sałatka warzywna - 2731 przepisów (strona:101/183)

Sałatka śledziowa z białą rzodkwią 158

Jedna z wielu wersji sałatki śledziowej. Tym razem z białą rzodkwią i innymi warzywami.     Składniki: -2-3 marynowane filety śledziowe bez skóry -1/4 białej rzodkwi -1/4 selera -kawałek pora -marchewka -jabłko -szczypiorek -jogurt naturalny -majonez -przyprawa warzywna    Warzywa obieramy ze skórek.    Rzodkiew, selera, jabłko i marchewkę tarkujemy na grubych oczkach

Maminek kulinarny
Krem brokułowy – przepyszny! 124

tłuste potrawy i z przyjemnością sięgamy po coś lżejszego. Chłodniki , kremy , i sałatki najczęściej goszczą na stołach. Dziś mam dla Was przepis na przepyszny krem brokułowy. Niesamowicie aromatyczny , łatwy do zrobienia , sycący i pyszny! W sam raz na szybki obiad w upalny dzień! Polecam! SKŁADNIKI: * bulion warzywny – 1,5 l * brokuły – 0,5 kg * ziemniaki

Ostra na Słodko
Sałatka z makaronem ryżowym 449

Sałatka na każdą porę dnia i roku, na każdą okazję a także bez okazji. Wszystkie produkty można kupić w sklepach przez cały rok. Składniki: -szklanka makaronu ryżowego -jedno wędzone udko lub wędzona pierś z kurczaka -groszek lub kukurydza konserwowa -kilka ogórków konserwowych ( my dodaliśmy 7 )  -kilka suszonych pomidorów ( my dodaliśmy 5 ) -papryka -3 duże liście kapusty pekińskiej -kawałek pora(...)łyżki posiekanego świeżego koperku -majonez -przyprawa warzywna -pieprz    W osolonej wodzie gotujemy wg przepisu na opakowaniu makaron ryżowy. Przelewamy zimną wodą i odsączamy.    Udko pozbawiamy skórki, oddzielamy mięso od kości i kroimy na małe kawałki. Groszek odsączamy. Ogórki kroimy w kostkę i również odsączamy. W kostkę kroimy paprykę i suszone pomidory. Na drobno kroimy kapustę pekińską

Maminek kulinarny
Nie ogarniam! Co jeść? Przepisy oraz porady dla mam i zapracowanych 53

odpowiednie zbilansowanie posiłków, ale także kucharze, którzy wymyślają wyjątkowo różnorodne pyszności – pokażę Wam jak wyglądały moje dania przez trzy dni: Śniadanie: Pasta z białej fasoli z zaatarem, mini-sałatka z papryką, ogórkiem, kukurydzą i czerwoną cebulką, pieczywo | II Śniadanie: Czekoladowy pudding z tapioki z musem mango | Obiad: Indyk chimichurri, komosa ryżowa, surówka z kalarepki i marchewki | Podwieczorek: Frytki(...)dressingiem musztardowym Śniadanie: Pasztet warzywny z czerwoną soczewicą, pomidorki koktajlowe, pesto pietruszkowe, pieczywo | II Śniadanie: Wegańskie ciasto jogurtowe z orzechami pekan, cząstki melona | Obiad: Polędwiczki wieprzowe w kremowym sosie z suszonymi pomidorami, puree z dyni i ziemniaków, rukola z pieczonymi buraczkami z sosem balsamico | Podwieczorek: Kardamonowy pudding chia z musem wiśniowym | Kolacja: Sałatka z pieczonym batatem, ogórkiem, ciecierzycą, migdałami

Poezja smaku
Krem z kukurydzy z mlekiem kokosowym 70

Kukurydza głównie kojarzy się z pachnącym popcornem zajadanym podczas seansów filmowych. Dla niektórych jest to także dodatek do sałatek, ewentualnie pizzy. Dziś kukurydza gra główną..

Vegan Taste
Krem z kukurydzy z mlekiem kokosowym 69

Kukurydza głównie kojarzy się z pachnącym popcornem zajadanym podczas seansów filmowych. Dla niektórych jest to także dodatek do sałatek, ewentualnie pizzy. Dziś kukurydza gra główną rolę

Vegan Taste
Krem z kukurydzy z mlekiem kokosowym 91

Kukurydza głównie kojarzy się z pachnącym popcornem zajadanym podczas seansów filmowych. Dla niektórych jest to także dodatek do sałatek, ewentualnie pizzy. Dziś kukurydza

Vegan Taste
Gnocchi 479

Gnocchi Gnocchi to rodzaj włoskich kluseczek, bardzo podobnych do polskich kopytek . Istnieje wiele wersji tej potrawy, m.in. z ziemniaków, warzywnego puree, sera, itp. Najbardziej znane są

Blog z Apetytem
Warzywne curry ze słodkimi ziemniakami, ciecierzycą i szpinakiem 152

Kolejne danie kuchni indyjskiej w wykonaniu mojego taty. Bezmięsne, ale bardzo sycące. Niezwykle aromatyczne. Składniki na warzywne curry ze słodkimi ziemniakami, ciecierzycą i szpinakiem (6 porcji

Karola gotuje
Smażone kwiaty cukinii 85

zapiekać w piekarniku. Większe kwiaty możemy nadziewać różnego rodzaju serkami, farszami warzywnymi, grzybowymi lub mięsnymi. Moja Mama robi faszerowane kwiaty cukinii mięsem, a w wersji wegetariańskiej nadziewa je grzybami z kaszą, są naprawdę pyszne! Kwiaty nie tylko smażymy. Można jeść je również na surowo, dodawać do sałatek oraz zup. Dziś zaproponowałam Wam najprostszą wersję, czyli smażone kwiaty w cieście naleśnikowym

SprawdzonaKuchnia.pl
Zdrowe pulpety z cieciorki i szpinaku 110

Wsyp do misy panierkę z płatków. Zwilżonymi dłońmi foruj z masy warzywnej pulpety wielkości piłki do ping-ponga. Panieruj w płatkach. Krok 3 Rozgrzej na patelni 2 łyżki oleju. Wykładaj na dobrze rozgrzany tłuszcz i obsmaż pulpeciki ze wszystkich stron. Podawaj z mujadarą, ryżem , lub sałatką. Artykuł Zdrowe pulpety z cieciorki i szpinaku pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Restaurant Week Lublin – wiosna 2019 122

pomidorowym, oprószone serem wędzonym z dodatkiem c hipsów z ziemniaka oraz salsy warzywnej. Żebro wieprzowe marynowane w kawie i miodzie podane z zielonym pure, sosem z musztardy dijon i gorczycy, balsamicznymi pieczarkami oraz konfitowanymi warzywami. Ciastko pełnoziarniste z musem waniliowym, lodami grejpfrutowymi podane z sękaczem oraz z sałatką z owoców. Zestaw B (bezmięsny): Krem z marchewki z dodatkiem chrupkich warzyw

Pasja Smaku
42 przepisy z nowalijkami 113

kukurydzy z pomidorami i natką pietruszki Sałatka z pomidorków ze szczypiorkiem Sałatka ziemniaczana z kapustą pekińską i pomidorkami Spaghetti w pomidorach z czosnkiem i natką Surówka z kapusty z pomidorem w jogurcie Zgrzewane kanapki z serem, pomidorem i szynką Jarzynowa zupa z młodą kapustą Koktajl owocowo - warzywny Koktajl warzywny na maślance Surówka z młodej kapusty z truskawkami

Moja smaczna kuchnia
Mielone z kaszą jaglaną i warzywami 164

mięsa, doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Z masy mięsno - warzywnej formować zgrabne kotleciki i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekać w temp.180 stopni przez około 40 minut (jeśli mięso jest jeszcze surowe to wydłużyć czas pieczenia). Podawać np. z kaszą gryczaną i sałatką z buraczków (przepis -  tutaj ). Mięsną masę mieszamy z kaszą jaglaną i warzywami

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie