Sałatka warstwowa gyros to zdrowa alternatywa dla fast foodów. Sprawdzi się zarówno jako lekki letni obiad jak i sycąca kolacja. pierś z kurczaka 1 duży ogórek
Dieta bez mlekaLarb, to sałatka choć patrząc na zdjęcia możecie mieć wątpliwość, czy to nie żart. Jej wygląd zdecydowanie różni się od tego co jadamy na co dzień
Codziennik Kuchenny- Chcesz sałatkę? - Nie, dziękuję... A! Taką?! A to chcę. Wiele osób mówi, że nie lubi warzyw. Twierdzą, że są dla nich nieatrakcyjne, niesmaczne, nudne, nie mają
pyszne zdrowościpestkami lub bez w zależności od preferowanego stopnia ostrości) 2 łyżki ketchupu lub sosu barbecue SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Piersi z kurczaka dokładnie umyć i osuszyć. Pozbyć się kostek. Każdą pierś z kurczaka przekroić na dwie mniejsze. Odkroić polędwiczki i pozostały kawałek mięsa podzielić na trzy równe części. Z jednej podwójnej piersi z kurczaka powinno wyjść 8 kawałków mięsa ( 2 polędwiczki(...)zamykanych pojemnikach. Każdą porcję mięsa zalać inną marynatą i dokładnie wymieszać. Szczelnie zamknąć i wstawić do lodówki na minimum 12 h. Grillować po 2-3 min z każdej strony w zależności od grubości mięśa. Jak tylko mięso lekko się zarumieni i pojawią się na nim charakterystyczne paski należy je od razu przekręcić. Tak przyrządzone mięso jest białe w śroku
DefinicjaSmakuskóry. Na diecie bezmięsnej od wielu lat jest Paul McCartney, Natalie Portmann, Kate Bush, Clint Eastwood, Forest Whitaker i Bill Clinton. Oto 25 przepisów na smaczne potrawy bez mięsa (kliknij w tytuł, aby poznać przepis): Brukselka i spółka z patelni Czerwona kapusta na ciepło Domowe batony musli Dżem dyniowo-pomarańczowy ze skórką Granola kokosowo-migdałowa Gryka Cake - ciasto(...)szczypiorem z patelni Pieczona jaglanka z suszonymi morelami i orzechami laskowymi Pieczona owsianka z brzoskwiniami Pieczone topinambury Sałatka ze szpinaku i pieczarek Smażony bakłażan z fasolką szparagową Surówka marchewkowa z jabłkiem i orzechami włoskimi Zapiekana fasolka szparagowa Zielone wegeburgery bez bułki Zupa z dyni i soczewicy
My Chcemy Jeśćsałatkę szopską, w której jesteśmy absolutnie zakochani. Wcześniej dodatkiem była sałatka grecka, ale po wizycie w Bułgarii zmieniliśmy ją na szopską, która jest prostsza w przygotowaniu, a równie smaczna. Kroimy pomidory, zielonego ogórka, paprykę i czerwoną cebulę. Dodajemy pokruszony ser solankowy, przyprawiamy octem winnym, oliwą z oliwek oraz solą i pieprzem. Gotowe! Przepisy: Farsz cebulowo-pieczarkowy Sałatka szopska(...)sumieniem. Do przygotowania naszych hamburgerów używamy składników, które znajdziecie w najbliższej Biedronce - bułki do hamburgerów, steki do hamburgerów Sokołów (96% mięsa wołowego, więc naprawdę dobry wybór), które są naprawdę mega smaczne. Doprawiamy je jeszcze dodatkowo własnymi przyprawami, ale i bez nich smakują wyśmienicie, gotowe mrożone frytki i kubełek surówki colesław. Możecie psioczyć, że jestem leniwa i jadam taki
Cooking Monstersałatkę szopską, w której jesteśmy absolutnie zakochani. Wcześniej dodatkiem była sałatka grecka, ale po wizycie w Bułgarii zmieniliśmy ją na szopską, która jest prostsza w przygotowaniu, a równie smaczna. Kroimy pomidory, zielonego ogórka, paprykę i czerwoną cebulę. Dodajemy pokruszony ser solankowy, przyprawiamy octem winnym, oliwą z oliwek oraz solą i pieprzem. Gotowe! Przepisy: Farsz cebulowo-pieczarkowy Sałatka szopska(...)sumieniem. Do przygotowania naszych hamburgerów używamy składników, które znajdziecie w najbliższej Biedronce - bułki do hamburgerów, steki do hamburgerów Sokołów (96% mięsa wołowego, więc naprawdę dobry wybór), które są naprawdę mega smaczne. Doprawiamy je jeszcze dodatkowo własnymi przyprawami, ale i bez nich smakują wyśmienicie, gotowe mrożone frytki i kubełek surówki colesław. Możecie psioczyć, że jestem leniwa i jadam taki
Cooking Monsterświeżym powietrzu. Stąd też dzisiejsza propozycja - najbardziej oczywiste kulinarne rozwiązanie na piękny dzień - grill. A na grilla proponuję bardzo prosto, ale smacznie doprawione kotlety z cąbra jagnięcego i smaczną sałatkę z pomidorów koktajlowych, podane z frytkami, które można zastąpić pieczywem. Do przygotowania dania użyłem: 4 kotletów z cąbra jagnięcego (4 sztuki), 2 cytryn, 250 gram pomidorów koktajlowych, pęczka świeżej natki(...)jest bardzo proste, aby bez problemu można było przygotować je nawet w spartańskich, działkowych warunkach. Przygotowanie go rozpocząłem od zamarynowania mięsa. Sok z połowy cytryny wymieszałem z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, odrobiną czarnego świeżo mielonego pieprzu, otartą skórką z połowy cytryny, trzema łyżeczkami suszonego oregano i łyżką oliwy. W tak przygotowanej marynacie zanurzyłem mięso i pozostawiłem w niej
Wyprawy kulinarnePoczątek września i od razu czuć jesień w powietrzu. Chłodne poranki, mgła za oknem, zmarznięte stopy i dłonie. Chociaż dni są jeszcze całkiem ciepłe to
Szybko Tanio SmacznieCzęsto zdarza mi się, że po ugotowaniu bobu i nasyceniu nim żołądków, zostaje jakaś porcja z którą nie wiadomo co zrobić. Idealnym pomysłem okazała się sałatka
Ze smakiem bez glutenusałatek - są sałatki warstwowe. Dzisiaj zaproponuję sałatkę z kurczakiem i serem feta. Dzięki temu, że feta jest bardzo słona, do sałatki nie dodajemy żadnych przypraw - a mimo to smakuje wyśmienicie. W oryginalnym przepisie zmieniłam jedynie proporcje składników. Mięso z kurczaka pokroić w drobną kostkę. Usmażyć na patelni z dodatkiem przyprawy do drobiu. Odstawić do wystygnięcia. Kapustę pekińską pokroić(...)paseczki, pomidory w drobną kostkę, a ser feta w kostkę 1 x 1 cm. Migdały zrumienić na suchej patelni (bez dodatku tłuszczu). Przygotować sos czosnkowy: Wszystkie składniki sosu połączyć ze sobą i doprawić. Układać kolejno w szklanym naczyniu: kapusta pomidory pierś z kurczaka ser feta Polać wszystko przygotowanym sosem czosnkowym i posypać uprażonymi migdałami. Odstawić do lodówki
Świat Domowej KuchniMarchew- królowa polskiej ( i nie tylko) kuchni! Do czego to jej nie dodajemy! Robimy z niej surówki do obiadu, wyciskamy soki, dodajemy do zup i sosów
Kuchnia w Słońcu Skąpanachrupiącym jarmużem i parmezanem. Sałatki mogą być bardzo proste jak i bogate w składniki. Zależy to od naszej fantazji i smaku. Jarmuż dobrze łączy się z rybami i wędzonym mięsem. Sałatka ze smażonym jarmużem ,jabłkiem i Prosciutto Crudo posypana pistacjami. Liście smażonego jarmużu (chipsy )podałem z plasterkami lekko przesmażonego winnego jabłka posypanego słodką papryką i z szynką. Całość posypałem(...)bardzo drobno posiekanymi pistacjami. Do tego chrupiąca grzanka też się przyda. Smacznego, na zdrowie. Uwaga. Liście smażymy naprawdę bardzo krótko, po 3 sekundy z każdej strony, albo nawet bez przewracania. Zachowają zielony kolor i będą chrupiące .Uważać podczas smażenia, bo olej pryska, przysłonić patelnię lub rondel
Kulinarny karnet Christopherachoć troszkę zdrowszy można przygotować go samemu w domu, wtedy wiemy co jemy, nie mamy chemii i konserwantów. Daniem, o którym piszę jest domowa tortilla z sosem czosnkowym , mięskiem, sałatką, pomidorami :-) Przyznam się, że tortille robiłam pierwszy raz, i co najważniejsze wyszła idealna. Ciasto pięknie się zwija, nie łamie się, także spokojnie możemy ładować co nam się podoba i zwijać(...)miażdżymy w prasce. DODATKI -0,5 kg mięsa(może być schab, filet z kurczaka, łopatka wieprzowa) -przyprawa do gyros -cebulka -sałata lodowa -pomidory -3 łyżki śmietany Mięso kroimy w kosteczkę i smażymy na małej ilości oleju, dodajemy przyprawę. Sałatę lodową kroimy drobno, dodajemy pokrojony pomidor i śmietanę. Cebulkę smażymy. Na tortillę wykładamy sałatkę, mięso, sos ,cebulkę. Zwijamy w rożek
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuposiłek, który chciał/a-byś zjeść przed śmiercią? MAKARON! Makaron z serem, to byłby mój ostatni posiłek. Dlaczego? Bo gdy tylko przygotuję go na obiad, to nie obejdzie się bez chociaż jednej dokładki. A co Ty zjadłbyś najchętniej przed śmiercią? Czy produkty, które się na to danie składają są w Twojej lodówce? Jeśli nie, to musisz to jak najszybciej(...)tłuszcze powinny być w każdym domu, oliwa z oliwek to baza do sałatek i tłuszcz krótkotrwałego smażenia, olej kokosowy to zdrowy tłuszcz niezmieniający smaku potraw, olej rzepakowy - używany do smażenia w wysokich temperaturach oraz masło, które nadaje niesamowity smak wielu daniom, nie wyobrażam sobie smażenia pieczarek bez dodatku masła jalapeno Lubimy ostre potrawy, dlatego w moim domu zawsze jest
Cooking Monster