nadziewać różnego rodzaju serkami, farszami warzywnymi, grzybowymi lub mięsnymi. Moja Mama robi faszerowane kwiaty cukinii mięsem, a w wersji wegetariańskiej nadziewa je grzybami z kaszą, są naprawdę pyszne! Kwiaty nie tylko smażymy. Można jeść je również na surowo, dodawać do sałatek oraz zup. Dziś zaproponowałam Wam najprostszą wersję, czyli smażone kwiaty w cieście naleśnikowym
SprawdzonaKuchnia.plWsyp do misy panierkę z płatków. Zwilżonymi dłońmi foruj z masy warzywnej pulpety wielkości piłki do ping-ponga. Panieruj w płatkach. Krok 3 Rozgrzej na patelni 2 łyżki oleju. Wykładaj na dobrze rozgrzany tłuszcz i obsmaż pulpeciki ze wszystkich stron. Podawaj z mujadarą, ryżem , lub sałatką. Artykuł Zdrowe pulpety z cieciorki i szpinaku pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzpomidorowym, oprószone serem wędzonym z dodatkiem c hipsów z ziemniaka oraz salsy warzywnej. Żebro wieprzowe marynowane w kawie i miodzie podane z zielonym pure, sosem z musztardy dijon i gorczycy, balsamicznymi pieczarkami oraz konfitowanymi warzywami. Ciastko pełnoziarniste z musem waniliowym, lodami grejpfrutowymi podane z sękaczem oraz z sałatką z owoców. Zestaw B (bezmięsny): Krem z marchewki z dodatkiem chrupkich warzyw
Pasja Smakukukurydzy z pomidorami i natką pietruszki Sałatka z pomidorków ze szczypiorkiem Sałatka ziemniaczana z kapustą pekińską i pomidorkami Spaghetti w pomidorach z czosnkiem i natką Surówka z kapusty z pomidorem w jogurcie Zgrzewane kanapki z serem, pomidorem i szynką Jarzynowa zupa z młodą kapustą Koktajl owocowo - warzywny Koktajl warzywny na maślance Surówka z młodej kapusty z truskawkami
Moja smaczna kuchniamięsa, doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Z masy mięsno - warzywnej formować zgrabne kotleciki i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekać w temp.180 stopni przez około 40 minut (jeśli mięso jest jeszcze surowe to wydłużyć czas pieczenia). Podawać np. z kaszą gryczaną i sałatką z buraczków (przepis - tutaj ). Mięsną masę mieszamy z kaszą jaglaną i warzywami
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieBardzo lubię wyciskane soki , są zdrowe i pyszne , owocowe lubię najbardziej, ale warzywne też bardzo mi smakują. Dziś proponuję jeden z moich ulubionych wyciskanych soków
Kawa z mlekiemSałatka z pomidorów ,bazylii i czosnku z jogurtem Jest to lekka sałatka z kolorowych pomidorów i bazylii . Właśnie jest pełnia sezonu i warto zaczerpnąć świeżych składników
Ogrodnik w podróżymiał na nią ochoty więc cała wielka misko została dla mnie! Sałatka bardzo przypadła mi do gustu! Przepis w oryginale znajduje się w najnowszej książce Kuchni Lidla, ja podaje go z moimi zmianami. Salatka z kaszy bulgur i grillowanych warzyw 200 g kaszy bulgur 300 ml wywaru warzywnego 1 cebula 1 mała cukinia 1 czerwona papryka 6 zielonych szparagów
Dzieje kuchennej WiewióryDziś prezentuję Wam kolejne zestawienie. Tym razem chciałabym przedstawić moje pomysły na surówkę do obiadu. Osobiście nie wyobrażam sobie drugiego dania bez warzywnego dodatku. 7 pomysłów
Słodkie okruszkiposiekaną cebulkę. Kilka minut smażyć, następnie dodać do wywaru warzywnego i gotować do miękkości grzybów około 30 minut. Śmietanę wymieszać z mąką i małą ilością wody, aby nie było grudek. Wlać do zupy i mieszając zagotować. Przyprawić solą i pieprzem. Warzywa z wywaru wykorzystuję do sałatki jarzynowej. Smacznego
talerz przyjemnościczosnek. Podsmażać jeszcze chwilę. Z białego wina, musztardy,bulionu warzywnego i przypraw wykonać sosik i zalać nim królika. Dusić pod przykryciem 40-50 minut. Na sam koniec dodać śmietanę i jeszcze chwilę niech pobulgocze :) Królika można podać z kaszą pęczak lub z ryżem i ulubioną sałatką. Smacznego
MarciochaKucharzymile zaskakują! ______________________________________________________________________________________________________ Zdecydowaliśmy się na : PRZYSTAWKA: JA : Wątróbka z avokado podawana na sałatce ze szpinaku z sosem malinowo-balsamicznym CONRAD : Krem z białych warzyw podawany z migdałami, grzanką i oliwa truflową DANIA GŁÓWNE : JA : Miętus marynowany w estragonie, podawany z puree ziemniaczanym z suszonymi pomidorami i tagliatelle warzywnym CONRAD : Roladka z kurczaka z suszonymi pomidorami, oscypkiem i bazylią, podawana
Ostra na SłodkoBogata w witaminy i minerały sałatka ze szprotem. Składniki: -2 puszki szprota w oleju ( można zastąpić sardynkami lub tuńczykiem ) -puszka kukurydzy konserwowej -10 dkg sera sałatkowego -kilka kiszonych ogórków -kawałek selera -kawałek pora -odrobina szczypiorku -2-3 łyżki ziaren słonecznika -przyprawa warzywna Kukurydzę odsączamy, dodajemy słonecznik i tarty na grubych oczkach seler. Pora kroimy
Maminek kulinarny