Gotujemy pod przykryciem ok. 15-18 minut, mieszając od czasu do czasu. Dodajemy ugotowaną ciecierzycę i kontynuujemy gotowanie kolejne 5 minut. Przygotowane curry podajemy z ryżem posypane natką pietruszki. **** PREPARAZIONE Lavate bene il cavolfiore e tagliatelo a pezzetti. Sbucciate le cipolle e tagliatele a dadini. Scaldate una padella con 2-3 cucchiai di olio, unite
La grande e la piccola cuocapaszteciki do b arszczu… lub kotlety drobiowe Poniżej podaję Wam przepis na takie kotleciki z dodatkiem pieczarek i cebuli Doskonale pasują do… gotowanych ziemniaków… frytek… ryżu… ulubionej surówki lub sałatki obiadowej. Smaczne… tanie… łatwe do zrobienia – z przygotowaniem poradzą sobie nawet osoby nie mające kulinarnego doświadczenia. Zapraszam do przepisu! Polecam również
Kulinarne S.O.S.paszteciki do b arszczu… lub kotlety drobiowe Poniżej podaję Wam przepis na takie kotleciki z dodatkiem pieczarek i cebuli Doskonale pasują do… gotowanych ziemniaków… frytek… ryżu… ulubionej surówki lub sałatki obiadowej. Smaczne… tanie… łatwe do zrobienia – z przygotowaniem poradzą sobie nawet osoby nie mające kulinarnego doświadczenia. Zapraszam do przepisu! Polecam również
Kulinarny S.O.S.solą i pieprzem do smaku. Gotujemy pod przykryciem na średnim ogniu, przez 15minut. Na koniec dorzucamy posiekaną zieleninę jeśli lubimy, mieszamy i podjemy klopsiki z ulubionymi dodatkami, tj. ziemniakami, ryżem, kaszą, makaronem Artykuł Klopsiki w sosie pomidorowym pochodzi z serwisu Niepieprz
NiePieprz.plniektórzy mogą ją skrytykować, ale babcina pomidorowa z tartym ciastem według tego przepisu to dla mnie najsmaczniejsza wersja tej zupy! No i nie ma odwiecznego problemu: pomidorowa z ryżem, czy z makaronem? Babcina pomidorowa z tartym ciastem Składniki: 1-2 kości schabowe 1 marchewka 1 pietruszka 1/2 małego selera 2 łodygi selera naciowego kilka gałązek lubczyku (można pominąć
PatiGotujeopłukane z zalewy pod bieżącą wodą o odcedzone kukurydzę i czerwoną fasolę, ostrą i wędzoną paprykę. Doprawiamy do smaku. Mieszamy. Dusimy na małym ogniu chwilę. Podajemy z ryżem lub kaszą. To danie smakuje najlepiej na drugi dzień. Z powodzeniem można mrozić
Moja smaczna kuchniaznosiłam ani smaku ani zapachu papryki a teraz jem ją kawałkami. Polecam połączyć te dwa składniki z pulpetami i wykonać pyszne danie na obiad. Można podać to z ryżem, kaszą, makaronem, kluskami... wszystkim tym na co tylko macie ochotę. Ale można też jeść to danie samodzielnie z kromką chleba. Pycha :) Składniki: * 500 g mięso mielonego wieprzowego * 2-3 łyżki bułki
Zrób to smaczniezaskakująco lekka. A przy tym bardzo pożywna. Czas: Godzina Poziom trudności : Bardzo łatwe Liczba porcji : 4-6 Kugel można robić na dwa sposoby: na słodko, z makaronu i ryżu, lub ziemniaków. Zapiekanka swoje korzenie wywodzi z kuchni niemieckiej, ale przyjęła się i stanowi jeden z fundamentów kuchni żydowskiej. W społeczności żydowskiej, zamieszkującej Polskę i kraje naszego regionu szczególnie popularny był
Niedzielny kucharzKilka dni temu kupiłem pora. Chciałem zrobić dziś na obiad spaghetti z porem (przepis znajduje się tutaj), ale zapomniałem kupić tofu. Poważny problem! Nie zniechęciłem..
Vegan TasteGdybym miał wymienić kilka potraw, które regularnie jadło się w moim rodzinnym domu, z pewnością wspomniałbym o faszerowanej papryce. Pieczona faszerowana papryka w moim życiu..
Vegan TasteDoskonała na kolację, świetna by zabrać ją do pracy. Szybka i być może wszystkie składniki macie w domu. Składniki: 1 torebka ryżu ugotowanego w osolonej wodzie 1 puszka tuńczyka w sosie własnym – odcedzamy wodę 1 czerwona papryka pokrojona w kostkę 1 puszka zielonego groszku- odlewamy zalewę sól pieprz 1 łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego Wszystkie składniki mieszamy
MojaQchnia.plokreślenie popularnej w tym regionie nazwy zupa klopsowa. Zakochałam się w zupie z pulpetami, odkąd po raz pierwszy ją jadłam. Zupa koperkowa z pulpetami równie dobrze smakuje z ziemniakami, ryżem lub makaronem. Czasami zamiast soku z cytryny dodaję do niej sok z kiszonych ogórków albo łyżkę chrzanu na każdą porcję. Zupa koperkowa z pulpetami - składniki 500 g mielonego mięsa drobiowego
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataognia dodaj posiekaną natkę pietruszki. Z czym jeść? Zależy, co kto lubi – zwykle do leczo podaje się z pieczywem, ale można też do gotowanych ziemniaków lub ryżu. Jeśli w czasie lepienia kulek mięso klei Ci się do dłoni, namocz je w zimnej wodzie. Od wilgotnych dłoni, mięso łatwiej będzie odstawać. Polecam przekąski
Kulinarny S.O.S.ognia dodaj posiekaną natkę pietruszki. Z czym jeść? Zależy, co kto lubi – zwykle do leczo podaje się z pieczywem, ale można też do gotowanych ziemniaków lub ryżu. Jeśli w czasie lepienia kulek mięso klei Ci się do dłoni, namocz je w zimnej wodzie. Od wilgotnych dłoni, mięso łatwiej będzie odstawać. Polecam przekąski
Kulinarne S.O.S.lekko rozgniecione zielone oliwki. Sos jeszcze chwilę gotować i ewentualnie doprawić do smaku solą i pieprzem. Pulpeciki w sosie pomidorowym z kaparami i oliwkami podawać z ziemniakami, ryżem lub kopytkami, lub innym ulubionym dodatkiem. Smacznego
Codzienne Gotowanie