Kiełki to przeogromna skarbnica witamin, minerałów, białka oraz innych składników niezbędnych dla prawidłowego rozwoju organizmu. Należą do najzdrowszych pokarmów na świecie. Kiełki powstają z nasion. Jednak
Kuchnia MagdaLenyCzasem po prostu ma się ochotę na coś niezdrowego. Moją słabością jest właśnie kuchnia chińska – szybkie i tanie danie na wynos od chińczyka i wio! Warto
Jak gotować i nie zwariowaćPo ciężkich rozmowach stanęło na tym że piersi zrobimy nie jak zwykle tylko popieprzone obsmażona z jednej i drugiej strony i na koniec posolone, ale przyszedł
Piekielna Kuchnia PatiPieczone pałki z kurczaka z cytryną i ziemniakami to może być nie tylko weekendowa propozycja na rodzinny obiad. Możecie zrobić ją każdego innego dnia, spakować w
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Zdrowe odżywianie ma ogromne znaczenie. Wpływa nie tylko na to jak się czujemy i wyglądamy, ale również na nasze zdrowie. W trosce o prawidłowe funkcjonowanie naszego
CodogaraLato w Irlandii trwa od maja do lipca, więc teraz mamy… lato w pełni. A skoro lato, to pora na truskawki – najlepsze owoce pod słońcem, ale
mojewypiekiinietylkoNormal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Często podróżując po Europie zdarza się mi odwiedzać małe sklepiki, w których sprzedawane są lokalne produkty wytwarzane przez rodzinną
Obiad gotowyJak już nie raz Wam wspominałam, lubię fastfoody. Każdy jeden. Mało tego. Mąż też je lubi, mam nawet wrażenie, a nawet jestem przekonana o tym, że
Kuchnia w czekoladziePrzepyszna, soczysta, kaczka z chrupiącą skórką dzięki glazurze z miodu i wina doskonale będzie prezentowała się na świątecznym stole. Podana z doskonałym sosem z wiśni i
karmelowyCzasy są takie, że należy szukać jakiegoś ciekawego i inspirującego zajęcia, które zapewni Wam sławę i pieniądze. Podczas sesji „ półliterackiej ” wymyśliłem własnogłownie jak zaistnieć w świecie
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataPo dziewięciu miesiącach totalnego, kulinarnego rozpasania, nastał czas wyrzeczeń i rosołków. Przekonałam się o tym już pierwszej nocy. Zaraz po opuszczeniu szpitalnej pryczy- smyczy wpierdzieliłam
bastalenaWeganką nie jestem, nie jestem nawet wegetarianką, ale od czasu do czasu lubię spróbować czegoś nowego, a że Mąż ciecierzycę wielbi, to te kotlety koniecznie musiałam
Kuchnia w czekoladzieW sezonie korzystam z nich ile tylko mogę – na blogu znajdziecie wiele przepisów z wykorzystaniem szparagów . Najbardziej lubię je w formie grillowanej, która kondensuje i wyostrza
Karo in the KitchenBrukselka, czyli kapusta brukselska - właśnie teraz jest na nią najlepszy czas ! Można z niej wyczarować w kuchni mnóstwo pysznych i zdrowych dań. Niestety nie wszyscy ją
Kulinarne przygody GatityUfff... to był ciężki tydzień! Ale w końcu na bloga wjeżdża nowy cykl - #Smaki świata i już dziś podzielę się z Wami moimi kulinarnymi doznaniami z
Cooking Monster