2 udźce z indyka z kością ok 1 kg 1 cebula 500 g śliwek węgierek szczypta chili w płatkach sól pieprz 1 łyżeczka cukru majeranek oregano
Gotowanie jest łatweChoć nie uporałam się jeszcze z tematyką kulinarną Świąt Bożego Narodzenia to zajmę się najpierw tym co przed nami. Szaleństwo tej jedynej w roku nocy, kiedy
Kuchnia po mojemuPolędwiczki to bardzo delikatne mięso, miła odskocznia od powszechniejszego fileta czy mięsa mielonego. Tutaj kluczową rolę odgrywa marynata. Nie pomyślałabym, że połączenie miód, czosnek i jogurt
Szefowa kuchniSznycle z indyka dobrze komponują się ze słodkim sosem z wyczuwalną ostrą nutą pieprzu. Składniki : 0,5kg sznycli z piersi indyka 2 łyżki mąki (może
prawdziwe jedzenieTuńczyk w oleju lub w sosie własnym to bardzo uniwersalna w zastosowaniu ryba. Można dodać ją do sałatki, do sosu do makaronu, do zapiekanki.... można by mnożyć warianty pysznych dań. Wiadomo że najprostsze dania często są najlepsze, najsmaczniejsze. Takim daniem jest frittata. W masie jajecznaj można zatopić zdrowe szparagi, aromatycznego tuńczyka i zioła które lubicie. I taką właśnie(...)końca. Na talerzu ułóż rukolę razem z kwiatami na brzegu. Zsuń Frittatę na talerz. Udekoruj szparagami, posyp dominującymi ziołami np. koperkiem. I gotowe! Pyszne i zdrowe danie obiadowe lub kolacyjne (a nawet możesz podać je na śniadanie). Zachęcam moich czytelników do wzięcia udziału w konkursie na stronie tuńczyka Princes
Gotuj Sam!2 cukinie ok 800 g 1 szkl mleka 1 szkl mąki 1 szkl białek 1/3 szkl oleju 100 g sera feta 1 ząbek czosnku pół cebuli
Gotowanie jest łatweznajdziecie nowy przepis z tego menu. Fit zamiast fast food O naszej kuchni spokojnie możemy powiedzieć, że jest zdrowym fast foodem. Nasz sposób gotowania polega na planowaniu posiłków – obiadowego menu na tydzień, a następnie przygotowywaniu kilku potraw równocześnie, zwykle w niedzielę, tak by w tygodniu gotować jak najmniej. Jest szybko, ale zdrowo, bo do potraw używamy zdrowych, świeżych składników(...)pachnące przyprawami danie wegetariańskie pokocha każdy miłośnik mięsnego hamburgera. Zobaczcie też jak zrobić warzywne spaghetti w wersji wege. Pokażemy Wam też jak można zastąpić kanapkę do pracy – pożywną sałatką z naszą ukochaną komosą . Ponieważ coraz częściej pytacie nas o przepisy wege lub wegetariańskie – w tym menu znajdziecie jeszcze – szybką wersję ratatouille i zupę brokułową z mielonymi migdałami
Niedzielny kucharzMoze warto zamienic niesmiertelna karkowke,zeberka,czy kielbaski na grillowanego lososia.Jestem pewna,ze cieszylby sie powodzeniem na kazdym ogrodowym przyjeciu . Jest to mieso,ktore dosc latwo
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Zastanawiałem się przez kilka chwil czy zamieścić ten przepis. Bo w sumie ty tylko zwykłe buraczki na obiadu, nic wielkiego. Każdy pewnie nawet i bez przepisu
Marder&Marder ManufactureZupa kalafiorowa to nasza kolejna propozycja na pewną odmianę obiadową. Zupa wyśmienicie smakuje przygotowana ze świeżych warzyw, jednak w okresie zimowych możecie ją również przygotować z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!posłodzony wrzątek, to wystarczy jakieś 5-7 min w zależności od preferencji. Znam takich, którym wystarczą nawet 3 min. Możecie też taką mieszankę bobową potraktować jako wyjście do sałatki i dodać np pomidory i ogórasa. A może odważycie się na dodanie jakiś owoców i np. rukoli? A jak przygotowany bób smakuje Wam najbardziej? Obieracie bób przed zjedzeniem? {"@context":"http:\/\/schema.org(...)Mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/bob-inaczej-czosnkiem-oliwa-koperkiem/ MieszamWGarnku Zapisz Artykuł Bób inaczej – z czosnkiem, oliwą i koperkiem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkukilku lat przygotowuję pewne dania obiadowe z dodatkiem ajwaru (czyli pasty z pieczonej papryki i bakłażana) kupowanego w sklepie. Jako, że staram się unikać żywności przetworzonej oraz zachęcona zeszłorocznymi pomidorowymi przetworami, jakie wcinaliśmy przez cały rok (wpisy wkrótce na blogu), postanowiłam w tym roku w sezonie na paprykę i bakłażana zrobić własny Domowy Ajwar. Z poniższego przepisu otrzymamy ostrą wersję(...)papierem od pieczenia. Przygotuj paprykę do pieczenia: Odetnij główkę papryki wraz z ogonkiem. Odcięte główki pozbaw ogonka, włóż do pojemnika, schowaj do lodówki i używaj do kanapek lub sałatki (tych fragmentów nie piekę, wole je spożyć na świeżo). Nożem wydrąż nasiona, usuń białe błonki i przetnij wydrążoną część na pół wzdłuż i raz jeszcze na pół, wzdłuż. Każdą ćwiartkę ułóż
Moja DelicjaSchab po bałkańsku Pyszna propozycja obiadowa. Schab w sosie pomidorowym z dodatkiem papryki i pieczarek. Potrawa jest bardzo smaczna i trochę przypomina leczo, jednak zamiast kiełbasy jest w niej mięso wieprzowe. Danie można podać z ryżem, kaszą lub duszonymi ziemniaczkami. Składniki: 0,5 kg schabu 1 czerwona papryka 1 żółta papryka kilka sztuk pieczarek 2 ogórki kiszone 1 cebula(...)około 15 minut *** *** Na końcu potrawę doprawiamy solą oraz pieprzem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: STROGONOW PRZEPIS TUTAJ FORSZMAK LUBELSKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! NAJLEPSZE PRZEPISY NA PRZEKĄSKI, DANIA I SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Schab po bałkańsku pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytembreją, tylko komponują się z całością idealnie. My pałaszujemy takie danie samo, ale sprawdzi się idealnie jako dodatek do ryżu czy kaszy. Możecie podać do niego również sałatkę z pomidorów i cebulki. Ja uwielbiam natkę, więc góra oczywiście musiała być nią posypana. Przed pieczeniem filet podzieliłam na sznycle, jeśli tego nie zrobicie, czas pieczenia mięsa się wydłuży. Jako warzyw użyłam(...)stopniach. Podajemy posypane natką. 4.5.2.8 http://mieszamwgarnku.pl/dania-miesne/filet-indyka-warzywach/ BosowKuchni Artykuł Zapiekany filet z indyka na warzywach (low-carb) pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkumiejsca z odpowiednim stosunkiem ceny do jakości posiłku. Uczyłam się gotować przygotowując sobie bento do pracy. Zaczynałam od makaronu z sosem, ale u szczytu mojej korpo-kariery miałam klub obiadowy i przygotowywałam pracowe obiady dla 6 osób. Jeśl przeczytacie tylko ten wstęp, to podzielę się z najważniejszymi rzeczami do jakich doszłam przez lata jedzenia lunchu z pudełka jako głównego posiłku(...)służyć przez lata, ale dobrze jest mieć kilka kompletów, bo zawsze się nam gdzieś zapodzieją, albo zostaną na suszarce w pracy. Szklany słoik też jest ok, zwłaszcza na sałatki. Warto jednak nie jeść ich na zimno z pojemnika, tylko podgrzane i na talerzu. Zwłaszcza jeśli w biurze macie talerze i zmywarkę. Takie danie smakuje dużo lepiej, gdy jest ładnie podane
Ugotowane pozamiatane