sałatka grillowa - 1075 przepisów (strona:18/72)

Smażona cukinia 169

cukinii - cukinia smażona w panierce. Może z powodzeniem zastąpić kotlet do obiadu. Pyszna jako samodzielnie danie, jako dodatek do ziemniaków, sałatek, ja uwielbiam ją na chlebie z domowym keczupem . Można przygotować ją również bez panierki, smażąc na patelni grillowej . Cukinia do smażenia powinna być młoda, mieć miękką skórkę, która dodatkowo jeszcze zmięknie podczas przygotowywania. Dla mnie to najlepsze "letnie" kotlety(...)bułce. Smażyć z obu stron an złoty kolor. Usmażone plasterki cukinii odkładać na tackę wyłożoną ręcznikiem papierowym, aby nadmiar tłuszczu wsiąkł w ręcznik. Podawać ciepłe lub zimne z ulubioną sałatką lub ziemniakami. * Do smażenia cukinii warto przygotować więcej bułki i jajek, gdyż panierka szybko się kończy. * Najlepiej smażyć na patelni z nieprzywierającą powłoką, np. na takiej jak TA-KLIK . (adsbygoogle

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Sałatka z mixu sałat 133

tortowym szaleństwie czas na coś lżejszego. Jest to sałatka na szybko. Możecie podać ją jako przekąska gdy zgłodniejecie lub też do dań obiadowych czy grillowych. Szybko i smacznie. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Szparagi w boczku 120

minut w lekko osolonej wodzie, odsączamy i studzimy. Zawijamy każdy szparag w plasterek wędzonego boczku *** *** Smażymy na grillu lub patelni grillowej, często obracając, do momentu, aż boczek ładnie zrumieni się z każdej strony *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: SAŁATKA ZIEMNIACZANA DO GRILLA PRZEPIS TUTAJ GRILLOWANE POLĘDWICZKI PRZEPIS TUTAJ GRILLOWANE ŚLIMACZKI Z KURCZAKA PRZEPIS TUTAJ GRILLOWANE POLĘDWICZKI W MUSZTARDOWEJ MARYNACIE PRZEPIS TUTAJ

Blog z Apetytem
Pierś kurczaka w marynacie sojowo-miodowej 196

kilka godzin do lodówki lub na całą noc. 3.  Osączone z marynaty mięso, kłaść na lekko natłuszczoną,  rozgrzaną patelnię grillową,zmniejszyć ogień do minimum,  smażyć około 5-7 minut z każdej strony. Podawać na ulubionej sałatce . Smacznego

Wanilia i Kardamon
GRILLOWANE SZASZŁYKI W CURRY 218

kawałki. Dodałam przyprawy i wymieszałam. Polałam jogurtem,wymieszałam i odstawiłam do lodówki. Nakłuwałam mięso na patyczki do szaszłyków.   Smażyłam na grillowej patelni z odrobiną oleju. Po paru chwilach mamy już pyszne szaszłyki. Idealnie pasuje do nich sałatka i sos czosnkowy na bazie jogurtowej. Smacznego

potrawyregionalne
SAŁATKA Z KASZĄ BULGUR I GRILLOWANĄ BRZOSKWINIĄ 132

zalewy pomidorów. Pomidory pokroić w paski, ogórka w kostkę i dodać do kaszy. Wsypać rukolę i wszystko razem wymieszać. Na patelni grillowej zrumienić z dwóch stron szynkę, po czym pokroić ją na mniejsze kawałki i dodać do sałatki, ponownie wymieszać. Na tej samej patelni zgrillować pokrojone w półplasterki brzoskwinie (obrane ze skórki). Gdy "kreski" z grilla będą ładnie widoczne, zgarnąć

Kuchnia w opałach
Grillowane kotlety wieprzowe 187

odrobinę oleju i układamy na patelni kotlety, obsmażamy je z każdej strony po 2-3 minuty. Następnie kotlety układamy na kratce grillowej piekarnika i wstawiamy na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Podajemy kotlety z sałatką z ogórka i papryki, ketchupem, musztardą i dipem przygotowanym z jogurtu greckiego z dodatkiem sumaku. Smacznego!     The post Grillowane kotlety

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Brokułowa sałatka z grillowanym kurczakiem i serem feta 402

układać warstwami: brokuły, kurczak, kukurydza, ser feta.Jogurt wymieszać z majonezem i polać sałatkę. Można na końcu posypać wierzch sałatki uprażonymi ziarnami słonecznika lub drobno posiekanymi i uprażonymi orzechami.Jak zauważyliście kolejny raz użyłam patelni grillowej WOLL Logic otrzymanej ze sklepu Gustus.  Używam jej dość często, kiedy mam ochotę na coś z grilla. Moja opinia

Codzienna kuchnia niecodzienna
Cytrusowa ryba z sałatką z awokado. 269

cytryny. Połączyć z z sokiem limety, oliwką i pieprzem. Polać rybę i marynować  5 - 10minut. Patelnię grillową lekko natłuścić i grillować rybę z obu stron, aż się lekko zarumieni, 3 - 5 min. Pod koniec grillowania ryby, grillować połówki pomidorków. Posypać pieprzem Sałatka. Kmin rzymski prażyć na suchej patelni, ciągle nią potrząsając, aż uwolni się zapach. Usunąć pestki z chilli

Kulinarny karnet Christophera
Sałatka z zielonymi szparagami i jajkiem 295

Boczek kroimy na cienkie plasterki o szerokości 1-2 cm i rumienimy na patelni grillowej albo na tacce na grillu. Gdy boczek będzie rumiany dorzucamy obrane szparagi pokrojone w około 4 centymetrowe kawałki. Na koniec delikatnie je solimy. Wraz z boczkiem układamy je na wierzchu sałatki. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Możemy dodać gotowane jajko jeśli lubimy je łączyć ze szparagami

OstryKęs
Sałatka z zielonymi szparagami i jajkiem 331

Boczek kroimy na cienkie plasterki o szerokości 1-2 cm i rumienimy na patelni grillowej albo na tacce na grillu. Gdy boczek będzie rumiany dorzucamy obrane szparagi pokrojone w około 4 centymetrowe kawałki. Na koniec delikatnie je solimy. Wraz z boczkiem układamy je na wierzchu sałatki. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Możemy dodać gotowane jajko jeśli lubimy je łączyć ze szparagami

OstryKęs
Surówka selerowa z chrzanem 168

Surówka o nieco ostrzejszym smaku. Smakuje z daniami grillowymi jak i z domowym obiadem. Dla lepszego wyglądu można posypać natką pietruszki, której ja w tym momencie

Przepisy Mikołaja
Wołowina z grilla 182

Dla wielu z nas majówka, to zarazem początek sezonu grillowego. Wreszcie chwila wytchnienia od codziennych obowiązków, możliwość biesiadowania w gronie przyjaciół i delektowania się samodzielnie upieczonymi

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Mix sałat z sosem winegret 486

Co wymyślić za sałatkę do obiadu aby nie były to pochodne buraczków bądź kapusty ? W marketach coraz bardziej popularne są gotowe mix'y sałat które można

Mechanik w kuchni
Surówka z białej kapusty, słodko kwaśna jak u chińczyka. 230

Fajna, łatwa w przygotowaniu surówka obiadowa czy grillowa. Smakiem bardzo przypominająca tą z budki u chińczyka. U mnie w starym zeszycie z przepisami mam ją zapisaną pod nazwą " kapusta kwaszona jednodniowa", a to dlatego, że najlepsza jest dopiero na drugi dzień, kiedy smaki się dokładnie " przegryzą". Także polecam jej wykonanie dzień przed zaplanowaną konsumpcją :) Składniki -  pół główki białej kapusty(...)małym garnuszku przygotowuje zalewę: zagotowuję olej do oleju dodaję ocet, cukier, sól i zmiażdżony ząbek czosnku. Gorącą zalewą zalewam kapustę z marchewką, dokładnie mieszam i ostudzoną przekładam do lodówki. Sałatkę przechowuję w przykrytej miseczce, lub przekładam do słoików i zakręcam. Jak już pisałam wyżej surówka musi poleżeć w lodówce co najmniej 12 godzin. Najlepsza jest na drugi dzień, na trzeci

Kuchnia z widokiem na ogród