sałatka grillowa - 1075 przepisów (strona:24/72)

Filety z kurczaka z grilla w delikatnej marynacie z jogurtem 136

podawać z sosem czosnkowym lub jogurtowym. Przepis na sos czosnkowy i jogurtowy znajdziesz w przepisie na 3 błyskawiczne sałatki na grilla. Sos jogurtowo-miodowy znajdziesz w przepisie na filety z kurczaka w papryce . Tak przygotowane mięso możesz także usmażyć na patelni grillowej. ZOBACZ INNE PRZEPISY Artykuł Filety z kurczaka z grilla w delikatnej marynacie z jogurtem pochodzi z serwisu Rozdomowiona

Rozdomowiona
Filety z kurczaka z grilla w delikatnej marynacie z jogurtem 126

podawać z sosem czosnkowym lub jogurtowym. Przepis na sos czosnkowy i jogurtowy znajdziesz w przepisie na 3 błyskawiczne sałatki na grilla. Sos jogurtowo-miodowy znajdziesz w przepisie na filety z kurczaka w papryce . Tak przygotowane mięso możesz także usmażyć na patelni grillowej. ZOBACZ INNE PRZEPISY Artykuł Filety z kurczaka z grilla w delikatnej marynacie z jogurtem pochodzi z serwisu Rozdomowiona

Rozdomowiona
Grillowany kotlet schabowy w sosie teriyaki 215

Schab opiekać może na grillu elektrycznym ( jak ja ) lub tradycyjnie, na grillu węglowym, na świeżym powietrzu. Sezon grillowy już tuż, tuż ! Grillowany schab sprawdzi się na obiad, jak i na szybką kolację. Zjeść go możesz klasycznie - z ziemniakami, lub z lekką sałatką warzywną. Ja grillowany kotlet schabowy podałam z miodową marchewką, a raczej z marchewkowym makaronem

kolorowotorcikowo
Boczek pieczony na węglach. 249

 Przyszło lato, a więc zaczyna się sezon grillowy. Tym razem chcę zaprezentować sposób przygotowania mięs, który jest używany na wsiach. My z rodziną bardzo lubimy

Kuchnia Łukasza
Najlepsze przepisy z blogów #6 | Przepisy na grilla 221

grillowanie zbliża Niżej znajdziecie przepisy na grilla, które na pewno Was zainspirują do przygotowania prawdziwie grillowej uczty! Specjalnie dla Was zebrałam ciekawe inspiracje z polskich blogów kulinarnych. Pamiętajcie, że grill to nie tylko dania mięsne, jak kiełbaska, karkówka czy kurczak, ale także różnorodne sałatki z sezonowych warzyw, grillowane warzywa czy sosy o różnych smakach! Bierzcie z tego lata jak najwięcej

Kuchnia Bazylii
Sałaka z bobem i indykiem 137

ketchupu 1 łyżka sosu słodko-kwaśnego chilli pieprz Na sos do sałatki: 3 łyżki octu winnego 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczka musztardy sól i pieprz Ponad to: olej w sprayu Składniki na marynatę wymieszać, a następnie pokryć nią mięso. Mięso smażyć na pokrytej olejem w sprayu patelni grillowej ( lub po prostu wysmarować olejem patelnię grillową za pomocą pędzelka(...)paprykę, kukurydzę i listki tymianku, natki oraz sałaty. Składniki na sos wymieszać razem. Do sałaty dodać pokrojonego indyka oraz sos, wszystko razem wymieszać. Podawać od razu. Jeżeli chcemy zabrać sałatkę ze sobą do pracy sos zabieramy w osobnym słoiczku i mieszamy przed samym jedzeniem. Smacznego

Krylowa Kuchnia
SAŁATKA Z KURCZAKIEM, AWOKADO I WARZYWAMI 376

duży sól i pieprz do smaku WYKONANIE: SAŁATKA: Jajko/jajka ugotuj tak jak lubisz (na twardo lub półmiękko) w osolonej wodzie.  Umytego i osuszonego fileta obkrój z błonek i posyp z obu stron papryką, solą i pieprzem. Usmaż na rozgrzanym oleju z obu stron po kilka minut albo zgrilluj na patelni grillowej. Na talerzu ułóż pas roszponki lub rukoli, obok

Słodko-Słony Świat Ilony
Co zrobić z dużą ilością sałaty? Przepis na sałatkę Cezar z grillowanym kurczakiem. 211

dobry sos, który robi fenomenalną robotę, ale dobrze doprawione mięso także jest istotne, nie chcemy przecież, by sałatka była mdła. Dodatek odrobiny sera zamyka cały przepis.  Przepis na sałatkę Cezar z grillowanym kurczakiem.  Składniki: 40 dag filetów piersi z kurczaka marynata : łyżka oleju, szczypta ostrej papryki w proszku, płaska łyżeczka słodkiej papryki w proszku, dwie szczypty soli, płaska(...)otaczamy w marynacie. Wkładamy na patelnię do grillowania, lub na blaszkę grillową i zapiekamy/podsmażamy przez 15 minut, by mięso nie było surowe, a jednocześnie nadal soczyste. Gdy przestygnie, siekamy na mniejsze kawałki.  Sałatę myjemy i rwiemy na mniejsze kawałki.  Ja zawsze układam tę sałatkę w dwóch warstwach i polecam Wam ten sposób.  Na spód naczynia wykładamy

Poezja Smaków - blog kulinarny
Sałatka z selera naciowego i ananasa 411

Bardzo fajna, delikatna oraz lekko słodkawa sałatka z piersi kurczaka z selerem naciowym z dodatkiem ananasa. Słodkawy smak ananasa idealnie współgra z selerem naciowym i delikatnym grillowanym mięsem. Jak dla mnie idealna. Składniki: 2 piersi kurczaka 1 puszka kukurydzy 1 mały ananas lub 1 puszka ananasa w zalewie 5-6 gałązek selera naciowego pieprz sól 2-3 łyżki majonezu(...)Pierś kurczaka oprószyć solą i pieprzem i usmażyć na patelni grillowej. Ostudzoną pierś pokroić na drobną kostkę. Kukurydzę odsączyć i dodać do kurczaka. Seler naciowy i ananasa pokroić w kostkę lub według własnych upodobań i dodać do reszty składników. Majonez i musztardę dobrze razem wymieszać i dodać do sałatki. Doprawić solą i pieprzem

Pysznie & Pięknie
Polędwiczki z grilla w ziołowo-miodowej marynacie 384

Polędwiczki z grilla w ziołowo-miodowej marynacie Soczyste, kruche i delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych idealnie nadaje się na grilla. Wspaniale smakują podane z pyszną sałatką lub grillowanymi warzywami. Dobrze zrobione polędwiczki powinny być ładnie zrumienione z wierzchu a w środku kruche i soczyste, dlatego ważne jest aby nie piec ich zbyt długo, wystarczy dosłownie kilka minut z każdej strony(...)lodówki na kilka godzin *** *** Następnie polędwiczki pieczemy na mocno rozgrzanym grillu lub patelni grillowej przez około 3 minuty z każdej strony – tak aby ładnie się zrumieniły z wierzchu ale żeby nie wyschły i były wspaniale soczyste i kruche w środku *** *** Polędwiczki podajemy z sałatką lub grillowanymi warzywami (u mnie grillowana cukinia i papryka) *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: GRILLOWANE POLĘDWICZKI

Blog z Apetytem
Kurczak w marynacie teriyaki 183

Kurczak w marynacie teriyaki należy do naszych ulubionych potraw z grilla, a kiedy sezon grillowy się kończy, pieczemy go na patelni lub w piekarniku - zawsze jest

Cztery Fajery
Koreańska wołowina w stylu BBQ – bulgogi, plus szybkie pikle we Wschodnim stylu 243

Szybki obiad, lunch albo obiadokolacja. Lekka, zdrowa, pełna smaku. Koreańskie bulgogi – cieniutko pokrojona wołowina w słodko-pikantnej marynacie. Podana z makaronem ryżowym i sałatką z ogórków zamarynowanych na szybko, w dalekowschodnim stylu. Warto spróbować i się zakochać.   Bulgogi to dosłownie ‘mięso z ognia’, ale słowo to oznacza też sposób marynowania mięsa. Można spotkać bulgogi nie tylko z wołowiny(...)smażymy do zbrązowienia i skarmelizowania z obu stron, na mocno rozgrzanej patelni grillowej, na żeliwnej blasze lub w woku – bez dodatku tłuszczu – przez około 5-7 minut. Gotowe bulgogi mieszamy z zielonym szczypiorem, rozkładamy porcje na makaron, posypujemy jasnym prażonym sezamem. Podajemy ze schłodzoną sałatką z pikli. Ten przepis to porcja dla dwóch osób. SKŁADNIKI BULGOGI 1 stek wołowy

Karo in the Kitchen
Sałatka z fasolką i bobem 165

lekką nutą chili która dodaje pikanterii sałatce.  1/2 główki sałaty masłowej 6 plastrów boczku wędzonego 1 cukinia mała 4 ziemniaki ugotowane małe 15 dkg fasolki szparagowej 5 pomidorków koktajlowych 20 dkg bobu koperek świeży sos vinaigrette koperkowy 1/3 papryczki chili olej Cukinię kroję w plastry 0,5 cm i smażę na patelni grillowej. Na tej samej patelni boczek przesmażam

wesoła kuchnia
Sałatka z grillowanym kurczakiem i mozarellą 418

Lekka ale sycąca sałatka na obiad lub kolację. Jako dodatek polecam kilka kromek razowego pieczywka.Składniki:pierś z kurczakakuka mozarellirukolapomidorki koktajloweczerwona cebulazioła prowansalskiena sos:oliwa z oliwekocet balsamicznypieprz, sólczosnek Pierś z kurczaka skropić oliwą, oprószyć pieprzem, solą i ziołami prowansalskimi. Upiec na patelni grillowej. Mozarellę pokroić lub rozdzielić na kawałki, cebulę w cienkie talarki, a pomidorki na połówki. Czosnek obrać

wyzwania kuchenne
Grillowany łosoś i tagliatelle z zielonym pesto 254

zostanie soczysta. Potrzebuje o wiele krótszej obróbki termicznej. Podobnie robi się ceviche – pochodzącą z Peru sałatkę z surowych owoców morza marynowanych w soku z cytrusów z dodatkiem ostrej papryczki. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. Na rozgrzaną patelnię – zwykłą lub grillową – kładziemy zamarynowane kawałki łososia. Smażymy po około 3 minuty z każdej ze stron. Po usmażeniu zdejmujemy

Jacob Tastes

Proponowane wyszukiwania