Jeśli planujecie przyjęcie albo mają Was odwiedzić znajomi i przyjaciele, to możecie przygotować szybką, prostą i smaczną sałatkę. Sałatka z kurczakiem i ananasem jest przygotowana trochę
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!CUDOWNY SŁONECZNY DZIEŃ ! ! ! :) a do tego 3-godzinny spacer ;) coś mi się zdaję, że po zimie przyjdzie od razu lato;p Ciasto znalazłam już jakiś czas temu na stronie kotlet.tv i wczoraj w ramach mojej indywidualnej, jednoosobowej akcji "pieczenie na poprawę humoru" w końcu zabrałam się do pieczenia ;) Składniki: 1 szklanka otrębów pszennych firmy Kupiec 1 szklanka(...)tego co miałabym w szafce i lodówce bo zdarza się, że świecą pustkami i wtedy dostaliby tylko herbatę;p ale kiedy mam zaplanowaną wizytę zazwyczaj serwuję sałatkę owocową, jest niezawodna ;) 6. Facet w kuchni to ..... ? z otaczających mnie przypadków to KATASTROFA, jednak chodzą słuchy że mężczyźni to najlepsi kucharze ;) 7. Moją żelazną zasadą jest? nigdy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćSURÓWKA Z MARCHEWKI I POMARAŃCZY Dzisiaj zapraszam Was do skosztowania aromatycznej i soczystej surówki, która może stanowić oryginalną przystawkę lub samodzielną przekąskę, na przykład na podwieczorek
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaOrzechy spadają na dach garażu przy każdym mocniejszym powiewie wiatru. Zakładam znoszone trampki i z małym koszykiem pędzę, by je pozbierać. Skryte w żółknącej już trawie
W kuchni Karmel-itkiDzisiaj zapraszam na faszerowaną cukinię. Skład farszu jest bardzo umowny. Ja dodaję to co mam pod ręką. Z ostatniej sałatki została mi połowa puszki cieciorki, gdzieś tam czekało na swoją kolej mięso mielone, a pieczarki mam zazwyczaj w lodówce bez specjalnej okazji. Cukinia idealnie sprawdzi się jako danie obiadowe lub jeśli nadziejecie ją bez mięsa, może być fajnym dodatkiem(...)Podajemy z sosem pomidorowym lub innym. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/dania-miesne/cukinia-faszerowana-miesem-cieciorka-pieczarkami/ BosowKuchni Artykuł Cukinia faszerowana mięsem, cieciorką i pieczarkami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuŚwietna przystawka stworzona na podstawie przepisu znalezionego w starym numerze gazetki "Przyślij Przepis". Cukiniowe placki przełożone domowym sosem czosnkowym a'la tzatziki. Torcik świetnie wygląda, jest
6nieboA tu jaja w roli głównej, gdyż na Święta wielkanocne występują pod każdą postacią, tutaj mamy choćby dwie propozycje podania, każda wersja efektowna, jak i smaczna
kgwjanczewoWylewamy cienką warstwę ciasta na patelnię, rozprowadzamy ją delikatnie obracając patelnię w dłoni. Do odmierzenia idealnej porcji ciasta przyda się niewielka chochelka. Smażcie do czasu, gdy nie będzie już ciasta. Układajcie na talerzu jeden na drugim. Z podanej porcji wychodzi ok. 11-13 naleśników. Farsz pieczarkowy: 2 większe cebule 500 g pieczarek 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól i pieprz olej(...)ilości składników wychodzi ok. 8 krokietów. Są one nawet lepsze, gdy po zawinięciu odstawicie je na kilka godzin do połączenia się wszystkich smaków. Można podać je z ulubioną sałatką jako danie obiadowe lub jako przystawkę na przyjęciu. My polewamy je ketchupem i zajadamy ze smakiem, ale można do nich przygotować także sos czosnkowy lub inny na bazie jogurtu. Smacznego
Cooking Monstercukrem trzcinowym,PIECZENIE:45 minut, temperatura 180 stopni, góra-dół z termoobiegiem.Szczerze mówiąc, nie zwijało się źle! Konsystencja makowej masy została idealnie dopracowana, więc nie uciekała nawet z owsianego ciasta (które należy pochwalić - było "grzeczne", "posłuszne" i ładnie współpracowało).Tak oto wylądowały w piekarniku! :) Pierwszy po lewej jest owsiany.Po krótkiej chwili trzeba było je przełożyć, bo środkowy makowiec dostawał(...)siostra, wyłącz ten mikser do cholery - od rana go słyszę". Czujemy jak cudowny aromat roznosi się po domu i nie tłumią go tym razem inne zapachy - a to sałatka, a to kapusta, a to ryba... Smak też jest inny. Jeszcze bardziej magiczny. Chyba głównie dlatego, że jest to czas, kiedy na makowca "mamy miejsce". :)A teraz, popijając migdałową kawę
Wypisz Wymalujolejem na którym się smażyła. Do miski wrzucamy przyprawy, kaszę mannę, wbijamy całe umyte jajko. Dodajemy 2-3 łyżki zimnej wody i wyrabiamy masę ręcznie, zagniatając ją jak ciasto, aż połączy się dobrze, utworzy jedną całość i zacznie odchodzić od dłoni – około 5-6 minut. Kotlety mają to do siebie, że im dłużej się je wyrabia tym są lepsze(...)środku, usmażone kotlety wkładamy do naczynia żaroodpornego i na środkową półkę do piekarnika, na 10 minut. Podajemy z tym, z czym lubimy – ziemniaczanym purée, zasmażanymi buraczkami, ogórkiem kiszonym, ulubioną sałatką. Na drugi dzień można odsmażyć je, kładąc na patelnię z mieszanką wody i oleju – zostaną soczyste, a po odparowaniu wody odsmażą się na chrupiąco. Albo przeciąć w poprzek na pół
Karo in the Kitchenjako podstawowe pożywienie dla Indian z południowo-zachodniej części dzisiejszego Meksyku. Nasiona ze względu na ich różnorodne właściwości można stosować wiele sposobów: w całości jako dodatek m.in. do sałatek, musli, owsianki, ugotowanych kasz i chlebów bez mąki oczywiście. Zmielone łączy się z mąką przy wypieku ciat i chleba, oraz do zagęszczania zup. Po zalaniu gorącą wodą stosuje się w formie(...)kruszył podczas krojenia. Kroić trzeba na grube kromki cienkim, ostrym nożem.Nasiona i migdały.Nasiona i migdały z bliska.Masa w foremce.Upieczony chleb.Pokrojony chleb.Pokrojony chleb.Kromka z bliska.inspirował blog Pycha Ciasta
Grahamka, weka i kajzerkaMoje śniadanie z reguły jest na słodko (click), uwielbiam tosty lub sucharki z dżemem lub słodkim serkiem, do tego obowiązkowo caffe latte. Około 10.00( w pracy) jakaś przekąska: owocowa sałatka (click), jogurt albo budyń. Staram się , aby drugie śniadanie było sycące i lekkie. Pracę mam biurową, więc nie muszę dostarczać organizmowi zbyt wiele kalorii, tylko tyle żeby “wytrzymać” do obiadu(...)podgrzanego mleka. Dodajemy łyżeczkę cukru, łyżkę mąki i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie mieszamy ze sobą wszystkie pozostałe składniki i dodajemy do nich zaczyn z drożdży - wyrabiamy ciasto. Powinno być elastyczne i nie klejące do rąk. Umieszczamy ciasto w misce, przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Wyrosnięte ciasto dzielimy na małe bułeczki ok 50 gr. Tortownicę
Mia Cucina SofietaSurówka z cukinii – do obiadu Dziś polecam Wam pyszną oraz bardzo zdrową, letnią surówkę, która dodatkowo pięknie i kolorowo prezentuje się na talerzu U mnie
Blog z Apetytemjako składnik wielu dań. Można go podawać do większości włoskich dań z makaronów. Dodanie stopionej skórki do zupy, na przykład Minestrone, nada jej niepowtarzalny smak. Jako dodatek w sałatkach ze świeżych warzyw skorpiony oliwą z pierwszego tłoczenia. Można go podać również ze świeżymi owocami jabłkami lub gruszkami. Ten bardziej dojrzały z figami, orzechami laskowymi , suszonymi śliwkami. Do dań głównych(...)firma Blanghe produkuje przepyszne trufle. Próbowaliśmy dwóch smaków Tartufi dolce Bianco i Tartufi dolce Cappuccino. Wszystkie bardzo smaczne, które najlepsze - zdania wśród uczestników degustacji były podzielone. Nie mogło zabraknąć ciast z Weneckiej firmy Pasticceria Fraccaro, cukierni istniejącej od 1932 roku, wypiekającej ciasta według tradycyjnych metod, słynącej z wypieku panettone oraz ciasta śliwkowego. Pełna lista win zaprezentowanych w trakcie degustacji
królestwo garówBakłażany są nadal stosunkowo mało znane i używane w polskich domach. A szkoda, bo są zdrowe, smaczne i można je przygotowywać na dziesiątki sposobów. Warto sięgnąć
Mieszam w Garnku