salatka na wielkanoc - 1694 przepisów (strona:93/113)

Co za pasztet! 265

Nie ma zająca, pasztetu na święta nie będzie. O co to, to nie! Bo kto powiedział, że pasztet tylko z mięcha musi być zrobiony. Oczywiście wszystkim

bastalena
Rolada ze schabu 694

Rolada ze schabu Bardzo smaczna i aromatyczna, faszerowana pieczeń wieprzowa. Dzięki dłuższemu pieczeniu w niższej temperaturze mięso nabiera soczystości i kruchości. Roladę można podawać zarówno na

Blog z Apetytem
Faszerowane roladki z szynki w galarecie 327

Faszerowane roladki z szynki w galarecie Szynkowe ruloniki nadziewane serkiem chrzanowym, jajkiem oraz warzywami i zalane galaretą. Pyszna i efektowna przekąska, która świetnie sprawdzi się zarówno

Blog z Apetytem
Rolady wieprzowe z boczkiem i ogórkiem kiszonym. Zrazy z karkówki. 271

Roladki zrobiłam już jakiś czas temu na niedzielny obiad, są bardzo smaczne, mięciutkie i myślę, że na świąteczny obiad będą jak znalazł. Takie roladki to tradycyjne

Kuchnia z widokiem na ogród
Roladki z szynki – pyszna przekąska na imprezę 11517

Roladki z szynki – pyszna przekąska na imprezę Bardzo prosta w przygotowaniu i przepyszna przekąska, która w dodatku pięknie prezentuje się na stole. Szynka zawijana z

Blog z Apetytem
Najlepsze książki kulinarne 2019 – top 10 wg. UgotowanePozamiatane.pl 97

wiele przepisów Marcina Molika. Co wyróżnia te przepisy? Mają niski indeks glikemiczny i poleca je doświadczony szef kuchni. Bez gotowców i oklepanych smaków. Z niespodziankami typu rzodkiew w tempurze, sałatka z poziomkami, gofry z kurkami na słodko i karp z chałwą. Więcej o tej książce. Wyświetl ten post na Instagramie. Post udostępniony przez Tokarska Prowizorka (@ugotowanepozamiatane.pl(...)książce. Świętujemy! Roślinne przepisy na uroczystości i święta. Alicja Rokicka. Wydawnictwo Marginesy Jak urządzić święta bez mięsa i nabiału? Boże Narodzenie to jeszcze bułka z masłem, ale co z Wielkanocą, imieninami cioci i imprezą ze znajomymi? Co zrobić, żeby świąteczny stół zawsze uginał się od pyszności i żeby nawet mięsożercy byli zadowoleni? Na pomoc rusza Alicja Rokicka i jej kuchnia

Ugotowane pozamiatane
Śledź w oleju – tradycyjna polska zakąska 82

Nigdy się nie nudzi, nie ma bez niego żadnej imprezy. Na dodatek na polskim stole króluje od Średniowiecza. Śledź w oleju to nasza narodowa zakąska. Skąd

smakowitehistorie.com
Babeczki do koszyczka 154

Babeczki do koszyczka Wielkanocne babeczki do święconki. Delikatne, rumiane, o pysznym maślanym smaku. Jeżeli upieczemy je w małych sylikonowych foremkach to nie ma potrzeby ich niczym

Blog z Apetytem
Mazurki z malinami i białą czekoladą 107

Mazurki z malinami i białą czekoladą Proste, pyszne i piękne mazurki z musem malinowo-czekoladowym, na delikatnym kruchym spodzie. Są bardzo proste w wykonaniu. Z podanych

Blog z Apetytem
Jajka z łososiem i szpinakiem w kokilkach wg Aleex 73

Ta przystawka znakomicie sprawdzi się na świątecznym stole. Nie tylko pięknie wygląda, ale także naprawdę dobrze smakuje. Wyobra źcie sobie biały obrus, wielkanocnego baranka, przysmaki postawione

W mojej kuchni
Sos chrzanowy 84

wędlin, do obiadu. Super sos chrzanowy na zimno, prosty skład i ekspresowe wykonanie. Taki sos sprawdzi się na co dzień, jak i na świątecznym stole. Nie wyobrażamy sobie Świąt Wielkiejnocy bez jajek, a jak jajka to i sos chrzanowy. Sos  można przyrządzać na ciepło lub na zimno, z majonezem lub bez. Można także przygotować sos śmietanowo chrzanowy i chrzanowo(...)czym podawać sos chrzanowy? Pikantny sos chrzanowy  to sos do wielu zadań. Pierwsze w kolejce są jajka i wędliny. Coraz częściej sos chrzanowy dodaje się do sałatek. Jeśli sałatka ma w składzie słodkie dodatki, sos chrzanowy sprawdzi się doskonale. Sos chrzanowy pasuje także do ryby, mięsa ( wieprzowina, wołowina, baranina, królik), drób ten bardziej tłusty. Wszelkie pieczenie, pasztet, schab

Dieta moja pasja
Puszysty sernik z mlekiem w proszku 887

Puszysty sernik z mlekiem w proszku Delikatny i puszysty serniczek z polewą czekoladową, który wprost rozpływa się w ustach… Do wypieku ciasta użyłam foremki o

Blog z Apetytem
Łopatka z szynkowaru 127

Bardzo lubię kawałki mięsa w wędlinie więc postanowiłam upiec, a raczej uparzyć łopatkę w moim ulubionym szynkowarze. Część mięsa zmieliłam w maszynce do mięsa, a część

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Jajka faszerowane pastą z łososia 77

Jajka faszerowane domową pastą z łososia to świetny pomysł na doskonałą przystawkę. Nasz przepis na jajka nadziewane łososiem zawiera dokładny opis przygotowania oraz porady dotyczące wykonania

Kuchnia Na Wypasie
Pulpety z piersi kurczaka, z nutą szałwi i cytryny, w rosole 122

Szałwia jeszcze do niedawna kojarzyła się nam głównie z naparami leczniczymi. Teraz coraz śmielej wracamy do stosowania ziół w kuchni. Jeszcze niedawno naszą przychylnością cieszyła się

Codzienna kuchnia niecodzienna

Proponowane wyszukiwania