szpinak na stole po raz kolejny. Tym razem uszczęśliwiłam Męża makaronem ze szpinakiem i orzechami ;) To wszystko przez oczekiwanie na świeży, rosnący na grządkach szpinak do sałatek... Makaron ze szpinakiem i orzechami Składniki: makaron ryżowy opakowanie mrożonego szpinaku w sosie śmietanowym 2 ząbki czosnku garść orzechów włoskich świeże listki bazylii czarne oliwki Przygotowanie: Makaron ryżowy przygotowujemy(...)przeszedł smakiem szpinaku. Na drugiej patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i podprażamy na nim posiekane orzechy. Gotowy makaron posypujemy orzechami, pokrojonymi w plasterki oliwkami i listkami bazylii. Obiad idealny do pudełka i do zabrania do pracy;) Smacznego
Lawendowe Niebokoperek w sosie:) Sałatka prosta i łatwa do zrobienia, składa się z sałaty lodowej, kiełków brokuła, świeżego ogórka, rzodkiewki i groszku, do tego jajka ugotowane na twardo, szczypiorek oraz kosteczki żółtego sera dla zaostrzenia smaku. Polana jest jogurtowym sosem koperkowym. Idealna na kolację, śniadanie, jako przegryzka w ciągu dnia albo na obiad w pracy. Bardzo Wam polecam :) SKŁADNIKI(...)rzodkiewki, jajka i ser pokrojone w większą kosteczkę oraz posiekany szczypiorek i kiełki w całości. Jogurt wymieszaj z majonezem, koperkiem, solą i pieprzem (do smaku). Gotowym sosem polej sałatkę. Dokładnie wymieszaj całość. Gotowe! Smacznego
Słodko-Słony Świat IlonyLekka, kolorowa sałatka z kuskusu, doprawionego sokiem z cytryny i świeżą natka pietruszki, które wydobywają z kuskusu cały jego smak. Do tego małe rubinowe groszki, czyli pestki z granatu i pesto z rukoli oraz nerkowców. Świetnie nadaje się na lunch, a w połączeniu z kurczakiem czy białą rybą będzie pysznym obiadem. SKŁADNIKI (3-4 porcje) 1 szklanka kuskus 1 szklanka(...)oraz dorpawiamy solą i pieprzem do smaku. Wszystko razem mieszamy. W kielichu blendera umieszczamy wszystkie składniki pesto i miksujemy na gładką masę. Doprawiamy do smaku. Na talerz nakładamy sałatkę z kuskus i polewamy ją pesto. Można podawać samodzielnie lub z mięsem czy rybą. Smacznego
DefinicjaSmakupyszną surówkę z kapusty i ogórka, która idealnie nadaje się do obiadu lub na grilla. Do przygotowania surówki będziemy potrzebowali: około 600 g młodej kapusty około 350 g ogórków sałatkowych pęczek koperku puszka 400 g kukurydzy konserwowej na sos: około 5 łyżek oliwy lub oleju do sałatek 2 łyżki soku z cytryny lub octu jabłkowego szczypta cukru (ksylitolu, miodu) sól
Uwaga Babcia Gotujepieczarkami z czym podać. Oto kilka pomysłów na obiad: kotlety mielone z pieczarkami, tłuczone ziemniaki z koperkiem i cebula marynowana na słodko<< < kotlety mielone z pieczarkami, młode ziemniaki zapiekane w skórkach i surówka z selera<< < kotlety mielone z pieczarkami, ziemniaki z boczkiem i sałatka z ogórków konserwowa<< < kotlety mielone
Moja Książka KucharskaIdealny do mrożenia, dlatego sprawdza się znakomicie, jako szybki obiad. Wystarczy zaplanować sobie wcześniej dodatki, wyjać porcję mięsa z zamrażarki i usmażyć już rozmrożone. Nam smakowało z pieczonymi ziemniakami i gotowana kukurydza, ale myślę, że sprawdzi się wspaniale na przykład z ziemniakami pureé i sałatka... Przepis ze strony Today Food , z której pochodzi również kurczak w marynacie
Lejdi of the housesosie. Po długich namysłach, wertowaniu internetu postanowiliśmy, że tym razem na obiad będzie polędwiczka z pieczarkami w cieście francuskim . Aby jednak polędwiczka nie była zbyt sucha po upieczeniu będzie ona owinięta w szynkę szwarcwaldzką. Danie to jest niezwykle syte, więc jedynym dodatkiem do niego może być sałatka z rukoli z pomidorkami koktajlowymi skropiona odrobiną dobrej jakościowo oliwy. Składniki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!światłem jest loteria, ale zapewniam, że robiłam co mogłam. Na obiad była pyszna polędwica z dzika marynowana całą noc w czerwonym winie, podsmażona z boczniakami królewskimi, a następnie duszona w marynacie. Powstał pyszny sos, do tego plasterki trufli, a wszystko podane z kolorową quinoą i sałatką z ugotowanych buraczków zamarynowanych razem z cebulką w soku z kiszonych buraków. Kolejny
Quinoa Raz!prawidłowe funkcjonowanie. Obiad Objadanie się jest wrogiem każdej diety, dlatego przygotowując obiad powinna przyświecać nam zasada zdrowo i lekko, ale treściwie. By podsunąć wam jak wiele możliwości ma człowiek podczas gotowanie tego posiłku podajemy kilka naszych propozycji: ratatouille z bakłażana i cukinii, pierś z indyka z sałatką warzywną, zapiekanka makaronowa z warzywami i sosem ziołowym, ryba zapiekana z selerem
upichconawiecie co będziecie robić na Święta ??? Ja już prawie, ciasta wybrał mąż, sałatkę ja, jeszcze muszę tylko tort poszukać, bo mój mąż nie dość, że imieniny ma w Wigilię, to jeszcze i urodzimy. Podwójne święto i w tym roku torcik mu jakiś wykonam :-). Teraz o propozycji na obiad, sznycle z indyka z farszem: oliwki, mozzarella i świeże listki bazylii, całość
kruche babeczkiprawda od wielu lat stara się mnie "ucywilizować" przygotowując wszelkiego rodzaju sałatki i surówki lub przemycając warzywa do różnych potraw, ale oprócz sosu tzatziki i pierożków samosa (sambousa), które bardzo lubię na niewiele się to zdało. Co więcej, zdarza się nam, że co innego je na obiad Paweł, który lubi np. kalafiora i fasolkę szparagową, a co innego
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataŻEBERKA WIEPRZOWE WG GORDONA RAMSAY’a czyli idealny pomysł na wystrzałowy obiad :) Te żeberka robię bardzo często, szczególnie dla gości, bo wiem, że ich zawsze tym zaskoczę. Są wyśmienite w smaku, wyraziste, aromatyczne i rozpływające się w ustach. Wystarczy do tego dobrać garść sałaty, lub lekką sałatkę warzywną i pieczone ziemniaki z piekarnika. Pycha! SKŁADNIKI: 1 kg żeberek wieprzowych
Calzonella.comprzedstawiamy pomysł na idealną wegańską przekąskę na imprezę, bądź po prostu na obiad w nieco innym wydaniu. Nie tylko ładnie wygląda, ale i świetnie smakuje. Nie pogardzą tym nawet mięsożercy, a to głównie za sprawą połączenia chrupiącego ciasta francuskiego, parówek sojowych oraz wegańskiego sera. Idealnie smakują z sałatką. Do dzieła! :) Wegańskie zawijasy z ciasta francuskiego Przepis na ok. 12 sztuk
Bananowe Poleszczególnie z boczkiem, jest bardzo sycąca i spokojnie wystarczy sama za cały obiad. Zawiera także dość sporo węglowodanów, więc najlepiej nie łączyć jej z innymi bogatymi w węglowodany posiłki. Choć może zabrzmi to dziwnie, taka zupa nadaje się także na pożywne śniadanie (jak masz dość jajecznicy czy sałatek). Ze względu na ziemniaki i inne warzywa, zupa ta nie jest niskowęglowodanowa
PaleoSMAKzawsze są miękkie i słodkie, dlatego też właśnie ich używam. Gotowa sałatka powinna poleżeć trochę w lodówce, pomidory puszczą wtedy nieco soku, a ona sama stanie się wspaniałym "ochładzaczem" :) Podana z pieczywem będzie świetną propozycją na śniadanie bądź kolację, a w towarzystwie innych dodatków także orzeźwiającym obiadem :) Smacznego
Kulinarne zapędy Kokosa