Zdrowe przekąski do pracy/szkoły. Wykorzystajcie te przepisy. Może zrobicie je w dokładnie ten sam sposób. Może będą dla Was po prostu inspiracją! Smacznego! Kuskus tabbouleh
Szybko Tanio Smaczniewieczorem wymyślam sałatki ;) Jak na razie plan funkcjonuje bardzo dobrze! Gorzej jest w weekendy, jak dajemy sobie luz, śpimy do 11:00, a o 12:00 teść woła na obiad... :DOt, taka mała historyjka. Wpadłam na nią przygotowując dziś koktajl i stwierdziłam, że podzielę się z Wami ciężkim życiem ;pBez dalszego gadania, zapraszam na szybki koktajl :)Składniki:1/2 banana1/2
Kitchens Alphabetodstawić. Cukier szybko zacznie się rozpuszczać tworząc syrop. Tak zamarynowane śliwki można jeść po kilku dniach, tygodniach i miesiącach. Z dnia na dzień stają się smaczniejsze. Marynatę octową przelewam do butelki i używam jako aromatyczny ocet śliwkowy. Rada. Śliwki marynowane ze względu na smak i aromat doskonałe są w przystawkach bo pobudzają apetyt. Są dodatkiem do sałatek, mięs
Kulinarny karnet Christopherawpisuje się w menu zdrowego lunchu lub przekąski. Idealnie pasuje też to grilla i podawanych z grilla mięs : żeberka, boczek, karkówka, hamburgery i szaszłyki. Jednym ze składników do tej sałatki jest melanż ziół nazywanymi Za′atar. Jej pochodzenie to Bliski Wschód :Palestyna, Libia i Syria. Można jednak zastąpić go świeżymi ziołami np. wysuszonymi listkami świeżego tymianku i zmiażdżonymi(...)tekście jakimi ziołami zastąpić) 1/2 łyżeczki soli Wykonanie: Ugotować kus-kus według wskazówek na opakowaniu na prawie miękko (nie rozgotować), odcedzić następnie, przelać zimną woda na sicie by szybko wystudzic i dokładnie na sicie osączyć z wody. Wyłuskać kuleczki owocu granat Odsączyć kukurydzę Awokado po usunięciu pestki i skórki pokroić w drobną kostkę. Wystudzony kus-kus wymieszać z oliwą
Sztuka gotowania w/g Samirypoza tym podczas jedzenia organizm musi ocieplić ścianki żołądka, by je strawić, więc nie jest to taki morderczy deser, na jaki wygląda mrożona włoszczyzna Dobrze mieć świeżą, ale ta szybko więdnie, dlatego dla wygody zawsze mam w zamrażalniku opakowanie włoszczyzny, której mogę użyć jako bazy do zupy mrożone mięso z kurczaka na zupę Warto mieć zamrożone 2 duże udka(...)dobrej jakości i cieszcie się szybkimi daniami z ich wykorzystaniem, kilka warzyw, kawałek kurczaka, ketchup, jogurt i obiad gotowy! pieczarki Warzywo niezbędne w moim domu, używam ich baaaardzo często i niemal do wszystkiego, zapiekane naleśniki, gulasz, jajecznica, zapiekanki, pizza - pieczarki dodadzą smaku wszystkiemu :) pierś z kurczaka/mięso mielone 2 uniwersalne rodzaje mięsa, które bardzo szybko się przygotowuje, wystarczy kilka
Cooking Monsterwyglądzie nie jest nie wiadomo jak wielka, to jednak zauważalna, a więc są to różne dania. Wiener Schnitzla podajemy tradycyjnie z jakimś rodzajem kwaśnej sałatki, np. opisywaną już przez nas sałatką ziemniaczaną (Kartoffelsalat) , często też z kawałkiem cytryny. Natomiast bodajże polskim wynalazkiem jest dodatkowe podanie go z sadzonym jajkiem – zwłaszcza w wersji „podrabianej” z wieprzowiny. Sznycel wiedeński teoretycznie nie jest trudny(...)drugiego, przy czym rozcieńczam je nieco nie mającym smaku olejem rzepakowym. To mój pomysł niekoniecznie zgodny z tradycją, ale ułatwia kontrolowanie temperatury smażenia i smaku dania – masło klarowane bardzo szybko rozgrzewa się do temperatury dużo za wysokiej dla Wiener Schnitzla oraz ma bardzo, ale to bardzo intensywny aromat. Wiener Schnitzel (sznycel wiedeński) 2016-05-11 13:50:05 Cielęcy
Kulinarna PokusaŚMIETANIE SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z BURAKAMI W JABŁKU ŚLEDZIE CYTRYNOWE WINNE ŚLEDZIE W SOSIE POMIDOROWYM Z RODZYNKAMI ŚLEDZIE PO JAPOŃSKU W ofercie firmy znajdziemy też wiele gotowych dań ze śledziem w roli głownej, które tylko wystarczy przełożyć na talerz. Są to m.in: *Beczka śledzia - Śledzie z ziołami w oleju * Beczka śledzi-Filety z olejem wiejskim Na szybko można mieć pyszne
Z Majeczką w kuchniWitajcie w ciepłej słonecznej wiośnie :), szalejemy z rabarbarem i odkrywamy nowe połączenia smakowe!. Dziś będzie ciekawa sałatka warzywno-owocowo-ziołowa :), będzie to jedna z niewielu sałatek
Kuchnia PROzdrowotnasałatki śledziowej...:) Ze względu na to, że jadamy często śledzie postanowiłam trochę z nimi poeksperymentować, wymyśleć coś nowego, połączyć co nieco różne smaki, urozmaicić ten samk. Rozejrzałam się po kuchni i lodówce i...pomysł sam się nasunął. Postanowiłam zrobić śledzia z jabłkiem z lekkim cynamonem w towarzystwie serka wiejskiego. Mam nadzieję, że tak jak my szybko zakochaliśmy się
Zasmakuj Kuchnisish kebab! szybkie, dobre i ciekawe danie. SHISH KEBAB ok 30 minut łatwe 2 osoby Składniki: * 150 g mięsa mielonego * cebula * papryka ostra * przyprawa kebab/gyros * łyżeczka musztardy ostrej Do dzieła! Mięso mieszamy z przyprawami, musztardą i drobniutko posiekaną cebulą. Formujemy z niego wałeczki długości ok 8 cm i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Polewamy sosem czosnkowym. Podajemy z sałatką z sałaty
sierotka maRysia w kuchninajważniejsze, szybko się go robi. Mięso jest niesamowicie delikatne, kruche, a sos który powstaje podczas duszenia jest lekki i idealnie pasuje do kaszy czy też gotowanych ziemniaków. Jedyną trudnością może stać się trybowanie uda, ale że jest to tylko jedna kość, więc nikomu nie powinno sprawić to trudności. U mnie eskalopki zostały podane z pęczakiem i sałatką z kapusty
na moim stole...prosto, szybko i smacznie, czego przykładem jest dzisiejszy krem! Połączenie batatów i masła orzechowego odkryłam już dawno – spróbujcie kiedyś powtórzyć sposób jakim doszłam do tego odkrycia, bo jest to cudowne połączenie – wystarczy posmarować ugotowany lub upieczony wcześniej plasterek batata masłem orzechowym i zjeść! Kiedyś tak ‚podjadłam’ całego batata – pokroiłam go w plasterki i miał być do sałatki, ale nagle
Fill The BowlChoć pogoda jeszcze dopisuje to nie ma co ukrywać - zaraz jesień. Mimo, że nie jestem fanką aury jaka panuje o tej porze roku, to jestem ogromną
Cooking MonsterPolecam ten sos na zbliżające się święta Wielkanocne. Idealnie sprawdzi się do wędlin, kiełbasy, czy nawet znajdzie się miejsce obok sałatki czy faszerowanego jajka. Jest fajnym
Zdrowie i pysznie na talerzuFasolka szparagowa jest produktem deficytowym w naszej kuchni. Sama nie wiem czemu. Korzystając z okazji, że rodziciele wybierali się na wakacje opróżniłam lodówkę z warzyw
Szybko Tanio Smacznie