Składniki 1 brokuł 1 słoik fasolki szparagowej w zalewie 1 średni por 3 jajka 30 dkg wędliny drobiowej majonez 2 łyżeczki musztardy sól, pieprz Sposób przygotowania
czarrna od kuchniNie jem ich często. Ale od święta. Jajka przepiórcze są śliczne. Ujmują mnie swoim nakrapianym światem Każde jest inne. Czasami wgapiam się
AZgotuj!Samodzielne zrobienie majonezu jest prostsze niż Wam się wydaje. Aż dziw bierze, że większość osób woli kupować gotowy. Kiedyś kręciłam taki domowy majonez razem z Mamą
Smaczna PyzaWegetariańska zapiekanka pasterska, pęczotto ze szparagami, panzanella, czyli sałatka z czerstwego chleba, krem z pieczonej papryki, sałatka z pieczonych krewetek i rzodkiewek oraz makaronowa sałatka z pomidorkami – taka jest nasza propozycja menu na tydzień przed świętami. Bardzo łatwe w przygotowaniu, lekkie dania wegetariańskie, dzięki którym poczujecie w sobie wiosnę! Lekkie dania wegetariańskie – czyli wewnętrzna wiosna Pięć wegetariańskich dań(...)moment niż przed Świętami (podczas których zwykle jemy z dużo, a ciocia wpycha nam mazurek na dokładkę), do tego w okresie postu? Bez względu na to czy obchodzicie Święta Wielkanocy czy nie – na wiosnę warto oczyścić organizm, poczuć się lekko i zdrowo. Może aura za oknem nie do końca jeszcze na obecność wiosny wskazuje, ale warto poczuć
Niedzielny kucharzSkładniki: 300 g ziemniaków 1/4 niedużej kapusty pekińskiej 120 g wędzonego fileta z kurczaka biała część pora 3-4 kawałki papryki konserwowej majonez, musztarda sól, pieprz
czarrna od kuchniMajonez z wody po ciecierzycy (aquafaba) jest prosty i łatwy do wykonania. Ma gęstą, kremową konsystencje i jest idealny do sałatek czy kanapek
wegujemyJeśli myślicie, że przygotowanie domowego majonezu to prawdziwe wyzwanie, to się z Wami nie zgodzę. Przygotowanie tego majonezu zajmuje najwyżej 2 minuty. Smakiem bije na głowę
Smakowity Blog KulinarnyPrzystawka na przyjęcie :) Składniki filet z kurczaka podwójny 1 szt makaron drobny 200 g kukurydza w puszce 1/2 puszki papryka marynowana 3-4 kawałki por 1/2
czarrna od kuchniWielkanocy nie będę jadła mięsa przynajmniej postaram się, w związku z tym trzeba znaleźć alternatywę i stąd ta soczewica. Zawiera ona dużo białka,jest źródłem potasu, kwasu foliowego, obniża cholesterol. Jeżeli chodzi o zastosowanie w kuchni, naprawdę jest mnóstwo możliwości. Można wymyślać, kombinować na wszelkie sposoby. Zielona soczewica najlepiej sprawdza się do farszów, past oraz jako składnik sałatek. Lubi
pieprzny smaczekJako, że w obecnej chwili mamy utrudniony dostęp do takich produktów jak chcemy trzeba wykorzystywac to co mamy. Jestem zwolenniczką kuchni zero waste i lubię wymyślać
Kuchnia Pełna EmocjiMajonez domowy jest o wiele smaczniejszy i o wiele zdrowszy od kupnego. To jest moje zdanie a Wy macie oczywiście prawo myśleć inaczej, niemniej jednak warto
Moje Małe CzarowanieTo chyba już moja ostatnia propozycja świąteczna :) Jajka o fajnym, zdecydowanym smaku. Jeśli lubicie makrelę jest to strzał w 10! :) Pamiętajcie tylko o dokładnym obraniu
Czerwona PorzeczkaWiele razy przymierzałam się do upieczenia tego ciasta ale jakoś miałam opory ze względu na to czy słonecznik w cieście się sprawdzi. Jak dotąd jadałam go
Ewa w kuchniPolędwica w cieście francuskim, to kolejne danie z serii , podaj na swiąteczny stół. Dość prosty przepis, ale te są najlepsze. Mięso soczyste, bardzo aromatyczne i pięknie
gotuj ze mnąWielkanocny koszyczek Święta tuż, tuż powoli szukamy nowych inspiracji czym zaskoczyć gości, rodzinę, jak udekorować świąteczny stół a może w tym roku zrobimy własnoręczny koszyczek? Składniki
Kulinarna Chwila