Biszkoptowa babka z dodatkiem majonezu, jest pyszna, wilgotna, lekka, delikatna i puszysta. Majonez jest zastępnikiem tłuszczu w cieście. Nie jest wyczuwalny, a dzięki niemu ciasto jest
Życie zaczyna się w kuchniSkładniki: (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i
Kulinarne przemysleniaobyło się bez kłopotów żołądkowych, które mnie nękały w zeszłym roku. Niech żyje wiosna i grillowanie!Najlepszym dodatkiem do mięs z grilla, poza jakąś pyszną surówką czy inną sałatką, jest pieczywo czosnkowe. Ten zapach, ten smak! Poezja. Dzisiaj mam więc dla Was propozycję bułeczek czosnkowych - smakują wyśmienicie. Choć myślałam, że smak będzie intensywniejszy. Jeśli więc jesteście fanami czosnku, możecie zwiększyć(...)Piec w 220 st. C. przez 20 minut.Ostudzić na kratce.Smacznego!I znów weekend... Ja ten czas szybko leci...Tym razem jednak przeważą obowiązki nad przyjemnościami - z uwagi na Wielkanoc poza domem, opóźniły nam się wiosenne porządki. Czas zakasać rękawy, i zabrać się do roboty
Pożeraczka, czyli raz adobrzeKarnawał w pełni, a już niebawem Ostatki i tradycyjny śledzik. Te wszystkie okazje to idealny powód i moment, aby na naszym stole pojawił się śledź
Kulinarne przygody GatityWyszła trochę przypadkiem. W jakimś celu zasadziłam milion ton rzeżuchy, więc starałam się jednak ją sukcesywnie wyjadać. I tak jedna porcja wylądowała właśnie w towarzystwie sałaty
Kardamonovybliżej i każdy z Nas pomału szykuje swoje wnętrza i swoją kuchnię na powitanie tego magicznego czasu. Wiele z Was pewnie zastanawia się jak udekorować stół na Wielkanoc, ja tez co roku mam ten sam dylemat. Zazwyczaj w moim domu nie ma intensywnych kolorów, panuje stonowana kolorystyka, która ma wyciszać i działać relaksującą. Ale w czasie Świat Wielkiej Nocy(...)stołu to przede wszystkim patera na jajka, z pięknego drewna. Patera, która posłuży nam długie lata. Z tej samej serii, wybrałam dwie miseczki drewniane. Będą idealne na świeże pieczywo, sałatki czy też owoce. Patera na jajka Setty Z tej samej serii też bardzo mi się podobają, podstawki na jajka drewniane - Naczynie na Jajka Ufo Miseczka drewniana to - Margot
SMYKWKUCHNIBabka cytrynowa na maślance Wilgotna i bardzo smaczna babka o delikatnym posmaku cytrynowym, otulona pyszną polewą. Ciekawa propozycja na nadchodzącą Wielkanoc. Polecam! Składniki: Ciasto: 1 szklanka maślanki 3 jajka 1 i 1/4 szklanki cukru 3/4 szklanki oleju sok wyciśnięty z połowy cytryny skórka starta z połowy cytryny 3 szklanki mąki 2 pełne łyżeczki proszku do pieczenia Polewa: 100g(...)mieszamy *** *** W osobnej miseczce przygotowujemy lukier. Cukier puder mieszamy energicznie ze śmietanką *** *** Babkę oblewamy polewą czekoladową, a następnie dekorujemy lukrem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA JAJKA I SAŁATKI WIELKANOCNE TUTAJ (klik) CIASTA I WYPIEKI WIELKANOCNE KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Babka
Blog z Apetytemmiejsca zamieszkania. Wiele z takich regionalnych dań bazuje na ziemniakach - weźmy chociażby kluski śląskie, babkę ziemniaczaną (kugel, zmiocarz), kopytka (szagówki), kartacze, kiszkę, moskole, pierogi ruskie, kartoflak, zupy i sałatki wszelakie albo pyry z gzikiem. To, co mieszkańcy Wielkopolski nazywają pyrami z gzikiem, oznacza po prostu ugotowane w mundurkach albo pieczone ziemniaki z twarogiem. Twaróg oczywiście musi być specjalnie przyrządzony(...)Podawać od razu. Smacznego! *Mnie najbardziej smakują ugotowane w mundurkach ziemniaki sałatkowe (typ A, np odmiana Anuszka), ale oczywiście można użyć innej ulubionej odmiany. -------------------------------------------🐟--- KONKURS ----🐟--------------------------------------- Zbliża się Wielkanoc, więc razem z firmą SEKO przygotowałam dla Was konkurs na danie ze śledzi. Od dziś przez tydzień czekam na Wasze przepisy ze śledziem w roli głównej, szczególnie mile widziane
Obiad gotowyDomowe kiełki ze słoika Świetny i prosty pomysł na urozmaicenie codziennej diety. Kiełki dostarczają naszemu organizmowi niesamowite ilości witamin, wartości odżywczych i mikroelementów. Dodatkowo pomagają regulować
Blog z ApetytemNiedługo Wielkanoc. czas pomału mysleć o tym co znajdzie się na stole podczas wielkanocnego śniadania. Jedną z moich propozycji jest Tarta z żurkiem Składniki: CIASTO KRUCHE: 400 g mąki pszennej 200 g masła schłodzonego 2 żółtka 1 łyżeczka soli 6 łyżek wody FARSZ: 4 cebule czerwone 3 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka miodu 1/2 łyżeczki soli szczypta pieprzu biała kiełbasa(...)Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 180-190 st przez ok 25 minut.. Dlaczego Oleju rzepakowego nie może zabraknąć podczas wielkanocnego przygotowania * olej rzepakowy to nieograniczone możliwości; desery, mięsa, sałatki i ryby. Nadaje się do wszystkiego * olej rzepakowy to zdrowie. Jest to jeden z najzdrowszych olejów na świecie * olej rzepakowy to lepszy smak potraw. Nawet niejadek zje obiadek
Kuchnia w oparachSzynka pieczona z goździkami Dziś na kanapki lub na obiad poleca się szynka pieczona z goździkami . Jest łatwa w przygotowaniu i świetnie smakuje na ciepło oraz
Lekcje w kuchniWielkanocne jajeczka z łososiem Jajeczka wypełnione kremową pastą z chrzanem i łososiem, to bardzo smaczna i efektowna przekąska, która pięknie przyozdobi nasz stół wielkanocny.
Blog z Apetytemrzymska z jajkiem Rolada z mięsa mielonego faszerowana i pieczona z gotowanymi na twardo jajkami to bardzo smaczne oraz proste w przygotowaniu danie. Zazwyczaj potrawę taką przygotowuje się na Wielkanoc, ale można też podać ją na ciepło jako danie obiadowe lub jako zimną przekąskę na przyjęciu. Pieczeń zarówno wygląda jak i smakuje rewelacyjnie. Składniki: 1 kg wieprzowego mięsa(...)POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ Artykuł Pieczeń rzymska z jajkiem pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z ApetytemDawno temu miałam okazję posmakować tej pysznej pasty. Tak przypadła mi ona do gustu, że od tamtej pory regularnie ląduje na moim stole. Nie jest ani
Szybko SzybkowarO taaaak, to jest to co lubię najbardziej. Dużo zieleniny, ser i oliwa z oliwek. Święta nie święta, zielenina musi być. Koniec i kropka. Ale żeby
Kardamonovy