www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Sałatka jest pyszna i niezwykle syta. Można ją podawać na zimno lub ciepło (*) - wtedy śmiało może zastąpić obiad. Sami spróbujcie i przekonajcie się jak łatwo można przyrządzić ciekawe i smaczne danie! 250g brokuła 2 jajka 1 puszka ciecierzycy (użyłam Bonduelle) 1 puszka tuńczyka w oleju 1 czerwona cebula (średnia) 1 czerwona papryka (mała) + odrobina oleju(...)twardo, cebulę drobno posiekać, a ciecierzycę odcedzić, opłukać (pod bieżącą wodą) i osuszyć. W dużej misce połączyć kawałki tuńczyka, cebulę, paprykę, ciecierzycę, brokuła i natkę pietruszki. Całość doprawić solą, pieprzem (najlepiej świeżo zmielonym) i skropić oliwą z octem. Sałatkę dokładnie (i delikatnie) wymieszać, a na wierzchu ułożyć ćwiartki jajek. Opcjonalnie można obłożyć ją plasterkami ogórka. (*) Sałatka w wersji na ciepło
Di gotujeSkładniki:jajko ugotowane na twardofasolka szparagowa ugotowany ziemniakpomidorki koktajlowetuńczyk (najlepiej wysmażony stek lub kawałki z puszki)kilka czarnych oliwekfilety anchois w oliwiecebula pokrojona w krążki
Smakowity Blog Kulinarnysycące, ale lekkie - nie obciążają żołądka, a ja nie odczuwam głodu i bez trudu zasypiam. :) 1. Sałatka z jajkiem i brokułem Sałatki dają szerokie pole do kulinarnego popisu. Moja ulubiona wersja jest z jakiem ( zamiennie z kurczakiem lub tuńczykiem ), brokułem i lekkim sosem czosnkowym. Często dodaję także grzanki z razowego pieczywa. Jest naprawdę pyszna! :) Co potrzebujemy? jajko (ugotowane(...)startego ząbku czosnku + sól i pieprz Umyte i osuszone warzywa kroimy , skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy. Jogurt mieszamy w kubeczku z czosnkiem, odrobiną soli i pieprzu. Na wierzchu sałatki układamy różyczki brokuła, następnie jajko pokrojone w ósemki, na koniec posypujemy nasionami słonecznika. Podajemy z grzankami i czosnkowym sosem. 2. Omlet z mozzarellą, szpinakiem i pomidorami Omlety to świetny
Kuchnia EllieKochani taką sobie sałatkę wymyśliłam i taką wszyscyśmy zjedli. Jest przepyszna i to jest mało powiedziane.Uwielbiam kombinować, bo wtedy czuję , że żyję! Choć porcja w salaterce dość spora, to sałatka rozeszła się w jeden wieczór. Jeśli przygotujecie ją rano, wieczór będziecie mogli się nią upajać. Nie wymaga żadnego nakładu pracy. Nawet składniki dajecie na oko i na wyczucie. Do dzieła(...)miski wsyp najpierw trochę ryżu . Dodaj trochę sosu tatarskiego, rozsmaruj delikatnie. Posól i dosmacz pieprzem. Następnie wylej zalewę naturalną z tuńczyka i wlej około 3 łyżki oleju lnianego tłoczonego na zimno. Wymieszaj. Popieprz, posól i rozłóż delikatnie na sałatce. Na to znów troszkę sosu tatarskiego i ryżu. Następnie natka pietruszki oraz ogórek starty na dużych oczkach, posól i przykryj warstewką
Z Kuchni Do Kuchnizdrowo to na myśl przychodzą Mi najróżniejsze sałatki. Dziś proponuje taką z kuskusem. Szybko się ją przygotowuje a jest na prawdę smaczna.Bez zbędnych sosów czy dipów, żeby było lekko. Dla urozmaicenia tę prostą przekąskę podałam w 3 kolorowych muszlach : ze szpinakiem, z pomidorami i z kurkumą. Palce lizać! Składniki: puszka tuńczyka w oleju roślinnym 1 czerwona papryka 1/2 czerwonej(...)kosteczkę. Oliwki kroimy na mniejsze kawałeczki, ogórki w drobną kostkę. Tuńczyka osączamy. Do salaterki przekładamy pokrojone warzywa, tuńczyka, kaszę, wszystko razem mieszamy, doprawiamy do smaku. W osolonej wodzie gotujemy makaron na półtwardo. Ugotowany hartujemy zimną wodą, ostudzone muszle napełniamy sałatką
Z Majeczką w kuchniUwielbiam wszystkie sałatki. Te tradycyjne i te nowoczesne… te wegetariańskie i te z dodatkiem wędlin… te z ziemniakami, te z makaronem i te z ryżem, te z tuńczykiem i te z kurczakiem, te na ciepło i te na zimno… wszystkie:) Tyle jest kombinacji do wypróbowania…:) Oprócz tego, że sama wymyślam sobie kombinacje smakowe to również szukam
UgotujmyTo.plwyjęciu z puszki, ot tak... bez dodatków. Jest on u mnie zazwyczaj jednym ze składników sałatki lub - tak jak dziś pysznej pasty do chleba.Z dodatkiem bardziej wyraźnych składników (ogórek, musztarda, chrzan itd) smakuje rewelacyjnie.Składniki:2 puszki tuńczyka w sosie własnym2 ogórki konserwowe1 ogórek kiszony2 jajkałyżka majonezułyżeczka musztardy sarepskiejkoperekWykonanie:Tuńczyka odcedzamy, dusimy widelcem lub rozdrabniamy blenderem. Ogórki
Walijskie PichcenieWiosnę czuć w powietrzu od dawna. A ja dziś na śniadanko podaję pyszną i chrupiącą sałatkę! Co więcej dla tych, którzy nie tolerują laktozy! Składniki (możecie modyfikować ilość jak chcecie) tuńczyk z puszki sałata lodowa rzodkiewka czerwona papryka ser Tylżycki bez laktozy ŁOWICZ pomidor vinaigrette classico z octem balsamicznym z Modeny oliwa z oliwek sól i pieprz do smaku
Z Kuchni Do Kuchnipewno się do niego przekonasz. Tego typu danie możesz zjeść na ciepło na obiad czy kolację, ale równie dobrze sprawdzi się jako sałatka makaronowa zabrana ze sobą na drugie śniadanie do pracy. Szybkie dania z brukselką i tuńczykiem Czytaj więcej » Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetyt- garść sałaty lodowej - garść sałaty roszponki - jedna cykoria - jedna mała cebulka szalotka - 8 oliwek zielonych - szklanka makaronu orkiszowego przed ugotowaniem - 2-3 płatki pomidora suszonego i
Pasje JolkiPasta szybka, smaczna w sam raz na niedzielne śniadanie. PolecamSKŁADNIKI5 ugotowanych jajek1 łyżka majonezu1 puszka tuńczyka w sosie własnymsól, pieprz do smaku10 dag. sera żółtego
W kuchennym oknie Ewywielu z Was dziś z tym hasłem na ustach rozpalała grilla. Ja wykorzystałam okazję i przygotowałam pożywną sałatkę, która może stanowić samodzielną przekąskę. Składniki : 1 duża papryka czerwona 1/2 szklanki oliwek 1 szklanka ciecierzycy 5 sztuk suszonych pomidorów na słońcu 1 puszka tuńczyka oliwa z oliwek pieprz Jak ją przygotować : Ciecierzycę ugotować według instrukcji na opakowaniu, odcedzić i ostudzić. Paprykę
Ale Prostebyło to zdrowe, ale smakowało dobrze. Po prostu bardzo lubiłam smak tuńczyka i z tęsknoty za nim powstał właśnie wegański "tuńczyk" mielony. Podałam go dziś na chlebku z siemienia lnianego, ale musi smakować wyśmienicie w formie sałatki z ekologiczną kukurydzą z puszki i ogórkami kiszonymi. Oto przepis: Składniki: 1 szklanka słonecznika (namoczonego w wodzie na noc), 4 łyżki oliwy
Jeść, by żyć w zdrowiuzbyt rzadki można dodać więcej koncentratu i mąkę. Dekorować startym parmezanem i świeżą bazylią. Podobne przepisy Gazpacho z oliwkami i płatkami migdałów Sałatka z pomidorków słodko-kwaśna i ogórka i chil... Pizza al tonno czyli pizza z tuńczykiem Risotto z krewetkami .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important
Pociąg Do Kuchni