sałatka do obiadu - 9613 przepisów (strona:456/641)

Jak zrobić stek wołowy w domu lub na grillu? 238

Jak zrobić prawidłowo stek wołowy w domu lub na grillu? Sezon grillowy rozpoczął się chyba już na dobre, pogoda dopisuje do spędzania czasu i jedzenia posiłków

SMYKWKUCHNI
Lub Burger - opinia 233

byłoby ujednolicić ceny piwa, bo we wszystkich trzech (o ile dobrze pamiętam) kartach są różne (od 6-10 zł za to samo piwo). Poza burgerami można zamówić wcześniej wspomniane sałatki i pizze. W barze byliśmy jedynymi klientami. W telewizji leciał TVN24, a w głośnikach muzyka. Zawsze zastanawia mnie ten zwyczaj. Po co puszczać na ekranie coś czego się nie słucha(...)choć niekoniecznie trafiającym na dobry grunt. Podejrzewam, że większość klientów przyjdzie raz czy dwa, a studenci będą raczej wybierać miejsca gdzie za cenę burgera można zjeść prawie dwa domowe obiady. Mam nadzieję, ze znajdą swoich stałych klientów w Lublinie. No i wielkie brawa za logo - jest świetne

Pasja Smaku
Egzotyczny kurczak pieczony 178

Upieczenie pysznego kurczaka to nie lada wyzwanie - powinien być soczysty w środku, mieć chrupiącą skórkę i mnóstwo aromatu. Nieskromnie przyznam, że mi się udało i polecam

Cooking Monster
Alergia pokarmowa co jeść – 100 przepisów – rodzinny survival 172

wkawiarence.pl Bez cukru, bez glutenu, bez nabiału – alergia pokarmowa co jeść w takim razie? Ten, kto nie miał do czynienia z alergią pokarmową może poczuć

W Kawiarence
Rolada z kurczaka z pieczarkami 178

Jeśli znudziły Wam się dania z kurczaka, które do tej pory robiliście, sięgnijcie po roladę z nadzieniem pieczarkowym z odrobiną pasztetu. Rolada z kurczaka z pieczarkami

mecooks
Polska tradycja kulinarna z kaczką w roli głównej 235

Coraz częściej i chętniej poszerzamy kulinarne horyzonty, bo dostęp do wszelkiego rodzaju egzotycznych produktów jest obecnie bardzo łatwy. Ciekawe składniki możemy kupić w przystępnych cenach, co

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Czy za 40 lat nie będzie ryb? 195

Wczoraj, 23.07.2015, miałam przyjemność uczestniczenia w warsztatach kulinarnych WWF "Jaka ryba na obiad?". Nim jednak przejdziemy do przebiegu samego spotkania, chcę Wam powiedzieć kilka o rzeczy o moim podejściu do tematu, zanim wybrałam się na to wydarzenie. Otrzymałam dwa zaproszenia. Jedno przyszło na e-maila i zginęło gdzieś nie wzbudzając mojego zainteresowania. Drugie otrzymałam drogą facebookową. I uznałam(...)kilka zdjęć! :) Wspomniany chłodnik. Mniam! Marynowane śledzie. Obłędny sposób podania. Marzę o takich talerzach. Moje danie - makrela, napoleonka z cukinii z chrzanowym twarożkiem i kawiorem z alg oraz sałatka z jabłka i marchewki z sojonezem. Całość wykończona dodatkowo marynowaną gorczycą. Czarniak na kaszy owsianej :) Mam nadzieję, że zachęciłam Was do zainteresowania się akcją WWF. Dajcie znać, co tym myślicie

Życie zamknięte w smaku
Hummus od podstaw – jak gotować ciecierzycę 306

To nie pierwszy przepis na hummus na blogu i na pewno nie ostatni. Jest już przepis na hummus grecki, i na mój ulubiony – z masłem orzechowym

Karo in the Kitchen
Zdrowe przekąski w podróży. 165

Wybierając się w podróż poza wygodnymi butami i wodą warto zaopatrzyć się w jedzenie. Wszak wiadomo człowiek głodny, człowiek zły.  Idąc w góry, lecąc samolotem

Czarnawisienka
Stek wołowy w marynacie Tex-Mex– meksykański talerz 221

Nie jestem i nigdy nie byłam szczególną fanką ciężkich, tłustych i piekielnie ostrych meksykańskich dań typu chili con carne, gorditas, zapychających mieszanek fasoli i ryżu, kukurydzianych

Karo in the Kitchen
Chińskie bułki z wieprzowiną bez parownika – smażone i gotowane Sheng Jian Bao 205

Te chińskie bułeczki są chrupiące i miękkie jednocześnie, a ich środek skrywa przepyszne, wilgotne i aromatyczne nadzienie. Do ich zrobienia nie potrzebujecie specjalnego bambusowego parownika ani

Karo in the Kitchen
Naleśniki z kurczakiem i marchewką, zapiekane z sosem pomidorowym i żółtym serem 250

Dawno już na blogu nie było naleśników. Postanowiłam to nadrobić, bo naleśniki w mojej kuchni goszczą często. Dzisiaj zapraszam Was na naleśniki faszerowane marchewką i mięsem

Codzienna kuchnia niecodzienna
Jakie naczynia kuchenne kolekcjonuję? 172

Blogerką kulinarną jestem od ponad 7 lat, ale zawsze interesowałam się gotowaniem, podróżami i językami obcymi. Te trzy pasje doskonale się ze sobą łączą. Cieszę się

Moja smaczna kuchnia
Kasza z jarmużem i jajkiem sadzonym 138

"Niedaleko pada jajko od kury" - Andrzej Waligórski Właściwie jak to jest z tymi jajkami? Które jajka możemy jeść bez obaw? Czy jajka mają klasyfikację jakości? Czy

Moja Mama Gotuje