sałatka na szybko - 6140 przepisów (strona:107/410)

Świeży tuńczyk z grilla 209

Tuńczyk! bomba białkowa z małą ilością kalorii :) Ten z puszki jest suchy i nudny, ale świeży niczym wołowy stek smakuje wyśmienicie. Jego ceny są zbliżone do

Kuchnia PROzdrowotna
Sałatka z buraków i fety 210

Lekka, lekko słodka sałatka z buraków. Niestety przez wielu z nas to warzywo jest kojarzone jedynie z ćwikłą, a szkoda. Nasze polskie buraczki... mega zdrowe ... mega

IMPRESJA SMAKU
Sałatka z selerem i słonecznikiem 227

Kolejna sałatkowa propozycja z serii co się nawinie. Osobiście uwielbiam różne sałatkowe kombinacje ... może taka wersja wam posmakuje.   Składniki: 1 słoik selera konserwowego 200 g

IMPRESJA SMAKU
Imprezowa pasta łososiowo - serowa 198

Łosoś wędzony na gorąco to zdrowy smakołyk, gdy chcecie sobie zrobić przerwę od zapychającego mięsa, to ta pasta jest strzałem w 10!. Aromatyczny łosoś, jeszcze mocniej

Kuchnia PROzdrowotna
Chłodnik świeży szpinak z maliną 249

To że wrzesień się rozpoczął nie oznacza że jest już zimno! Świeży szpinak dostępny niemal w każdym markecie oraz Polskie maliny to składniki bazowe naszego wrześniowego

Kuchnia PROzdrowotna
Galaretka SOMERSBY z morwą i trawą żubrową 175

Spodobały mi się galaretki zagęszczane agarem dlatego też dziś druga ciekawa galaretka!. Mała puszka jabłkowego somersby, szczypta drobno posiekanej trawy żubrowej oraz prozdrowotne owoce morwy białej

Kuchnia PROzdrowotna
Figa z amarantusem i marakują - prosty deser z szarłatem 233

Szarłat a popularniej amarantus, to dobrze znane zboże o wysokiej zawartości białka i substancji odżywczych. Świetnie pasuje do śniadań, lekkich przekąsek a nawet deserów. Ostatnio na

Kuchnia PROzdrowotna
Melonowo-limonkowa galaretka na agarze 213

Agar - agar to świetny zamiennik wieprzowej żelatyny która powiedzmy sobie szczerze ani nie jest zdrowa ani jej pochodzenie nie zachęca. Agar jest pochodzenia roślinnego a konkretnie

Kuchnia PROzdrowotna
Labraks z zieloną herbatą i granatem 251

Okoń morski nazywany tez labraksem to całkiem ciekawa ryba. Ma zupełnie inną strukturę mięsa niż np. dorsz. Wydaje się gumowaty, ale jest na tyle delikatny że

Kuchnia PROzdrowotna
Sałatka z patisonów, marchwi i cebuli, z dodatkiem ostrej papryki 143

przetworów. Zalewam wrzącą zalewą, zakręcam i ustawiam do góry dnem. Rzadko zdarza się, żeby któryś słoik nie zamknął się. Dla pewności jednak możecie pasteryzować je krótko. Te sałatkę robi się naprawdę szybko i prosto, dlatego dodaję ją do wspólnej akcji "Błyskawiczne piątki" . Wszystkich ciekawych innych szybkich przepisów zapraszam do dołączenia do grupy - otwartej dla wszystkich

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sałatka z rukoli, malin i brzoskwini z sosem miodowo-musztardowym 179

oliwę jako ostatni składnik, dzięki czemu otrzymamy gładki, jedwabisty sosik. Następnym razem dodam awokado albo zrobię z niego dressing, ale to już pomysł na kolejny wpis Lubimy sałatki za to, że są szybkie w przygotowaniu i sycące. Można je jeść jako przystawkę czy z grzankami jako danie na obiad lub kolację. Drukuj Sałatka z rukoli, malin i brzoskwini z sosem

Mieszam w Garnku
Cytrynowa pasta z dorsza z czerwonym pieprzem 172

Nasza bałtycka ryba, może zachwycać nie tylko w daniu obiadowym. Świetnie sprawdzi się na śniadaniowym stole. Warto zaglądnąć do sklepu rybnego po wędzonego dorsza i czym

Kuchnia PROzdrowotna
Śledziowa sałatka z żółtymi pomidorami i twarogiem 140

piątkową kolację polecamy szybką, prostą i smaczną sałatkę śledziową. Połączenie śledzi z pomidorkami i twarogiem to pyszna kompozycja. Przygotować można ją w kilka chwil co jest jej dodatkowym atutem.  Do jej przygotowania użyłam śledzi marynowanych ale możemy również użyć klasycznych matiasów. Śledziowa sałatka z żółtymi pomidorami i twarogiem    Składniki : 3 płaty śledziowe 2 zielone cebuli - małe

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Naleśniki z MANIOKU bez mleka i jaj 214

Hej! Coś dla uczuleniowców! dziś pierwsze skrzypce gra maniok czyli tapioka w postaci ekologicznej mąki. W połączeniu z mleczkiem kokosowym, szczyptą cukru z brzozy i nasionami

Kuchnia PROzdrowotna
Sumak 163

Kolor: czerwonobrunatny, burgundowy. Zastosowanie w kuchni: irańskiej, libańskiej, syryjskiej, tureckiej, sycylijskiej. Do jakich dań? - humus - surowa cebula - pizza - dania z soczewicą - jaja po libańsku (wkrótce na blogu) - sałatki - dania warzywne - falafel - szybki dip: jogurt naturalny + zioła + sumak - zatar (2 łyżki drobno posiekanego tymianku + 2 łyżki prażonego sezamu + 2 łyżeczki sumaku + ½ łyżeczki soli). To dziwne, ale ciekawe uczucie jeść kwaśną

Qlinarnie i Qlinarnie

Proponowane wyszukiwania