brzozowski Tak wykwintne dodatki, jak śliwki w occie, to rzadkość w naszej lokalnej kuchni. Połączenie cukru, octu owocowego i goździków zmienia smak i charakter owoców. Intensywne w smaku, słodko-ostre, aromatyzowane goździkami, podaje się do duszonych i pieczonych mięs, gulaszu, sosów i sałatek. Wielkim atutem śliwek w occie jest jędrność owoców zachowana dzięki zaparzaniu ich odpowiednio podgrzaną zalewą przez kilka
Trzeci talerz(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Truskawkowa chmurka bez pieczenia to smaczny deser inspirowany tradycyjną malinową chmurką, którą większość z nas uwielbia. Przepis na malinową chmurkę znajdziecie już na
Przepiski.plDomowa konfitura z żurawiny do mięsa, serów i pasztetów przygotowana ze świeżej i suszonej żurawiny przez Sylwię Chrzanowską, ambasadorkę marki Kohersen Mycook zasmakowała nam do tego
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataSzybka i łatwa w przygotowaniu kolorowa sałatka ze świeżej rukoli, soczystego i orzeźwiającego granatu, wyrazistego w smaku wędzonego łososia i delikatnej mozzarelli. Polana dressingiem o owocowej nucie i posypana chrupiącymi orzeszkami smakuje obłędnie. Składniki: 80g rukoli 200g wędzonego łososia w plastrach 1 granat 150g mini mozzarelli 10 sztuk czarnych oliwek 60g orzeszków ziemnych niesolonych sól i pieprz Dressing: 3 łyżek
Szalona Kuchnia Ewelinywiecznymi wakacjami. Jest go tak wiele rodzajów i kształtów, że znajduje w kuchni wyjątkowo szerokie zastosowanie. Poczynając od słodkich zup owocowych (brr), przez zupy mleczne (fuj), przez klasyczne spaghetti bądź rosołki, po pyszne dania z niecodziennymi dodatkami czy frymuśne sałatki. Teraz mamy wybór przeogromny, ja jednak z dużym sentymentem wspominam, jak w rodzinnym domu na hasło „rosół” babcia własnoręcznie makaron
Kate's Kitchenwiecznymi wakacjami. Jest go tak wiele rodzajów i kształtów, że znajduje w kuchni wyjątkowo szerokie zastosowanie. Poczynając od słodkich zup owocowych (brr), przez zupy mleczne (fuj), przez klasyczne spaghetti bądź rosołki, po pyszne dania z niecodziennymi dodatkami czy frymuśne sałatki. Teraz mamy wybór przeogromny, ja jednak z dużym sentymentem wspominam, jak w rodzinnym domu na hasło „rosół” babcia własnoręcznie makaron
Kate's Kitchenwieprzowina w pomidorach Polędwiczka wieprzowa z marchewką i czosnkiem w pomidorach Sałatka z grillowanej cukinii z mozzarellą i pomidorkami cherry Sałatka z kolorowymi pomidorkami Surówka z kapusty z pomidorem w jogurcie Zgrzewane kanapki z serem, pomidorem i szynką Koktajl owocowo - warzywny Koktajl warzywny na maślance
Moja smaczna kuchniaDąbrowskiej prosta do przygotowania a jednocześnie naprawdę pyszna! Uwielbiam taką cukinię i bardzo chętnie ją zajadam – w sumie mogłabym spokojnie tylko nią się najeść. Jest też super bazą do sałatek. Na diecie warzywno-wocowej dr Dąbrowskiej nie używa się tłuszczu, więc warto warzywo to oprószyć ulubionymi przyprawami – u mnie jest to domowa przyprawa sałatkowa lub domowa przyprawa gyros albo przyprawa(...)lekko zmiękły ale zostały jeszcze jędrne – takie najsmaczniejsze. Po inne przepisy w poście warzywno – owocowym odsyłam was do zakładki „ Dieta dr Dąbrowskiej „ PRZEPIS NA CUKINIĘ Z PATELNI Składniki cukinia z patelni: 1 cukinia sól pieprz ulubione zioła np domowa przyprawa do sałatek – przepis Jak zrobić cukinie z patelni: Zaczynamy od patelni – do tego przepisu potrzebna jest patelnia z powloką
Dorota SmakujeCo powiecie na porcję energetycznej, świeżej i lekkiej sałatki, która z powodzeniem pełnić może rolę pysznego i zdrowego deseru? Składniki: garść rukoli garść roszponki garść rodzynek
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaPrzepis na kiszone jabłka Fermentowane jabłka na słodko i wytrawnie. Przepis na kiszone jabłka jest w rosyjskiej tradycji kulinarnej zakorzeniony tak samo mocno, jak opublikowane na
Cztery Fajerydziurawiec. Taki ocet można wykorzystać przy robieniu sałatek, sosów, a także do dań rybnych i mięsnych . Dzisiaj przedstawiam przepis na domowy ocet estragonowy. Polecam! W dziale "Przetwory domowe" znajdziecie więcej przepisów na domowe przetwory z owoców i warzyw na zimę. SKŁADNIKI: na 1 litr octu świeże gałązki estragonu 1 litr octu owocowego ( lub 9% ) PRZYGOTOWANIE : Krok 1. Gałązki(...)estragonu siekamy (ma wyjść ok. 1 szklanka), zalewamy 1 litrem octu owocowego, przykrywamy i pozostawiamy na miesiąc w jasnym ( nie nasłonecznionym) miejscu. Krok 2. Po około miesiącu zlewamy ocet do mniejszych butelek (max. 0,5 l), cedząc przez złożoną gazę i gotowe. Ocet jest wspaniałym dodatkiem do sałatek oraz surówek , bardzo podnosi smak galarety z nóżek wieprzowych. Smacznego
Moja Książka KucharskaDOLE STRONY ZNAJDZIESZ WSZYSTKIE PRZEPISY Z WYKORZYSTANIEM PRODUKTÓW. WYSTARCZY KLIKNĄĆ W ZDJĘCIE Wszystkie przetwory owocowe tworzone przez firmę ETERNO są ich, autorskimi pomysłami i zostały stworzone według ich własnych, sprawdzonych receptur. Firma ETERNO jako pierwsza na rynku skomponowała niepowtarzalne smaki, rozpoczynając od pomysłu na „cytrynki z rumem”. Kolejne kompozycje powstawały z równie dużym zaangażowaniem, dzięki czemu dziś firma ETERNO(...)polewa do lodów, naleśników, omletów, racuchów, a nawet sałatek. Doda smaku domowym kompotom. Syrop limonka z miętą Liczba sztuk w opakowaniu zbiorczym: 10 Skład: sok z limonki 45%, cukier, sok z cytryny, woda, alkohol 1,2% obj., mięta 1%. Osad na dnie butelki jest zjawiskiem naturalnym. Pochodzi z tkanki owocowej. Przed użyciem wstrząsnąć. Butelki szklane: zawartość netto 200ml Zastosowanie
ClauditteMissCookingKompot z gruszek Prosty przepis na kompot gruszkowy do słoików na zimę. Kompot z gruszek przepis na gruszki z cynamonem i goździkami. Taki kompot gruszkowy
Cztery Fajeryświeży bób, groszek w strączkach i jeszcze są szparagi. Sałatka z tych trzech warzyw jest pyszna. Bób : b ób wrzucić do wrzącej wody, dodać sól - około 1 łyżki soli na kilogram bobu. Gotować do wymaganej miękkości, około 15 - 20 minut. Jedni wolą bób lekko twardy inni znowu rozgotowany. Do sałatki lepszy będzie al dente. Ugotowany bób wylać na durszlak(...)musztardę wymieszać z cytryną i octem. Doprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem. Następnie mieszając dodać olej. Polać sosem sałatkę. 4 – 5 szparagów, 100 g strączków groszku, 100 – 150 g bobu, sos: sok z 1/2 cytryny, 3 łyżki octu owocowego (u mnie malinowy), 1 łyżeczka musztardy francuskiej, cukier, pieprz świeżo zmielony, sól, olej rzepakowy tłoczony na zimno
królestwo garów