Straciam ostatnio trochę na regularności w dodawaniu wpisów. Dzis zaglądam tylko na moment z pyszną, lekko kwasną surówką. Świetnie nadaje się do obiadu, jak i dań
Zielona KuchniaDzisiaj ugotowałam pyszną zupę z botwinki, jutro planuję sesję zdjęciową. Bardzo lubię buraki, a najbardziej pieczone. Są soczyste i tak smaczne, zwłaszcza w sałatkach. Ostatnio zrobiłam
Moja smaczna kuchniaHej! Tym razem wstawiam przepis na super pyszną surówkę. Można ją podawać do obiadu, bo wspaniale pasuje do ziemniaków, ale też cudownie komponuje się z mięsem
Tylko pysznieSurówka dobra na wszystko, czyli dużo witamin, mikro i makroelementów zamkniętych w salaterce. Surówka dobra do obiadu ale i znakomicie nada się na śniadanie do pracy
Moje Małe CzarowanieSalsa z papai to idealny sos na zimno do mięs, ziemniaków czy jako surówka do obiadu. Salsa – potrawa kuchni meksykańskiej. Rodzaj zimnego, często pikantnego sosu ze
Moje Małe CzarowanieZielone warzywa bardzo często goszczą w moich przepisach. Najchętniej używam ostatnio rukoli, z której robię przeróżne sałatki, łączę z makaronami, ale i miksuję w koktajlach, których
Moja smaczna kuchniaKolejny sposób na wykorzystanie kaszy w naszej codziennej diecie. Chrupiące placuszki z mielonego mięsa drobiowego najlepiej smakują w towarzystwie ulubionej sałatki lub kleksa śmietany. Składniki
Kuchnia w czekoladzieA co by było gdyby tak zjeść własne talerzyki? Talerzyki to nie wiem, ale miseczki wypełnione świeżą sałatką to jest coś na Mikołajkowy wieczór ;) Mikołaj był
Lawendowe NieboJa już jestem po śniadaniu, a Wy? :) Na pierwsze były kanapki z chleba razowego z domowy wegańskim serkiem topionym a la pasta skwarkowa (napiszę o nim
Co na wege obiad?Za oknem słoneczko coraz mocniej świeci, więc naszła mnie dzisiaj ochota na jakieś lżejsze danie, a cóż może być lepszego niż sałatka :) Składniki: - 3/4 szklanki kaszy
Zainspirowana w kuchniWarzywa to podstawa moich posiłków. Zawsze stanowią większą część na talerzu. Są wielofunkcyjne, można je podawać w formie sałatek, zapiekanek, grillować czy smażyć, a nawet marynować
Kitchens AlphabetDzień dobry, Kolejny dzień upału nie daje mi żyć, dlatego bardzo się cieszę, że miałam dziś na obiad Şakşukę:)Şakşuka to pochodząca z Turcji przystawka
Chilli Czosnek i Oliwagórę, drążymy środek (można wykorzystać do sałatki ze śmietaną). Lekko solimy i pieprzymy wnętrze. Fetę kroimy w kosteczkę i dzielimy na dwie części. Jedna pójdzie do pomidora, druga na wierzch Do każdego pomidora nakładamy mieszankę – do połowy. Na to wykładamy fetę, przykrywamy mixem. Nie zużyłam całości-pozostały użyłam jako dodatek do obiadu. Można nadziać więcej pomidorów. Przykrywamy górą pomidorka
Latosiowydombyła konkretnie pasta zapraszam TUTAJ . OBIAD ⇨ Makaron z tuńczykiem w warzywnym sosie Pomysł na te danie zaczerpnęłam z jadłospisu od Green Box'a. Szczerze, na początku byłam do niego nastawiona sceptycznie, bo jakoś tuńczyk nie pasował mi do gorącego dania. Ja zawsze jadałam go na zimno, najczęściej do sałatek. Ale z ciekawości postanowiłam spróbować. Efekt końcowy totalnie(...)musli owsiane + 250 ml mleka + 1 mały banan (100 g) II śniadanie → 1 kromka chleba żytniego (75 g) + 35 g pasty warzywnej (1/4 słoiczka) Obiad → słoik sosu wegańskiego (250 g) + puszka tuńczyka (112 g) + 50 g makaronu Podwieczorek → woda kokosowa (330 ml) + batonik (30 g) Kolacja → opakowanie zupy warzywnej
Zdrowie na języku :PMłoda kapusta po wiejsku Pyszna, młoda kapusta po wiejsku , po prostu nie można się oprzeć . Doskonała przystawka lub nawet danie główne jeśli dodać np . świeże, pieczywo
Ogrodnik w podróży