Nie ma zająca, pasztetu na święta nie będzie. O co to, to nie! Bo kto powiedział, że pasztet tylko z mięcha musi być zrobiony. Oczywiście wszystkim
bastalenaRolada ze schabu Bardzo smaczna i aromatyczna, faszerowana pieczeń wieprzowa. Dzięki dłuższemu pieczeniu w niższej temperaturze mięso nabiera soczystości i kruchości. Roladę można podawać zarówno na
Blog z ApetytemFaszerowane roladki z szynki w galarecie Szynkowe ruloniki nadziewane serkiem chrzanowym, jajkiem oraz warzywami i zalane galaretą. Pyszna i efektowna przekąska, która świetnie sprawdzi się zarówno
Blog z ApetytemRoladki zrobiłam już jakiś czas temu na niedzielny obiad, są bardzo smaczne, mięciutkie i myślę, że na świąteczny obiad będą jak znalazł. Takie roladki to tradycyjne
Kuchnia z widokiem na ogródRoladki z szynki – pyszna przekąska na imprezę Bardzo prosta w przygotowaniu i przepyszna przekąska, która w dodatku pięknie prezentuje się na stole. Szynka zawijana z
Blog z Apetytemwiele przepisów Marcina Molika. Co wyróżnia te przepisy? Mają niski indeks glikemiczny i poleca je doświadczony szef kuchni. Bez gotowców i oklepanych smaków. Z niespodziankami typu rzodkiew w tempurze, sałatka z poziomkami, gofry z kurkami na słodko i karp z chałwą. Więcej o tej książce. Wyświetl ten post na Instagramie. Post udostępniony przez Tokarska Prowizorka (@ugotowanepozamiatane.pl(...)książce. Świętujemy! Roślinne przepisy na uroczystości i święta. Alicja Rokicka. Wydawnictwo Marginesy Jak urządzić święta bez mięsa i nabiału? Boże Narodzenie to jeszcze bułka z masłem, ale co z Wielkanocą, imieninami cioci i imprezą ze znajomymi? Co zrobić, żeby świąteczny stół zawsze uginał się od pyszności i żeby nawet mięsożercy byli zadowoleni? Na pomoc rusza Alicja Rokicka i jej kuchnia
Ugotowane pozamiataneNigdy się nie nudzi, nie ma bez niego żadnej imprezy. Na dodatek na polskim stole króluje od Średniowiecza. Śledź w oleju to nasza narodowa zakąska. Skąd
smakowitehistorie.comBabeczki do koszyczka Wielkanocne babeczki do święconki. Delikatne, rumiane, o pysznym maślanym smaku. Jeżeli upieczemy je w małych sylikonowych foremkach to nie ma potrzeby ich niczym
Blog z ApetytemMazurki z malinami i białą czekoladą Proste, pyszne i piękne mazurki z musem malinowo-czekoladowym, na delikatnym kruchym spodzie. Są bardzo proste w wykonaniu. Z podanych
Blog z ApetytemTa przystawka znakomicie sprawdzi się na świątecznym stole. Nie tylko pięknie wygląda, ale także naprawdę dobrze smakuje. Wyobra źcie sobie biały obrus, wielkanocnego baranka, przysmaki postawione
W mojej kuchniwędlin, do obiadu. Super sos chrzanowy na zimno, prosty skład i ekspresowe wykonanie. Taki sos sprawdzi się na co dzień, jak i na świątecznym stole. Nie wyobrażamy sobie Świąt Wielkiejnocy bez jajek, a jak jajka to i sos chrzanowy. Sos można przyrządzać na ciepło lub na zimno, z majonezem lub bez. Można także przygotować sos śmietanowo chrzanowy i chrzanowo(...)czym podawać sos chrzanowy? Pikantny sos chrzanowy to sos do wielu zadań. Pierwsze w kolejce są jajka i wędliny. Coraz częściej sos chrzanowy dodaje się do sałatek. Jeśli sałatka ma w składzie słodkie dodatki, sos chrzanowy sprawdzi się doskonale. Sos chrzanowy pasuje także do ryby, mięsa ( wieprzowina, wołowina, baranina, królik), drób ten bardziej tłusty. Wszelkie pieczenie, pasztet, schab
Dieta moja pasjaPuszysty sernik z mlekiem w proszku Delikatny i puszysty serniczek z polewą czekoladową, który wprost rozpływa się w ustach… Do wypieku ciasta użyłam foremki o
Blog z ApetytemBardzo lubię kawałki mięsa w wędlinie więc postanowiłam upiec, a raczej uparzyć łopatkę w moim ulubionym szynkowarze. Część mięsa zmieliłam w maszynce do mięsa, a część
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieJajka faszerowane domową pastą z łososia to świetny pomysł na doskonałą przystawkę. Nasz przepis na jajka nadziewane łososiem zawiera dokładny opis przygotowania oraz porady dotyczące wykonania
Kuchnia Na WypasieSzałwia jeszcze do niedawna kojarzyła się nam głównie z naparami leczniczymi. Teraz coraz śmielej wracamy do stosowania ziół w kuchni. Jeszcze niedawno naszą przychylnością cieszyła się
Codzienna kuchnia niecodzienna